Ο υγιής και ξεκούραστος ύπνος είναι το άθροισμα πολλών παραγόντων. Ένα σημαντικό μέρος της κρεβατοκάμαρας είναι το κλασικό πλαισιωμένο πλαίσιο, το οποίο στις μέρες μας δεν κατασκευάζεται μόνο βιομηχανικά και γίνεται η πιο κοινή βάση στο κρεβάτι. Τα DIY slatted πλαίσια είναι επίσης δημοφιλή σε όσους το κάνουν μόνοι τους και στους ατομικιστές. Το ερώτημα που γεννιέται σε αυτό το πλαίσιο είναι αν τα πλαισιωμένα κουφώματα DIY μπορούν να αντικαταστήσουν τις βιομηχανικά κατασκευασμένες βάσεις με σχιστόλιθο. Κατά κανόνα, η βάση της άνοιξης σχηματίζει ένα συντονισμένο σύστημα ύπνου με στρώμα και μαξιλάρι. Επαγγελματικές εταιρείες που ειδικεύονται στην κατασκευή τηρούν διάφορα κριτήρια προκειμένου να προσφέρουν στις διάφορες περιοχές του σώματος το σωστό επίπεδο άνεσης τη νύχτα. Τα παρακάτω θα απαντήσουν εάν αυτή η άνεση μπορεί επίσης να επιτευχθεί με αυτο-κατασκευασμένα πλαισιωμένα πλαίσια.

δωμάτιο-2587252_1920

Η κατασκευή ενός κρεβατιού με πλαισιωμένο σκελετό είναι ένα συναρπαστικό έργο DIY – εφόσον η άνεση στο κρεβάτι και στον ύπνο δεν υποφέρει από έλλειψη τεχνογνωσίας.

Προϋποθέσεις που βασικά πρέπει να πληροί ένα πτυχωτό πλαίσιο

Για να αποδειχθεί ένα μαλακό πλαίσιο στο κρεβάτι, είναι πλεονέκτημα εάν πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις.

  • Κυκλοφορία αέρα: Πλαίσια με ελατήρια ή ελατήρια γίνονται πάντα με μικρά κενά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι ιδρώνουν τη νύχτα. Ο ιδρώτας απορροφάται από το στρώμα και κατεβαίνει προς τα κάτω στο καρέ. Ο μπαγιάτικος αέρας μπορεί να διαφύγει από τα κενά. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να μουχλιάσει το στρώμα από κάτω.
  • Υποστήριξη: Για να ξαπλώσετε άνετα, οι βάσεις των ελατηρίων έχουν ένα πολύ σημαντικό έργο. Εξασφαλίζουν μια άνετη θέση ξαπλώματος. Για το λόγο αυτό, είναι πλεονεκτικό, για παράδειγμα, εάν το πλαισιωμένο πλαίσιο μπορεί να προσαρμοστεί ξεχωριστά στις ανάγκες του κοιμιστή.
  • Ανακούφιση πίεσης: Δεν είναι όλες οι περιοχές του ανθρώπινου σώματος εξίσου βαριές. Αυτό σημαίνει ότι το βάρος κατανέμεται άνισα στο στρώμα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μια βάση ελατηρίου χαρίζει πίεση στον ύπνο στα σωστά σημεία και εξισορροπεί το βάρος. Η πλάτη, η πυελική περιοχή και η οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης επωφελούνται από αυτήν την ανακούφιση πίεσης.

Μια άλλη προϋπόθεση που είναι σημαντική για να απολαύσετε υψηλή ποιότητα ύπνου είναι η αλληλεπίδραση με το στρώμα. Δεν ταιριάζει σε κάθε σκελετό με κάθε στρώμα.

Βιομηχανικά κατασκευασμένα ελατήρια: Ακριβή άνεση στο ξαπλωτό ή υψηλής ποιότητας εμπειρία ύπνου?

