Τα ξύλινα έπιπλα είναι σύμβολο του κλασικού στην εσωτερική διακόσμηση και δεν θα βγουν από τη μόδα για πολύ καιρό. Αλλά δεν είναι απαραίτητα οι πιο εύκολες στη φροντίδα τους. Διαφορετικά σημεία θα μπορούσαν να σχηματιστούν πάνω του αρκετά γρήγορα. Πρέπει να ενεργείτε πολύ γρήγορα όταν τα αφαιρείτε, αλλιώς διεισδύουν στη δομή και αυτό οδηγεί σε διαρκή αρνητικά αποτελέσματα. Ωστόσο, όλα αυτά τα έπιπλα θα μπορούσαν να είναι πολύ εύκολο να τα φροντίσετε! Στις παρακάτω γραμμές θα σας μάθουμε πώς να καθαρίζετε με επιτυχία ένα ξύλινο τραπέζι.

Το ξύλινο τραπέζι μπορεί γρήγορα να λερωθεί στην καθημερινή ζωή

διαφορετικές ιδέες φαγητού - καθαρισμός ξύλινου τραπεζιού

Αποφύγετε τους επίμονους λεκέδες

Για να μην χρειάζεται να καθαρίζετε πολύ συχνά το ξύλινο τραπέζι, είναι καλύτερο να αποφύγετε τους λεκέδες. Πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτό; Απλώς πρέπει να τα σκουπίζετε τακτικά χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα μέσα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε πανιά μικροϊνών. Είναι υπέροχα για πολλές άλλες χρήσεις, αλλά όχι όταν θέλετε να καθαρίσετε το ξύλινο τραπέζι.

Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε ένα πανί με μαλακή επιφάνεια. Αυτό πρέπει να είναι πολύ ελαφρώς υγρό. Ρίξτε μια ματιά στο τραπέζι πιο συχνά, ειδικά αφού κάποιος έχει φάει ή πιει έναν καφέ ή κάτι πάνω του.

Διαφορετικοί λεκέδες χρειάζονται διαφορετικές διαδικασίες καθαρισμού 

ξύλινο τραπέζι καθαρίζοντας ένα λεκέ στο τραπέζι

Τακτική εφαρμογή προστατευτικών στρωμάτων

Θα μπορούσατε να βάψετε το ξύλινο τραπέζι και έτσι να ανανεώσετε την επιφάνειά του ξανά και ξανά. Υπάρχουν επίσης ορισμένες επεξεργασίες επιφάνειας που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να αποτρέπουν τη βρωμιά από τη διείσδυση στην εσωτερική δομή των ξύλινων επίπλων. Ρωτήστε για τέτοια προϊόντα σε κατάστημα υλικού ή σε κατάστημα που πουλά ξύλινα έπιπλα.

Το τραπέζι χρειάζεται φυσικά περισσότερη συντήρηση σε εξωτερικούς χώρους 

Καθαρισμός του ξύλινου τραπεζιού - ένα υπέροχο σετ κήπου

Καθαρίστε φρέσκους λεκέδες από το ξύλινο τραπέζι

Υπάρχουν πολλές επιτυχημένες συμβουλές για το σπίτι για τον καθαρισμό φρέσκων λεκέδων σε ξύλινα έπιπλα. Οι διαφορετικοί λεκέδες μπορούν να αφαιρεθούν με διαφορετικούς τρόπους. Έχει τεράστια διαφορά πώς δημιουργούνται. Εδώ είναι οι πολύ συγκεκριμένες συμβουλές.

Σημειώστε τον καλύτερο τρόπο για να αφαιρέσετε ένα λεκέ από νερό 

Καθαρισμός του ξύλινου τραπεζιού - ιδέες για εξωτερικούς χώρους

Λεκέδες από νερό

Λεκέδες γλυκού νερού

Εάν οι λεκέδες νερού είναι φρέσκοι, απλά χρησιμοποιώντας ένα πιστολάκι μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε το πρόβλημα. Απλά στεγνώστε το με αυτό. Εάν ο λεκές παραμένει λίγο περισσότερο, δηλαδή μερικές ώρες, τότε υπάρχει μια άλλη πολύ αποτελεσματική στρατηγική. Μπορείτε να πάρετε ένα SL αλάτι με την ίδια ποσότητα αλατιού Μαγειρική σόδα Διαλύεται σε νερό, απλώνεται στην επιφάνεια και σκουπίζεται. Στο τέλος θα πρέπει ιδανικά να το στεγνώσετε ξανά με πιστολάκι. Παρεμπιπτόντως, με αυτή τη στρατηγική θα απολυμάνετε επίσης πολύ καλά το τραπέζι σας.

