Τα άνετα έπιπλα και οι λαμπερές επιφάνειες δεν είναι αυτά που κάνουν ένα μοντέρνο διαμέρισμα ξεχωριστό! Ένα μοντέρνο σπίτι είναι ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι. Έχοντας αυτό κατά νου, πρέπει να τηρηθούν ορισμένες συμβουλές και κόλπα για να εξασφαλιστεί αυτό. Η σωστή φροντίδα των υφασμάτων είναι μέρος αυτού. Και όταν πρόκειται για υφάσματα, ίσως βρείτε μερικές έξυπνες ιδέες για το πώς να διατηρήσετε τα πανιά στο διαμέρισμα! Το να διατηρείτε τις πετσέτες φρέσκες και απαλές για μεγάλα χρονικά διαστήματα δεν φαίνεται εύκολη υπόθεση. Το πολύ συχνό πλύσιμο τα κάνει να φαίνονται φθαρμένα νωρίς. Πώς θα μπορούσατε τότε να κάνετε τις πετσέτες να μοιάζουν με καινούργιες; Ας δούμε!

Τα όμορφα σχέδια και τα φυτά κάνουν το μπάνιο να φαίνεται πιο εντυπωσιακό

ζωντανές ιδέες για το μπάνιο όμορφα μοτίβα ως διακόσμηση

Αλλάζετε τα υφάσματα τακτικά

Κάθε 2-3 ημέρες ή τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα θα πρέπει να ανανεώνετε τις πετσέτες στο διαμέρισμα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους βρίσκονται στην κουζίνα, επειδή λερώνουν πολύ πιο γρήγορα. Φυσικά, πρέπει να προσέξετε να ταξινομείτε τις πετσέτες κατά χρώμα όταν πλένετε.

Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό να μην χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά που είναι πολύ επιθετικά για τα χρωματιστά υφάσματα! Τότε είναι πολύ πιθανό ότι οι λευκές πετσέτες θα πάρουν μια δυσάρεστη απόχρωση του γκρι και οι πετσέτες που είναι χρωματισμένες σε όμορφα κορεσμένα χρώματα θα χλωμίσουν λίγο.

Φέρτε φρεσκάδα στο δωμάτιο με τις πετσέτες μπάνιου

ζωντανές ιδέες για το μπάνιο πανέμορφες πετσέτες με σχέδια

Και μια άλλη συμβουλή: οι πετσέτες δεν πρέπει να διπλώνονται στο πλυντήριο. Με αυτόν τον τρόπο πλένονται καλύτερα!

Μην χρησιμοποιείτε πολύ μαλακτικό υφάσματος κατά το πλύσιμο

Ένα συνηθισμένο λάθος κατά το πλύσιμο των πετσετών είναι η χρήση πολύ μαλακτικού υφάσματος. Πράγματι, η μεγάλη ποσότητα μαλακτικού οδηγεί στη συσσώρευση σωματιδίων μεταξύ των ινών του υφάσματος αντί να κάνει το ύφασμα πιο μαλακό και πιο άνετο στην αφή. Έτσι γίνονται τα υφάσματα σκληρά και άβολα, φυσικά. Επιπλέον, ένα λεπτό στρώμα μαλακτικού παραμένει στην επιφάνεια του υφάσματος. Ως αποτέλεσμα, το πανί απορροφά λιγότερο νερό.

Βεβαιωθείτε ότι τα χρώματα παραμένουν όμορφα για μεγάλο χρονικό διάστημα

ζωντανές ιδέες για πετσέτες με χρώμα στο μπάνιο ως όμορφη διακόσμηση

Προσέξτε τη σωστή θερμοκρασία κατά το πλύσιμο

Για ρούχα και υφάσματα, είναι σημαντικό ποια θερμοκρασία θα επιλέξετε. Αυτό είναι διπλά σημαντικό όταν πλένετε τα πανιά. Γιατί όλα τα βακτήρια και οι λεκέδες πρέπει να φύγουν! Επομένως, είναι καλύτερο να πλένετε τις πετσέτες ξεχωριστά από τα ρούχα. Ρυθμίστε σε θερμοκρασία τουλάχιστον 40 ° C. Εάν έχετε μια τέτοια επιλογή, επιλέξτε ξέβγαλμα με κρύο νερό. Οι ίνες τεντώνονται σε ζεστό νερό, πράγμα που σημαίνει ότι οι λεκέδες αφαιρούνται ευκολότερα. Στο κρύο νερό, από την άλλη πλευρά, οι ίνες μαζεύονται ξανά και το ύφασμα γίνεται ξανά μαλακό και όμορφο.

Οι λευκές πετσέτες είναι κλασικές!

