Προσλάβετε έναν εσωτερικό σχεδιαστή για τους τέσσερις τοίχους σας

Όταν το σπίτι, το διαμέρισμα ή ακόμη και ένα δωμάτιο πρόκειται να επιπλωθούν πρόσφατα, πολλοί άνθρωποι συχνά συγκλονίζονται με την επιλογή επίπλων και διακοσμητικών ειδών. Στη συνέχεια, υπάρχουν κακές αγορές: ο καναπές, ο οποίος φαινόταν υπέροχα μεγάλος και ελκυστικός στο κατάστημα, φαίνεται τεράστιος και ακατάστατος στο σαλόνι σας. Δεν είναι εύκολο να επιπλωθεί σωστά ένα δωμάτιο.

Ξεκινά με το χρώμα του δαπέδου και της ταπετσαρίας και τελειώνει με το χρώμα των διακοσμητικών. Όλα πρέπει να συντονιστούν και πολύ συχνά οι άνθρωποι το χάνουν υπόψη τους όταν σχεδιάζουν ένα δωμάτιο. Στη συνέχεια, οι εικόνες στους τοίχους έρχονται σε σύγκρουση με το χρώμα, για παράδειγμα με το χαλί. Or το κομψό λευκό στους τοίχους μαζί με τα έπιπλα, που είναι επίσης λευκά, δεν φαίνεται πλέον αριστοκρατικό μετά από μια μακρά περίοδο προβολής, αλλά απλώς άχρωμο. Όσοι αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα όταν σχεδιάζουν χώρους διαβίωσης είναι συχνά στα πρόθυρα να προσλάβουν έναν σχεδιαστή εσωτερικών χώρων. Αυτό το επάγγελμα ειδικεύεται στο σχεδιασμό και τη δημιουργία χώρων. Από τον σχεδιασμό του δαπέδου μέχρι τη διακόσμηση, όλα μπορούν να αφεθούν στα χέρια του εσωτερικού σχεδιαστή – αλλά αυτό έχει μερικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Προγραμματισμός ενός δωματίου χωρίς άγχος

Τραπεζαρία με καρέκλες εσωτερικός σχεδιαστής για τους τέσσερις τοίχους σας

Όποιος προσλαμβάνει έναν σχεδιαστή εσωτερικών χώρων επωφελείται κυρίως από τον σχεδιασμό χωρίς άγχος. Εκτός από μια εργασία πλήρους απασχόλησης και την οικογένεια με πιθανά παιδιά, είναι συχνά δύσκολο να μπορέσουμε να συγκεντρωθούμε αρκετά στο σχεδιασμό ενός δωματίου ή ακόμη και ενός ολόκληρου διαμερίσματος. Το αποτέλεσμα είναι ανεπαρκώς σχεδιασμένα δωμάτια στα οποία συχνά ξεχνιούνται σημαντικά πράγματα, όπως οι αποθηκευτικοί χώροι. Ειδικά με τα μικρά δωμάτια, ωστόσο, είναι σημαντικό να εξαντληθούν οι δυνατότητές τους, ώστε να μην υπάρχουν πράγματα στο πάτωμα. Ένας εσωτερικός σχεδιαστής βοηθά: Φροντίζει για ολόκληρο τον σχεδιασμό και, εάν απαιτείται, φροντίζει επίσης για τη διακόσμηση. Η οικογένεια μπορεί να μετακομίσει σε ένα πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα χωρίς να χρειάζεται να αναζητήσει κατάλληλα κομμάτια σε καταστήματα επίπλων.

Τα σφάλματα και οι καθυστερήσεις είναι ευθύνη του σχεδιαστή εσωτερικών χώρων

σαλόνι μοντέρνος εσωτερικός σχεδιαστής για τους τέσσερις τοίχους σας

Εάν προκύψουν σφάλματα ή καθυστερήσεις στο σχεδιασμό του δωματίου με έναν σχεδιαστή εσωτερικών χώρων – για παράδειγμα, η κουζίνα δεν παραδίδεται εγκαίρως ή το ντουλάπι είναι λίγο πολύ υψηλό – τότε αυτό είναι σε βάρος του σχεδιαστή εσωτερικών χώρων. Φροντίζει τα λάθη να διορθώνονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα και όχι σε βάρος του πελάτη του. Αυτό φέρνει μεγάλη ανακούφιση για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων: Δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τίποτα και δεν έχουν να κάνουν με τους προμηθευτές. Είναι σχεδόν αδύνατο να επιπλωθεί ένα διαμέρισμα με πιο χαλαρό τρόπο.

