Έχετε παρατηρήσει πώς τα χρώματα μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεσή σας; Εάν σκέφτεστε το σχέδιο τοίχου στο υπνοδωμάτιό σας, τότε η επιλογή της σωστής απόχρωσης έχει μεγάλη σημασία. Στην πραγματικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην ευημερία σας. Έτσι τα χρώματα των τοίχων κάνουν τεράστια διαφορά και καθορίζουν το πώς αισθάνεστε σε ένα δωμάτιο.  

Ο διάσημος ψυχοθεραπευτής Carl Jung είναι ο πρωτοπόρος στον τομέα της ψυχολογίας των χρωμάτων. Ενδιαφερόταν για τις ιδιότητες και τις έννοιες των χρωμάτων και πίστευε ότι μπορούσε να εφαρμόσει με επιτυχία διαφορετικές αποχρώσεις του χρώματος στην ψυχοθεραπεία.  

Σχεδιασμός τοίχου κρεβατοκάμαρας: Ποιο χρώμα τοίχου είναι σημαντικό για εσάς?

Σχεδιασμός τοίχου κρεβατοκάμαρα χρώματα τοίχου μπλε χρώμα προφορά

Αν και υπάρχουν ορισμένοι κανόνες σχετικά με το ποια χρώματα είναι καλύτερα για το σχεδιασμό τοίχων στο υπνοδωμάτιο, ο καθένας έχει τις δικές του προτιμήσεις.

Perhapsσως σας ελκύει ένα ελκυστικό χρώμα και δεν γνωρίζετε καν για τις ιδιότητές του. Ξεχάστε τους κανόνες και επιλέξτε ένα χρώμα που είναι σημαντικό για εσάς. Βάψτε τους τοίχους του υπνοδωματίου σας και νιώστε άνετα στο δικό σας δωμάτιο χαλάρωσης. Θα θέλαμε να σας βοηθήσουμε με τις παρακάτω συμβουλές. Απλά διαβάστε και μάθετε περισσότερα για το σχέδιο τοίχου στο υπνοδωμάτιο …

Δημιουργήστε μια ζεστή ατμόσφαιρα. Τα χρώματα των τοίχων παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό

Σχεδιασμός τοίχου υπνοδωμάτιο ροζ χρώμα τοίχου φως

Το σκούρο μπλε είναι μια απόχρωση που δίνει στο δωμάτιο βάθος

Σχεδιασμός τοίχου υπνοδωμάτιο χρώμα τοίχου σκούρο μπλε χρώμα προφοράς

Ιδέες και τεχνικές για το σχεδιασμό τοίχων στο υπνοδωμάτιό σας 

Το βάψιμο των τοίχων του υπνοδωματίου είναι ένας φθηνός τρόπος για να εξατομικεύσετε το στυλ του υπνοδωματίου σας. Για να αρωματίσετε την κρεβατοκάμαρά σας, δεν μπορείτε απλά να βάψετε τους τοίχους. Μπορείτε να βάψετε οπουδήποτε από την οροφή της κρεβατοκάμαρας μέχρι το πάτωμα. Ακολουθούν μερικές ιδέες για το πώς να ανεβάσετε το σχεδιασμό τοίχων στο υπνοδωμάτιό σας.

Τρισδιάστατα εφέ διακοσμούν τον τοίχο του υπνοδωματίου

Σχεδιασμός τοίχου υπνοδωμάτιο τοίχου χρώματα φωτεινή ατμόσφαιρα

Διακοσμητικές λωρίδες στον τοίχο του υπνοδωματίου 

Εάν αισθάνεστε τολμηροί, προσθέστε βάθος σε έναν ή περισσότερους τοίχους του υπνοδωματίου σας προσθέτοντας ορθογώνια ή τετράγωνα καλούπια πριν βάψετε. Αυτά θα εξασφαλίσουν ένα μοναδικό εφέ διάστασης. Βάψτε τον τοίχο και τις λωρίδες σε διαφορετικές αποχρώσεις που ταιριάζουν καλά και απολαύστε έναν αρμονικό συνδυασμό χρωμάτων. 

