Η συντήρηση κήπων τον Μάρτιο έχει σαφή στόχο. Με αυτό πρέπει κανείς να βοηθήσει τη γη να ξυπνήσει ξανά και να ξεδιπλώσει την πλήρη της λαμπρότητα. Είναι πραγματικά πολύ ατομικό πώς πρέπει να το κάνεις. Πρώτα πρέπει να μάθετε σε τι κατάσταση βρίσκεται η γη στον κήπο σας μετά το χειμώνα. Στη συνέχεια, πρέπει να σκεφτείτε αν θέλετε να αφήσετε περισσότερο χώρο για τα λουλούδια ή τα λαχανικά ή ακόμα και να παραιτηθείτε από ένα από τα δύο. Μετά από όλα, πρέπει να προσαρμοστείτε στις τρέχουσες καιρικές συνθήκες, οι οποίες είναι πάντα διαφορετικές από χρόνο σε χρόνο. Επομένως, κοιτάζοντας τις συμβουλές μας για τον κήπο για τον Μάρτιο, φροντίστε να έχετε κατά νου αυτές και άλλες παρόμοιες ερωτήσεις.

Τα snowdrops είναι από τα πρώτα λουλούδια της άνοιξης

Η πρώτη συντήρηση κήπου με λουλούδια

Συμβουλές κηπουρικής για την προετοιμασία της γης

Σίγουρα πρέπει να ξεκινήσετε την προετοιμασία της γης για τη νέα ζεστή εποχή. Για μερικούς, αυτό σημαίνει ότι σκάβουμε τη γη μερικές φορές. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν εξακολουθεί να είναι σε σχετικά καλή κατάσταση λόγω της καλής φροντίδας την πιο κρύα εποχή.

Ωστόσο, οι περισσότεροι κηπουροί θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν πολλές συμβουλές κηπουρικής για να ανανεώσουν το χώμα του κήπου. Κανονικά κάποιος θα έπρεπε να χαλαρώσει τη γη με τα διαθέσιμα εργαλεία. Υπάρχουν πλέον πολλές καινοτομίες που αντιπροσωπεύουν μια εναλλακτική λύση στην παραδοσιακή συντήρηση κήπου. Η λίπανση είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό μέρος της κηπουρικής τον Μάρτιο. Μπορείτε να βρείτε ιδέες για σπιτικά μείγματα κομπόστ στο Διαδίκτυο. Υπάρχουν διάφορες επιλογές εδώ – θα μπορούσαν να εξεταστούν οικιακά απορρίμματα και απόβλητα από ζώα αγροκτήματος, π.χ. από κουνέλια. Φυσικά υπάρχουν και πολλοί καλοί κατασκευαστές αυτών.

Maybeσως θα μπορούσατε να δοκιμάσετε και τα δύο και να δείτε ποιο είναι καλύτερο για τον κήπο σας.

Οι νάρκισσοι διακοσμούν σχεδόν κάθε κήπο ήδη από τον Μάρτιο

Λουλούδια σε υπέροχη κίτρινη συντήρηση κήπου

Για την καλλιέργεια λαχανικών

Θέλετε λαχανικά στον κήπο σας; Στη συνέχεια, χρειάζεστε συμβουλές κηπουρικής για την καλλιέργεια αυτού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρότα, σκόρδο και κρεμμύδια ήδη από τον Μάρτιο χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτή είναι επίσης η κατάλληλη στιγμή για όλους όσους θέλουν αργότερα να έχουν αγγούρια, πιπεριές και κολοκυθάκια δικής τους παραγωγής. Μπορείτε επίσης να αρχίσετε να καλλιεργείτε διάφορους τύπους πράσινου μαρούλι τώρα. Να είστε προσεκτικοί με τις ντομάτες – ο Μάρτιος μπορεί να είναι λίγο νωρίς για να τις φυτέψετε. Εδώ είναι ένα Κατάλογος των χρόνων φύτευσης για διαφορετικούς τύπους φυτών. Τα καταλληλότερα είναι αυτά που προέρχονται από το θερμοκήπιο. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπόρους. Μια ειδική συμβουλή: εάν γονιμοποιήσετε το χώμα τον Μάρτιο, δεν χρειάζεται να το κάνετε καθόλου ή σχεδόν καθόλου αργότερα.

