Σας έχουμε δείξει ήδη 20 ταινίες τρόμου αποκριών. Ωστόσο, πολλοί από εσάς θα ήθελαν ανατριχιαστικά παιχνίδια για υπολογιστή και πλατφόρμα επίσης. Πολλοί παίκτες είναι της άποψης ότι τα παιχνίδια μπορεί να είναι πολύ πιο φρικτά από τις ταινίες, επειδή οι παίκτες έχουν δίκιο στη δράση και καθοδηγούν τα βήματα του ήρωα ή του καλού, των ίδιων των θυμάτων αντί να παρακολουθούν. Υπάρχουν ήδη εκατοντάδες στην αγορά που θεωρούνται τρομακτικά παιχνίδια με θέματα όπως ζόμπι, φαντάσματα, εξωγήινους κ.λπ. Παραθέσαμε και συνοψίσαμε δέκα από τα καλύτερα για εσάς, χωρίς κανένα spoiler. Προτιμάτε να μην το παίζετε μόνοι σας τη νύχτα χωρίς φώτα. Αν και τα περισσότερα από όσα συμβαίνουν σε αυτό είναι πλήρως φτιαγμένα, περιμένετε εφιάλτες μετά από κάθε παιχνίδι.

Τρομακτικά παιχνίδια που θα σε κάνουν να τρέμεις

τρομακτικά παιχνίδια gamer κινούμενα σχέδια

Πέντε νύχτες στο Freddy’s

Αυτή η σειρά παιχνιδιών έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή στην κοινότητα των τυχερών παιχνιδιών για την περίπλοκη ιστορία της από την πρώτη της κυκλοφορία το 2014. Πολλές θεωρίες περιστρέφονται γύρω από τον προγραμματιστή Scott Cawthon και τις ιδέες του μέχρι σήμερα. Νέα κομμάτια και βιβλία εμφανίζονται συνεχώς. Στα τρία πρώτα παιχνίδια, η ιστορία αφορά το φανταστικό εστιατόριο “Freddy Fazbear’s Pizza” και ο παίκτης μπαίνει στο ρόλο ενός νυχτοφύλακα.

Γίνεται γρήγορα σαφές, ωστόσο, ότι η πιτσαρία και οι “κάτοικοί της” δεν είναι τόσο ακίνδυνες και αγαπητές τη νύχτα όσο εμφανίζονται για πρώτη φορά.

Δεν είναι τόσο επικίνδυνο με την πρώτη ματιά?

τρομακτικά παιχνίδια 5 διανυκτερεύσεις

Μαντεύτηκε λάθος!

τρομακτικά παιχνίδια πέντε νύχτες

Παρασκευή και 13

Αυτό το παιχνίδι τρόμου βασίζεται φυσικά στην ομώνυμη ταινία. Είναι ένα παιχνίδι για πολλούς παίκτες και επομένως είναι ιδανικό για το πάρτι του Halloween με φίλους. Μπορούν να παίξουν έως και 8 άτομα. 7 από αυτούς είναι στο ρόλο των γονέων που πρέπει να επιβιώσουν από τον δολοφόνο Ιάσονα. Μπορείτε να επιλέξετε από 14 γονείς και 9 Ιάσονες, ο καθένας με τα δικά του δυνατά και αδύνατα σημεία. Ο δολοφόνος επιλέγεται τυχαία από το σύστημα και κυνηγά τους άλλους παίκτες στις περιοχές από τις πρώτες 5 ταινίες για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Ο συντονισμός και η συνεργασία λοιπόν είναι η καθημερινότητα, αλλιώς θα γίνετε γρήγορα θύμα.

Αυτό το παιχνίδι βασίζεται στη διάσημη ταινία

τρομακτικά παιχνίδια 13 Παρασκευή

Αναλάβετε το ρόλο του θύματος ή του κυνηγού

τρομακτικά παιχνίδια Παρασκευή 13

Άλαν Γουέικ

Ο Alan Wake, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι ο πρωταγωνιστής αυτού του παιχνιδιού. Πρόκειται για έναν πετυχημένο μυθιστοριογράφο που προσπαθεί να λύσει το μυστήριο πίσω από την εξαφάνιση της γυναίκας του. Η δράση λαμβάνει χώρα σε 6 επεισόδια στη φανταστική πόλη Bright Falls και τη γύρω περιοχή. Τη μέρα όλα φαίνονται αρκετά ήρεμα, αλλά τη νύχτα τέρατα σκιών, επίσης από τα δικά του μυθιστορήματα, ζωντανεύουν. Το Survival horror έχει λάβει πολλές θετικές κριτικές, έχει γυριστεί επίσης ένα τηλεοπτικό επεισόδιο “Bright Falls”, ώστε να μπορείτε να συνδυάσετε τρομακτικά παιχνίδια με τηλεόραση.