Οι κομμένες λωρίδες φαίνονται τόσο αριστοκρατικές

Σχεδιασμός τοίχου υπνοδωμάτια καλούπια τοίχου οροφή τοίχου

Ρίγες και μοτίβα 

Για δραματικό αποτέλεσμα, δοκιμάστε να βάψετε μία ή περισσότερες λωρίδες στους τοίχους του υπνοδωματίου σας. Οι λωρίδες δεν χρειάζεται να είναι ομοιόμορφες ή πάντα κάθετες. Παίξτε τολμηρά με τις χρωματικές αποχρώσεις και τα μοτίβα και διασκεδάστε! 

Παιχνιδιάρικα μοτίβα και λεπτές χρωματικές πινελιές

Σχεδιασμός τοίχου κρεβατοκάμαρα κρεβατάκι διακοσμητικό χρώμα τοίχου ανοιχτό μπλε

Μεταλλική βαφή τοίχου 

Εάν το υπνοδωμάτιό σας είναι φυσικά σκοτεινό, τα μεταλλικά χρώματα θα προσθέσουν μια ζεστή λάμψη στους τοίχους σας. Απαιτούν πολλαπλές στρώσεις χρώματος, αλλά αξίζουν το τελικό αποτέλεσμα. Τα μεταλλικά χρώματα διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων. Ο τοίχος στην παρακάτω εικόνα είναι βαμμένος με μεταλλικό χρώμα από χάλυβα. 

Προσθέστε λίγη λάμψη στο υπνοδωμάτιό σας

Μεταλλικά χρώματα τοίχου σχεδιασμού τοίχου

Βάψτε το ταβάνι 

Η βαφή της οροφής του υπνοδωματίου σας μπορεί να προσθέσει περισσότερο οπτικό ενδιαφέρον. Για μια τολμηρή εμφάνιση, ζωγραφίστε τον τοίχο του κεφαλαριού του κρεβατιού σας ως μια συνεχή γραμμή που φτάνει στο ταβάνι και δημιουργεί ένα αποτέλεσμα θόλου, όπως στην παρακάτω εικόνα. Or προσθέστε ρίγες στο ταβάνι, όπως στο ασπρόμαυρο υπνοδωμάτιο παρακάτω. 

Το ταβάνι είναι συνέχεια του τοίχου

Σχεδιασμός τοίχου υπνοδωμάτιο χρώμα τοίχου χρώμα οροφής ανοιχτό μπλε ρίγες

Κλασικό και στιλάτο σε ασπρόμαυρο

Σχεδιασμός τοίχου λωρίδα κρεβατοκάμαρας βαφή τοίχου

Εφέ φωτισμού 

Οι διακόπτες dimmer είναι φθηνοί και βοηθούν στη δημιουργία του σωστού φωτισμού και μιας ζεστής ατμόσφαιρας. Η ικανότητα να φωτίζετε ή να φωτίζετε ένα δωμάτιο όπως απαιτείται είναι ιδιαίτερα χρήσιμη αν έχετε βάψει τους τοίχους του υπνοδωματίου σας σε έντονο χρώμα. 

Το φως και το χρώμα συμβαδίζουν

Χρησιμοποιήστε καλούπια κρεβατοκάμαρας με σχεδιασμό τοίχου

Τι αποκαλύπτουν για εσάς τα χρώματα τοίχων της κρεβατοκάμαρας 

Ελέγξτε τα χρώματα παρακάτω και επιλέξτε το αγαπημένο σας. Πρόκειται να ρίξουμε μια ματιά στο τι αποκαλύπτει η επιλογή χρώματος για την προσωπικότητά σας ή τι μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο στη ζωή σας. 

Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα?

Σχέδιο τοίχου Χρώματα κρεβατοκάμαρας για να διαλέξετε

Γκρί 

Εάν έχετε επιλέξει το γκρι ως το αγαπημένο σας, θα σας αρέσει ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός και το τελευταίο σε gadget υψηλής τεχνολογίας. Δουλεύετε σκληρά και χρειάζεστε ένα υπνοδωμάτιο όπου μπορείτε να επαναφορτίσετε. Ευτυχώς, το γκρι είναι ένα μοντέρνο χρώμα τοίχου. Οι γκρι τοίχοι έχουν στην πραγματικότητα ένα ηρεμιστικό και χαλαρωτικό αποτέλεσμα. 

