Όλοι λαχταρούμε ένα υπέροχο ταξίδι πεζοπορίας μετά από μια ταραγμένη χρονιά, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι τυπικές «γερμανικές χώρες διακοπών» θα είναι υπερπλήρεις. Ως εκ τούτου, πολλά ενδιαφερόμενα μέρη αναζητούν έναν εναλλακτικό προορισμό διακοπών. Εδώ η Ρουμανία αναφέρεται όλο και πιο συχνά, λόγω των υπέροχων τοπίων.

Πεζοπορία στη Ρουμανία - Προγραμματίστε το τέλειο ταξίδι πεζοπορίας για πεζοπορία

Πρώτα βήματα για να προγραμματίσετε ένα ταξίδι πεζοπορίας

Τα πρώτα βήματα ενός πεζοπορικού ταξιδιού στη Ρουμανία ξεκινούν με την επιλογή ενός ταξιδιωτικού προορισμού ή των τοποθεσιών ταξιδιού, εάν πρόκειται για μεγαλύτερη διαμονή. Το πλεονέκτημα, ακόμη και σε αυτές τις περιοχές, είναι ότι δεν υπάρχει μαζικός τουρισμός. Η φύση αλλά και ο ρουμανικός πολιτισμός διατηρούνται στους τόπους.

Μπορείτε να απολαύσετε το τοπίο και ταυτόχρονα να διδάξετε τον πολιτισμό και αυτός είναι ο απόλυτος λόγος για πολλούς ανθρώπους να κάνουν το μακρινό ταξίδι. Η Ρουμανία είναι κοινώς γνωστή για τα βουνά της και την κοίτη του ποταμού Δούναβη. Συγκεκριμένα, οι μεγάλες εκβολές στη Μαύρη Θάλασσα είναι το επίκεντρο και ονομάζονται “Δέλτα του Δούναβη”.

Αλλά πριν ξεκινήσετε το ταξίδι, υπάρχουν ακόμα μερικά βήματα προγραμματισμού. Η προετοιμασία της περιοδείας είναι παρόμοια με τις ανησυχίες ενός συνηθισμένου ταξιδιού πεζοπορίας. Δεν υπάρχουν ειδικοί κίνδυνοι ή οτιδήποτε άλλο, αλλά μπορεί να υπάρχουν ειδικά σχόλια στο Foreign Office.

Πεζοπορία στη Ρουμανία - σχεδιάζοντας το τέλειο ταξίδι πεζοπορίας στην πόλη της Ρουμανίας πεζοπορία

Λίστα συσκευασιών για ένα πεζοπορικό ταξίδι στη Ρουμανία

Ετσι ώστε η Διακοπές στη Ρουμανία δεν αφήνεται στην τύχη, πρέπει επίσης να καταρτιστεί εκ των προτέρων ένας μεμονωμένος κατάλογος συσκευασίας. Λόγω των επίσημων οδηγιών ή συστάσεων του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών, φυσικά απαιτούνται τα ακόλουθα:

  • Διαβατήριο ή ταυτότητα
  • Επιπλέον αντίγραφα αυτών των εγγράφων (λόγοι ασφαλείας)
  • Μετρητά, πιστωτική ή / και χρεωστική κάρτα
  • Κάρτες ασφάλισης

Για τη λίστα συσκευασίας ρούχων για πεζοπορίες συνιστώνται:

  • Καλοκαίρι: ελαφριά ρούχα
  • Χειμώνας (και δροσερά βράδια): σακάκι, χοντρό παντελόνι, πουλόβερ
  • Πολύ καλά παπούτσια για περπάτημα, ειδικά στα βουνά
  • Παπούτσια για τρέξιμο με καλό προφίλ
  • Κάλυμμα κεφαλής για αντηλιακή προστασία

Πεζοπορία στη Ρουμανία - Προγραμματίστε το τέλειο ταξίδι πεζοπορίας τοπίο Ρουμανία πεζοπορικό ταξίδι

Ο εξοπλισμός πρώτων βοηθειών είναι φυσικά ακόμα σημαντικός – παρά την επαρκή υγειονομική περίθαλψη. Αυτό περιλαμβάνει επίσης έναν φακό και αρχικό εξοπλισμό για ιατρική φροντίδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ο κίνδυνος ατυχήματος είναι ελάχιστος σε καθορισμένα μονοπάτια πεζοπορίας, αλλά εκτός από αυτό, μόνο ειδικοί με τοπικούς οδηγούς πρέπει να πάνε.

Ο πρόσθετος εξοπλισμός θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει ένα σακίδιο ώμου ή μια τσάντα με αλήτες, μέσα στα οποία μπορείτε να βρείτε όλα τα απαραίτητα πολύτιμα αντικείμενα. Τους καλοκαιρινούς μήνες, τα μονοπάτια πεζοπορίας είναι φυσικά επίσης έντονα, γι ‘αυτό πρέπει πάντα να φοράτε αντηλιακή προστασία, καθώς και γυαλιά ηλίου και αντηλιακό.

Τα βράδια υπάρχουν πολλά κουνούπια, ειδικά σε υδάτινα σώματα, γι ‘αυτό και το απωθητικό κουνουπιών θα πρέπει επίσης να αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας τουλάχιστον ένα smartphone καθ ‘όλη τη διάρκεια της πεζοπορίας, ώστε να επικοινωνήσετε με κάποιον σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Επειδή η Ρουμανία είναι στην ΕΕ, δεν υπάρχουν έξοδα περιαγωγής.

Πεζοπορία στη Ρουμανία - σχεδιάστε το τέλειο ταξίδι πεζοπορίας πεζοπορία τοπία βουνών

Τουριστικός πράκτορας ή αυτοκατευθυνόμενος?

Η διαδρομή προς τη Ρουμανία είναι σχετικά εύκολη για κάλυψη με αυτοκίνητο, αυτό λειτουργεί επίσης χωρίς προβλήματα με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, επειδή οι υπερσυμπιεστές Tesla, για παράδειγμα, αναπτύσσονται επίσης σε αυτές τις περιοχές. Πριν το κάνετε αυτό, ωστόσο, θα πρέπει να ρωτήσετε για έναν προγραμματιστή διαδρομής όπως το “A Better Routeplanner”.

Φυσικά, υπάρχει ακόμα η δυνατότητα μιας πτήσης, δεδομένων των συνθηκών με ένα αυτοκίνητο, αυτό είναι επίσης μια επιλογή. Είτε αεροπορικώς είτε από ξηράς – υπάρχει πάντα η πιθανότητα να εμπλακεί ένας ταξιδιωτικός πράκτορας.

Ο ταξιδιωτικός πράκτορας μπορεί να καθορίσει τις κατάλληλες τοποθεσίες ταξιδιού εκ των προτέρων και, συνεπώς, να διασφαλίσει ότι θα φανούν όλα τα κυριότερα σημεία.

Πεζοπορία στη Ρουμανία - προγραμματισμός του τέλειου τοπίου εκδρομών πεζοπορίας στη Ρουμανία