Η τάση για την οποία γράφουμε σε αυτό το άρθρο έχει γίνει στην πραγματικότητα κλασική. Αντιστοιχεί στον ολοένα και πιο αντιπροσωπευτικό σκοπό του καθιστικού στα μοντέρνα διαμερίσματά μας. Η κοινωνική του λειτουργία είναι πάντοτε κυρίαρχη σε μειονεκτική θέση σε μια προηγούμενη τάση – την απροθυμία μετά από μια κουραστική εργάσιμη μέρα, η οποία ήταν ιδιαίτερα εμφανής εδώ. Οβάλ σχεδιασμός καναπέ σε συνδυασμό με ψηλά ταβάνια ανακαλύφθηκε πριν από αρκετά χρόνια. Χρησιμοποιήθηκε για να επιτύχει μια υψηλή ατμόσφαιρα σε αυτό το δωμάτιο και να προσφέρει αρκετή άνεση καθισμάτων ταυτόχρονα. Υπάρχει αρκετή επιφάνεια για να φαίνεται ο σχεδιασμός του δωματίου μινιμαλιστικός και υπερσύγχρονος. Ταυτόχρονα, μια τέτοια εγκατάσταση μπορεί να συνδυαστεί με πολλές άλλες τάσεις εσωτερικού σχεδιασμού. Ρίξτε μια ματιά στα συγκεκριμένα παραδείγματά μας!

Τα σχέδια οβάλ καναπέ φέρνουν πάντα μια συγκεκριμένη νοσταλγία μαζί τους

πράσινο και καφέ σχέδιο καναπέ

Οβάλ σχεδιασμός καναπέδων για vintage ατμόσφαιρα

Θα θέλατε έναν ανοιχτό χώρο; Ο οβάλ σχεδιασμός καναπέ είναι ένας παραδοσιακός τρόπος για να προσθέσετε έναν ανοιχτόμυαλο χαρακτήρα στην επίπλωση του καθιστικού. Ένα μεγάλο μέρος του έχει γίνει κλασικό επειδή πολλοί διάσημοι σχεδιαστές το χρησιμοποιούν. Παραδείγματα υπάρχουν στην Emily Henderson και Πιερ Γιοβάνοβιτς να βρω.

 Αυτή η στρατηγική λειτουργεί πολύ καλά τόσο σε μεγάλα, όλα όσο και σε μικρά σαλόνια. Στη δεύτερη περίπτωση, δημιουργείτε μια υπέροχη θέση καθισμάτων. Αυτό λειτουργεί καλά ακόμη και σε δύσκολες γωνίες. Τα οβάλ σχέδια καναπέδων είναι επίσης τέλεια για έννοιες επίπλωσης Feng Shui. Γνωρίζετε ότι πρέπει να αποφύγετε τις άκρες και τις ευθείες γωνίες με αυτά, σωστά;?

Οι περίπλοκες γωνίες ή οι κάτοψεις είναι πολύ πιο άνετες με οβάλ καναπέδες

πράσινο σχέδιο καναπέ

Μεταφορά στο σπίτι του Παρισιού

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο στυλ στην επίπλωση και τη διακόσμηση που είναι εμπνευσμένο από το Παρίσι. Μπορείτε επίσης να επιτύχετε αυτό το είδος κομψότητας χρησιμοποιώντας οβάλ καναπέδες σε μεγαλύτερα δωμάτια. Θα πρέπει να το συνδυάσετε με κομψά ουδέτερα χρώματα, κατά προτίμηση με ένα οβάλ ή στρογγυλό χαλί μπροστά του. Βασιστείτε στην παριζιάνικη κομψότητα για αξεσουάρ και γενικότερα διακόσμηση – λεπτή, νοσταλγική και ανελέητα κομψή. Για έμπνευση, δείτε την εικόνα κάτω από αυτό το κείμενο! Εδώ, έχουν επιλεγεί πολύ ανοιχτά παστέλ χρώματα και η παριζιάνικη vintage ατμόσφαιρα προέρχεται από ένα λεπτό εκλεκτικό μείγμα vintage διακοσμητικών μαξιλαριών, μοτίβων στο χαλί και τους τοίχους.

Εδώ είναι ένα εσωτερικό σχέδιο εμπνευσμένο από το παριζιάνικο κομψό

Παρίσι οβάλ σχεδιασμός καναπέ

Ιδανικό από κοινωνική άποψη

Οι συναντήσεις με φίλους και γνωστούς είναι ιδιαίτερα σημαντικές για εσάς; Θα θέλατε να σχεδιάσετε το σαλόνι σας με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι να νιώθουν ευπρόσδεκτοι και σε καλά χέρια; Τότε ένας μεγάλος στρογγυλός καναπές ή ένα σετ οβάλ θα ήταν ιδανικό για το σαλόνι σας. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτά τα είδη επίπλων προτιμώνται σε γραφεία και δημόσιες αίθουσες αναμονής! Σχηματίζεται ένας κύκλος και όλοι που κάθονται έχουν την ίδια απόσταση από το κέντρο. Επιπλέον, ανεξάρτητα από το χώρο που έχετε, κάθεστε πάντα με το πρόσωπό σας στους άλλους. Δεν γυρίζεις την πλάτη σε κανέναν! Ποια καλύτερη και πιο ευχάριστη κατάσταση θα μπορούσατε να φανταστείτε;?

