Οι λάτρεις της μαγειρικής γνωρίζουν από τη δική τους εμπειρία ότι η επιθυμία για μαγείρεμα είναι πραγματική προϋπόθεση για ένα επιτυχημένο μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο, αλλά τα κατάλληλα αξεσουάρ μαγειρέματος δημιουργούν τη βάση για το μαγείρεμα! Το μαγείρεμα είναι διασκεδαστικό όταν η ατμόσφαιρα είναι επίσης φιλόξενη! Κατσαρόλες, τηγάνια, μαχαίρια, σκεύη κουζίνας … Όλα αυτά ανήκουν στον κόσμο των σεφ. Γι ‘αυτό δεν έχουμε επικεντρωθεί σε συνταγές και ιδέες συνταγών σήμερα, αλλά αντίθετα βάζουμε τα σκεύη κουζίνας στο επίκεντρο της συνεισφοράς μας. Σήμερα το τηγάνι μεταφέρεται στο προσκήνιο!

επιλέξτε ένα τηγάνι και μαγειρέψτε υγιεινά

Όποιος του αρέσει να τρώει τηγανητό φαγητό ξέρει: ένα ταψί υψηλής ποιότητας είναι απαραίτητο στην κουζίνα! Το μαγείρεμα με υγιεινό, νόστιμο και εξοικονόμηση ενέργειας είναι ο κύριος στόχος όλων των σεφ. Στη συνέχεια, είναι επειγόντως απαραίτητο να γίνει σαφής διάκριση μεταξύ όλων των τύπων τηγανιών. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε τηγάνια. Το υλικό, η επιφάνεια και το σχήμα είναι πάντα σημαντικές πτυχές που δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Εάν δεν ασχολείστε με τη μαγειρική, είναι δύσκολο να φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι να βρείτε το κατάλληλο τηγάνι για εσάς. Το να βρείτε μια ισορροπία ανάμεσα στη σόμπα, τη συμπεριφορά ψησίματος, τον αριθμό των μερίδων και τις δικές σας προτιμήσεις είναι το πιο σημαντικό πράγμα κατά την επιλογή. Η προετοιμασία υγιεινών και αρωματικών τροφίμων, το κατάλληλο βάρος του ταψιού και ο εύκολος καθαρισμός του τηγανιού είναι περαιτέρω καθοριστικά κριτήρια. Πρέπει να cook-essen-wohnen.de μια τεράστια γκάμα διαθέσιμων τηγανιών, έτσι ώστε να ικανοποιούνται όλες οι ανάγκες.

Τι είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε ένα τηγάνι?

Απο Πάτο ταψιού έχει μεγάλη σημασία.

 • Ο χρόνος ψησίματος και η γεύση εξαρτώνται από την καλή και ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας. Και το κάτω μέρος του τηγανιού παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Η θερμική αγωγή και η αποθήκευση είναι άλλες σημαντικές ιδιότητες για ένα τηγάνι που συνδέονται με τον τύπο του πάτου.
 • Συνήθως, όλα τα τηγάνια είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους σόμπων, με μία εξαίρεση. Οι επαγωγικές κουζίνες απαιτούν τηγάνια με ειδικό σχήμα πυθμένα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλά τηγάνια προσφέρονται με κανονική βάση ή βάση κατάλληλη για επαγωγή.

επιλέξτε ένα τηγάνι με βάση τα σωστά κριτήρια

βάρος

Ανάλογα με το υλικό, τα τηγάνια έχουν επίσης διαφορετικά βάρη. Αλλά όσο πιο ελαφρύ είναι το τηγάνι, τόσο πιο ευαίσθητο είναι σε παραμόρφωση. Το τηγάνι μπορεί να ζυγίζει από 200 γραμμάρια έως 5 κιλά. Ενώ αυτά από ανοξείδωτο χάλυβα και χαλκό θεωρούνται ελαφριά, τα τηγάνια από χυτοσίδηρο χαρακτηρίζονται από το μεγαλύτερο βάρος τους. Λάβετε επίσης υπόψη αυτό κατά την επιλογή του τηγανιού!