Κομψότητα σε γκρι χρώμα

Σχεδιασμός τοίχου υπνοδωμάτιο χρώμα τοίχου γκρι

κίτρινος 

Αν σας ελκύει το κίτρινο τότε είστε τελειομανής και ονειροπόλος. Είστε πολύ χαρισματικοί και βεβαιωθείτε ότι οι άνθρωποι γύρω σας αισθάνονται άνετα. Εάν δεν είστε σίγουροι αν θα βάψετε ολόκληρο το υπνοδωμάτιό σας με έντονο κίτρινο χρώμα, δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές: 1. Βάψτε μόνο έναν τοίχο κίτρινο. 2. Με χρυσό, δημιουργείτε ένα πλούσιο, φιλόξενο υπνοδωμάτιο. 3. Χρησιμοποιήστε το κίτρινο ως χρώμα προφοράς για κλινοσκεπάσματα ή αξεσουάρ.

Το κίτρινο είναι ένα ενεργητικό χρώμα

Σχέδιο τοίχου υπνοδωμάτιο κίτρινο μοτίβο βαφής τοίχου

πορτοκάλι 

Οι πορτοκαλί άνθρωποι είναι πολύ κοινωνικοί και άφοβοι. Αγαπάτε την περιπέτεια, τα ταξίδια και τη συνάντηση ανθρώπων. Οι πορτοκαλί τοίχοι των υπνοδωματίων είναι ζεστοί και εμπνέουν ενθουσιασμό. Είναι ένα από τα κορυφαία χρώματα στον σύγχρονο σχεδιασμό. Όταν σας ελκύει το πορτοκαλί, ήρθε η ώρα να προσθέσετε κάτι παραπάνω στη ζωή σας (και στους τοίχους του υπνοδωματίου σας). 

Τοίχος προφοράς σε πορτοκαλί

Σχεδιασμός τοίχου κρεβατοκάμαρα πορτοκαλί χρώμα τοίχου

μπλε 

Το μπλε έρχεται σε διαφορετικές αποχρώσεις, αλλά οι περισσότεροι μπλε εραστές έχουν κάτι κοινό: την ανάγκη για ειρήνη και αρμονία. Όταν επιλέγετε το μπλε, θα είστε πιστοί, θα έχετε φίλους για όλη τη ζωή και θα απολαμβάνετε τη ρουτίνα. Οι μπλε εραστές τείνουν να προτιμούν έναν καθαρό και οργανωμένο χώρο. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι όχι μόνο βάφετε τους τοίχους σας, αλλά προσθέτετε λίγο περισσότερο χώρο αποθήκευσης και παραγγελία στο υπνοδωμάτιό σας. Σε ένα ήσυχο, τακτοποιημένο μπλε υπνοδωμάτιο θα νιώσετε άνετα και άνετα.

Το μπλε έχει πολλές αποχρώσεις και χρησιμοποιείται συχνά ως χρώμα τοίχου

Σχέδιο τοίχου κρεβατοκάμαρα χρώμα τοίχου τιρκουάζ

μόκα 

Όποιος επιλέγει μόκα είναι προσγειωμένος, ειλικρινής, αξιόπιστος και σίγουρος για τον εαυτό του. Οι άνθρωποι έλκονται από τον πραγματικό τους εαυτό. Εκτιμούν την απλή πολυτέλεια της ζωής και λατρεύουν να διακοσμούν το σπίτι τους. Εάν έλκεστε από το χρώμα μόκα, μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να απολαύσετε περισσότερο χρόνο στη φύση. 

Ευχηθείτε περισσότερη αρμονία και ισορροπία στη ζωή σας?

