Ζούμε σε έναν πολύ αγχωτικό κόσμο και το νιώθουμε όλο και περισσότερο μέσα από το σώμα μας. Η γαστρεντερική οδός επηρεάζεται περισσότερο από ένταση, νευρικότητα, κατάθλιψη και παρόμοιες ψυχολογικές καταστάσεις. Φυσικά, καταρχάς πρέπει να εξαλείψουμε τις αιτίες για να παραμείνουμε υγιείς. Ανεξάρτητα από αυτό, ένα γεύμα φιλικό προς το στομάχι θα μπορούσε να σας κάνει να αισθανθείτε πολύ καλύτερα. Πότε συνιστάται αυτό και πώς ακριβώς μπορείτε να ακολουθήσετε μια δίαιτα φιλική προς το στομάχι; Απαντάμε σε αυτές τις ερωτήσεις στις επόμενες γραμμές.

Το ρύζι ολικής αλέσεως κάνει καλό στο στομάχι

καστανό ρύζι - νόστιμο - εύκολο στο στομάχι

Πότε είναι απαραίτητο να τρώτε απαλά στο στομάχι;?

Βασικά, θα πρέπει πάντα να επιλέγετε τρόφιμα που είναι απαλά για το στομάχι όταν αισθάνεστε τεταμένοι και νευρικοί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτές οι μέρες που πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση ή εξέταση. Η νευρικότητα σε αυτή την περίπτωση θα έχει πολύ άσχημη επίδραση στο στομάχι.

Τα βαριά, υπέροχα και χορταστικά φαγητά το κάνουν χειρότερο. Ως αποτέλεσμα, θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε προβλήματα και να αποδώσετε σωστά κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ή της σημαντικής επαγγελματικής σας συνάντησης. Τα τρόφιμα που είναι ήπια για το στομάχι πρέπει επίσης να επιλέγονται μετά από δίαιτα. Αυτή είναι επίσης μια καλύτερη επιλογή το βράδυ ή κατά τη διάρκεια μεγαλύτερων ταξιδιών. Μετά από όλα, θα πρέπει πάντα να καταφεύγετε σε αυτό εάν έχετε μια κακή αίσθηση στο στομάχι σας.

Το ψωμί ολικής αλέσεως ψημένο από πάνω είναι εύκολο στο στομάχι

ψωμί υγιή λαχανικά υγιεινή ζωή φιλικό προς το στομάχι φαγητό

Τρώγοντας απαλά στο στομάχι: οι γενικοί κανόνες

Οι ακριβείς κανόνες για ένα γεύμα φιλικό προς το στομάχι διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες συμβουλές, υποδείξεις και περιορισμοί που είναι γενικοί. Τα τρόφιμα που εξοικονομούν στομάχι είναι τρόφιμα που αφομοιώνονται γρήγορα και εύκολα. Δεν πρέπει να προκαλούν μετεωρισμό και να μπορούν να εξουδετερώσουν την περίσσεια οξέος του στομάχου. Το φαγητό που είναι ήπιο για το στομάχι δεν πρέπει να περιέχει πολύ λίπος και κατά προτίμηση λίγη ή καθόλου ζάχαρη ή αλάτι. Συνήθως πρέπει να αποφεύγονται τα τραχιά τρόφιμα, ειδικά αν δεν τα έχετε συνηθίσει. Ο αυθαίρετος συνδυασμός διαφορετικών τύπων τροφίμων είναι επίσης ένα μεγάλο βάρος για το στομάχι. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδυάζετε ψωμί και τυρί με αυτόν τον τρόπο. Είναι καλύτερα να τα τρώτε χωριστά, με διαφορά 2 έως 3 ωρών.

Μπορείτε να συνδυάσετε το ψάρι με μια σαλάτα!

τρώτε ψάρια ψάρια υγιεινή τροφή που είναι απαλή στο στομάχι

Ενημερωθείτε για τις ιδιαιτερότητες της δικής σας διατροφής!

