Ιαπωνικό στυλ και προτάσεις για μινιμαλιστική έμπνευση

μινιμαλιστική έμπνευση σοφίτα μοντέρνο λευκό κυρίαρχο χρώμα

 Μινιμαλιστική έμπνευση – Η ιαπωνική, παραδοσιακή φιλοσοφία του Ζεν επηρεάζει τα απλά, φυσικά μοτίβα στη μινιμαλιστική αρχιτεκτονική και σχεδιασμό. Η γραμμή, το σχήμα, ο χώρος, το φως και τα υλικά είναι μόνο ένα μικρό μέρος αυτού του παγκοσμίου φήμης σχεδίου. Δίνεται έμφαση στην απουσία εσωτερικών τοίχων προκειμένου να ανοίξει περισσότερος χώρος και να επιτραπεί μια οργανική μετάβαση από το εσωτερικό στο εξωτερικό.

Ιάπωνες αρχιτέκτονες όπως ο Tadao Ando έχουν χρησιμοποιήσει υλικά, γεωμετρία και φύση στα έργα τους, δημιουργώντας έτσι μια στενή σύνδεση μεταξύ του φυσικού χώρου, του εργοταξίου και του κτιρίου. Εδώ παρουσιάζουμε τα σχέδια που παραμένουν πιστά στον μινιμαλισμό στο ιαπωνικό εσωτερικό.

Τυπικό ιαπωνικό φαγητό σε μινιμαλιστικό στιλ

τροφή ιαπωνικό στυλ ξύλινη υφή μινιμαλιστική ιδέα έμπνευσης

Το φως της ημέρας φωτίζει ολόκληρο το δωμάτιο – ιαπωνικό σχέδιο

μινιμαλιστικά βήματα έμπνευσης μοντέρνο λευκό πορτοκαλί χρώμα

Ιαπωνικό μινιμαλιστικό σχέδιο χρωματίζει ιδέες υλικών

Η αυθεντική ξύλινη επίπλωση και τα λευκά στοιχεία αντανακλούν όλη την εμφάνιση αυτού του καθιστικού και το φυσικό φως το φωτίζει παντού.

Υπερμεγέθεις γυάλινοι τοίχοι – το φως της ημέρας φωτίζει ολόκληρο το διαμέρισμα

γυάλινοι τοίχοι φως ημέρας μινιμαλιστικός σχεδιασμός εσωτερική ιδέα ιαπωνική

Τα παραδοσιακά, κλασικά έπιπλα κάνουν το εσωτερικό στο σαλόνι πραγματικά κομψό και ελκυστικό. Η ιδέα του σχεδιαστή ήταν να χρησιμοποιήσει τον κενό χώρο με τέτοιο τρόπο ώστε περισσότερη ενέργεια και φως να κινούνται στο δωμάτιο.

Οι συρόμενες πόρτες κάνουν το εσωτερικό και το εξωτερικό σχέδιο ένα σύνολο

συρόμενη πόρτα μεγάλη τετράγωνη τραπεζαρία οπτικών ιαπωνική μινιμαλιστικήΟι συρόμενες πόρτες επιτρέπουν στον ιαπωνικό εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό να συνδυάζεται μεταξύ τους.

Αστικό ιαπωνικό σχέδιο φωτογραφημένο από ψηλά

μινιμαλιστικό τραπέζι διακόσμησης στυλ σχεδιασμού ιαπωνικής ιδέας

Ο αστικός ιαπωνικός σχεδιασμός παρουσιάζει τον βασικό τρόπο ζωής μέσω της χρήσης υλικών όπως ξύλο, μέταλλο και γυαλί.

Ιαπωνικό παιδικό δωμάτιο – πολύχρωμη ιδέα, μοντέρνο σχέδιο

παιδική κρεβατοκάμαρα ιδέα κουρτίνες χρωματική προφορά μινιμαλιστική ιαπωνική

Τα λευκά και ουδέτερα χρώματα έρχονται σε αντίθεση με τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό, ενώ λαμπρά χρώματα φαίνονται στο ιαπωνικό φυτώριο.

Φωτεινή επίπλωση στο ιαπωνικό σπίτι – ιδέα σχεδιαστών

μοντέρνο λευκό υπνοδωμάτιο μινιμαλιστική ιδέα έμπνευσης σχεδιασμός ιαπωνικό στιλ

Ξύλινα μοτίβα και έπιπλα στην ιαπωνική κουζίνα       μινιμαλιστική έμπνευση ξύλινα μοτίβα δάπεδο λευκό εξοπλισμόΜινιμαλιστική έμπνευση στο υπνοδωμάτιο, ξύλινο πάτωμα και λευκό εσωτερικό Συρόμενη πόρτα ιδέα κρεβατοκάμαρα ξύλινο πάτωμα μινιμαλιστικόΣυνδυασμός διαφορετικών υλικών αστικό σαλόνι καναπές λωρίδα μαξιλάρια σκάλες ξύλινα πλαστικά υλικά Λευκός, μινιμαλιστικός σχεδιασμός – διακοσμητικά φυτά επίσηςλευκό μοντέρνο σαλόνι ιδέα σχεδιασμού μινιμαλιστικόΚυρίαρχος, σκοτεινός εξοπλισμός – σχεδιασμός κουζίναςσκοτεινή ιαπωνική ιδέα στυλ μινιμαλιστική έμπνευση