Η βέλτιστη ακουστική του δωματίου είναι σίγουρα μέρος του τέλειου σχεδιασμού του δωματίου. Αυτό όχι μόνο ελαχιστοποιεί τους ενοχλητικούς θορύβους του φόντου, αλλά κυρίως τη δυσάρεστη αντήχηση στο δωμάτιο. Το αποτέλεσμα: περισσότερη ηρεμία, περισσότερη συγκέντρωση και βελτιωμένη ευκρίνεια ομιλίας. Ευτυχώς, υπάρχουν ήδη μερικοί ειδικοί ακουστικής στην αγορά, όπως π.χ. ακουστική ελεύθερου χώρου από τη Χαϊδελβέργη, που σίγουρα μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό. Προσφέρουν πολύ υψηλής ποιότητας και αποδοτικά προϊόντα όπως ακουστικά πάνελ που απορροφούν τον ήχο-ακουστικές εικόνες, πανιά οροφής, διαχωριστικά δωματίων και απορροφητές γραφείου. Ως αποτέλεσμα, σίγουρα θα πετύχετε στον βέλτιστο ακουστικό σχεδιασμό με βάση τις συμβουλές ειδικών. Σήμερα ασχολούμαστε ειδικά με τις ακουστικές εικόνες και ποιες σημαντικές πτυχές πρέπει να δώσετε προσοχή.

Ακουστική εικόνα suna

Ακουστικά απορροφητικά με εξατομικευμένα χρώματα για ατομικό σχεδιασμό δωματίου (πηγή: Tr1sha / shutterstock.com, σχέδιο: freiraumakustik.de)

Η βέλτιστη ακουστική δωματίου μπορεί επίσης "πανεμορφη" είναι

Οι ακουστικές εικόνες δεν είναι μόνο ηχοαπορροφητικές, αλλά κυρίως διακοσμητικές. Δίνουν στο δωμάτιο μια ξεχωριστή νότα και εξασφαλίζουν μια κατάλληλη δόση αισθητικής. Μπορείτε όχι μόνο να επιλέξετε από διαφορετικά μεγέθη και μορφές, αλλά και να επιλέξετε το σχέδιο ή το μοτίβο που σας αρέσει περισσότερο. Θα μπορούσε ακόμη και να είναι ένα έργο τέχνης από έναν συγκεκριμένο ζωγράφο ή μια φωτογραφία της επιλογής σας. Τα προϊόντα καλής ποιότητας μπορούν να απορροφήσουν πάνω από το 90 τοις εκατό των ηχητικών κυμάτων. Ως αποτέλεσμα, δεν είναι κατάλληλα μόνο για ιδιωτικά δωμάτια, αλλά κυρίως για επαγγελματικούς και δημόσιους χώρους καθώς και τηλεφωνικά κέντρα. Και πώς λειτουργούν πραγματικά οι ακουστικές εικόνες; Πανεύκολα. Εν συντομία: ένα ειδικό μονωτικό υλικό είναι τοποθετημένο σε πλαίσιο αλουμινίου και εφοδιάζεται με επεκτεινόμενο και αντικαταστάσιμο κλωστοϋφαντουργικό κάλυμμα στο μπροστινό μέρος.

Akustikbilder_MG_U0287

Όλα εξαρτώνται από τον σωστό ακουστικό σχεδιασμό

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των ακουστικών εικόνων είναι ότι μπορούν να μονώσουν οποιοδήποτε δωμάτιο, ακόμη και μετά. Δεν χρειάζεται να υποβάλετε περαιτέρω διαρθρωτικά μέτρα. Αλλά πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς πού και πόσες από τις εικόνες που απορροφούν τον ήχο πρέπει να κρεμαστούν στο συγκεκριμένο δωμάτιο. Συνεπώς, οι έμποροι και οι κατασκευαστές υψηλής ποιότητας σας προσφέρουν πάντα έναν δωρεάν εκτίμηση αναγκών πριν την τελική σας παραγγελία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τους στείλετε επαρκείς πληροφορίες σχετικά με τις κάτοψεις, το μέγεθος και τη χρήση του δωματίου, καθώς και τα έπιπλα και το δάπεδο. Αφού λάβετε τον υπολογισμό των ατομικών σας αναγκών, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα: επιλέξτε σχέδια και μοτίβα.

Akustikbilder_MG_U5935

Τι άλλο πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε τις ακουστικές σας εικόνες;?

Εκτός από τη βέλτιστη, ηχοαπορροφητική λειτουργία και αισθητική, δεν πρέπει φυσικά να υποτιμάται η υγεία και οι φιλικές προς το περιβάλλον πτυχές. Κατά την παραγγελία, δώστε προσοχή σε υλικά οικολογικής μόνωσης (όπως το πολυεστερικό φλις υψηλής ποιότητας, για παράδειγμα) που είναι επίσης ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον. Οι χημικοί διαλύτες και τα πρόσθετα δεν έχουν θέση στις ακουστικές σας εικόνες και το κλωστοϋφαντουργικό κάλυμμα θα πρέπει ιδανικά να είναι ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία και πιστοποιημένο με το Oeko-Tex® Standard 100. Τα τέλεια υφάσματα για αυτό είναι επίσης επιβραδυντικά φλόγας, ανθεκτικά στον καθαρισμό και φιλικά προς το δέρμα καθώς και αναπνεύσιμα και εντελώς φιλικά προς αλλεργίες. Μύκητες και ακάρεα σκόνης απλά δεν έχουν καμία πιθανότητα εδώ. Σας συμβουλεύουμε να βασίζεστε σε προϊόντα υψηλής ποιότητας Made in Germany που εξασφαλίζουν τέλεια εκτύπωση και εγγυώνται δίκαιες συνθήκες εργασίας καθώς και μια βέλτιστη σχέση τιμής-απόδοσης.

Akustikbilder_MG_U0600

Η εικόνα που απορροφά τον ήχο σε ηλιόλουστα χρώματα ηρεμεί και φωτίζει κάθε δωμάτιο (πηγή: ImageFlow/shutterstook.com, τέχνη: Matthias Groessl)

συμπέρασμα

Βρείτε την αποδοτική σας ακουστική λύση μέσω ακουστικών εικόνων υψηλής ποιότητας. Μπορείτε επίσης να τα συνδυάσετε με άλλα προϊόντα ηχομόνωσης και να επιτύχετε μια συνεκτική συνολική ιδέα. Βασιστείτε σε έμπειρους παρόχους υψηλής ποιότητας που είναι δίπλα σας με συμβουλές και δράση και μπορούν να σας πουν ακριβώς ποιες επιφάνειες απορρόφησης χρειάζεστε και πώς πρέπει να τοποθετηθούν τα ακουστικά σας. Προσφέρετε ηχητικά και οπτικά για περισσότερη άνεση στα ιδιωτικά σας δωμάτια και για περισσότερη ηρεμία και συγκέντρωση στον επαγγελματικό σας χώρο.

ακουστική πανόραμα εικόνας

Ακουστικές εικόνες σε πανοραμική μορφή με έργα του Keven Erickson (Πηγή: Μάρκο Ποπλάσεν/shutterstook.com)

Akustikbilder_AG_6043

Ακουστική εικόνα σε κομψό boho σχέδιο (πηγή: DotExe/shutterstock.com, σχεδιασμός: Σγουρός Πατ)

ακουστική τέχνη εικόνας

Αποκλειστική φωτογραφική τέχνη σε ακουστικές εικόνες για δωμάτια όλων των ειδών (πηγή: ImageFlow/shutterstock.com, τέχνη: Bernhard Edmaier)