Καθαρισμός πλακιδίων – Πώς να καθαρίσετε αποτελεσματικά τις αρθρώσεις και τις ραφές μεταξύ των πλακιδίων

Τα πλακάκια είναι ένα πολύ εύκολο στη φροντίδα και πρακτικό δομικό υλικό και γι ‘αυτό χρησιμοποιούνται στο μπάνιο, όπου ο καθαρισμός είναι ο πιο δύσκολος για τους περισσότερους ανθρώπους. Κατ ‘αρχήν, τα πλακάκια κάνουν τη συντήρηση στο μπάνιο ευκολότερη. Τι γίνεται με τις ραφές και τις αρθρώσεις; Αυτό είναι σαφώς πιο περίπλοκο, εκτός εάν γνωρίζετε τους σωστούς τρόπους για να το κάνετε.

Καθαρίστε τα πλακάκια και κρατήστε το δάπεδο καλυμμένο όμορφα περισσότερο

ιδέες διαβίωσης πλακάκια δαπέδου καθαρισμού οικιακών θεραπειών

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα κάνουν τον καθαρισμό του μπάνιου πιο ευχάριστο ξανά.

Με τι ρύπανση έχουμε να κάνουμε?

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να σκεφτούμε προσεκτικά τι προκαλεί τη βρωμιά των πλακιδίων. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποφασίσετε για τη σωστή μέθοδο καθαρισμού.

Καθαρισμός πλακιδίων – συμβουλές και κόλπα για το πώς να φροντίσετε τα κεραμίδια

συμβουλές και κόλπα καθαρισμού πλακιδίων

Καθαρισμός στο σπίτι – χρήσιμες συμβουλές και κόλπα

ιδέες σπιτιού συμβουλές καθαρισμού τσιμεντοκονία πλακιδίων

Ειδικά χαρακτηριστικά του υλικού

Τα κεραμίδια με μεγαλύτερους πόρους συλλέγουν περισσότερη βρωμιά και αυτό καθιστά τον καθαρισμό πιο δύσκολο στη συνέχεια.

Βρωμιά στην κουζίνα

Τα πλακάκια στην κουζίνα είναι μόνιμα εκτεθειμένα στο να πιτσιλιούνται με λίπος και υγρό. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεστε ένα κατάλληλο καθαριστικό με το οποίο μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα.

Διατηρήστε όμορφα τα πλακάκια της κουζίνας

ιδέες σπιτιού συμβουλές πλακάκια καθαρισμού κουζίνας

Βρωμιά κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης

Η επισκευή ή η αναδιαμόρφωση οτιδήποτε στο σπίτι μπορεί να λερώσει σοβαρά τα πλακάκια και άλλα υλικά. Μερικές φορές ο καθαρισμός τους είναι πραγματικά χρονοβόρος.

Λεκέδες από νερό

Σίγουρα: το μπάνιο και η κουζίνα χρησιμοποιούνται πολύ εντατικά. Πολύ νερό τρέχει εκεί και το ασβέστη συλλέγεται εκεί και σχηματίζει διάφορους λεκέδες που δεν είναι τόσο εύκολο να αφαιρεθούν.

Βουρτσίστε τα πλακάκια του μπάνιου πιο συχνά

καθαρά πλακάκια όμορφες ιδέες ζωντανών πλακιδίων τοίχου

Μέθοδοι αφαίρεσης βρωμιάς

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι αφαίρεσης βρωμιάς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Ας τα δούμε αυτά σε ομάδες!

Μηχανικός καθαρισμός

Βούρτσα ή οδοντόβουρτσα

Πάρτε μια βούρτσα με τραχιές τρίχες. Τα μεγάλα δεν είναι πάντα τα πιο άνετα όταν πρόκειται για αρθρώσεις. Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα, παρεμπιπτόντως. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τις δύσκολες περιοχές με ενεργές και γρήγορες κινήσεις.

Χρησιμοποιήστε μια κατάλληλη βούρτσα για να καθαρίσετε τα πλακάκια

ιδέες σπιτιού συμβουλές καθαρισμού βούρτσα πλακιδίων

μαχαίρι

Κάποια βρωμιά μπορούν να αφαιρεθούν με ένα μαχαίρι. Ωστόσο, προσέξτε να μην καταστρέψετε το υλικό.

