όμορφη διαβίωση σε πατάρι ή στούντιο πρωτότυπο επίπλωση

Προσαρμόστε το πατάρι ή το στούντιο σας σύμφωνα με τις ανάγκες σας

Σας λείπουν οι επιλογές αποθήκευσης; Δεν έχετε υπνοδωμάτιο; Συλλέξαμε εδώ μερικές ιδέες για εσάς για το πώς μπορείτε να μεγιστοποιήσετε το χώρο και να προσαρμόσετε το πατάρι ή το στούντιο σας ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλα, τα πατάρια και τα στούντιο έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά.

Σχεδόν όλοι τους δεν διαθέτουν αρκετά ενσωματωμένα ντουλάπια για αποθήκευση, χρειάζονται έπιπλα κατά παραγγελία και, τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, έχουν κρεβάτι στο σαλόνι. Διαβάστε τις 12 συμβουλές για το σχεδιασμό των δωματίων για μέγιστη άνεση, στυλ και ευελιξία.

Προγραμματίστε ένα συνεκτικό συνδυασμό χρωμάτων – όμορφη διαμονή στο πατάρι ή στούντιο

όμορφη διαβίωση στη σοφίτα ή στον καναπέ στούντιο ράφια τοίχου σαλονιού

Εάν μπορείτε να δείτε τον χώρο διαβίωσής σας μόνο με μια ματιά, τότε χρειάζεστε απολύτως τα αντίστοιχα χρώματα. Ένα δωμάτιο με αρμονικά χρώματα φαίνεται πιο προσεγμένο, καθαρό και ολοκληρωμένο.

Σκεφτείτε τον συντονισμό των επίπλων. Μια εκλεκτική εμφάνιση θα λειτουργούσε αν ήταν σκόπιμα στοχευμένη – το αυστηρό σχέδιο χρωμάτων βοηθά. Αλλά αν δεν αισθάνεστε σίγουροι, απλώς ακολουθήστε ένα στυλ – το Midcentury, για παράδειγμα. Στη συνέχεια θα έχετε ένα μονόκλινο δωμάτιο.

Τοποθετήστε συστήματα φωτισμού σε διαφορετικά ύψη

όμορφη διαμονή σε κλασική επίπλωση τραπεζαρίας τραπεζιού ή στούντιο

Τα χαμηλά κρεμαστά φωτιστικά δημιουργούν μια οικεία αίσθηση – οπότε χρησιμοποιήστε τα πάνω από το τραπέζι φαγητού ή στο σαλόνι. Τα ψηλότερα κρεμαστά φώτα είναι κατάλληλα για «δημόσιες» γωνίες – όπως διαδρόμους ή σταθμούς εργασίας στην κουζίνα.

Καθορίστε τα “δωμάτια” με χαλιά. Μια παλιά υπόδειξη, αλλά πρέπει να αναφερθεί ξανά γιατί λειτουργεί πραγματικά. Ένα πολύ μικρό χαλί για τη ζώνη είναι το πιο συνηθισμένο λάθος. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να επιλέξετε χαλιά που είναι αρκετά μεγάλα για να ταιριάζουν σε όλα τα σχετικά έπιπλα. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μικρότερο χαλί πάνω από το χαλί για περισσότερο χρώμα και απαλότητα. Στην τραπεζαρία, πάρτε ένα χαλί αρκετά μεγάλο ώστε η καρέκλα να σπρώχνεται να παραμένει στο χαλί όταν σηκωθείτε.

Σκεφτείτε τις επιλογές αποθήκευσης

όμορφη διαβίωση σε πατάρι ή στούντιο πρωτότυπο επίπλωση

Οι ντουλάπες δεν είναι ποτέ αρκετές σε πατάρια και στούντιο. Φτιάξτε μόνοι σας ντουλάπια σε έναν τοίχο. Στήστε ολόκληρο τον τοίχο με ράφια, ντουλάπια και ενσωματωμένες ντουλάπες. Ακόμη και ακριβά, αυτή η ταλαιπωρία κάνει τη ζωή ευκολότερη και πιο ευχάριστη κάθε μέρα, οπότε αξίζει τον κόπο.

Ξεχωρίστε το δωμάτιο με ράφια χωρίς πίσω τοίχο

όμορφη διαβίωση στο πατάρι ή στούντιο ράφια διαχωριστικά ξύλινη διακόσμηση

Ο ευκολότερος τρόπος για να σχεδιάσετε ένα δωμάτιο μέσα σε ένα δωμάτιο είναι με τη βοήθεια ενός ράφι χωρίς πίσω τοίχο, το οποίο είναι τοποθετημένο κάθετα στον τοίχο. Αυτή η συμβουλή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερα και μικρότερα δωμάτια. Τακτοποιήστε τα βιβλία οριζόντια και όχι κάθετα, βάλτε τα πράγματα σε καλάθια που φαίνονται καλά από όλες τις πλευρές και ανακατέψτε πολλά διακοσμητικά στοιχεία όπως βάζα, κεριά και μπολ. Όλα πρέπει να είναι ασφαλή, φυσικά – εάν ζείτε με μικρά παιδιά ή σε μια χώρα με σεισμούς, τότε πρέπει να στερεώσετε σωστά το ράφι στον τοίχο ή / και στο πάτωμα.