Τα στρογγυλά σχέδια καναπέδων μπορούν επίσης να συνδυαστούν με αντίκες στο εσωτερικό

ανοιχτό μοβ και λευκό σχέδιο καναπέ

Νησί επικοινωνίας

Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη κοινωνία είναι η απόσπαση της προσοχής των τηλεοράσεων και άλλων μέσων. Παρεμβαίνουν στο να μιλάμε μεταξύ μας. Οι οβάλ και στρογγυλοί σχεδιασμοί καναπέδων σημαίνουν ότι οι άνθρωποι είναι περισσότερο στραμμένοι ο ένας προς τον άλλον και η πιθανότητα να επικεντρωθούν μόνο στην τηλεόραση μειώνεται στο ελάχιστο. Έτσι δημιουργείτε ένα μικρό νησί πραγματικής, ανθρώπινης επικοινωνίας στο σπίτι σας. Όταν αποφασίζετε πού να τοποθετήσετε τον καναπέ, σκεφτείτε να τοποθετήσετε την τηλεόραση λίγο μεταξύ τους. Αυτό ενισχύει ακόμη περισσότερο αυτό το πλεονέκτημα.

Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα νησί επικοινωνίας με τους οβάλ καναπέδες

μοντέρνες φωτεινές ιδέες σχεδιασμός καναπέ

Συνδυασμός με διάφορες άλλες μορφές

Το στρογγυλό ή το οβάλ σχήμα είναι το πιο αρμονικό που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Εξαιτίας αυτού, όπως μόλις γράψαμε, προτιμάται πολύ συχνά για ιδέες επίπλωσης Feng Shui. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα! Οι οβάλ καναπέδες μπορούν να συνδυαστούν με έπιπλα οποιουδήποτε σχήματος και ακόμη και με πολύ εκκεντρικά σχέδια. Αυτό ισχύει και για τα διάφορα υλικά. Από μόνο του, αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Στο τέλος, έχετε έναν πάντα ενημερωμένο και μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό.

Οι οβάλ και στρογγυλοί καναπέδες είναι ιδανικοί για συγκεντρώσεις με πολλά άτομα

κόκκινο και καφέ σχέδιο καναπέ

Ιδανικό για μεταμόρφωση και προσαρμογή

Ο στρογγυλός ή οβάλ σχεδιασμός καναπέ είναι ιδανικός για πολλούς πρακτικούς λόγους. Ανεξάρτητα από το αν το χρησιμοποιείτε σε ένα μικρό ή μεγάλο δωμάτιο, δεν έχετε ποτέ την αίσθηση ότι είναι πολύ στενό ή πολύ άδειο. Είναι απλά αυτά τα στρογγυλά σχήματα που δίνουν την αίσθηση της αρμονίας, της ισορροπίας και της ισορροπίας. Ένα τέτοιο δωμάτιο μπορεί πάντα να μεταμορφωθεί υπέροχα και – από εκλεκτική άποψη – να αναπτυχθεί περαιτέρω. Η εξατομίκευση και ο μετασχηματισμός είναι τα βασικά προαπαιτούμενα για να χαρακτηριστεί ένα μοντέρνο εσωτερικό σχέδιο.

Είναι επίσης εύκολο να δώσετε στο δωμάτιο έναν καλλιτεχνικό χαρακτήρα

σχεδιασμός καναπέ μπλε τόνους

Πολύ μοντέρνα και ταυτόχρονα πολύ κλασικά εσωτερικά σχέδια μπορούν να επωφεληθούν από στρογγυλούς ή οβάλ καναπέδες

καναπές σχεδιασμός αποχρώσεις του καφέ

Εδώ είναι ένα άλλο παράδειγμα για το πώς ένας οβάλ καναπές αξιοποίησε στο έπακρο μια δύσκολη γωνία!

καναπές σχέδιο χρυσό και καφέ

Αυτός ο καναπές σχεδιαστών προσφέρει καθίσματα και στις δύο πλευρές – πολύ πρωτότυπο!

σχεδιασμός καναπέ γκρι και καφέ

Αυτή η γωνιά ήταν διακοσμημένη με τέχνη και πολύ πρακτικά χάρη στον οβάλ καναπέ

καναπές σχεδιασμός αποχρώσεις του γκρι

Σε αυτό το δωμάτιο, ένας πολύ αρμονικός διαχωρισμός δωματίου έχει επιτευχθεί μέσω του σχεδίου του οβάλ καναπέ

καναπές σχεδιασμός ελαφριά μέντα για τον τοίχο

Το σχήμα και το χρώμα του καναπέ σε αυτό το παράδειγμα φέρνουν μαζί τους μια απίστευτη ποσότητα φρεσκάδας και χαλάρωσης!

καναπές σχεδιασμό διαφορετικά έπιπλα

σχεδιασμός καναπέ λευκό και γυαλί

Ένα τέλειο παράδειγμα για το πόσο εύκολα οβάλ καναπέδες μπορούν να συνδυαστούν με διαφορετικά σχήματα και υλικά

διαφορετικές ζώνες στο σχεδιασμό του καναπέ του δωματίου