ξύλο-2756662_1920

Υψηλής ποιότητας κουφώματα από επαγγελματικές εταιρείες είναι η ιδανική επιλογή για προβλήματα στην πλάτη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ατομική άνεση.

Το να χτίσετε ένα κρεβάτι μόνοι σας είναι ένα συναρπαστικό έργο, αλλά δεν είναι επωφελές εάν ο αυτο-οικοδόμος ξεκινήσει την περιπέτεια της πολυκατοικίας χωρίς καμία τεχνογνωσία. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, υπάρχουν μερικές ιδιότητες που πρέπει να έχει ένα πλαισιωμένο πλαίσιο σε όλες τις συνθήκες για να παρέχει επαρκή άνεση στον ύπνο. Το πρόβλημα είναι ότι ένα αυτο-φτιαγμένο αντίγραφο προσφέρει σχετικά μικρή ευελιξία σε ένα αίσθημα ψέματος. επί bettenriese.de Τα ενδιαφερόμενα μέρη θα βρουν μια μεγάλη ποικιλία από βιομηχανικά κατασκευασμένα ελατήρια βάσης, τα οποία είναι επίσης κατάλληλα για διαφορετικούς προϋπολογισμούς με καλή σχέση τιμής / απόδοσης. Εκτός από τα δημοφιλή κλασικά κουφώματα, υπάρχουν επίσης ειδικά μοντέλα 7 ζωνών και παραλλαγές με ειδικές μονάδες στην περιοχή των ώμων και της πυέλου ή μια επιπλέον ζώνη μαλακών ώμων. Εκεί έγκειται η μεγαλύτερη διαφορά στο DIY slatted frame, επειδή ένα αυτοσχέδιο χαλάκι συνήθως δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει μεμονωμένα συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, να αναπηδήσει ή να βελτιώσει αποτελεσματικά την άνεση σε αυτόν τον τομέα. Επομένως, δεν συνιστάται, ειδικά σε άτομα με προβλήματα στην πλάτη ή άλλες σωματικές ασθένειες, να κοιμούνται σε ένα πτυσσόμενο πλαίσιο DIY που δεν προσφέρει ιδιαίτερη ενίσχυση.

DIY κουφώματα: μια φθηνή εναλλακτική λύση ή επιδείνωση της ποιότητας του ύπνου?

Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό, είναι σίγουρα δελεαστικό να φτιάξετε μόνοι σας το πλαισιωμένο πλαίσιο, ειδικά όσον αφορά τις τιμές για μια υψηλής ποιότητας, υψηλής ποιότητας πτυχωτή βάση. Το πρόβλημα είναι ότι το υπόστρωμα στο κρεβάτι δεν μπορεί να είναι άκαμπτο ή συνεχές, όπως συμβαίνει με τη μοριοσανίδα, για παράδειγμα. Πλάτη, λεκάνη και συνεργάτες. Είναι θύματα τέτοιων αυτοσχέδιων πλαισίων. Όποιος είχε ποτέ να ασχοληθεί με το πάτωμα ως κρεβάτι ύπνου γνωρίζει το πρόβλημα το επόμενο πρωί – πόνος στην πλάτη, ακίνητα άκρα και, στη χειρότερη περίπτωση, τα άκαμπτα μέρη του σώματος είναι οι συνέπειες ενός σκληρού και άκαμπτου μαξιλαριού. Είναι παρόμοιο με τα αυτοσχέδια κουφώματα, καθώς προσφέρουν ελάχιστο περιθώριο χωρίς την απαραίτητη τεχνογνωσία. Γενικά, η σχάρα DIY υλοποιείται συνδέοντας διαφορετικά ξύλινα πηχάκια, έτσι ώστε να λείπει τελείως η ελαστική λειτουργία. Εάν εξοικονομήσετε επίσης την ποιότητα του ξύλου, δεν θα απολαύσετε το DIY πλαισιωμένο πλαίσιο για πολύ, καθώς η βάση αποδίδει φυσικά με την πάροδο του χρόνου, έτσι ώστε τα πηχάκια να χάσουν τη δύναμή τους.

