Το πορτοκαλί χρώμα – έννοια και εσωτερική διακόσμηση

πορτοκαλί χρώμα έννοια και αποτέλεσμα1

Το πορτοκαλί χρώμα είναι ένα πολύ ζεστό και ζωντανό χρώμα που προκαλεί πραγματικά πολύ διαφορετικές αντιδράσεις όταν γίνεται αντιληπτό παγκοσμίως. Στην Ολλανδία, το πορτοκαλί χρώμα προκαλεί μια εθνική υπερηφάνεια.

Αστείες κολοκύθες για τις Απόκριες

το πορτοκαλί χρώμα - αποτέλεσμα και έννοια 2

Στην Ασία, είναι ένα ιερό χρώμα που χρησιμοποιείται μόνο στις ρόμπες των βουδιστών μοναχών. Και στις ΗΠΑ, η πρώτη μας αντίδραση στο πορτοκαλί χρώμα σχετίζεται πάντα με το Helloween! Οι Αμερικανοί ήταν οι πρώτοι που ανακάλυψαν δημόσια αυτές τις λαμπρές φασματικές πορτοκαλί αποχρώσεις. Παλαιότερα, μόνο οι πικάντικοι τόνοι της κανένας, της τζαμαϊκανής πιπεριάς, της πάπρικας και της τερακότας ήταν εμπορικά καταναλωτικά χρώματα.

Όλες οι αποχρώσεις του πορτοκαλιού εκπέμπουν ζεστασιά. Το πορτοκαλί είναι ένα δημοφιλές χρώμα στη διαφήμιση αυτές τις μέρες κατά την εισαγωγή νέων προϊόντων. Χρησιμοποιείται επίσης σε επικοινωνίες και γραφικά για κατασκευαστές που θέλουν να μεταφέρουν προϊόντα «hip and cool».

Άνετο σαλόνι διακοσμημένο με πορτοκαλί στοιχεία τοίχου και μαξιλάρια

το πορτοκαλί χρώμα σημαίνει και έπιπλα σπιτιού

Στη διακόσμηση του σπιτιού, ωστόσο, η χρήση του πορτοκαλί χρώματος προτιμάται ευρέως και ευρέως ως τόνο τόνου. Παρ ‘όλα αυτά, οι πλούσιες, έντονα κόκκινες πορτοκαλί αποχρώσεις της κανένας ή τα κίτρινα πορτοκαλί χρώματα της πιπεριάς της Τζαμάικα ή της τερακότας είναι πολύ πιο σπιτικά και χρησιμοποιούνται συχνότερα σε έπιπλα σπιτιού. Αυτοί οι σιωπηλοί τόνοι ταιριάζουν απόλυτα με τα παραδοσιακά και ρουστίκ εσωτερικά σχέδια. Αυτοί οι βαθιές αλλά καθαροί τόνοι αντιστοιχούν στα πιο εξωτικά χρώματα σχεδιασμού και στις επιρροές της Ανατολής. Οι πορτοκαλί τόνοι είναι ζεστοί, χαρούμενοι, άνετοι, ελκυστικοί και πολύ ελκυστικοί.

Άνετη τραπεζαρία με πορτοκαλί καρέκλες και φρέσκα λουλούδια

το πορτοκαλί χρώμα και η επίπλωση του σπιτιού4

Το πορτοκαλί είναι ένα ζωντανό χρώμα που σχετίζεται με την υγεία και τη ζωτικότητα. Έχει εξελιχθεί από τη φωτιά του κόκκινου σε έναν πιο γήινο τόνο. Δεδομένου ότι συνδέεται επίσης με ενθουσιασμό και αισιοδοξία, το πορτοκαλί είναι το κατάλληλο χρώμα για αίθουσες. Αλλά επειδή είναι αρκετά λαμπερό, πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά αν σας ταιριάζει πραγματικά ή αν δεν είναι πολύ συντριπτικό. Ιδανικό για δωμάτια που βλέπουν βόρεια και πρέπει να ζεσταθούν. Είναι επίσης μια καλή επιλογή για σημεία συνομιλίας. Οι πιο ήπιες αποχρώσεις του κόραρα, του σολομού, του πηλού και του ροδάκινου μπορεί να είναι πολύ χαλαρωτικές και κοινωνικές.

Πρέπει να γνωρίζετε τις πολιτισμικές επιδράσεις των χρωμάτων που χρησιμοποιείτε πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Ωραίο προθάλαμο με πορτοκαλί τοίχους και έπιπλα

πορτοκαλί χρώμα σύγχρονο εξοπλισμό

Κομψός Σαλόνι με πορτοκαλί Επιπλα

ιδέες επίπλωσης πορτοκαλί χρώματος

Κομψό σαλόνι με διαφορετικούς πορτοκαλί τόνους

πορτοκαλί σαλόνι