καρέκλα γραφείου σχεδιασμός λευκό κομψό

Πώς να επιλέξετε μια κατάλληλη εργονομική καρέκλα γραφείου

Εργασία σε γραφείο σημαίνει, στις περισσότερες περιπτώσεις, να κάθεστε σε ένα για μεγάλο χρονικό διάστημα Καρέκλα γραφείου. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεστε αυτόματα σε μια θέση που ασκεί σταθερή τάση στο σπονδυλικό οξύ. Προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση και οποιοσδήποτε επακόλουθος οξύς και χρόνιος πόνος, θα πρέπει να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα.

Η κόκκινη καρέκλα γραφείου αναζωογονεί την ατμόσφαιρα εργασίας

Επιλογή καρέκλας γραφείου κόκκινο άνετο σχέδιο

Τι είδους καρέκλα γραφείου είναι πιο κατάλληλη για εργασία?

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι καρεκλών γραφείου στην αγορά. Αυτό είναι καλό γιατί μπορείτε εύκολα να επιλέξετε το σωστό μοντέλο για τις δικές σας ανάγκες. Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσαμε να μπλέξουμε σε μπελάδες και να μας χαλάσει η επιλογή. Θα μπορούσαμε να επιλέξουμε λάθος μοντέλο επειδή θέτουμε λάθος κριτήρια για τον εαυτό μας. Ορισμένα μοντέλα είναι ακριβά, μεγαλύτερα και φαίνονται καλύτερα. Αλλά μπορεί να είναι ότι κάτι μικρότερο και πιο συμπαγές ταιριάζει καλύτερα στη φιγούρα σας.

Θα θέλατε μια κομψή καρέκλα γραφείου;?

επιλέξτε μια καρέκλα γραφείου μαύρο λειτουργικό σχέδιο

Or ίσως ένα μοντέλο πολυτελείας?

επιλέξτε καρέκλα γραφείου μπεζ άνετη πολυθρόνα

Μοντερνιστικό σχέδιο που προκαλεί γοητεία

Επιλέξτε εργονομικό σχέδιο καρέκλας γραφείου

Επιπλέον, πρέπει να δώσετε προσοχή στην αισθητική πλευρά και την κατάλληλη κατανομή του δωματίου κατά την επίπλωση του γραφείου. Επομένως, η εργονομία είναι ένα σημαντικό μέλημα. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να είναι εις βάρος της άνεσης. Παρακάτω είναι μια σειρά από συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή με βάση όλα αυτά τα κριτήρια.

Απόσταση μεταξύ του καθίσματος και του δαπέδου

ΕΝΑ Καρέκλα γραφείου πρέπει να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει περισσότερα από ένα άτομα. Η απόσταση μεταξύ του καθίσματος και του δαπέδου πρέπει να είναι ρυθμιζόμενη. Τα πόδια πρέπει να είναι χαλαρά κάτω από τα γόνατα και όμως κάποιος θα πρέπει να κλωτσήσει το πάτωμα με ολόκληρα πόδια.

Η καρέκλα γραφείου πρέπει να είναι ευέλικτη

καρέκλα γραφείου σχεδιασμός πορτοκαλί χρώμα δροσερά μπράτσα

Πλάτος και μήκος του καθίσματος της καρέκλας γραφείου

Και από αυτή την άποψη, το κάθισμα της καρέκλας γραφείου πρέπει να είναι πολύ άνετο. Όσο για το πλάτος, μην αισθάνεστε πολύ στενά. Θα πρέπει επίσης να είστε «δεμένοι» στη δική σας θέση, ώστε να παραμένετε πάντα στη σωστή στάση. Και πάλι, το μήκος πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να μένουν μερικά εκατοστά μεταξύ του πίσω μέρους των γόνατων και του καθίσματος της καρέκλας.

