Πολλοί άνθρωποι σήμερα κάνουν τουλάχιστον μέρος της δουλειάς τους από το σπίτι. Στη σύγχρονη εποχή μας, όταν οι υπολογιστές και το Διαδίκτυο έχουν γίνει κανονικοί και η δικτύωση λαμβάνει χώρα παγκοσμίως, αυτό είναι πλέον κάτι το απόλυτα φυσιολογικό για πολλούς ανθρώπους. Όχι μόνο είναι βολικό να έχετε το γραφείο στο σπίτι, όχι, εξοικονομεί επίσης κίνηση και νεύρα, γιατί σε ποιον αρέσει να κολλάει σε μποτιλιάρισμα ή σε πολυσύχναστο τρένο το πρωί; Για να είναι επιτυχής η εργασία, πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες στο γραφείο του σπιτιού.

Εξασφαλίστε την ειρήνη και την ιδιωτικότητα

Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να εργαστείτε ανενόχλητοι. Στην περίπτωση των συγκάτοικων, δεν χρειάζεται απαραίτητα να κλειδώνετε την πόρτα, αλλά τουλάχιστον πείτε τους ότι θέλετε να σας ενοχλούν μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Εάν υπάρχουν ενοχλητικοί θόρυβοι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βύσματα αυτιών ή, ακόμα καλύτερα, ωτοασπίδες. Αποκλείουν πολύ θόρυβο στο παρασκήνιο και έτσι σας τυλίγουν σε ειρηνική ηρεμία. Το επόμενο σημείο είναι οι σταθεροί χρόνοι τηλεφώνου, τους οποίους θα πρέπει να ρυθμίσετε σε περίπτωση που λαμβάνετε συχνές κλήσεις.

συμβουλές γραφείου στο σπίτι για τη μελέτη

Πράσινο ειδύλλιο για το γραφείο

Το πράσινο υποτίθεται ότι διεγείρει τη φαντασία. Και τα πράσινα φυτά είναι επίσης καλά για εντελώς διαφορετικά πράγματα. Αυξάνουν την περιεκτικότητα οξυγόνου στον αέρα και έτσι αυξάνουν τη συγκέντρωση. Θα γίνετε πιο προσεκτικοί και πιο κατάλληλοι. Επιπλέον, η υγρασία αυξάνεται. Η ξηροφθαλμία και το ξηρό δέρμα είναι λιγότερο συχνές. Δείτε επίσης Φυτά γραφείου απλά όμορφο και εμπλουτίζει κάθε δωμάτιο.

Εργονομία στο χώρο εργασίας

Η εργονομία είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τον χώρο εργασίας σας. Τα πόδια σας πρέπει να βρίσκονται σε σταθερή επιφάνεια. Τα χέρια και τα πόδια πρέπει να αγγίζουν την επιφάνεια υπό ορθή γωνία. Η ευθεία προβολή της οθόνης συναντά το πάνω μισό της οθόνης. Κατά την πληκτρολόγηση, το κεφάλι κοιτάζει ελαφρώς προς τα κάτω.

Περισσότερες συμβουλές

Φυσικά, το φως του ήλιου δεν πρέπει να είναι εκθαμβωτικό. Υπάρχει ένα παράθυρο για να κοιτάξετε έξω, είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε στα δεξιά σας. Μετακινηθείτε πιο συχνά στην καρέκλα όπως ο διάσημος fidgety philipp, επειδή είναι πιο εύκολο στις αρθρώσεις. Το να κάθεστε άκαμπτα είναι κακό για το σώμα και μπορεί να οδηγήσει σε πόνο.

Αποφύγετε τους περισπασμούς

Χρειάζεστε το διαδίκτυο για να κάνετε έρευνα, αλλά για να πάει καλά η δουλειά σας, θα πρέπει πραγματικά να αναζητήσετε πράγματα που σχετίζονται με την εργασία. Όποιος ελέγχει τα e-mail του ή κάνει άλλα πράγματα ενδιάμεσα, χάνει την αναφορά στο πραγματικό θέμα και ίσως χρειαστεί να εξοικειωθεί με κόπο ξανά αργότερα. Εάν θέλετε να ολοκληρώσετε τη δουλειά γρήγορα και διεξοδικά, αναβάλλετε τα ιδιωτικά θέματα για αργότερα.

Φέρτε τάξη

Ένα χαοτικό γραφείο ή άλλες σκέψεις μπορούν επίσης να μας διαταράξουν. Για να δουλέψουμε και να εμπλακούμε σε ένα θέμα, πρέπει να έχουμε το κεφάλι μας καθαρό. Έτσι, πρώτα ρυθμίστε όλα τα απαραίτητα πράγματα για να μπορέσετε να ασχοληθείτε πλήρως με το έργο. Διαφορετικά θα πρέπει να σταματήσετε ξανά και ξανά γιατί οι σκέψεις περιστρέφονται στο κεφάλι σας. Ένα τακτοποιημένο γραφείο δεν σε κάνει να σκέφτεσαι να τακτοποιήσεις και να έχεις ένα προσεγμένη λίστα υποχρεώσεων δεν σας αφήνει να ξεχάσετε άλλα σημαντικά πράγματα. Δεδομένου ότι είναι γραμμένα, δεν μπορούν να χαθούν και δεν παρεμβαίνουν στη δουλειά σας επειδή πρέπει να κληθούν ξανά και ξανά.