Οι μηχανικές μέθοδοι καθαρισμού είναι πολύ αποτελεσματικές, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται τόσο συχνά. Επειδή βλάπτουν την επιφάνεια των πλακιδίων και αυτό επηρεάζει την ποιότητά τους μακροπρόθεσμα.

Προσέξτε να μην καταστρέψετε την επιφάνεια των πλακιδίων κατά τον καθαρισμό

καθαρισμός πλακιδίων συμβουλές badezikmmer κεραμίδια

Ειδικά μέσα

Πόσο συχνά χρησιμοποιούνται τα ειδικά χημικά απορρυπαντικά για τον καθαρισμό του μπάνιου; Τα ισχυρά ενεργά συστατικά μπορούν εύκολα να διεισδύσουν στους πόρους και σε άλλες δύσκολες περιοχές για να αφαιρέσουν τη βρωμιά από εκεί.

Σήμερα υπάρχουν πολλά προϊόντα καθαρισμού για το μπάνιο. Να γνωρίζετε, ωστόσο, ότι αυτά τα συμπληρώματα μπορεί να είναι αρκετά επιβλαβή – για την υγεία σας και το περιβάλλον.

Χρησιμοποιήστε χημικά καθαριστικά κυρίως όταν τίποτα άλλο δεν μπορεί να αφαιρέσει τη βρωμιά. Ο τακτικός μηχανικός καθαρισμός και αυτό με φυσικά καθαριστικά μπορεί να μειώσει στο ελάχιστο την ανάγκη για χημικές ουσίες.

Σπιτικές συνταγές

Αρκετά προϊόντα που έχετε στην κουζίνα ούτως ή άλλως μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό των πλακιδίων. Έχουν ισχυρό αποτέλεσμα, αλλά δεν θα βλάψουν την υγεία ή τη φύση σας.

Τα σπιτικά καθαριστικά είναι επιβλαβή για την υγεία και το περιβάλλον

ιδέες σπιτιού συμβουλές καθαρισμού καθαρισμού πλακιδίων δαπέδου

Σόδα πλυσίματος

Αναμίξτε τη σόδα πλύσης με νερό και χρησιμοποιήστε τη μάζα που λαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο για να καθαρίσετε τις αρθρώσεις και τις ραφές. Ωστόσο, μην υποτιμάτε τις επιθετικές επιπτώσεις της σόδας πλυσίματος. Ας ξεκινήσουμε τον καθαρισμό πολύ απαλά και να δούμε το αρχικό αποτέλεσμα πριν προχωρήσουμε.

ξύδι

Αυτό είναι ένα άλλο πολύ αποτελεσματικό μέσο καθαρισμού πλακιδίων. Χρησιμοποιήστε ουσία 70% και διαλύστε την σε ίσες μερίδες νερού.

Το ξύδι είναι επίσης μια εναλλακτική λύση στα χημικά προϊόντα καθαρισμού

πλακάκια καθαρισμού μπάνιου εσωτερικό πέτρινο τοίχο δάπεδο μωσαϊκό

Συνδυάστε τα διαφορετικά μέσα

Μπορείτε να συνδυάσετε σόδα πλύσης και ξύδι. Περάστε από αυτό το μείγμα σόδας πλύσης μία φορά και, στη συνέχεια, προσθέστε λίγη λάμψη στα πλακάκια σας με το ξύδι.

Μπορείτε επίσης να έχετε ένα ωραίο αποτέλεσμα μέσω σπιτικών θεραπειών

ιδέες σπιτιού συμβουλές καθαρισμού φύτευση πλακιδίων δαπέδου

οδοντόκρεμα

Όχι μόνο η οδοντόβουρτσα, αλλά και η οδοντόκρεμα βοηθούν στον καθαρισμό των ραφών μεταξύ των πλακιδίων. Απλώστε αυτά στα κατάλληλα σημεία και μετά από μισή ώρα τρίψτε. Στη συνέχεια πλύνετε άφθονα με νερό και σκουπίστε καλά.

πνεύμα

Το Spirit μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό των πλακιδίων και των αρμών μεταξύ τους. Perhapsσως θα το χρησιμοποιήσετε και για την απολύμανση της γύρω περιοχής.

 Βλέπεις τη διαφορά?

καθαρισμός πλακιδίων μπάνιο μωσαϊκό πλακιδίων

Τα ανοιχτόχρωμα πλακάκια πρέπει να καθαρίζονται συχνότερα

οι άκρες καθαρισμού πλακιδίων αφαιρούν τους λεκέδες