Οι σωστές συμβουλές κηπουρικής για λαχανικά εξασφαλίζουν καλή συγκομιδή

Συντήρηση φρέσκων λαχανικών

Αναζωογονεί τις ρίζες των φυτών για μεγαλύτερη απόδοση

Το αναζωογονητικό αναφέρεται κυρίως στα λεγόμενα χρήσιμα φυτά κήπου. Υπάρχουν π.χ. φράουλες και εδώ είναι σημαντικό να αυξηθεί σημαντικά η απόδοση αυτών. Η φροντίδα του υλικού που είναι ήδη διαθέσιμο είναι ζωτικής σημασίας, γι ‘αυτό έχουμε έτοιμες συμβουλές για τον κήπο για εσάς. Κατά την ανανέωση, είναι σημαντικό να αφαιρέσετε τις διαθέσιμες ρίζες από τα φυτά. Στη συνέχεια πρέπει να διαχωριστούν προσεκτικά, να αποκοπούν λίγο και να επανατοποθετηθούν. Αν το κάνετε, θα έχετε πολύ καλύτερη συγκομιδή το επόμενο καλοκαίρι από ό, τι πριν.

Τα φυτικά κρεβάτια μπορούν να κάνουν τη δουλειά σας στον κήπο λίγο πιο εύκολη

Συντήρηση κήπου σε ανοιξιάτικο κήπο

Κόψτε το παλιό

Υπάρχουν πολλά φυτά που ξεχειμωνιάζουν στον κήπο μας. Αυτά συνήθως στεγνώνουν – όπως τα διακοσμητικά χόρτα. Για μια πιο ωραία εικόνα του κήπου σας, αλλά και απλά με την έννοια της καλύτερης ανάπτυξης αυτών των φυτών, θα πρέπει να μειωθούν μόνο. Δεν υπάρχει τίποτα σπουδαίο με το οποίο μπορείς να κάνεις λάθος. Μάλλον, πρόκειται για την αφαίρεση των νεκρών τμημάτων των φυτών για να τους επιτρέψουμε να μεγαλώσουν υπέροχα. Πάνω απ ‘όλα, οι θάμνοι, αλλά και τα τριαντάφυλλα και άλλα λουλούδια, πρέπει να αποκοπούν.

Φύση ανοιξιάτικος κήπος το χειμώνα

Λουλούδια συντήρησης κήπου για το καλοκαίρι

Φέρτε χρώματα στον κήπο

Σίγουρα πολλοί από εσάς περιμένατε με ανυπομονησία αυτό το μέρος του άρθρου μας! Επειδή πρόκειται για τα υπέροχα λουλούδια που μπορείτε να βάλετε στο έδαφος τον Μάρτιο. Τον Μάρτιο, ειδικά μερικά από τα λουλούδια του βολβού μεγαλώνουν. Εάν αυτά δεν είναι στο έδαφος εκ των προτέρων, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προηγμένα. Οι χιονονιφάδες είναι ήδη εκεί στις αρχές Μαρτίου και λίγο αργότερα έρχονται οι υπέροχα αρωματικοί υάκινθοι. Η άνοιξη περιλαμβάνει επίσης λευκούς ή κίτρινους νάρκισσους. Βεβαιωθείτε ότι η απόσταση μεταξύ των διαφορετικών φυτών είναι η ίδια κατά τη φύτευση τους. Αυτό συμβάλλει σημαντικά στην επακόλουθη επίτευξη ομοιόμορφης εμφάνισης.

Τα ανθισμένα δέντρα και οι θάμνοι είναι ένα μεγάλο δώρο από την ανοιξιάτικη φύση

Συντήρηση κήπου πράσινες και κίτρινες αποχρώσεις

Σχεδιάστε σωστά τον χώρο στον κήπο

Έτσι ώστε ο κήπος να είναι πραγματικά μια απόλαυση για την ψυχή, θα πρέπει ιδανικά να υπάρχει ένα λογικό σχέδιο χρήσης του χώρου σε αυτόν. Αρχικά, αποφασίστε πόσο χώρο θα χρειαστείτε για τους διαφορετικούς τύπους φυτών. Αυτά είναι τα διαφορετικά είδη λαχανικών, λουλουδιών και ίσως ακόμη και θάμνων και δέντρων. Στη συνέχεια, προγραμματίστε αρκετό χώρο μεταξύ τους και σκεφτείτε με προοπτική! Άλλωστε, μερικά από αυτά είναι πολυετή. Φτιάξτε ένα σχέδιο του κήπου σας και σκεφτείτε διαφορετικούς τρόπους για να τον διανείμετε. Σκεφτείτε την καλή πρόσβαση στα διαφορετικά φυτά και γενικά μια ωραία εμφάνιση κήπου.

