Μερικές ιδέες για γυάλινα χωρίσματα στο διαμέρισμα

Κόλπα διαίρεσης δωματίων Εσωτερικοί γυάλινοι τοίχοι-3

Χάρη στις ημιδιαφανείς ιδιότητές του, το γυαλί είναι ένα τέλειο υλικό για τη διαίρεση δωματίων σε μικρά διαμερίσματα. Ένα δωμάτιο που διαπερνά Γυάλινοι τοίχοι είναι χωρισμένο, δεν φαίνεται σε σχήμα κιβωτίου και περιορισμένο, αλλά εκεί νιώθετε στον ιδιωτικό σας χώρο και κάπως ασφαλές. Ξεχωριστά δωμάτια.

Αλλά αφήστε το φως να μπει. Μόνο οι γυάλινοι τοίχοι μπορούν να το κάνουν αυτό. Σκεφτείτε τα μοντέρνα γραφεία, όπου ο χώρος χωρίζεται με γυάλινες πόρτες. Αυτές οι πόρτες καλύπτονται με κουρτίνες ή παντζούρια. Αυτοί οι γυάλινοι τοίχοι χωρίς πλαίσιο με συρόμενες γυάλινες πόρτες χαρακτηρίζονται από υψηλό επίπεδο διαφάνειας και κομψή εμφάνιση. Η διαίρεση των σταθερών πλευρικών μερών και των συρόμενων στοιχείων της πόρτας ποικίλλει ανάλογα με την κατάσταση εγκατάστασης. Οι γυάλινοι τοίχοι μπορούν να υλοποιηθούν πλήρως σύμφωνα με τις προσωπικές σας ιδέες.

Πολυτελείς γυάλινες πόρτες στην κουζίνα

Κόλπα διαίρεσης δωματίων Εσωτερικοί γυάλινοι τοίχοι-2

Οι γυάλινοι διαχωριστικοί τοίχοι είναι ιδανικοί για διαχωρισμό δωματίων στην κουζίνα ή το μπάνιο, σε σαλόνια και τραπεζαρίες, όπου μειώνουν οπτικά το σαλόνι. Τα γυάλινα τμήματα είναι λειτουργικά και αισθητικά και κάνουν τον χωρισμένο χώρο να φαίνεται ανοιχτός και ευάερος. Το παχύ ειδικό γυαλί λειτουργεί τέλεια ως διαχωριστικό σε διάφορους άλλους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων χώρων.

Μικρή κουζίνα με γυάλινους τοίχους

Κόλπα διαίρεσης δωματίων Εσωτερικοί γυάλινοι τοίχοι-4

Εάν το γυάλινο δωμάτιο σε ένα σπίτι χρειάζεται λίγο περισσότερη ιδιωτικότητα, θα μπορούσε να είναι καλυμμένο με κουρτίνες, περσίδες ή άλλα διακοσμητικά παραθύρων. Το γυαλί χρησιμοποιείται επίσης συχνά σε εξωτερικούς τοίχους για να αυξήσει την ποσότητα φωτός και να επεκτείνει οπτικά το χώρο του δωματίου.

Κίτρινοι γυάλινοι τοίχοι στην κουζίνα

Κόλπα διαίρεσης δωματίων Εσωτερικοί γυάλινοι τοίχοι-5

Υπάρχουν επίσης πολλές ενδιαφέρουσες πτυχές όσον αφορά το σχεδιασμό. Με χρωματιστά γυαλιά, ηλιακό φως, τεχνητό φως ή ακόμα και LED ενσωματωμένα στο γυαλί, μπορούν να επιτευχθούν μαγικά χωρικά εφέ και να δημιουργηθούν αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά. Υπάρχει επίσης χώρος για φαντασία και όνειρα. Το τζάμι εκπληρώνει την επιθυμία δημιουργίας νέων χωρικών διαστάσεων χωρίς να θυσιάζεται η διαφάνεια και η φωτεινότητα. Το τζάμι επιτρέπει μια μορφή “εργασίας” στην οποία η ανάγκη για ιδιωτικότητα μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά με προσωπική συνεργασία.

Ωραίες γυάλινες πόρτες στο διαμέρισμα

Κόλπα διαίρεσης δωματίων Εσωτερικοί γυάλινοι τοίχοι-1

Μικρό μπάνιο με γυάλινα χωρίσματα

Κόλπα διαίρεσης δωματίων Εσωτερικοί γυάλινοι τοίχοι-6

www.interiorholic.com