Χάρη στις σύγχρονες τεχνικές παλαιοντολογίας, η εύρεση απολιθωμάτων δεινοσαύρων δεν είναι πλέον τόσο δύσκολη ή τυχαία όσο πριν από μερικά χρόνια. Υπάρχουν περισσότεροι σκελετοί εκεί έξω, αλλά χρειάζονται μερικά εκατομμύρια δολάρια για να προσθέσετε έναν δεινόσαυρο στην προσωπική σας συλλογή. Αυτό συμβαίνει επίσης με τον σκελετό Diplodocus, ο οποίος βρέθηκε στο Wyoming, ΗΠΑ, το 2012.

Σύμφωνα με τη λίστα δημοπρασιών του Ο οίκος δημοπρασιών στο Παρίσι Aguttes Αυτός ο στενός συγγενής του Diplodocus αποτελείται σχεδόν κατά 90 τοις εκατό πλήρως και αποκλειστικά από ένα μόνο δείγμα. Πολλοί σκελετοί δεινοσαύρων περιέχουν οστά που προέρχονται από πολλά διαφορετικά δείγματα. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο που κάνει το εύρημα τόσο μοναδικό. Το απολίθωμα έχει μεγάλα κομμάτια μουμιοποιημένου δέρματος και ονομάζεται κατάλληλα Skinny.

Το τεράστιο φυτοφάγο ερπετό φτάνει τα 6 μέτρα σε ύψος και τα 12 μέτρα σε μήκος

Ο μοναδικός σκελετός Diplodocus με δέρμα θα δημοπρατηθεί 6 μέτρα ύψος και 12 μέτρα μήκος

Έχουν διατηρηθεί μεγάλα κομμάτια δέρματος

Ο μοναδικός σκελετός Diplodocus με δέρμα θα δημοπρατηθεί γόνατο και χέρι με δέρμα επάνω

Το Skinny μπορεί να έμοιαζε κάπως έτσι

Ο μοναδικός σκελετός Diplodocus με δέρμα θα δημοπρατηθεί για την υποτιθέμενη εμφάνιση του dino

Το Diplodocus που ονομάζεται Skinny είναι πολύ μοναδικό

Μια γαλλική εταιρεία που ονομάζεται Paleomoove Laboratory ανακάλυψε, ανασκάφηκε και αποθηκεύτηκε, αποκατέστησε και συγκέντρωσε το Skinny από το 2018 έως το 2019. Οι παλαιοντολόγοι έχουν τεκμηριώσει ολόκληρη τη διαδικασία και ελπίζουν να εξετάσουν περαιτέρω κάποια δείγματα κάποια στιγμή. Με ύψος πάνω από 6 μέτρα και μήκος περίπου 12 μέτρα, ο Skinny εκτέθηκε πρόσφατα στον τερματικό σταθμό 5 στο αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο..

Ο σκελετός αναμένεται να κοστίσει μεταξύ 1,5 και 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουνίου στις Hotel InterContinental Paris Le Grand αντί. Το Diplodocus μπορεί να μην είναι τόσο αισθητό όσο ένα T-Rex, Triceratops ή άλλος πιο αναγνωρίσιμος δεινόσαυρος. Αλλά το Skinny θεωρείται ένα από τα πιο πλήρη και καλύτερα διατηρημένα σαουρόποδα στον κόσμο.

Εκτός από το 90 τοις εκατό ολοκληρωμένο σκελετό του, το κρανίο του Diplodocus είναι σχεδόν 70 τοις εκατό, κάτι που είναι σπάνιο σε δεινόσαυρους αυτού του μεγέθους. Σύμφωνα με τον παλαιοντολόγο Eric Mickeler, περίπου τα τρία τέταρτα των σαουρόποδων που εκτίθενται παγκοσμίως διαθέτουν αντίγραφα κρανίων από γύψο από παρίσι ή ρητίνη. Το Skinny περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες μουμιοποιημένου δέρματος.

Πολύτιμο κρανίο σχεδόν πλήρως διατηρημένο

Ο μοναδικός σκελετός Diplodocus με δέρμα θα δημοπρατηθεί για το κοκαλιάρικο λαιμό και το κρανίο του κεφαλιού

Το Skinny πιστεύεται ότι είναι περίπου 150 εκατομμυρίων ετών

Ο μοναδικός σκελετός Diplodocus με δέρμα θα δημοπρατηθεί ως απολίθωμα νευρώσεων και σπονδυλικής στήλης

Λόγω της αξιοσημείωτης κατάστασής του, υπάρχει λοιπόν μια καλή πιθανότητα το Skinny να προκαλέσει διαγωνισμό μεταξύ μουσείων που ενδιαφέρονται όχι μόνο να εξετάσουν το δείγμα αλλά και να το επιδείξουν για να προσελκύσουν επισκέπτες. Για 112 χρόνια, το Dippy the Diplodocus ήταν ένα από τα κύρια αξιοθέατα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο. Στην πραγματικότητα, σε αυτή την περίπτωση ήταν ένα αντίγραφο υψηλής ποιότητας. Το Skinny είναι αυθεντικό, οπότε θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο αξιοθέατο.

Ο μοναδικός σκελετός του Diplodocus με δέρμα θα δημοπρατηθεί απολίθωμα οστών ποδιών

Ο μοναδικός σκελετός Diplodocus με δέρμα θα δημοπρατηθεί ουρά εντελώς σπονδυλωτών οστών