Τοποθετήστε τροχούς τροχού για ευελιξία

όμορφη διαβίωση στο πατάρι ή στο σχεδιασμό ράφια στούντιο

Το έπιπλο στην εικόνα είναι μια βιβλιοθήκη στη μία πλευρά και μια ντουλάπα στην άλλη – και με τους περιστρεφόμενους τροχούς μπορεί εύκολα να περιστραφεί και να μετακινηθεί. Μπορείτε να αγοράσετε υπέροχα έπιπλα με περιστρεφόμενους τροχούς στην αγορά, αλλά μπορούν να τοποθετηθούν σε σχεδόν οποιοδήποτε υπάρχον έπιπλο. Σκεφτείτε πόσο έξυπνο θα ήταν να μπορείτε να μετακινήσετε τον καναπέ, το κρεβάτι ή το ράφι αμέσως.

Χρησιμοποιήστε καινοτόμα, ευέλικτα έπιπλα

όμορφη διαβίωση σε συρόμενη πόρτα από πατάρι ή στούντιο από μασίφ ξύλο

Σε στενό χώρο, χρειάζεστε έναν έξυπνο σχεδιασμό που εξοικονομεί χώρο. Εξετάστε τα πτυσσόμενα κρεβάτια τοίχου, τις εξαφανισμένες πόρτες, τους μοντέρνους πτυσσόμενους καναπέδες και τα τραπεζάκια και τα τραπεζάκια με ρυθμιζόμενο ύψος.

όμορφη διαμονή σε πατάρι ή στούντιο

Με τα έπιπλά του, το στούντιο φαίνεται ελαφρύ και ευρύχωρο στην εικόνα – και η επιφάνεια του κρεβατιού χρησιμοποιείται για άλλους σκοπούς.

Επιλέξτε τη σωστή κλίμακα

όμορφη διαβίωση στη σοφίτα ή στούντιο τραπεζαρία Με το σωστό μέγεθος επίπλων, το δωμάτιο φαίνεται άνετο και βολικό, διαφορετικά – αδέξιο. Για μικρούς χώρους, αγοράστε το μέγιστο δυνατό μέγεθος που επιτρέπει αρκετό χώρο για κίνηση γύρω από τα έπιπλα. Τα μικρά έπιπλα σας κάνουν να νιώθετε άβολα. Μπορείτε να αγοράσετε μεγαλύτερα έπιπλα σε μεγαλύτερους χώρους – αλλά μην αγοράζετε υπερβολικά μεγάλα. Μερικοί καναπέδες και καρέκλες στην αγορά σήμερα είναι τόσο γιγαντιαίοι που ο μέσος άνθρωπος αισθάνεται υπερβολικός.

Τοποθετήστε ένα κρεβάτι σοφίτας

όμορφη διαβίωση σε σοφίτα ή στούντιο με μικρή κουζίναΈνας πολύ καλός τρόπος για να μεγιστοποιήσετε τον κάθετο χώρο και να δημιουργήσετε ιδιωτικότητα είναι να έχετε ένα κρεβάτι στη σοφίτα. Αλλά σκεφτείτε καλά αν θέλετε να χρησιμοποιείτε τη σκάλα κάθε μέρα ή θα προτιμούσατε να θυσιάσετε λίγο περισσότερο χώρο και να δημιουργήσετε ένα άνετο κλιμακοστάσιο. Διαφορετικά για παιδιά ή αν δεν σας πειράζει, η λύση της σκάλας εξοικονομεί πολύ χώρο.

Χρησιμοποιήστε κουρτίνες για να μαλακώσετε τις γωνίες και να δημιουργήσετε έναν ιδιωτικό χώρο

ωραία διαβίωση στη σοφίτα ή στο στούντιο με κίτρινο τοίχο

Κρεμάστε κουρτίνες για να χωρίσετε ένα ανύπαρκτο δωμάτιο ή για να κάνετε το υπνοδωμάτιο και το σαλόνι πιο ιδιωτικό. Φυσικά, μπορείτε να κρεμάσετε κουρτίνες ύψους δωματίου στα παράθυρα – για περισσότερη ζεστασιά και ιδιωτικότητα, καθώς και περισσότερο φυσικό φως.

Επωφεληθείτε από τις εκτεταμένες περιοχές τοίχων με έναν τοίχο γκαλερί

ωραία διαβίωση στο σοφίτα ή στούντιο φωτογραφίες καναπέδες τοίχου κομμός

Με τον τοίχο της γκαλερί, μπορείτε να υποδείξετε καλύτερα το στυλ σας. Δεν χρειάζεται να γεμίσετε ολόκληρο τον τοίχο ταυτόχρονα. Ξεκινήστε τη σύνθεση από τη μέση και με την πάροδο του χρόνου μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα έργα.

Ενημερώστε μας: Ζείτε σε πατάρι ή στούντιο; Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε μπροστά σας?