Η τέλεια άνεση των καθισμάτων και η χαλαρωτική απαλότητα είναι το ίδιο με έναν πτυσσόμενο καναπέ! Ναι, τα δοκιμασμένα καθίσματα, τα οποία πριν από μερικά χρόνια θεωρούνταν λίγο ξεπερασμένα, είναι επί του παρόντος στην τάση και εντυπωσιάζουν με τα πολυάριθμα πλεονεκτήματά του. Επειδή οι πτυσσόμενοι καναπέδες δεν παρέχουν μόνο μια επιπλέον δόση άνεσης και οπτικής γαλήνης στο δωμάτιο, αλλά και λόγω των αφαιρούμενων καλυμμάτων τους είναι πολύ πρακτικοί και πολύ διαφορετικοί. Και αν η ατμόσφαιρα του εξοχικού σπιτιού είναι πάρα πολύ καλό, μπορείτε επίσης να επιλέξετε έναν καναπέ-κρεβάτι σε μοντέρνο, απλό σχεδιασμό. Μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων και χρωμάτων είναι φυσικά διαθέσιμη και στον πελάτη. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω για να δείτε τι κάνει έναν πτυσσόμενο καναπέ και τι πρέπει να προσέξετε κατά την αγορά του.

slip-on καναπέδες newport καφέ-πράσινοι

Άνετοι, πιο άνετοι … ολισθηροί καναπέδες

Το La Housse σημαίνει στην πραγματικότητα κάτι σαν κουβέρτα, ρίψη ή κάλυμμα στα γαλλικά. Στο παρελθόν, τα καλύμματα χρησιμοποιούνταν ως προστατευτικά καλύμματα για την κάλυψη φθαρμένων επίπλων ή για την προστασία τους από τη σκόνη. Σήμερα, οι πτυσσόμενοι καναπέδες βιώνουν την πραγματική τους αναβίωση και με υπερηφάνεια μετακομίζουν στα μοντέρνα σαλόνια μας.

Επιπλέον, υπάρχουν συχνά κομψοί γωνιακοί καναπέδες και πολυθρόνες, καθώς και πρακτικά ολισθηρά σκαμπό και γαλήνιες καρέκλες φτερούγων. Ολόκληρα σύνολα εξωφύλλων μπορούν να συναρμολογηθούν γρήγορα και εύκολα με αυτόν τον τρόπο.

Οι καναπέδες υψηλής ποιότητας που χαρακτηρίζονται συνήθως από την απαλή ποιότητα καθισμάτων και την ελκυστική εμφάνιση. Θέλετε απλά να βυθιστείτε σε αυτό και να μην χρειαστεί να σηκωθείτε ξανά. Αυτό εξασφαλίζεται από υφάσματα και υλικά καλύτερης ποιότητας – αφρό, ίνες πολυεστέρα -σιλικόνης για το γέμισμα και βαμβάκι και λινό για τα καλύμματα, σε ορισμένες περιπτώσεις συμπληρωμένα με συνθετικές ίνες. Τα τελευταία εξασφαλίζουν καλύτερη ανθεκτικότητα και ανθεκτικότητα στα υφάσματα.

slip-on καναπέδες εξοχικό σπίτι Τσέλσι

Συχνά, οι καναπέδες με ολίσθηση διατίθενται σε λευκό, κρεμ, καστανό ή καφέ, καθώς και σε άλλα σιωπηλά χρώματα. Διακοσμητικά μαξιλάρια με κεντήματα είναι επίσης μέρος ορισμένων μοντέλων καναπέδων και παρέχουν έτσι κάτι συγκεκριμένο στο δωμάτιο. Οι τυπικές ραφές σωληνώσεων (κλειστές ραφές) μπορούν να παραγγελθούν τόσο στο ίδιο χρώμα όσο και ως μοντέρνα αντίθεση.

Αλλά αυτό που κάνει έναν καναπέ κάλυψης στην αρχή και ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του είναι τα αφαιρούμενα καλύμματα. Αυτά συχνά γίνονται χαλαρά και παρέχονται με φερμουάρ. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο πρακτικό. Επειδή εδώ μπορείτε να πλένετε ή να στεγνώνετε εύκολα τα καλύμματα του καναπέ ανά πάσα στιγμή. Με τα σωστά ανταλλακτικά καλύμματα του ίδιου προμηθευτή, ο καναπές μπορεί να ξαναπετσαριστεί γρήγορα.

slip-on καναπέδες σαλόνι στυλ εξοχικό μοντέρνο

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε πτυσσόμενους καναπέδες?

