Ένα κρεβάτι με ουρανό δεν είναι κάτι καινούργιο στην κρεβατοκάμαρα, αλλά παραμένει τόσο δημοφιλές όσο και αμφιλεγόμενο. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να διακοσμούν ρομαντικά την κρεβατοκάμαρά τους και να επιλέγουν το άνετο έπιπλο. Άλλοι πιστεύουν ότι δεν έχουν αρκετό χώρο για αυτό στο δωμάτιο ή θα έπρεπε να σκάψουν βαθιά στις τσέπες τους για ένα τέτοιο κρεβάτι. Ανεξάρτητα από την ομάδα που ανήκετε, σίγουρα δεν θέλουμε να αλλάξουμε τη γνώμη σας για το κρεβάτι με ουρανό. Απλώς θέλουμε να σας ενημερώσουμε λεπτομερώς πώς μπορείτε να απολαύσετε την υψηλότερη άνεση στον ύπνο και να νιώσετε στον έβδομο ουρανό. Σε αυτό το άρθρο προσπαθούμε να σας πούμε ενδιαφέροντα στοιχεία για το κρεβάτι με ουρανό – από την ιστορία του έως τις διαστάσεις και τα υλικά έως τα ποικίλα σχέδια. Εν ολίγοις, θα σας δείξουμε υπέροχους τρόπους για να στρώσετε ένα κρεβάτι με ωραίο τρόπο. Μείνετε συντονισμένοι και εμπνευστείτε για ένα ρομαντικό και πολύ άνετο κρεβάτι με ουρανό στο δικό σας υπνοδωμάτιο.

Ένα μοντέρνο κρεβάτι με ουρανό για να χαλαρώσετε και να ονειρευτείτε!

Μοντέρνο κρεβάτι με ουρανό από μέταλλο

  • Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για την ιστορία του κρεβατιού με ουρανό;?

Μάλλον γνωρίζετε το κρεβάτι με το κουβούκλιο από παιδικά παραμύθια ή κινηματογραφικές διασκευές μεσαιωνικών σάγων και θρύλων, έτσι δεν είναι; Σε κάθε περίπτωση, συνδέετε αυτό το έπιπλο με πολύ ρομαντισμό. Το γεγονός είναι ότι το κρεβάτι με ουρανό έχει τις ρίζες του στον Μεσαίωνα.

Τότε, τα κρεβάτια με ουρανό ήταν προνόμιο των ευγενών. Τα κρεβάτια με χοντρές κουρτίνες σχεδιάστηκαν για να προστατεύουν τους ευγενείς από το κρύο αφενός και από τα αδιάκριτα βλέμματα των υπαλλήλων αφετέρου. Τότε, όπως και τώρα, το κρεβάτι με ουρανό είχε τέσσερις θέσεις που δεν τελείωναν στο επίπεδο του στρώματος, αλλά μάλλον πήγαιναν «στον ουρανό». Ένα κουβούκλιο απλώθηκε στο κρεβάτι. Κατά τον Μεσαίωνα ήταν συνηθισμένο να κάθεστε στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια της ημέρας και να τραβάτε τις κουρτίνες πριν πάτε για ύπνο. Στους ανθρώπους άρεσε να κρύβουν πολύτιμα αντικείμενα εκεί. Από εδώ προέρχεται η δημοφιλής έκφραση «βάλτε κάτι στην κορυφή», που σημαίνει να σώσετε κάτι.

 Η ειδική κατασκευή κρεβατιού χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής σας.

Κρεβάτι με ουρανό με ειδική κατασκευή κρεβατιών και χοντρές κουρτίνες προστατεύουν την ιδιωτικότητα και δείχνουν άνετα και φιλόξενα

Γύρω στον 13ο αιώνα, τα κρεβάτια με ουρανό εξευγενίστηκαν καθιστώντας τα όλο και πιο πολυτελή. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν εξαιρετικά υφάσματα και τους άρεσε να διακοσμούν το ξύλο. Υπήρχαν μοντέλα με σκαλισμένα ή λεπτά βαμμένα ξύλινα στύλα. Επιπλέον, οι διαστάσεις τους ήταν επίσης μεγαλύτερες, έτσι ώστε ένα κρεβάτι με ουρανό να μοιάζει με νησί ηρεμίας στο σπίτι σας.

 Στο παρελθόν, μια ολόκληρη οικογένεια μπορούσε να κοιμηθεί σε ένα μεγάλο κρεβάτι με ουρανό.

