Οι δερμάτινοι καναπέδες κάνουν το εσωτερικό ιδιαίτερα κομψό. Αλλά δεν τολμούν όλοι να τα αγοράσουν. Άλλωστε, είναι αρκετά ακριβά και δύσκολα συντηρούνται. Ο κίνδυνος τέτοια έπιπλα να αρχίσουν να φθείρονται πολύ γρήγορα είναι πολύ μεγάλος. Αυτό είναι φυσικά αρκετά ενοχλητικό όσον αφορά τη μεγάλη επένδυση. Υπάρχουν ειδικά προϊόντα περιποίησης, αλλά μερικά από αυτά είναι πολύ επιθετικά και με τακτική χρήση μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα των επίπλων. Αλλά δεν χρειάζεται πανικός! Υπάρχουν σπιτικές θεραπείες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε έναν δερμάτινο καναπέ και να διατηρήσετε την ποιότητά του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να μάθετε πώς ακριβώς γίνεται αυτό στις επόμενες γραμμές.

Ακολουθήστε αυστηρά τα μεμονωμένα βήματα κατά τον καθαρισμό!

Φροντίδα για δερμάτινες συμβουλές Οικιακής καθαριότητας Καθαρισμός του δερμάτινου καναπέ

Καθαρισμός του δερμάτινου καναπέ – βήμα προς βήμα

Καθαρίστε τον δερμάτινο καναπέ με ηλεκτρική σκούπα

Το πρώτο βήμα είναι ο καθαρισμός με ηλεκτρική σκούπα. Φυσικά, χρειάζεστε ένα ειδικό που να διαθέτει αξεσουάρ για μαλακά έπιπλα. Πολλά μοντέλα έχουν μια μαλακή βούρτσα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτό. Εάν επιλέξετε ακριβά δερμάτινα έπιπλα, τότε σίγουρα θα χρειαστείτε μια τέτοια συσκευή και αξεσουάρ.

Θα χρησιμοποιήσετε αυτήν την ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε τη σκόνη, αλλά και άλλους τύπους λειαντικών κομματιών. Είναι πολύ σημαντικό να το κάνετε αυτό τακτικά. Ο λόγος είναι ότι όταν συνδυάζονται με νερό, τέτοια σωματίδια θα μπορούσαν να είναι αρκετά επιβλαβή.

Επιλέξτε μια μέθοδο που είναι εύκολη για εσάς προσωπικά

Καθαρός δερμάτινος καναπές Δημιουργήστε δερμάτινα έπιπλα στο σαλόνι

Μείγμα νερού και ξύδι

Αντί να αγοράζετε ακριβά και επιθετικά σκευάσματα για τον καθαρισμό των δερμάτινων καναπέδων, μπορείτε απλά να δημιουργήσετε μόνοι σας ένα μείγμα. Ανακατέψτε νερό και λευκό μηλόξυδο μαζί. Η αναλογία πρέπει να είναι περίπου πέντε προς ένα. Πάρτε ένα σφουγγάρι και χρησιμοποιήστε τη μαλακή πλευρά του για να το καθαρίσετε.

Υπάρχουν ειδικές διαδικασίες που είναι κατάλληλες για έπιπλα από λευκό δέρμα

λευκά έπιπλα - υπέροχες ιδέες για τον καθαρισμό δερμάτινων καναπέδων

Εναλλακτικά – νερό με μερικές σταγόνες τονωτικό προσώπου

Και πάλι, θα μπορούσες το γραφίτη Ελάτε στη διάσωση όταν θέλετε να καθαρίσετε τον δερμάτινο καναπέ σας. Παρεμπιπτόντως, αυτή είναι μια ιδιαίτερα ήπια μέθοδος. Επειδή το γραφίτη προσώπου δημιουργήθηκε για να καθαρίσει τον λεπτό ιστό του δέρματός μας. Μπορείτε να ρίξετε μερικές σταγόνες από αυτό σε καθαρό νερό και στη συνέχεια να το σκουπίσετε ξανά με το σφουγγάρι.

Ο τακτικός καθαρισμός είναι ζωτικής σημασίας για τον δερμάτινο καναπέ σας

Δερμάτινος καναπές καθαρά δερμάτινα έπιπλα ρίχνουν μαξιλάρια

Φυσικά, θα χρειαστείτε ένα μαλακό σφουγγάρι για να μπορείτε να καθαρίσετε τον δερμάτινο καναπέ. Αυτό πρέπει να είναι υγρό, αλλά όχι πολύ υγρό. Μοιράστε προσεκτικά το υγρό στο σφουγγάρι. Μην πιέζετε πολύ για να αποφύγετε ζημιά στα έπιπλα.