Βγάζοντας μικρούς χώρους

Όποιος χρειάστηκε ποτέ να επιπλώσει ένα μικρό δωμάτιο γνωρίζει αυτό το πρόβλημα: Κάθε έπιπλο φαίνεται να κάνει το δωμάτιο μικρότερο, η οπτική μεγέθυνση δεν είναι δυνατή. Όποιος αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα μπορεί κάλλιστα να βασιστεί σε έναν σχεδιαστή εσωτερικών χώρων. Αυτά είναι εκπαιδευμένα για να εξάγουν το πλήρες δυναμικό του χώρου ακόμη και από το μικρότερο δωμάτιο. Με αποθηκευτικό χώρο, έντονα χρώματα και λίγη διακόσμηση, ο αρχιτέκτονας καταφέρνει να μετατρέψει το μικρό δωμάτιο σε ένα άνετο σαλόνι.

Νηφάλια παρατήρηση των κτιρίων

Ένας εσωτερικός σχεδιαστής έχει μια εκπαιδευμένη και πιο ουδέτερη άποψη των κτιρίων και των δωματίων από ό, τι αναφέρει ο ιδιοκτήτης paradisi.de. Κοιτάζει τα δωμάτια με την εμπειρία του και έτσι συχνά καταλήγει σε λύσεις που μπορεί να είναι αντισυμβατικές και θαρραλέες – και τις οποίες ο ιδιοκτήτης δεν θα είχε σκεφτεί ποτέ. Ο επαγγελματισμός του εσωτερικού σχεδιαστή είναι επομένως ένα πλεονέκτημα όσον αφορά την επίπλωση και το σχεδιασμό των δωματίων.

πλεονεκτήματα μειονέκτημα
Προγραμματισμός δωματίων χωρίς άγχος Ο εσωτερικός σχεδιαστής σημαίνει υψηλό κόστος
Ο εσωτερικός σχεδιαστής φροντίζει για σφάλματα και καθυστερήσεις Το στυλ μπορεί να μην ταιριάζει στον ιδιοκτήτη του σπιτιού
Συνειδητοποιήστε τις δυνατότητες των μικρών χώρων Η δημιουργία μικρών διαμερισμάτων δεν δικαιολογεί την εργασία και το κόστος
Φέρτε αντισυμβατικές ιδέες

Υψηλοί μισθοί και έξοδα επίπλων

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένας σχεδιαστής εσωτερικών χώρων πληρώνεται σύμφωνα με ένα σταθερό τέλος. Αλλά αυτά δεν είναι το μόνο κόστος που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες σπιτιού: έπιπλα από πιο ακριβά καταστήματα επίπλων ή ακόμα και πολυτελή καταστήματα επιλέγονται συχνά όταν ένας σχεδιαστής εσωτερικών χώρων βοηθά στο σχεδιασμό. Αυτά κοστίζουν πολύ περισσότερο από ό, τι πολύ πιθανό να είχαν ξοδέψει οι ιδιοκτήτες σε φθηνότερα καταστήματα επίπλων. Για το σκοπό αυτό, το διαμέρισμα ή το σπίτι είναι επίσης πλήρως επιπλωμένο και είναι σίγουρα έτοιμο για κατοίκηση κατά την ημερομηνία μετακόμισης, έτσι ώστε μόνο τα προσωπικά αντικείμενα να αποθηκεύονται στα ντουλάπια.

