Η βιωσιμότητα γίνεται όλο και πιο σημαντική σε όλους τους τομείς της ζωής. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν συνεχώς να ζουν και να ενεργούν πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Είναι πραγματικά για τα πάντα – από τα ψώνια και τη ζωή μέχρι την εργασία μέχρι τα ταξίδια και τις διακοπές. Ακόμα και όταν πρόκειται για θέρμανση, υπάρχουν μερικές εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις στη θέρμανση πετρελαίου και φυσικού αερίου. Θα θέλατε να θερμανθείτε με περιβαλλοντικά συνειδητό και φθηνό τρόπο; Τότε θα πρέπει σίγουρα να επιλέξετε μια σόμπα pellet. Στις ακόλουθες γραμμές μπορείτε να μάθετε τι είναι σημαντικό και ποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έχει ένας τέτοιος φούρνος.

Τι κάνει μια σόμπα pellet?

Σε αντίθεση με τις ξυλόσομπες ή τα τζάκια, μια σόμπα pellet, όπως υποδηλώνει το όνομα, απαιτεί πέλλετ ως καύσιμο. Είναι περίπου 3-5 mm μεγάλα σφαιρίδια από ξύλα, τα οποία πιέζονται μαζί με νερό και άμυλο καλαμποκιού υπό υψηλή πίεση. Ακριβώς εξαιτίας αυτού, τα pellets έχουν εξαιρετικά υψηλή θερμιδική αξία και ταυτόχρονα είναι απολύτως βιώσιμα. Επειδή αυτά αποτελούνται από 100% απόβλητα από τη βιομηχανία ξύλου.

Κάθε σόμπα pellet διαθέτει αποθήκη pellet γεμάτη με την απαιτούμενη ποσότητα καυσίμου. Τα σφαιρίδια στη συνέχεια μεταφέρονται στον θάλαμο καύσης του κλιβάνου μέσω ενός λεγόμενου κοχλιωτού μεταφορέα. Η ανάφλεξη είναι επίσης πολύ απλή και πραγματοποιείται μέσω λάμψης ή μπουζί. Η τέφρα μετά την αποτέφρωση συλλέγεται αυτόματα σε ειδικό δοχείο που πρέπει να αδειάσει όχι περισσότερο από 2-3 φορές το χρόνο.

καύσιμο pellet για σόμπα pellet

Τι τύποι σόμπων pellet υπάρχουν?

Εκτός από τη μονή σόμπα, η οποία τροφοδοτεί μόνο το δωμάτιο εγκατάστασης με αρκετή θερμότητα, οι λεγόμενες σόμπες pellet είναι επίσης πολύ δημοφιλείς. Επειδή αυτά συνδέονται με το κύκλωμα θέρμανσης στο σπίτι και εκπέμπουν τη θερμότητά τους χάρη στην ενσωματωμένη τσέπη νερού (ένα είδος εναλλάκτη θερμότητας).

Οι σόμπες pellet, ανεξάρτητες από το δωμάτιο, από την άλλη πλευρά, είναι ειδικά κατασκευασμένες για παθητικά και χαμηλής κατανάλωσης σπίτια. Προκειμένου να διατηρηθεί η τέλεια μόνωση του σπιτιού και ταυτόχρονα να μην προκληθεί αλλοίωση του εσωτερικού αέρα, τέτοιες σόμπες πέλλετ αντλούν τον απαιτούμενο αέρα καύσης από τον εξωτερικό αέρα.

Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν επίσης συνδυασμένες σόμπες, οι οποίες συνιστώνται ιδιαίτερα εάν εξακολουθείτε να θέλετε να ακούτε το σπάσιμο και το σπάσιμο της φωτιάς κατά καιρούς. Εκτός από τα σφαιρίδια, καίνε και κούτσουρα.

Φιλική προς το περιβάλλον θέρμανση σόμπων pellet

Ανεξάρτητα από τον τύπο που επιλέγετε, έχετε ένα τεχνικά καινοτόμο σύστημα που είναι εύκολο στη χρήση. Για να είστε ασφαλείς όταν επιλέγετε τη σόμπα pellet, θα πρέπει σίγουρα να βασιστείτε σε συμβουλές ειδικών και υψηλή ποιότητα, όπως αυτή kamdi24.

Τα κύρια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μιας σόμπας pellet

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα σε μια σόμπα pellet. Συνοψίζουμε τα περισσότερα από αυτά παρακάτω. Τα λίγα μειονεκτήματα αναφέρονται επίσης παρακάτω. Ωστόσο, αυτά είναι μάλλον σχετικά και μπορεί να διαφέρουν από καταναλωτή σε καταναλωτή, ανάλογα με τη γεύση και την αντίληψη.

σόμπα pellet μικρό σαλόνι

Με την αγορά σόμπας pellet έχετε τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • δεν απαιτούνται ορυκτά καύσιμα ή κορμοί ·
 • Δεν χρειάζεται να συνεχίσετε να προσθέτετε ξύλο όπως με τις ξυλόσομπες.
 • η διαδικασία καύσης είναι ουδέτερη για το CO2.
 • Οι σόμπες pellet που φέρουν νερό είναι επιλέξιμες για χρηματοδότηση από την BAFA (Federal Office of Economics and Export Control).
 • Η καύση παράγει μια ελάχιστη ποσότητα τέφρας.
 • χαμηλό κόστος λειτουργίας και εύκολη συντήρηση.
 • γρήγορος και εύκολος καθαρισμός.
 • βολικό τηλεχειριστήριο.
 • ζεστή ζεστασιά στους τέσσερις τοίχους σας.
 • ένα τεχνολογικά καινοτόμο προϊόν με μοντέρνο σχεδιασμό.
 • μπορεί να συνδεθεί με συμβατικά συστήματα θέρμανσης ή ηλιακής θερμότητας.

μοντέρνα σόμπα pellet λευκό γκρι

Τι θα μπορούσε να εκληφθεί ως μειονέκτημα:

 • λείπει ο θόρυβος της φωτιάς.
 • ανεπαρκής θερμότητα για πολλά δωμάτια ή ολόκληρο το σπίτι.
 • Οι σόμπες pellet που φέρουν νερό έχουν ελαφρώς υψηλότερο κόστος απόκτησης.
 • σε σύγκριση με τις συμβατικές ξυλόσομπες, το παράθυρο προβολής είναι ελαφρώς μικρότερο.

εξοχικό σαλόνι με σόμπα pellet

Ελπίζουμε ότι με αυτές τις βασικές γνώσεις για τις σόμπες pellet, το έχουμε ξεκαθαρίσει. Λάβετε πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με αυτό και δώστε στο σπίτι σας μια ζεστή ζεστασιά που είναι επίσης βιώσιμη ταυτόχρονα. Επωφεληθείτε από τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας σόμπας και να είστε πάντα ένα βήμα μπροστά όταν πρόκειται για θέρμανση μελλοντική προστασία.

ζεστή ατμόσφαιρα με σόμπα pellet