Αν και δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με την επιλογή ενός τόσο άνετου καθίσματος, θα ήταν ακόμα σκόπιμο να λάβετε υπόψη μερικά πράγματα. Εδώ σας δίνουμε μερικές συμβουλές για σημαντικά κριτήρια ποιότητας και άλλες πρακτικές πτυχές που θα πρέπει να σας βοηθήσουν. Λάβετε πρόσθετες χρήσιμες συμβουλές από τις συμβουλές ειδικών επί τόπου ή στο εξειδικευμένο ηλεκτρονικό κατάστημα πριν επιλέξετε τη σωστή Αγοράστε έναν πτυσσόμενο καναπέ βολικά online.

Όπως και με άλλα μεγαλύτερα έπιπλα, το ίδιο ισχύει και όταν αγοράζετε έναν καναπέ-κάθισμα: πρώτα μετρήστε τα πάντα σωστά! Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγετε το υψηλό, περιττό κόστος. Έτσι, είναι καλύτερο να κάνετε πρώτα ένα ακριβές σκίτσο του δωματίου και να καθορίσετε το επιθυμητό μέγεθος του καναπέ και μόνο τότε να ξεκινήσετε με την επιλογή. Για μικρότερα δωμάτια, είναι σκόπιμο να προτιμάτε τα χαμηλότερα και μικρότερα έπιπλα καθισμάτων. Η χρωματική αντιστοίχιση του καναπέ είναι φυσικά περισσότερο θέμα γούστου. Παρ ‘όλα αυτά, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείτε ανοιχτόχρωμα ή σιωπηλά καθώς και λεία, ουδέτερα χρώματα για καναπέδες που γλιστράνε.

Επιπλωμένοι πτυσσόμενοι καναπέδες στο σαλόνι

Η βέλτιστη άνεση των καθισμάτων είναι το παν και το τέλος όταν στήνετε τους τέσσερις τοίχους σας. Εδώ, οι πτυσσόμενοι καναπέδες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Επομένως, θα πρέπει να επιλέξετε προϊόντα υψηλής ποιότητας και να αποφύγετε τα κατώτερα ασιατικά προϊόντα. Αυτά δεν είναι μόνο βραχύβια, αλλά και επιβλαβή για την υγεία, επειδή τα δοχεία μεταφοράς συχνά υποβάλλονται σε επεξεργασία με τοξικές ουσίες.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα στιβαρό ξύλινο πλαίσιο. Το συμπαγές ξύλο είναι ιδανικό, αλλά ορισμένα υλικά ξύλου είναι επίσης αρκετά επαρκή για αυτό. Τα μαξιλάρια καθίσματος και πλάτης πρέπει να έχουν καλή, αν θέλετε, υπερ-μαλακή επένδυση, για παράδειγμα από αφρό με ψίχουλα πυριτίου. Η αναστολή δεν είναι λιγότερο σημαντική. Ένας από τους πιο δημοφιλείς μεταξύ των καναπέδων είναι η λεγόμενη ανάρτηση nosag. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι πολύ ελαστικό και ανθεκτικό στη διάβρωση. Το σύρμα ελατηρίου σε σχήμα φιδιού που είναι χαρακτηριστικό για αυτό φέρνει επιπλέον άνεση στο κάθισμα υποστηρίζοντας καλύτερα τη στάση του καθίσματος.

Η αντοχή στο τρίψιμο και η τριβή του καλύμματος είναι σίγουρα μεταξύ των πιο σημαντικών κριτηρίων επιλογής για τον σωστό καναπέ-ολισθητήρα, συμπεριλαμβανομένου του χρώματος και της αντοχής στο φως.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Η αντοχή στην τριβή των υφασμάτων ταπετσαρίας μετριέται στο Martindale. Για ιδιωτική χρήση, ισχύουν τα εξής: η μαλακή ταπετσαρία πρέπει να έχει τουλάχιστον 10.000 Martindale και σκληρά πάνω από 20.000.

Όταν αγοράζετε τον καναπέ σας, φροντίστε να παραγγείλετε ένα κατάλληλο σετ καλύμματος αντικατάστασης, κατά προτίμηση σε διαφορετικό χρώμα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε επίσης να παρέχετε μια μικρή ποικιλία στις εγκαταστάσεις σας.

Τώρα απέχουν λίγα μόνο κλικ από τον σωστό καναπέ. Επιλέξτε διαφανείς συνθήκες και τιμές, καθώς και διαδικτυακούς παρόχους υψηλής ποιότητας, πιστοποιημένους, για παράδειγμα, με “Αξιόπιστα καταστήματα”.

slip-on καναπέδες ορχήστρα σε στυλ