Εξώφυλλο CD Alan Wake

τρομακτικά παιχνίδια Άλαν Γουέικ

Οι κίνδυνοι καραδοκούν τη νύχτα

τρομακτικά παιχνίδια Άλαν Γουέικ

Bioshock

Το Bioshock είναι ένα παιχνίδι ρόλων shooter πρώτου προσώπου με στοιχεία τρόμου και φαντασίας. Ο πρωταγωνιστής σας Jack ανακαλύπτει την απομονωμένη υποβρύχια πόλη Rapture αφού το αεροπλάνο του συντρίβεται. Η πόλη μαστίζεται από το ADAM, μια κληρονομιά που χαρίζει υπερφυσικές δυνάμεις. Ο Τζακ προσπαθεί να ξεφύγει από την πόλη και τους κατοίκους της. Πολλές ηθικές αποφάσεις παιχνιδιού επηρεάζουν την πλοκή. Το παιχνίδι έχει βαθμολογηθεί ως ένα από τα καλύτερα στην αγορά και είναι ότι πρέπει για κάθε άπληστο gamer.

Ένα κλασικό με καλές κριτικές

τρομακτικά παιχνίδια bioshock

τρομακτικά παιχνίδια bioshock gameplay

Σκοτεινές ψυχές

Το Dark Souls θεωρείται ένα από τα πιο δύσκολα πιο ανελέητα παιχνίδια ποτέ και απευθύνεται αποκλειστικά σε σκληροπυρηνικούς παίκτες. Είναι ένα παιχνίδι ανοιχτού κόσμου, οπότε μη διστάσετε να εξερευνήσετε με προσοχή. Αλλά τα τέρατα γίνονται όλο και πιο δύσκολα και επιθετικά, σε κάθε τομέα υπάρχει επίσης μια μάχη αφεντικού. Σε ορισμένες πτυχές, το Dark Souls μπορεί επίσης να θεωρηθεί παιχνίδι για πολλούς παίκτες, καθώς υπάρχει PVP (παίκτης εναντίον παίκτη), αλλά και co-op (συνεργασία) για την καταπολέμηση ιδιαίτερα δύσκολων αφεντικών.

Τα λάθη σπάνια συγχωρούνται εδώ

τρομακτικά παιχνίδια σκοτεινές ψυχές

Δύσκολα τελικά αφεντικά για κάθε ζώνη

τρομακτικά παιχνίδια gameplay σκοτεινών ψυχών

Νεκρό χώρο

Τα παιχνίδια Dead Space θεωρούνται τρόμοι επιβίωσης τρίτου προσώπου. Εμφανίστηκαν επίσης ταινίες και κόμικς. Πρωταγωνιστής είναι ο μηχανικός Ισαάκ, ο οποίος πρέπει να πολεμήσει ενάντια σε γκροτέσκο τέρατα που μοιάζουν με ζόμπι σε ένα διαστρικό διαστημόπλοιο και να αψηφήσει τους φυσικούς κινδύνους στο διάστημα. Τα περισσότερα από τα όπλα και τα gadget είναι αυτοσχέδια τοπικά κατασκευασμένα από τον Isaac. Σιγά σιγά αποκαλύπτεται η ιστορία του πλοίου και η μεταμόρφωση του πληρώματος. Τώρα ο Ισαάκ όχι μόνο πρέπει να παλέψει για τη ζωή του, αλλά και να αποτρέψει το ξέσπασμα της ασθένειας.

Τρομακτικά παιχνίδια στο διάστημα

τρομακτικά παιχνίδια νεκρό διάστημα

Μπορείτε να περιμένετε γκροτέσκους αντιπάλους εδώ

τρομακτικά παιχνίδια gameplay νεκρού διαστήματος

Ο τελευταίος από εμάς

Το The Last of Us είναι ένα παιχνίδι δράσης τρόμου-περιπέτειας τρόμου επιβίωσης. Το παιχνίδι δέχεται θετική κριτική ειδικά για τη συναισθηματικά φορτισμένη, αξέχαστη ιστορία που ακολουθεί τους δύο πρωταγωνιστές Joel και Ellie και τον λεπτομερή κόσμο. Η δράση λαμβάνει χώρα μετά την αποκάλυψη και ο παίκτης πρέπει να αυτοσχεδιάσει όπλα, να μπει κρυφά και να χρησιμοποιήσει το ίδιο το περιβάλλον για να επιβιώσει από εχθρούς όπως τα ζόμπι κανιβαλιστικά πλάσματα. Το παιχνίδι διαθέτει σύστημα για πολλούς παίκτες για έως και 8 άτομα.