διακόσμηση και τακτοποίηση του μπάνιου σωστά

Αποθηκεύστε σωστά τα μαντηλάκια μετά το πλύσιμο

Η σωστή αποθήκευση των μαντηλιών παίζει ρόλο στην απαλότητα και τη διάρκεια ζωής τους. Υπάρχουν πολλές πρακτικές λύσεις για το πώς να αποθηκεύσετε τις πετσέτες, ώστε να μπορείτε επίσης να φέρετε αξιοζήλευτη τάξη στο μπάνιο.

  • Είναι καλύτερο να αφήσετε τις πετσέτες να στεγνώσουν σε εξωτερικούς χώρους. Εάν δεν έχετε την ευκαιρία, χρησιμοποιήστε σωστά το στεγνωτήριο: μην το γεμίσετε υπερβολικά και στεγνώστε ξεχωριστά πετσέτες και ρούχα.

Συνδυάστε λεπτές αποχρώσεις

ιδέες για τη διακόσμηση του μπάνιου με πετσέτες και λουλούδια

  • Ένα ράφι τοίχου για πετσέτες και αξεσουάρ μπάνιου, για παράδειγμα, είναι μια εξαιρετική ιδέα για αποθηκευτικό χώρο. Θα μπορούσατε επίσης να το χτίσετε μόνοι σας. Ποτέ μην κρεμάτε τις πετσέτες η μία πάνω στην άλλη. Εάν δεν έχετε αρκετό χώρο στο μπάνιο, τότε θα μπορούσατε να είστε δημιουργικοί και να μετατρέψετε μια παλιά σκάλα σε ένα λειτουργικό σύστημα ραφιών επίσης.

Προσπαθήστε για μια ζεστή εμφάνιση

ζωντανές ιδέες για πετσέτες με χρώμα στο μπάνιο ως διακόσμηση στο μπάνιο

  • Τακτοποιήστε τις διπλωμένες πετσέτες το ένα δίπλα στο άλλο αν έχετε αρκετό χώρο. Διαφορετικά τα πανιά δεν θα φαίνονται τόσο απαλά και όμορφα στο κάτω μέρος.

Extra tip: Έξυπνες και πρακτικές ιδέες με κονδύλια προϋπολογισμού

Μπορείτε επίσης να κάνετε τις πετσέτες να φαίνονται απαλές και όμορφες με οικιακά αντικείμενα. Ένα καπάκι από λευκό ξύδι ή μαγειρική σόδα κατά το στέγνωμα θα μπορούσε να αντικαταστήσει το μαλακτικό.

Τονίστε όμορφα την κουρτίνα με κατάλληλα πανιά

συμβουλές και κόλπα για τις πετσέτες στο σπίτι

Πλύνετε και αποθηκεύστε σωστά τις πετσέτες

συμβουλές και κόλπα όμορφες ιδέες διαβίωσης για τις πετσέτες στην κουζίνα

Αν έχετε στεγνωτήριο, τοποθετήστε μια μπάλα τένις ανάμεσα στις πετσέτες. Είναι εκπληκτικό ότι οι πετσέτες γίνονται πολύ πιο μαλακές.

Τα υφάσματα ως διακόσμηση

Τα πανιά θα μπορούσαν να είναι μια υπέροχη διακόσμηση στην κουζίνα και το μπάνιο. Εάν επιλέξετε τα σωστά χρώματα και μοτίβα, θα μπορούσατε να μετατρέψετε το μικρό δωμάτιο σε έναν εμπνευσμένο και ενδιαφέρον χώρο.

Φέρτε λίγο χρώμα στην κουζίνα

συμβουλές και κόλπα για την κουζίνα κρατήστε τις πετσέτες

Λειτουργική λύση για τις πετσέτες κουζίνας

συμβουλές και κόλπα ζωντανές ιδέες για την κουζίνα κρατήστε τις πετσέτες

Δημιουργήστε μια χαρούμενη διάθεση

ιδέες διαβίωσης που σχεδιάζουν το μπάνιο με ντους και πετσέτες

Ιδέες διακόσμησης με πετσέτες

συμβουλές και κόλπα σχεδιασμός μπάνιου πλύνετε και οργανώστε τις πετσέτες σωστά

Το ριγέ ύφασμα φέρνει στο προσκήνιο τα άλλα στοιχεία του μπάνιου

ζωντανές ιδέες για τις πετσέτες μπάνιου ως διακόσμηση

Κομψή λύση για το μοντέρνο μπάνιο

συμβουλές και κόλπα φροντίστε σωστά τις πετσέτες μπάνιου

Κρατήστε τις πετσέτες μπάνιου τακτοποιημένες

συμβουλές και κόλπα για το μπάνιο βεβαιωθείτε ότι έχετε μαλακές πετσέτες