Τα παιδιά σας παίζουν αρκετά σε εξωτερικούς χώρους ή περνούν περισσότερο χρόνο στον υπολογιστή, το τηλέφωνο ή το tablet; Τα παιδιά αυτές τις μέρες απλά δεν γνωρίζουν τα παλιά καλά παιχνίδια στον κήπο. Και αυτό είναι κρίμα, γιατί το παιχνίδι στον ήλιο δεν είναι μόνο μεγάλη διασκέδαση, είναι και πολύ υγιεινό. Η βιταμίνη D, η οποία μπορεί να ληφθεί μόνο από τον ήλιο, συμβάλλει στην ανάπτυξη ισχυρών, υγιών οστών και προάγει υγιείς συνήθειες. Βγείτε λοιπόν από το σπίτι και παίξτε έξω με τα παιδιά σας, για παράδειγμα στον κήπο, στην αυλή ή στο πάρκο. Τα παρακάτω παιχνίδια κήπου για παιδιά θα σας βοηθήσουν να σπάσετε τον πάγο και να παρακινήσετε τα παιδιά σας να περάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Θα χτίσετε επίσης μια καλή σχέση με τα μικρά σας με αυτόν τον τρόπο και θα διασκεδάσετε πολύ εσείς. Ρίξτε μια ματιά σε ποια παιχνίδια στον κήπο μπορείτε να παίξετε με τα παιδιά σας …

Ποια παιχνίδια κήπου για παιδιά γνωρίζετε?

Παιχνίδια κήπου για παιδιά που διασκεδάζουν παίζοντας σε εξωτερικούς χώρους

Παιχνίδια κήπου για παιδιά

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας πρέπει να είναι σωματικά ενεργά για τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα, ενώ αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό για τα νήπια. Τα μωρά και τα νήπια είναι πάντα απασχολημένα και συνιστάται να παίζουν έξω για περίπου τρεις ώρες την ημέρα, αν ο καιρός το επιτρέπει, φυσικά.

Προσπαθήστε λοιπόν να προσφέρετε στα παιδιά σας όσο το δυνατόν περισσότερη σωματική δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.

Έτσι μπορείτε να μετατρέψετε τον κήπο σας σε χώρο παιχνιδιού

Υπαίθρια παιχνίδια στον κήπο για παιδιά παίζουν πάρτι στον κήπο

Μερικά νήπια έλκονται από χοντρές κινητικές δραστηριότητες όπως τρέξιμο και άλματα, ενώ άλλα είναι πιο περίεργα να ανακαλύψουν τον υπέροχο εξωτερικό χώρο. Καθοδηγηθείτε από τα ενδιαφέροντα του παιδιού σας και θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό όταν παίζετε σε εξωτερικούς χώρους. Βάλε καπέλο και μην ξεχνάς να πίνεις αρκετό νερό. Αυτό ισχύει τόσο για εσάς όσο και για το παιδί σας. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι ο χώρος παιχνιδιού είναι ασφαλής και απλώς προχωρήστε …

Το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους είναι πολύ υγιεινό για τα νήπια

Παιχνίδια υπαίθριου κήπου για παιδιά που παίζουν πικνίκ για μικρά παιδιά

Μεγαλώνοντας υγιής και ευτυχισμένος

Τα παιχνίδια υπαίθριου κήπου για παιδιά παίζουν διασκέδαση στον κήπο

Η κηπουρική είναι διασκεδαστική για τα παιδιά

Τα νήπια δεν συνειδητοποιούν πόση δουλειά είναι να τραβάμε ζιζάνια, να συγκομίζουμε λαχανικά, να σκουπίζουμε την αυλή, να τσουγκρίζουμε φύλλα ή να αναπληρώνουμε λουτρά πουλιών και χώρους σίτισης. Για αυτούς, δεν είναι δουλειά, αλλά υπαίθρια διασκέδαση. Δώστε λοιπόν στο παιδί σας μικρές εργασίες που μπορεί να κάνει μόνοι του. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο τα βοηθάτε να είναι ενεργά, αλλά επίσης βάζετε το θεμέλιο για να μπορούν να κάνουν αυτές τις εργασίες μόνοι τους μια μέρα.