Το παιχνίδι The Last of Us είναι περισσότερο γνωστό για την ιστορία του

ανατριχιαστικά παιχνίδια τελευταία από εμάς

Το gameplay δεν είναι πολύ πίσω, όμως

τρομακτικά παιχνίδια το τελευταίο από εμάς gameplay

Μετρό 2033

Το Metro 2033 βασίζεται στο μυθιστόρημα του Ρώσου συγγραφέα Glukhovsky. Το παιχνίδι είναι ένα FPS shooter πρώτου προσώπου με πολλά στοιχεία τρόμου. Οι σκοτεινές μετα-αποκαλυπτικές σήραγγες του μετρό είναι οι τελευταίες ζώνες επιβίωσης της ανθρωπότητας μετά από έναν πυρηνικό πόλεμο. Έξω υπάρχουν κίνδυνοι όπως δηλητηριώδη αέρια και τέρατα μεταλλαγμένα από ακτινοβολία. Το τέλος καθορίζεται από τις πολυάριθμες αποφάσεις παικτών για τον κεντρικό χαρακτήρα Artyom.

Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Γκλουχόφσκι

τρομακτικά παιχνίδια μετρό 2033

Ας ελπίσουμε ότι το μετρό της Μόσχας δεν θα είναι έτσι το 2033

τρομακτικά παιχνίδια metro 2033 gameplay

Επιζώ

Το Outlast θεωρείται το μεγάλο κλασικό όταν πρόκειται για τρομακτικά παιχνίδια. Είναι ένα τρόμου επιβίωσης πρώτου προσώπου. Ο πρωταγωνιστής Μάιλς είναι ανεξάρτητος δημοσιογράφος που εξετάζει την απομακρυσμένη κλινική ψυχικής υγείας Mount Massive για υλικό γραφής. Ωστόσο, το τρελοκομείο το έχουν αναλάβει δολοφόνοι ασθενείς. Ο παίκτης δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, χρησιμοποιεί μόνο την τεχνογνωσία του για να κρυφτεί από τους αντιπάλους του. Τα δωμάτια και οι διάδρομοι είναι αραιά φωτισμένοι και ο παίκτης πρέπει να κοιτάξει μέσα από την κάμερα νυχτερινής όρασης, την μπαταρία της οποίας πρέπει να αντικαθιστάτε τακτικά.

Αυτό το παιχνίδι τρόμου θα σας ρίξει από τη θέση σας με φόβο

τρομακτικά παιχνίδια ξεπερνούν

τρομακτικά παιχνίδια ξεπερνούν το gameplay

Βρυκόλακας

Τρομακτικά παιχνίδια με διαφορά. Αντί να ξεφύγετε από τέρατα, είστε στο ρόλο ενός. Το Vampyr κυκλοφόρησε αυτό το καλοκαίρι και έχει ήδη λάβει πολύ μικτές κριτικές. Είναι ένα παιχνίδι ρόλων δράσης με ορισμένα στοιχεία τρόμου και εξαιρετικά γραφικά. Ο κύριος χαρακτήρας είναι ο παγκοσμίου φήμης χειρουργός Τζόναθαν, ο οποίος, ειρωνικά, έχει μετατραπεί σε βαμπίρ. Διχασμένος ανάμεσα στον όρκο του Ιπποκράτη και την αιμοσταγή φύση του, είναι μέσω των ενεργειών του που καθορίζετε την τύχη του Λονδίνου την εποχή της ισπανικής γρίπης. Ένας ενδιαφέρων συνδυασμός ιστορικής παραγοντολογίας και φαντασίας.

Εμφανιστείτε ως βαμπίρ στο πάρτι του Halloween και μετά παίξτε ως τέτοιο

τρομακτικά παιχνίδια vampyr

τρομακτικά παιχνίδια παιχνίδι βαμπίρ

συμπέρασμα: Είτε FPS, είτε RPG είτε καθαρό τρόμο επιβίωσης, υπάρχουν πολλά τρομακτικά παιχνίδια και προσαρμόζονται σε κάθε γούστο. Σας ευχόμαστε μια πολύ φρικτή νύχτα αποκριών.

τρομακτικά παιχνίδια