Χρησιμοποιείτε μόνο μαλακά πανιά και σφουγγάρια

Δερμάτινος καναπές καθαρές ιδέες και συμβουλές για το σπίτι

Σκουπίστε με ένα πανί

Σε αυτό το σημείο έρχεται το σκούπισμα με το πανί. Η επιλογή του υφάσματος είναι επίσης απολύτως κρίσιμη σε αυτή την περίπτωση. Πρέπει να κάνετε χωρίς λειαντικές επιφάνειες. Πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε μαλακά πανιά και σφουγγάρια. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν στεγνωτήρα μαλλιών σε αυτό το σημείο. Αυτό είναι πολύ επιζήμιο επειδή στεγνώνει τη δομή του δέρματος και γίνεται πιο επιρρεπές σε βλάβη.

Όλα τα είδη δέρματος μπορούν να καθαριστούν με οικιακές θεραπείες

Δερμάτινος καναπές καθαρό, κομψή επίπλωση σαλονιού

Εφαρμόστε ένα προστατευτικό στρώμα στο δέρμα

Όταν καθαρίζετε έναν δερμάτινο καναπέ, θα πρέπει να ακολουθείτε πολλούς κανόνες που θυμίζουν φροντίδα του δέρματος! Το έχετε ήδη παρατηρήσει; Ο καθαρισμός πρέπει να γίνει πολύ απαλά, η υγρασία πρέπει να μετρηθεί και ναι, πρέπει να βάλετε ένα προστατευτικό στρώμα. Υπάρχουν επίσης καλλυντικά για δέρμα, για να το πω έτσι. Ένα φυσικό μπορεί να παρασκευαστεί από λευκό ξύδι και λιναρόσπορο. Η σωστή αναλογία εδώ είναι ένα προς δύο. Πάρτε ξανά ένα μαλακό και απολύτως καθαρό πανί και εφαρμόστε το προετοιμασμένο καθαριστικό στον δερμάτινο καναπέ με ευρείες κινήσεις. Μην πιέζεις πολύ. Αφήστε για μια νύχτα και σκουπίστε με μια ελαφρώς υγρή καθαρή πετσέτα.

Ελέγξτε σε ένα κρυφό μέρος ότι η μέθοδος που έχετε επιλέξει δεν αφήνει κανένα πρόβλημα

Συμβουλές για δερμάτινα έπιπλα για οικιακό Καθαρισμό δερμάτινου καναπέ

Αφαίρεση λεκέδων από δερμάτινους καναπέδες

Όσον αφορά τα δερμάτινα έπιπλα, πρόκειται για τακτική συντήρηση. Θα διατηρήσει την ποιότητα του δέρματος στον καναπέ σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό θα λάμψει με καθαριότητα και μπορείτε επίσης να αποφύγετε σε μεγάλο βαθμό το σχηματισμό λεκέδων. Εάν φροντίζετε τον δερμάτινο καναπέ σας σύμφωνα με τη μέθοδο που περιγράφεται, η βρωμιά δεν θα διεισδύσει στα βάθη. Αυτό διευκολύνει επίσης την αφαίρεση λεκέδων. Πώς να το κάνετε αυτό με επιτυχία – θα το μάθετε στο κείμενό μας.

Αφαιρέστε τη σκόνη κάθε εβδομάδα

Καθαρός δερμάτινος καναπές υπέροχες ιδέες καθαρός δερμάτινος καναπές

Λεκέδες μούχλας

Ένας ομοιόμορφος συνδυασμός νερού και ισοπροπυλικής αλκοόλης είναι μια καλή συμβουλή για αυτό. Παρεμπιπτόντως, αυτό το μείγμα είναι λίγο επιβλαβές για το δέρμα, οπότε πρέπει να φοράτε λαστιχένια γάντια.

Δερμάτινος καναπές καθαρά έπιπλα σχεδιαστών δερμάτινα έπιπλα

Λεκέδες από κραγιόνια

Έχετε παιδιά και τολμάτε ακόμα να έχετε έναν δερμάτινο καναπέ στο σπίτι; Αλλά αυτό είναι κάτι για γενναίους ανθρώπους! Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα κραγιόνια μπορούν συχνά να προκαλέσουν λεκέδες. Μην πανικοβληθείτε, ξέρουμε επίσης πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τον καναπέ σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο σπρέι μαλλιών για να το κάνετε αυτό. Μπορείτε να το ψεκάσετε στους λεκέδες και στη συνέχεια να το σκουπίσετε με ένα υγρό πανί. Σε αυτή την περίπτωση, το έλαιο ευκαλύπτου μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο. Μπορείτε να διανείμετε προσεκτικά αυτή ή την ισοπροπυλική αλκοόλη στο λεκέ. Μετά από μια σύντομη έκθεση, μπορείτε να καθαρίσετε με ένα υγρό ταμπόν φροντίδας του δέρματος. Το μελάνι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό δερμάτινων καναπέδων χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο.

