Εάν μόλις παραγγείλατε έναν νέο δερμάτινο καναπέ, αυτός είναι ένας λόγος για να είστε ευχαριστημένοι. Έχετε επενδύσει σε ένα έπιπλο που θα διαρκέσει μια ζωή και θα συνεχίσει να φαίνεται καλύτερα με τα χρόνια. Μπορείτε να ανυπομονείτε να υποδεχτείτε ένα κομψό έπιπλο στο σπίτι σας που θα κερδίσει χαρακτήρα μόνο με τη χρήση. Αλλά για να διατηρήσει ο δερμάτινος καναπές σας τη διαχρονική του εμφάνιση, πρέπει να του δώσετε την προσοχή που του αξίζει. Το δέρμα μερικές φορές θεωρείται ότι απαιτεί μεγάλη συντήρηση, αλλά με τις σωστές συμβουλές φροντίδας, μπορείτε να διατηρήσετε τα έπιπλά σας σε άριστη κατάσταση. Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τον τρόπο χρήσης του Δερμάτινα έπιπλα μπορεί να συντηρήσει. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και ο δερμάτινος καναπές ή η πολυθρόνα σας θα μοιάζει καινούργιος για τα επόμενα χρόνια.

Πώς να φροντίσετε τα δερμάτινα έπιπλά σας?

Συντήρηση δερμάτινων επίπλων Συμβουλές και κόλπα Γωνιακός καναπές σαλονιού

Τακτικά καθαρίζετε δερμάτινα έπιπλα

Το δέρμα είναι ένα ανθεκτικό υλικό που, με καλή φροντίδα, θα βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, χωρίς τακτική ρουτίνα καθαρισμού, ο καναπές σας μπορεί να φαίνεται λίγο φθαρμένος γρήγορα.

Θα πρέπει να προγραμματίσετε να φροντίζετε τα δερμάτινα έπιπλά σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Εάν ο καναπές σας χρησιμοποιείται πολύ, σκεφτείτε να αυξήσετε αυτόν τον χρόνο σε δύο φορές την εβδομάδα.

Δερμάτινα έπιπλα συμβουλές και κόλπα βερνίκι δερμάτινου καναπέ σαλονιού

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Σκουπίστε την ταπετσαρία με ένα μαλακό πανί για να ξεσκονίσετε τα έπιπλά σας. Για να μπείτε στις γωνίες του καναπέ σας, χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα με μαλακό βούρτσα.
  • Στη συνέχεια, σκουπίστε την ταπετσαρία του καναπέ σας με ένα υγρό πανί. Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε απεσταγμένο νερό, καθώς το χλώριο που περιέχεται στο νερό της βρύσης μπορεί να προσβάλει την επιφάνεια του δέρματος με την πάροδο του χρόνου. Πριν το χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά, δοκιμάστε ένα αόρατο μέρος του καναπέ για να δείτε πώς αντιδρά το δέρμα στο νερό. Προσέξτε να μην μουλιάσει ο καναπές σας, καθώς το δέρμα δεν ανέχεται μεγάλες ποσότητες υγρών.
  • Τουλάχιστον κάθε δύο έως τέσσερις εβδομάδες θα πρέπει να αντιμετωπίζετε την ταπετσαρία του δερμάτινου καναπέ σας με ειδικό καθαριστικό και να τον καθαρίζετε καλά. Αποφύγετε πετσέτες και σπρέι για όλες τις χρήσεις από το παντοπωλείο καθώς περιέχουν χημικά που μπορούν να βλάψουν τον καναπέ σας. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό που λειτουργεί καλά στο δέρμα.
  • Αφήστε τον καναπέ σας να στεγνώσει και αποφύγετε να καθίσετε πάνω του μέχρι να στεγνώσει τελείως. Με αυτό τον τρόπο, το δέρμα παραμένει χωρίς ρυτίδες γύρω από τα περιγράμματα του καναπέ σας. Μπορείτε να επιταχύνετε αυτή τη διαδικασία ανοίγοντας μερικές πόρτες και παράθυρα για να έχετε καλή ροή αέρα στο σπίτι σας.

Διατήρηση δερμάτινων επίπλων Συμβουλές και κόλπα Καθαρισμός δερμάτινου καναπέ σαλονιού

Διατηρείτε τακτικά δερμάτινα έπιπλα

Το δέρμα περιέχει λάδια που πρέπει να ανανεώνονται κατά καιρούς. Βοηθούν την ταπετσαρία να είναι απαλή και ελαστική. Ωστόσο, με τακτική χρήση, τα έλαια μπορούν να βλάψουν τις φυσικές ιδιότητες του δέρματος. Επομένως, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό προϊόν φροντίδας για τον δερμάτινο καναπέ σας που του δίνει νέα πνοή και τον εμποδίζει να στεγνώσει και να σπάσει.