Με τις σωστές άκρες, μπορείτε να διατηρήσετε την ποιότητα του ξύλου περισσότερο

Καθαρισμός του ξύλινου τραπεζιού - πολυθρόνα στον κήπο

Αφαιρέστε τους επίμονους λεκέδες νερού

Πώς μπορούμε όμως να αφαιρέσουμε τους επίμονους λεκέδες νερού από το ξύλινο τραπέζι; Ανακατέψτε λίγο αλάτι σε ένα μπολ γεμάτο λάδι. Χρησιμοποιήστε το για να γυαλίσετε το τραπέζι με ένα μαλακό πανί, πινέλο ή τη μαλακή πλευρά του σφουγγαριού. Βεβαιωθείτε ότι το κάνετε αυτό με μαλακή επιφάνεια.

Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να αποφύγετε τους λεκέδες στο ξύλινο τραπέζι 

υπέροχο καθιστικό καθαρισμός ξύλινου τραπεζιού

Λίπος

Είναι πολύ ενοχλητικό όταν πρέπει να αφαιρέσετε λεκέδες λίπους από το ξύλινο τραπέζι σας! Αλλά δεν πρέπει να το απελπίζεστε! Αυτό μπορεί επίσης να γίνει και αρκετά αποτελεσματικά με τις στρατηγικές που θα συζητηθούν παρακάτω. Θα συνιστούσαμε το απορρυπαντικό πιάτων για αυτό. Διαλύουμε λίγο από αυτό στο νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Χρησιμοποιήστε ηλεκτρική ράβδο ανάδευσης ή παρόμοια οικιακή συσκευή.

Ειδικά με τα τραπέζια σχεδιασμού, είναι ενοχλητικό όταν παραμένουν λεκέδες

καθαρισμός ξύλινου τραπεζιού σχεδιαστής τραπεζιού ιδέα

Είναι πραγματικά σημαντικό να αναμειχθούν καλά και τα δύο φάρμακα! Σε αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να γυαλίζετε, αλλά να εφαρμόζετε αυτό το μείγμα στο λεκέ με ένα μαλακό πανί ή σφουγγάρι. Τρίψτε το και αφήστε το για λίγα λεπτά. Στεγνώστε με στεγνωτήρα μαλλιών!

Δεν είναι λοιπόν τόσο δύσκολο να καθαρίσετε ένα ξύλινο τραπέζι. Αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν επίμονοι λεκέδες και ζημιές. Τότε η προσπάθεια που χρειάζεστε για καθαρισμό δεν θα είναι πολύ μεγάλη!

Τα παλαιότερα ξύλινα έπιπλα μπορούν να διατηρήσουν την ποιότητά τους για μεγάλο χρονικό διάστημα!

ένα υπέροχο ξύλινο τραπέζι που καθαρίζει ξύλινο τραπέζι

Ένα τραπέζι από ξύλο χρειάζεται απολύτως καλή φροντίδα 

καθαρισμός ξύλινου τραπεζιού - ένα μαύρο τραπέζι

Τα ξύλινα έπιπλα είναι συχνά ιδανικά για το μοντέρνο στυλ

Καθαρισμός του ξύλινου τραπεζιού - υπέροχες ιδέες για τα έπιπλα

Μερικές φορές μπορείτε επίσης να βρείτε μια δημιουργική λύση για τους λεκέδες

καθαρισμός ξύλινου τραπεζιού (8)

Υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές θεραπείες στο σπίτι για λεκέδες σε ξύλινα τραπέζια 

καθαρισμός ξύλινου τραπεζιού κομψός σχεδιασμός