Είναι θέμα γούστου

εσωτερικός νιπτήρας μπάνιου για τους τέσσερις τοίχους σας

Υπάρχουν πολλοί σχεδιαστές εσωτερικών χώρων που εργάζονται ελεύθεροι ή με γραφείο. Πριν ο ιδιοκτήτης αποφασίσει να συνεργαστεί με ένα, θα πρέπει να κάνει κάποια έρευνα στο διαδίκτυο. Πολλοί προσφέρουν ενημερωτικούς ιστότοπους, έτσι ώστε οι πελάτες να έχουν μια πρώτη εντύπωση για το στυλ του διακοσμητή. Σχεδόν σε κάθε μεγάλη πόλη υπάρχει ένα αρμόδιο άτομο επικοινωνίας για ερωτήσεις σχετικά με τη δική σας επίπλωση, υπάρχουν διάφορες λίστες σχεδιαστών εσωτερικών χώρων για την αντίστοιχη περιοχή στο Διαδίκτυο. Εκτός από τους παραδοσιακούς επιχειρηματικούς καταλόγους και τους τηλεφωνικούς καταλόγους όπως οι γνωστοί Χρυσος ΟΔΗΓΟΣ, οι προμηθευτές επίπλων, ταπετσαριών και διακοσμητικών ειδών υψηλής ποιότητας είναι συχνά επίσης μια καλή διεύθυνση. Ιδιαίτερα εξειδικευμένοι αντιπρόσωποι, όπως ο προμηθευτής επίπλων σχεδιαστών smow.de είναι στην ευχάριστη θέση να βοηθήσουν εδώ. Μερικοί σχεδιαστές εσωτερικών χώρων προσφέρουν ακόμη και μια δωρεάν αρχική διαβούλευση. Είναι σημαντικό οι πελάτες να διευκρινίσουν αν τα γούστα τους στην επίπλωση ταιριάζουν με αυτά του σχεδιαστή. Εάν αυτό δεν συμβαίνει, ο ιδιοκτήτης είναι απίθανο να απολαύσει τα έπιπλα και το συνδυασμό χρωμάτων πολύ. Επομένως, ένας λάθος επιλεγμένος σχεδιαστής εσωτερικών χώρων αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα.

Επίπλωση μικρών διαμερισμάτων

νέο διαμέρισμα σχεδιασμού δαπέδου με πράσινο τοίχο

Οι εσωτερικοί σχεδιαστές εκπαιδεύονται για την επίπλωση ολόκληρων κτιρίων γραφείων. Μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε μικρότερα διαμερίσματα και πιθανώς να το κάνετε – αλλά το ερώτημα εδώ είναι αν το κόστος και τα οφέλη δικαιολογούνται. Ένα μικρό διαμέρισμα δεν προσφέρει μεγάλο περιθώριο σχεδιασμού – αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ο αρχιτέκτονας πρέπει να σχεδιάσει σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες του διαμερίσματος. Αυτό σημαίνει υψηλό τέλος που πρέπει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης επιπλέον του κόστους των επίπλων.

Ένας εσωτερικός σχεδιαστής δεν είναι απολύτως απαραίτητος για το σχεδιασμό του χώρου διαβίωσης

Αυτά τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα δείχνουν ότι ένας εσωτερικός σχεδιαστής σημαίνει σημαντική ανακούφιση όταν πρόκειται για το σχεδιασμό των χώρων διαβίωσης, αλλά έχει επίσης το σημαντικότερο μειονέκτημα του κόστους. Εάν τολμάτε να σχεδιάσετε το διαμέρισμα μόνοι σας, θα πρέπει να το λάβετε υπόψη. Επιπλέον, μπορεί επίσης να είναι πολύ πιο ωραίο να μην μπαίνεις κατευθείαν σε πλήρως επιπλωμένα δωμάτια που έχουν σχεδιαστεί μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν πολύ πιο όμορφο όταν το διαμέρισμα μεγαλώνει μαζί τους και πάντα αναζητούν νέες επιλογές σχεδίασης. Μπορεί να γίνει έργο μιας ζωής η διακόσμηση ενός δωματίου σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός. Αυτή η εργασία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίζεται αρνητικά: Ο σχεδιασμός βοηθά στην εύρεση του δικού του στυλ. Αυτό κάνει το διαμέρισμα πολύ περισσότερο ένα κομμάτι της δικής σας ζωής και ενός σπιτιού από ό, τι είναι δυνατό με τον σχεδιασμό ενός εσωτερικού σχεδιαστή. Ωστόσο, εάν δεν θέλετε να κάνετε χωρίς πολυτελή έπιπλα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία σχεδιαστή, έτσι ώστε το επιλεγμένο πολυτελές κομμάτι να ταιριάζει στην υπόλοιπη επίπλωση του διαμερίσματος.