ξύλο-2601052_1920

Ο κατασκευαστής που φτιάχνετε μόνοι σας συναρμολογεί το πλαισιωμένο πλαίσιο ξεχωριστά από διαφορετικά κομμάτια ξύλου ή παλέτας.

Συνέπεια της μειούμενης σταθερότητας είναι η ποιότητα του ύπνου που επιδεινώνεται από τη νύχτα στη νύχτα. Ένα κρεβάτι φτιαγμένο από παλέτες Euro μοιάζει μοντέρνο και μπορεί να προσαρμοστεί ξεχωριστά στο προσωπικό γούστο στη λειτουργία «φτιάξτο μόνος». Ξοδεύοντας λίγο περισσότερα χρήματα – τουλάχιστον για την αναστολή – για την αγάπη για την υγεία είναι ακριβώς το σωστό μέρος για να επενδύσετε. Εκτός από το κρεβάτι, υπάρχουν επίσης πολλές ιδέες για τους λάτρεις της παλέτας να υλοποιήσουν έργα DIY χωρίς να διακινδυνεύσουν επακόλουθες βλάβες στο σώμα.

Γνώμες ειδικών για την άνεση του ύπνου και του ξαπλώματος

Η γερμανική Gütegemeinschaft Möbel e.V. (DGM) εξηγεί σε ένα άρθρο που βασίζεται moebelindustrie.de μπορείτε να μάθετε ποιοι παράγοντες είναι σημαντικοί για έναν ξεκούραστο ύπνο. Και εδώ, φυσικά, αναδύεται το καλαίσθητο πλαίσιο. Εκτός από τον πόνο στην πλάτη που ήδη αναφέρθηκε, ο οποίος εμφανίζεται με λανθασμένα επιλεγμένη βάση, το DGM αναφέρει δυσάρεστα προβλήματα στάσης και εξηγεί επίσης ότι είναι σημαντικό το πτυχωτό πλαίσιο και το στρώμα να υποστηρίζουν το σχήμα S της σπονδυλικής στήλης. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσετε μια εργονομική αίσθηση ψέματος και ύπνου. Επομένως, τα συστήματα ανάρτησης 5 ή 7 ζωνών είναι πολύ κατάλληλα, χάρη στη διαίρεση ζώνης τους, παρέχουν εξαιρετική υποστήριξη για τα διάφορα μέρη του σώματος τη νύχτα.

Αν ψάχνετε για ένα κουφωτό πλαίσιο για την κούνια, θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με αυτό verbrauchzentrale.de. Επισημαίνεται, για παράδειγμα, ότι το μασίφ ξύλο πρέπει να επιλέγεται για τη βάση του ελατηρίου στην κούνια. Ο λόγος για αυτό είναι ότι στα παιδιά αρέσει να πηδούν στο κρεβάτι και να τρέχουν τριγύρω. Ένα πτυχωτό πλαίσιο χωρίς σταθερές, μαζικές σχάρες δεν θα είναι σε θέση να αντέξει αυτό το άγχος για πολύ. Επιπλέον, ο επαρκής εξαερισμός και η κατάλληλη κυκλοφορία του αέρα είναι πολύ σημαντικά για να μην διακινδυνεύσει την υγιή άνεση του ύπνου του μικρού θησαυρού μέσω σχηματισμού μούχλας, γι ‘αυτό πρέπει να αποφεύγεται και ένα πλαισιωμένο πλαίσιο DIY στο παιδικό δωμάτιο..

pixabay.com ©StockSnap(CC0 Creative Commons)

pixabay.com ©JACLOU-DL(CC0 Creative Commons)

pixabay.com ©StockSnap(CC0 Creative Commons)