Η κηπουρική μπορεί επίσης να είναι παιχνίδι

Παιχνίδια κήπου για παιδιά που παίζουν κηπουρική σε εξωτερικούς χώρους

Έτσι τα νήπια αναπτύσσουν μια σχέση με τη μητέρα Naur

Παιχνίδια υπαίθριου κήπου για παιδιά που παίζουν κηπουρική

Παίζοντας στην άμμο

Αν έχετε λίγες ώρες και κάποια φιλοδοξία, φτιάξτε μια άμμο για το παιδί σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια παιδική πισίνα για να στοχεύσετε. Το παιχνίδι με άμμο θα βοηθήσει το παιδί σας να χτίσει δύναμη στα χέρια του, κάτι που είναι σημαντικό για σχολικές εργασίες όπως κόψιμο με ψαλίδι και γραφή με στυλό.

Το παιχνίδι στην άμμο αναπτύσσει λεπτές κινητικές δεξιότητες

Παιχνίδια κήπου για παιδιά που παίζουν σε εξωτερικούς χώρους με άμμο

Κάπως έτσι μπορεί να μοιάζει μια αμμοδόχος

Παιχνίδια υπαίθριου κήπου για παιδιά που παίζουν αμμοδόχο

Κυνηγώντας φυσαλίδες σαπουνιού

Το κυνηγητό των φυσαλίδων σαπουνιού είναι ένα από τα πιο δημοφιλή υπαίθρια παιχνίδια για παιδιά. Είναι εύκολο και μπορεί επίσης να είναι δημιουργικό κάνοντας τη δική σας λύση φούσκας. Τα μικρά παιδιά απολαμβάνουν να εντοπίζουν και να σκάνε τις φυσαλίδες, ενώ τα παιδιά προσχολικής ηλικίας λατρεύουν να φυσούν τις φυσαλίδες και να παρακολουθούν πόσο καιρό μπορούν να κρατηθούν στον αέρα.

Όλα τα παιδιά ανυπομονούν για φυσαλίδες σαπουνιού

Υπαίθρια παιχνίδια κήπου για παιδιά, παίζοντας φυσαλίδες σαπουνιού

Το να κυνηγάς φυσαλίδες σαπουνιού είναι πολύ διασκεδαστικό για τα παιδιά

Παιχνίδια κήπου για παιδιά που παίζουν σε εξωτερικούς χώρους κυνηγώντας φυσαλίδες σαπουνιού

Παίζω κρυφτό

Μερικά νήπια φοβούνται όταν παίζουν κρυφτό, για παράδειγμα όταν δεν βρίσκουν τους άλλους παίκτες. Προσοχή λοιπόν όταν παίζετε αυτό το παιχνίδι στον κήπο με το παιδί σας. Κρύψτε σε εμφανή σημεία με αρχικά ορατό πόδι ή χέρι. Μπορείτε να κάνετε μικρούς θορύβους καθαρίζοντας το λαιμό σας ή βήχοντας για να βοηθήσετε το μικρό να σας βρει ακόμα περισσότερο.

Το παιδί θα πρέπει να μπορεί να σας βρει εύκολα, διαφορετικά μπορεί να αισθάνεται εγκαταλελειμμένο

Υπαίθρια παιχνίδια στον κήπο για παιδιά παίζουν κρυφτό

παίζω μπάλα

Τα παιχνίδια με μπάλα προωθούν τις μικρές κινητικές δεξιότητες και δίνουν στα μικρά πολύ διασκέδαση. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια μπάλα και μια παιδική χαρά. Όταν παίζετε με μικρά παιδιά, χρησιμοποιήστε μια μαλακή μπάλα Δεν υπάρχει κανόνας – απλά τρέξτε, πιάστε ή πυροβολήστε τη μπάλα, το κυριότερο είναι ότι είναι διασκεδαστικό. Έτσι αναπτύσσεται ο συντονισμός και η συγκέντρωση χεριού-ματιού. Μπορείτε να παίξετε ενδιαφέροντα παιχνίδια με μπάλα εδώ Εύρημα.