Δερμάτινος καναπές καθαρά λευκά έπιπλα σαλονιού

Σπιτικές θεραπείες για επιφανειακούς λεκέδες

Υπάρχει μια σειρά από άμεσα διαθέσιμες θεραπείες στο σπίτι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επιφανειακούς λεκέδες. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικά χωρίς ακετόνη, μωρομάντηλα και οδοντόκρεμα (αλλά όχι τζελ δοντιών).

Καθαρίστε τους σκούρους λεκέδες από έναν ανοιχτόχρωμο δερμάτινο καναπέ

Σε αυτή την κατάσταση, η οδοντόκρεμα μπορεί να σας βοηθήσει ξανά. Ανακατέψτε αυτά σε αναλογία 1 προς 1 με χυμό λεμονιού. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κρέμα τρυγικού οξέος για το τελευταίο τρίτο του μείγματος. Αφήστε να δράσει για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα καθαρό, μαλακό πανί όπως εξηγήθηκε παραπάνω.

Καθαρισμός δερμάτινων καναπέδων Καθαρισμός δερμάτινων επίπλων

Λεκέδες λίπους

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα για τους λεκέδες λίπους. Απλώστε αυτό στις πληγείσες περιοχές και αφήστε το να δράσει για μερικές ώρες. Η μαγειρική σόδα θα απορροφήσει το λίπος και μετά από αυτό ο δερμάτινος καναπές σας θα είναι καθαρός. Προσοχή: Δοκιμάστε τη μέθοδο που επιλέξατε πρώτα σε ένα αόρατο μέρος! Με όλες αυτές τις μεθόδους, δεν αποκλείεται πιθανή ζημιά στο χρώμα στον καναπέ. Εξαρτάται από την ποιότητα και την ηλικία του επίπλου σας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να δοκιμάσετε πρώτα τη διαδικασία που έχετε επιλέξει σε ένα μικρό σημείο σε ένα αόρατο σημείο. Όταν δείτε το αποτέλεσμα που θέλετε, μπορείτε να προχωρήσετε.

Εάν το φροντίζετε σωστά, τα δερμάτινα έπιπλά σας θα διατηρήσουν τη λάμψη του

Καθαρός δερμάτινος καναπές εξαιρετική ιδέα αφαιρέστε το κόκκινο κρασί

Πρόσθετες συμβουλές γενικής φροντίδας

Όπως είπα, πρέπει να καθαρίζετε τακτικά τον δερμάτινο καναπέ σας εάν θέλετε να τον διατηρείτε σε καλή κατάσταση. Πρέπει να καθαρίζετε αυτό το έπιπλο κάθε εβδομάδα με ένα στεγνό πανί ή άλλο μαλακό ύφασμα. Εάν το χρησιμοποιείτε εντατικά, σκεφτείτε να το καθαρίζετε τακτικά με ηλεκτρική σκούπα. Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, χρειάζεστε τα κατάλληλα αξεσουάρ με μια μαλακή βούρτσα. Θα πρέπει να συνεχίσετε να βγάζετε και να διαμορφώνετε τα μαξιλάρια πιο συχνά. Δεν πρέπει να διπλώνονται, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει γρήγορα σε ρωγμές στο δέρμα.

Προστατέψτε επίσης τον καναπέ σας από το φως 

Δερμάτινος καναπές καθαρά καφέ έπιπλα

Σε καμία περίπτωση ο δερμάτινος καναπές δεν πρέπει να εκτίθεται σε άμεσο ηλιακό φως. Αυτό θα προκαλέσει την απώλεια του χρώματος και το δέρμα θα γερνάει γρήγορα. Τα δερμάτινα έπιπλα πρέπει επίσης να τοποθετούνται μακριά από διάφορες οικιακές συσκευές. Εάν υπάρχει διαρροή, πρέπει να αφαιρεθεί αμέσως. Αυτό ισχύει και για το νερό! Οι λεκέδες πρέπει να αφαιρεθούν με προσεκτικό τρίψιμο. Εάν υπάρχουν ήδη πολλοί λεκέδες στον καναπέ σας, μπορεί να θέλετε να ζητήσετε βοήθεια από ειδικούς. Συνιστάται ιδιαίτερα ο επαγγελματικός καθαρισμός του δερμάτινου καναπέ σας μία ή δύο φορές το χρόνο.

Εάν φροντίζετε καλά τους δερμάτινους καναπέδες σας, θα παραμείνουν όμορφα για πολλά χρόνια

Αφαιρέστε τους λεκέδες με θεραπείες στο σπίτι - καθαρίστε τον δερμάτινο καναπέ