Οι μέλισσες χαίρονται για τα πρώτα ανοιξιάτικα λουλούδια

Φυτά συντήρησης κήπου σε λευκό και κίτρινο χρώμα

Ένας κήπος που ταιριάζει στο δικό σας γούστο

Φυσικά, υπάρχουν πολλές άλλες πτυχές της φροντίδας στον κήπο της άνοιξης. Για παράδειγμα, κάποιοι επιλέγουν ένα φυσικό στυλ κήπου στο οποίο ορισμένα φυτά αναπτύσσονται φυσικά. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τα ανθισμένα δέντρα και τους θάμνους. Εδώ απλά πρέπει να τα πάρεις λίγο σε σχήμα και ενδεχομένως να γονιμοποιήσεις λίγο όταν έρθει η ώρα. Perhapsσως το μόνο που θέλετε είναι ένας υπέροχος χλοοτάπητας και μερικοί θάμνοι, ώστε να μπορείτε να χαλαρώσετε τέλεια στο φρέσκο, μονόχρωμο πράσινο κήπο το καλοκαίρι. Σε αυτή την περίπτωση, ο καθαρισμός και η σωστή λίπανση είναι τα πιο σημαντικά πράγματα τον Μάρτιο! Ανάλογα με την κατάσταση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές συμβουλές κηπουρικής για να επιτύχετε τα αποτελέσματα που θέλετε προσωπικά. Γιατί ο ονειρεμένος κήπος είναι διαφορετικός για τον καθένα!

Η προετοιμασία του εδάφους είναι το πρώτο βήμα στην ανοιξιάτικη κηπουρική

Φύτευση φυτών συντήρηση κήπου

Έχετε το κατάλληλο εργαλείο για αυτό?

Συντήρηση κήπου μαζεύοντας τα σκουπίδια

Αν έχετε ήδη λουλούδια στον κήπο σας, θα τρυπήσουν το έδαφος την άνοιξη

πρώτη καλλιέργεια φυτών συντήρηση κήπου

Φυτέψτε τα αγαπημένα σας λουλούδια υπερβολικά αν αυτό σας κάνει ευτυχισμένους!

Συντήρηση κήπου υπέροχο κίτρινο λουλούδι

Η άνοιξη έρχεται με μια απίστευτη ποικιλία χρωμάτων

Συντήρηση κήπου λευκό, κίτρινο και ροζ

Μωβ συντήρηση κήπων με λουλούδια

Γλάστρες συντήρησης κήπου μπροστά από το κτίριο

Όλα τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα σε καλά καλλιεργημένο έδαφος

Κήπος-συντήρηση-εργασία-η-γη

Συντήρηση κήπου πρώτα πράσινα φυτά

Σήμερα, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν έναν φυσικό κήπο με εύκολη φροντίδα

Συντήρηση κήπου Ανοιξιάτικη χαρά και δέντρα

Συντήρηση κήπου διακοσμητικά χόρτα και θάμνοι

πολλά υπέροχα λουλούδια συντήρηση κήπου

Ποια είναι πραγματικά τα αγαπημένα σας λουλούδια;?

Συντήρηση κήπου χιόνι και λουλούδια

Συντήρηση κήπου όμορφα υπέροχα λουλούδια

Ξύλινο πλαίσιο - εξαιρετική συντήρηση κήπου

Είναι καλύτερο να κάνετε μια λίστα με τα λαχανικά που σκοπεύετε να φυτέψετε τον Μάρτιο

μικρές και καλά οργανωμένες γλάστρες συντήρηση κήπου

Προετοιμασία για τη συντήρηση του κήπου

Διαφορετικά φυτά χρησιμοποιούν συντήρηση κήπου

υπέροχα υπερυψωμένα κρεβάτια συντήρηση κήπου

Οι τουλίπες είναι ένα από τα σύμβολα του ανοιξιάτικου κήπου

πολλές εξαιρετικές τουλίπες συντήρηση κήπου

Συντήρηση κήπου με λευκές - κόκκινες τουλίπες

Οι βιολέτες μεγαλώνουν τον Μάρτιο

Εξαιρετική συντήρηση κήπου σε λευκό και μοβ χρώμα