Αυτές τις μέρες, οι αλλεργίες, όπως αυτή, είναι πολύ συχνές κατά της γλουτένης ή της λακτόζης. Λόγω της αγχωτικής καθημερινότητας και άλλων παραγόντων, πολλοί από εμάς είμαστε ευαίσθητοι σε διάφορα προϊόντα. Μερικοί άνθρωποι δεν ανέχονται καλά τα φρούτα ή τα λαχανικά επειδή προκαλούν μετεωρισμό. Άλλοι δυσκολεύονται πολύ να αφομοιώσουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ακόμη και αν δεν έχουν μεγάλη δυσανεξία στη λακτόζη. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να τρώτε τα συνήθη προϊόντα για τη διατροφή σας χωριστά το ένα μέσα στο άλλο μέσα σε λίγες ώρες σε διάστημα μερικών ημερών. Τελικά, θα μάθετε ποια από αυτά προκαλούν πραγματικά προβλήματα στο στομάχι σας.

Τα βραστά αυγά σε συνδυασμό με το αβοκάντο είναι μια τέλεια ιδέα!

συμβουλές υγιεινής διατροφής - τρόφιμα που είναι ήπια για το στομάχι

Χαρακτηριστικά παραδείγματα τροφών που είναι ήπια για το στομάχι

Τροφή

Θα ξεκινήσουμε με μερικά τυπικά τρόφιμα που είναι συνήθως πολύ εύπεπτα. Αυτά είναι ψωμί ολικής αλέσεως και προϊόντα, καστανό και άγριο ρύζι, γλυκοπατάτες. Αυτά πρέπει να μαγειρευτούν, να ψηθούν ή να ψηθούν πολύ καλά. Αυτό διευκολύνει ακόμη περισσότερο το στομάχι να τα επεξεργαστεί. Αποφύγετε το αλάτι, κάθε είδους ισχυρά μπαχαρικά και πολύ λίπος. Τα προϊόντα από λευκό αλεύρι ή τις συνήθεις πατάτες επιβαρύνουν το στομάχι και το σώμα γενικότερα.

Τα ψημένα μήλα είναι πολύ υγιεινά για ερεθισμένο στομάχι. Θα μπορούσατε να απολαύσετε το αβοκάντο στο ψωμί ή απλά σε φέτες με διαφορετικά πιάτα. Τα άπαχα κρέατα και τα ψάρια χαμηλών λιπαρών είναι επίσης καλές επιλογές όταν ψήνονται και τρώγονται χωρίς μπαχαρικά. Στην περίπτωση των λαχανικών και των φρούτων, αυτό είναι πολύ ατομικό. Κατά κανόνα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα σπαράγγια, οι ντομάτες, οι πιπεριές και τα αγγούρια δεν πρέπει να κάνουν κανένα κακό. Τα ψημένα μήλα είναι πολύ υγιεινά για ερεθισμένο στομάχι. Θα μπορούσατε να απολαύσετε το αβοκάντο στο ψωμί ή απλά σε φέτες με διαφορετικά πιάτα. Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν στομαχικά προβλήματα από καρότα, ραπανάκια και διάφορα είδη φασολιών. Τα αυγά είναι μια καλή ιδέα, ενώ το γάλα και το γιαούρτι είναι ερεθιστικά για το στομάχι για πολλούς ανθρώπους.

Μάθετε ποια λαχανικά είναι καλά για εσάς!

lekceres και υγιεινή διατροφή που είναι ήπια για το στομάχι

Ο τρόπος παρασκευής διαφορετικών τροφίμων

Το φιλικό προς το στομάχι φαγητό πρακτικά πάντα ψήνεται ή μαγειρεύεται. Για ορισμένα είδη λαχανικών και φρούτων, επίσης ωμά. Δεν πρέπει να περιέχει καθόλου αλάτι. Θα πρέπει ιδανικά να το κάνετε χωρίς αυτό εντελώς. Για το λόγο αυτό, παρεμπιπτόντως, πολλά είδη τυριού πρέπει να αποφεύγονται όταν τρώτε τρόφιμα που είναι ήπια για το στομάχι, εκτός εάν μπορούν να αφαλατωθούν. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε καθόλου χωρίς γλυκά, τότε χρησιμοποιήστε μέλι ή στέβια. Τα αποξηραμένα φρούτα όπως οι χουρμάδες, που είναι συνηθισμένα στις vegan συνταγές, δυστυχώς ερεθίζουν το στομάχι πολλών ανθρώπων.

Το κρέας και τα λαχανικά είναι ένας καλός συνδυασμός!