Σχεδιασμός τοίχου φωτιστικά τοίχου φωτιστικά τοίχου

μαύρος 

Αν το μαύρο είναι η επιλογή χρώματος, είσαι κάπως μυστηριώδης. Το κύρος και η δύναμη είναι σημαντικά για εσάς. Είστε ισχυροί, ανεξάρτητοι και έχετε τον έλεγχο. Οι άνθρωποι που προσελκύονται από τη μαύρη αγάπη για την ιδιωτικότητα. Το μαύρο είναι το τέλειο χρώμα για τον προστατευμένο, οικείο χώρο του υπνοδωματίου σας. Μόλις εγκατασταθείτε στο μαύρο, αναρωτηθείτε αν πρέπει να βάλετε περισσότερα όρια στις προσωπικές και επαγγελματικές σας σχέσεις για να νιώσετε ισορροπημένοι και υπό έλεγχο. 

Το μαύρο είναι ένα ιδιαίτερο χρώμα και πρέπει να το χρησιμοποιήσετε προσεκτικά

Σχεδιασμός τοίχου υπνοδωμάτιο μαύρο χρώμα τοίχου

πράσινος 

Μόλις εγκατασταθείτε στο πράσινο, κάντε υπομονή και μείνετε μακριά από το δράμα. Το πράσινο θεωρείται το πιο ήρεμο χρώμα. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του πράσινου, όλες μπορούν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον χωρίς άγχος. Η ζωή σας ήταν λίγο ακατάστατη τον τελευταίο καιρό; Αυτός θα μπορούσε να είναι ο λόγος που βάφετε τους τοίχους του υπνοδωματίου σας πράσινους.  

Χαλαρώστε στο δικό σας υπνοδωμάτιο με τον τρόπο που θα θέλατε να χαλαρώσετε στη φύση

Σχεδιασμός τοίχου υπνοδωμάτιο τοίχου χρώμα πράσινο χαλάρωση

Ο σχεδιασμός τοίχου στο υπνοδωμάτιό σας μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει ως χρωματοθεραπεία για εσάς. Απολαύστε τη διαδικασία και ακούστε την εσωτερική σας φωνή. Αν σκέφτεστε έντονα χρώματα, ξεκινήστε από μικρά. Βάψτε έναν μόνο τοίχο στη σκιά που επιλέγετε. Προσθέστε λωρίδες ή απλώς προσθέστε μερικά χρώματα. Ανεξάρτητα από τον τρόπο που προχωράτε, το κύριο πράγμα – αισθάνεστε άνετα με αυτό. Σκεφτείτε λοιπόν προσεκτικά τον σχεδιασμό του τοίχου στο υπνοδωμάτιό σας και δημιουργήστε μια ιδιωτική όαση για τον εαυτό σας! 

Η άνεση έρχεται πρώτη

Σχεδιασμός τοίχου υπνοδωμάτιο ανοιχτόχρωμα χρώματα τοίχων Σχέδιο τοίχου υπνοδωμάτιο χρώμα τοίχου μπεζ Σχέδιο τοίχου υπνοδωμάτιο χρώμα τοίχου σκούρο μπλε Σχεδιασμός τοίχου υπνοδωμάτιο χρώμα τοίχου γκριΣχεδιασμός τοίχου υπνοδωμάτιο χρώμα τοίχου ανοιχτό ροζ Σχεδιασμός τοίχου υπνοδωμάτιο χρώμα τοίχου μαύρο Σχεδιασμός τοίχου υπνοδωμάτιο τοίχου χρώματα μπλε τοίχο προφορά Σχεδιασμός τοίχου κρεβατοκάμαρα χρώματα τοίχου κρεμώδεις αποχρώσεις Σχεδιασμός τοίχου κρεβατοκάμαρα χρώματα τοίχου χαλαρωτική ατμόσφαιρα Σχεδιασμός τοίχου υπνοδωμάτιο τοίχου χρώματα ανοιχτό μπλε ρίγες Ιδέες για χρώματα τοίχου υπνοδωματίου σχεδιασμού τοίχου Σχεδιασμός τοίχου κρεβατοκάμαρα χρώματα τοίχου παστέλ χρώματα Σχεδιασμός τοίχου χρώματα τοίχου κρεβατοκάμαρας ροδάκινες αποχρώσεις Σχεδιασμός τοίχου κρεβατοκάμαρα χρώματα τοίχου κόκκινο Τάσεις τάσεων χρώματα τοίχου κρεβατοκάμαρας 2020 Σχεδιασμός τοίχου χρώματα τοίχου υπνοδωματίου