επιλέξτε το πράσινο χρώμα Λαβές

Είναι σημαντικό για τις λαβές του τηγανιού να μην μεταφέρουν θερμότητα. Η στιβαρότητα είναι επίσης ένα σημαντικό κριτήριο. Στο φούρνο και στο πλυντήριο πιάτων, οι λαβές πρέπει να έχουν κάποια αντοχή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι λαβές από ανοξείδωτο χάλυβα είναι ιδιαίτερα κατάλληλες. Οι πλαστικές λαβές γίνονται γκρι με την πάροδο του χρόνου στο πλυντήριο πιάτων, ενώ οι λαβές από χυτοσίδηρο ζεσταίνονται μετά από παρατεταμένη χρήση.

καπάκι

Το καπάκι παίζει βασικό ρόλο στο μαγείρεμα του τηγανιού. Ο χρόνος μαγειρέματος, η κατανάλωση ενέργειας και το θρεπτικό περιεχόμενο των τροφίμων εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το αν υπάρχει καπάκι ή όχι.

Το υλικό είναι επίσης σημαντικό για το καπάκι. Τα γυάλινα καπάκια αποδεικνύονται τα πιο κατάλληλα επειδή μπορεί να παρατηρηθεί η διαδικασία μαγειρέματος.

Τι είδους τηγάνια υπάρχουν

Όταν πρόκειται να αγοράσετε τηγάνια, πρέπει να λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά τους. Κάθε είδος έχει ορισμένα πλεονεκτήματα. Μια κύρια διάκριση γίνεται μεταξύ αντικολλητικών ταψιών και μη επικαλυμμένων τηγανιών. Μερικοί πελάτες προτιμούν τηγάνια χωρίς επίστρωση, άλλοι κεραμικά τηγάνια, ανοξείδωτο ατσάλι, χαλκό, πολυστρωματικά, τηγάνια ή σκεύη σμάλτου.

Ποια είναι όμως τα πλεονεκτήματα των δύο μεγάλων ομάδων τηγανιών?

Αντικολλητικά τηγάνια

 • διευκολύνει το τηγάνισμα
 • κατάλληλο για απλό, χαμηλό σε λιπαρά και απαλό ψήσιμο
 • τίποτα δεν καίγεται εδώ
 • μπορείτε ακόμη και χωρίς λίπος εάν είναι απαραίτητο
 • εύκολο καθάρισμα
 • χρησιμοποιούνται συχνά ως καθολικά τηγάνια στο νοικοκυριό
 • γίνεται διάκριση μεταξύ αντικολλητικών ταψιών από χυτό αλουμίνιο και αντικολλητικών τηγανιών από ανοξείδωτο χάλυβα

Η διάρκεια ζωής του τηγανιού εξαρτάται από τον τύπο της επικάλυψης και την ανοχή στη θερμότητα. Μη επικαλυμμένα τηγάνια

 • Μεγάλη ποικιλία: τηγάνια με σμάλτο, τηγάνια από χυτοσίδηρο, τηγάνια από σίδερο, τηγάνια 3 στρώσεων από χαλκό, αληθινά τηγάνια χαλκού
 • είναι κατάλληλα για την παρασκευή αρωματικών πιάτων
 • πολύ κατάλληλο για υγιεινό μαγείρεμα
 • πιο ανθεκτικό
 • Ωστόσο, το φαγητό μπορεί να καεί

τηγάνι τηγανίζοντας συμβουλές ψαριών για την αγορά ενός τηγανιού

Τα τηγάνια είναι σημαντικά αξεσουάρ κουζίνας που καθιστούν δυνατό το ψήσιμο ή το μαγείρεμα. Στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ότι είναι σημαντικό να λαμβάνουμε υπόψη τον τύπο των τηγανιών που χρησιμοποιούμε στο σπίτι. Γιατί η επιτυχία των νόστιμων πιάτων εξαρτάται πραγματικά από αυτό. Ας ελπίσουμε ότι θα το βρείτε!

Σας ευχόμαστε ευχάριστες ώρες στην κουζίνα και καλή όρεξη!