φιλικό προς το στομάχι φαγητό - υγιεινή διατροφή κρέατος

Πώς να συνδυάσετε σωστά!

Όταν συνδυάζετε, θα πρέπει να ακολουθείτε ιδανικά τους κανόνες για το συνδυασμό τροφίμων. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, τότε θα πρέπει τουλάχιστον να τρώτε ξεχωριστά κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν ίσως συνδυάζετε ψωμί ή υδατάνθρακες με κρέας, είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή στην ποσότητα. Μερικά παραδείγματα δίνονται παρακάτω!

Παραδείγματα επιτυχημένων συνδυασμών!

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να συνδυάσετε μόνο το κρέας με λαχανικά. Η σαλάτα είναι υγιεινή με βραστά αυγά ή ένα νόστιμο είδος τυριού, ή ένα ντρέσινγκ χαμηλών λιπαρών. Η σούπα θα πρέπει ιδανικά να περιέχει μόνο λαχανικά και πιθανώς κρέας, αλλά όχι χυλοπίτες. Ένας συμβιβασμός θα ήταν ένα άπαχο φιλέτο κρέατος ή σάντουιτς ζαμπόν. Τα ντρέσινγκ που περιέχουν τυρί ή γαλακτοκομικά προϊόντα θα ήταν πάρα πολλά. Μπορείτε να συνδυάσετε το κρέας με ρύζι ολικής αλέσεως ή γλυκοπατάτες, αλλά η μερίδα δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλη. Το τυρί σε συνδυασμό με υδατάνθρακες είναι γενικά μια πολύ κακή ιδέα!

Ένα σάντουιτς με μαρούλι είναι ένα παράδειγμα τροφής που είναι απαλό στο στομάχι

Φάτε φαγητό που είναι απαλό στο στομάχι - νόστιμο ψωμί και λαχανικά

Κάντε συνήθεια το φαγητό φιλικό προς το στομάχι!

Πολλοί από τους κανόνες της γαστρο-φιλικής διατροφής πρέπει να είναι συνηθισμένοι για εσάς. Αυτό ισχύει για τις αρχές του συνδυασμού, της προετοιμασίας και της προτίμησης των προϊόντων ολικής αλέσεως και της γλυκοπατάτας έναντι των άλλων. Όσον αφορά τα λαχανικά, θα πρέπει να εστιάσετε σε μια μεγαλύτερη ποικιλία, αλλά αυτή πρέπει να είναι η βάση της διατροφής σας. Θα θέλαμε επίσης να σας προτείνουμε να περιορίσετε την κατανάλωση καφέ. Θα πρέπει να το γλυκάνετε με μέλι ή στέβια και να το συνδυάσετε με γάλα καρύδας. Παρεμπιπτόντως, η στέβια και το γάλα καρύδας είναι φυσικά προβιοτικά. Αυτό ισχύει επίσης για ορισμένα τσάγια και καθαρές σούπες!

Εξάλλου, τρώτε πάντα με ηρεμία και απολαύστε κάθε στιγμή! Με αυτόν τον τρόπο, τα τρόφιμα που είναι ήπια για το στομάχι θα αναπτύξουν πλήρως τις δυνατότητές τους στο σώμα σας.

Θα πρέπει να προτιμήσετε τις γλυκοπατάτες από τις συνηθισμένες!

Φάτε φαγητό που είναι απαλό στο στομάχι - νόστιμες υγιεινές πατάτες

Τα λαχανικά αφομοιώνονται πιο εύκολα με τη μορφή πράσινων smoothies

φιλικό προς το στομάχι φαγητό - smoothie - υγιεινό φαγητό

Οι σούπες πρέπει να τρώγονται χωρίς χυλοπίτες, αλλά οι καθαρές σούπες είναι γενικά καλές για το στομάχι!

φιλικό προς το στομάχι φαγητό - σούπες με λαχταριστά λαχανικά

Ποια είδη φρούτων μπορεί να ανεχτεί το στομάχι σας πιο εύκολα;? 

φρούτα και λαχανικά φιλικά προς το στομάχι

Για τις σούπες προτιμάτε να χρησιμοποιείτε βούτυρο ή γάλα καρύδας!

υπέροχη σούπα κολοκύθας, φιλικό προς το στομάχι