Χρησιμοποιήστε μια κρέμα προστασίας δέρματος που φροντίζει την ταπετσαρία σας και την προστατεύει κατά την καθημερινή χρήση. Μια τέτοια κρέμα όχι μόνο επισκευάζει το δέρμα, αλλά εφαρμόζει και ένα αόρατο στρώμα. Αυτό το επιπλέον στρώμα διευκολύνει την αφαίρεση λεκέδων. Μειώνεται επίσης η μεταφορά βαφών.

Μην τοποθετείτε δερμάτινα έπιπλα κοντά σε πηγές φωτός και θερμότητας

Αναφέραμε νωρίτερα ότι η φροντίδα των δερμάτινων επίπλων βοηθά να διατηρηθεί η απαλότητα και η ελαστικότητα. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και άλλες πηγές θερμότητας είναι μια σημαντική αιτία ξηρασίας και ρωγμών. Φροντίστε λοιπόν να τοποθετήσετε τα νέα σας δερμάτινα έπιπλα σε μια τοποθεσία μακριά από παράθυρα, τζάκια, κλιματιστικά ή καλοριφέρ. Φυσικά, είναι αδύνατο να αποφευχθούν εντελώς οι πηγές φωτός και θερμότητας, αλλά η ελαχιστοποίηση της επαφής μαζί τους μπορεί πραγματικά να παρατείνει τη ζωή των δερμάτινων επίπλων.

Φροντίδα για δερμάτινες άκρες και κόλπα από δερμάτινο καναπέ σαλονιού

Γυάλισμα δερμάτινων επίπλων

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για έναν ολοκαίνουργιο δερμάτινο καναπέ είναι η όμορφη, φυσική γυαλάδα του. Για να διατηρήσετε αυτήν την ποιότητα, γυαλίστε τα δερμάτινα έπιπλά σας τακτικά με μικροΐνες ή μαλακό πανί. Κάντε το μόλις στεγνώσει ο δερμάτινος καναπές σας αφού τον καθαρίσετε. Το γυάλισμα είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε τις γρατζουνιές και τις γρατζουνιές που συνήθως παίρνει τα δερμάτινα έπιπλα με τακτική χρήση.

Γυάλισμα δερμάτινων επίπλων

Αφαιρέστε τους λεκέδες από δερμάτινα έπιπλα

Το δέρμα έχει τη φήμη ότι είναι πιο ανθεκτικό από άλλα υλικά ταπετσαρίας, και δικαίως. Ακόμα, είναι επιρρεπές σε λεκέδες εάν χυθεί υγρό ή φαγητό σε αυτό. Ευτυχώς, μια γρήγορη απόκριση και σωστός καθαρισμός μπορεί να βοηθήσει πολύ σε αυτό. Επομένως, είναι σημαντικό να έχετε πάντα τη σωστή τεχνογνωσία και τα κατάλληλα βοηθητικά υλικά για να απομακρύνετε γρήγορα κάθε μόλυνση.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε ένα στεγνό πανί ή ένα κομμάτι ρολού κουζίνας και να σκουπίσετε απαλά τυχόν χυμένο υγρό. Προσέξτε να μην σκουπίσετε γιατί αυτό μπορεί να επιτρέψει τη διαρροή του υγρού στο δέρμα. Εάν προχωρήσετε αρκετά γρήγορα, το μεγαλύτερο μέρος του χυμένου υγρού μπορεί να απορροφηθεί από το πανί πριν διεισδύσει στην ταπετσαρία. Σε αυτή την περίπτωση, δεν απαιτείται βαθύτερος καθαρισμός.

Μια δερμάτινη κρέμα προστασίας μπορεί επίσης να επιβραδύνει τη μόλυνση. Εάν πρέπει να κάνετε κάτι περισσότερο από απλό ντύσιμο, μπορείτε να τοποθετήσετε απαλά ένα υγρό πανί από πάνω. Σημειώστε, ωστόσο, ότι η λιπαρή ή λιπαρή ρύπανση μπορεί να επιδεινωθεί από την επαφή με το νερό, οπότε αυτό πρέπει να αποφεύγεται.

Φροντίδα για δερμάτινα έπιπλα Συμβουλές και κόλπα Έπιπλα σαλονιού Δερμάτινος καναπές

Μπορείτε να καταπολεμήσετε το βαρύτερο ρύπο με ένα ειδικό καθαριστικό δέρματος, το οποίο συχνά μπορεί να απομακρύνει το πρόβλημα χωρίς να σχηματίσει λεκέ. Επομένως, θα πρέπει πάντα να έχετε ένα αποτελεσματικό καθαριστικό στο χέρι. Σε περίπτωση που χρειαστεί να αγοράσετε ένα νέο, δοκιμάστε το πρώτα σε ένα δυσδιάκριτο μέρος του καναπέ σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει αρνητική επίδραση στο δέρμα.

Με αυτές τις συμβουλές και κόλπα θα είστε καλά οπλισμένοι και θα ξέρετε ήδη πώς να φροντίζετε σωστά τα δερμάτινα έπιπλά σας. Τώρα μπορείτε να απολαύσετε τον νέο σας δερμάτινο καναπέ στο έπακρο για χρόνια!