Δροσερή λευκή ρετρό καρέκλα

καρέκλα γραφείου σχεδιασμός ρετρό στυλ λευκό

Υποστήριξη οσφυϊκής μοίρας σπονδυλικής στήλης

Μια άλλη πολύ σημαντική πτυχή κατά την επιλογή μιας εργονομικής καρέκλας γραφείου είναι η υποστήριξη της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Το τελευταίο έχει εσωτερικά καμπύλη καμπύλη. Εάν κάθεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να τα υποστηρίζετε, μπορεί να εμφανίσετε επίμονα άβολα συμπτώματα. Αυτό το μέρος της πλάτης πρέπει να είναι εργονομικό Καρέκλα γραφείου επομένως να είναι προσαρμόσιμο. Έτσι όλοι όσοι κάθονται πάνω του θα έχουν αρκετή υποστήριξη για την οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης.

Κομψή δερμάτινη καρέκλα σε μαύρο χρώμα

επιλέξτε μια καρέκλα γραφείου δερμάτινο μαύρο λευκό χαλί

Η πλάτη

Οι διαστάσεις της πλάτης μιας καρέκλας γραφείου είναι επίσης σημαντικές. Σχεδόν οι ίδιοι κανόνες ισχύουν για το πλάτος όπως και για το κάθισμα.Η πλάτη της πλάτης πρέπει επίσης να έχει ένα υγιές ύψος και σε κατάλληλη γωνία. Θα πρέπει να είναι ορθοπεδικό. Με άλλα λόγια, η πλάτη πρέπει να ακολουθεί τη φυσική καμπύλη της πλάτης.

Τι φανταχτερή πλάτη!

καρέκλες γραφείου ασυνήθιστο εργονομικό σχέδιο

Πλάτη για όλη την πλάτη

επιλέξτε μια καρέκλα γραφείου που ταιριάζει με το μπλε σχέδιο

Συμπαγής λειτουργική κόκκινη καρέκλα

καρέκλες γραφείου κόκκινη καρέκλα γραφείου λειτουργική μοντέρνα

Υλικό επεξεργασίας

Αυτή η πτυχή επιτρέπεται κατά την επιλογή από Καρέκλα γραφείου επίσης να μην αγνοηθούν. Αυτό σχετίζεται επίσης με το αν αισθάνεστε άνετα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιλέγοντας φυσικά και «αναπνεύσιμα» υφάσματα, αποφεύγετε τον ερεθισμό και τη μόλυνση του δέρματος.

Καρέκλα γραφείου σε στυλ ρετρό χωρίς μπράτσα

καρέκλες γραφείου μοντέρνο καρέκλα γραφείου ενδιαφέρον σχέδιο

Συνδυάστε τη μοντέρνα εμφάνιση με την εργονομία

καρέκλες γραφείου μοντέρνα καρέκλα γραφείου χωρίς μπράτσα

Υποβραχιόνια

Τα υποβραχιόνια των καρεκλών γραφείου πρέπει επίσης να είναι ρυθμιζόμενα. Θα πρέπει να μπορείτε να ακουμπάτε τα χέρια σας σε αυτό. Θα πρέπει να ξαπλώσετε εκεί άνετα και χαλαρά.

Όλο το σώμα πρέπει να αισθάνεται ήρεμο στην καρέκλα του γραφείου

καρέκλες γραφείου εργονομικός σχεδιασμός έπιπλα γραφείου

Στροφή

Ένα εργονομικό Καρέκλα γραφείου πρέπει να είναι σε θέση να στρίψει εύκολα. Κάποιος πρέπει να είναι σε θέση να φτάσει εύκολα σε διαφορετικά αντικείμενα χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Συμβατικές και καινοτόμες καρέκλες γραφείου

Τα μοντέλα καρεκλών γραφείου που περιγράψαμε τώρα είναι συμβατικά. Υπάρχουν επίσης πολλές πιο καινοτόμες λύσεις. Είναι προσαρμόσιμα στην αρχή, αλλά με την πάροδο του χρόνου μπορούν να αποδειχθούν πολύ πιο κατάλληλα για πολλούς ανθρώπους. Αυτό θα συζητηθεί σε περαιτέρω άρθρα στην ιστοσελίδα μας.

Εξαιρετικά εργονομικός σχεδιασμός με προσκέφαλο

καρέκλες γραφείου μπλε καρέκλα γραφείου εργονομική