Τα μικρά αγόρια έλκονται από οποιοδήποτε παιχνίδι μπάλας

Παιχνίδια κήπου για παιδιά σε εξωτερικούς χώρους παίζοντας μπάλα

Τρεις γενιές ανδρών παίζουν

Παιχνίδια κήπου για παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο

Κάνε μια βόλτα

Ο περίπατος μπορεί να είναι μια μεγάλη πρωινή ή βραδινή ρουτίνα για εσάς και το μικρό παιδί σας. Ακόμα κι αν είναι απλώς μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο, θα πλησιάσετε πολύ τις ανάγκες δραστηριότητας του παιδιού σας για την ημέρα.

Η βόλτα είναι επίσης μια φυσική δραστηριότητα

Παιχνίδια κήπου για παιδιά που παίζουν σε εξωτερικούς χώρους, κάντε μια βόλτα

Εάν το παιδί σας δυσκολεύεται να περπατήσει ή κουράζεται εύκολα, γιατί να μην το φορέσετε ή να πάρετε μαζί σας καρότσι. Αντ ‘αυτού, κάντε μια μικρή βόλτα που μπορεί να απολαύσει το παιδί με τα πόδια. Μπορεί να σπρώξει το καροτσάκι μιας κούκλας ή να κάνει ποδήλατο ισορροπίας.

Αγοράστε στο παιδί σας ένα ποδήλατο ισορροπίας. Το αξίζει!

Παιχνίδια κήπου για παιδιά ισορροπούν τη βόλτα με ποδήλατο

Διασκεδάστε με νερό

Εάν ο καιρός το επιτρέπει, αφήστε το παιδί σας να συμμετάσχει σε ένα παιχνίδι νερού, υπό την εποπτεία σας φυσικά. Μια μικρή παιδική πισίνα ή ακόμα και απλά ένα σύστημα ψεκασμού ή ένας σωλήνας προσφέρουν στο παιδί σας πολλές ευκαιρίες να μετακινηθεί. Είναι μια υπαίθρια δραστηριότητα που τα νήπια απολαμβάνουν πολύ περισσότερο σε σύγκριση με άλλα παιχνίδια όπως το παιχνίδι με μια μπάλα ή ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Έτσι τα παιχνίδια με το νερό πρέπει σίγουρα να είναι μέρος των παιδικών παιχνιδιών στον κήπο σας.

Τα χαρακτηριστικά του νερού είναι πολύ δημοφιλή τις ζεστές μέρες

Παιχνίδια υπαίθριου κήπου για παιδιά που παίζουν μπουκάλι παιχνίδια με νερό

Δημιουργήστε ένα υδάτινο πάρκο στον δικό σας κήπο

Υπαίθρια παιχνίδια στον κήπο για παιδιά παίζουν παιχνίδια με νερό

Απολαύστε τον όμορφο καιρό με το παιδί σας σε εξωτερικούς χώρους και διασκεδάστε πολύ! Ωστόσο, τα παιχνίδια κήπου για παιδιά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους γονείς να ανακαλύψουν ξανά τον κόσμο …

Περισσότερα παιχνίδια κήπου για παιδιά

Υπαίθρια παιχνίδια στον κήπο για παιδιά που παίζουν χάρτινο αεροπλάνο

Παίζοντας φρίσμπι μαζί

Παιχνίδια κήπου για παιδιά που παίζουν φρίσμπι

Το φθινόπωρο μπορείτε επίσης να παίξετε έξω …

Υπαίθρια παιχνίδια κήπου για παιδιά παίζουν φθινοπωρινά παιχνίδια πτώση φύλλα