Κρεβάτι με ουρανό αρκετά μεγάλο χώρο για μια ολόκληρη οικογένεια Μεταλλικός σκελετός λευκός πάγκος κουρτινών

  • Το κρεβάτι με ουρανό μπορεί να έχει διαφορετικές διαστάσεις και να είναι κατασκευασμένο από διαφορετικά υλικά

Σήμερα υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα και ακόμη και ασυνήθιστες παραλλαγές του κρεβατιού με ουρανό. Ωστόσο, οι τυπικές διαστάσεις είναι πάντα οι ίδιες. Ένα κρεβάτι με ουρανό χρησιμοποιείται σπάνια από ένα άτομο, αλλά υπάρχουν μοντέλα με διαστάσεις 120 x 200 cm. Τα περισσότερα κρεβάτια με ουρανό είναι πιο πλατιά, προορίζονται για δύο άτομα και έχουν διαστάσεις 160 x 200 ή 200 x 200 cm. Ακριβώς όπως το πλάτος, το ύψος μπορεί επίσης να ποικίλει. Ωστόσο, τα περισσότερα κρεβάτια με ουρανό έχουν ύψος 200 εκατοστά. Φυσικά υπάρχουν χαμηλά, αλλά και υψηλότερα μοντέλα.

 Πώς να δημιουργήσετε ένα premium σχέδιο υπνοδωματίου!

Κρεβάτι με θόλο παιχνιδιάρικο σχέδιο πολλή διακόσμηση τοίχου σκούρα χρώματα πολυέλαιος γούνας

Το ερώτημα ποια υλικά χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ενός μοντέρνου κρεβατιού με ουρανό είναι επίσης ενδιαφέρον. Παραδοσιακά, το μασίφ ξύλο χρησιμοποιείται κυρίως για την κατασκευή του κρεβατιού και των στύλων. Μπορεί να βαφτεί, να γυαλιστεί ή να λαδωθεί. Μπορείτε επίσης να βάψετε το ξύλο ή να το διακοσμήσετε με διάφορα στολίδια. Αυτά τα κρεβάτια με ουρανό ταιριάζουν τέλεια σε ένα ρουστίκ υπνοδωμάτιο ή σε ένα vintage υπνοδωμάτιο. Ωστόσο, υπάρχουν κομψά μοντέλα από μέταλλο όπως σίδερο και χρώμιο, τα οποία φέρνουν μια μοντέρνα πινελιά και ξεχωρίζουν ανάλογα με το σχεδιασμό τους. Τα κρεβάτια με ουρανό από περίτεχνα σφυρήλατα ή χυτοσίδηρο είναι πολύ ασυνήθιστα. Προσελκύουν αμέσως την προσοχή όλων. Αλλά φυσικά πρέπει να βρείτε ένα μοντέλο που ταιριάζει άψογα στο υπνοδωμάτιό σας και ταιριάζει απόλυτα με το στυλ εσωτερικού σχεδιασμού σας.

Ένα μεταλλικό κρεβάτι με ουρανό είναι συνήθως απλό στο σχεδιασμό, αλλά είναι ιδανικό για ένα ρομαντικό υπνοδωμάτιο.

Μεταλλικά κρεβάτια με ουρανό, μεγάλα στρώματα, ροζ σκουλαρίκια από πούπουλα από πούπουλα από faux γούνα

Ο απλός σχεδιασμός αυτού του κρεβατιού με ουρανό είναι ειδικά σχεδιασμένος για μικρά υπνοδωμάτια.

Κρεβάτι με απλή σχεδίαση που ταιριάζει στο μικρό υπνοδωμάτιο

Η επιπλέον συμβουλή μας: Εάν αποφασίσετε να έχετε ένα κρεβάτι με ουρανό στο δικό σας υπνοδωμάτιο, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα μοντέλο εύκολης φροντίδας. Επομένως, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλή προσπάθεια και χρόνο για να διατηρήσετε το κρεβάτι σας με ουρανό σε τέλεια εμφάνιση.

Αυτό το εύκολο στη φροντίδα μοντέλο φαίνεται πολύ εξωτικό.

Κρεβάτι με θόλο εύκολο πρότυπο εξωτικά κλινοσκεπάσματα λευκός τοίχος από τούβλα

 Η μεταλλική κατασκευή με μαύρη επίστρωση έρχεται σε αντίθεση με το λευκό πάπλωμα.

Κρεβάτι με ουρανό με μαύρη επένδυση μεταλλική κατασκευή έρχεται σε αντίθεση με το άσπρο μαύρο

Ανάλογα με το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του κρεβατιού, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε χοντρές κουρτίνες και ελαφριά υφάσματα. Η επιλογή είναι δική σας, αλλά πρέπει πάντα να έχετε κατά νου, το σωστό ύφασμα έχει μεγάλη σημασία για τη συνολική εμφάνιση του κρεβατιού με ουρανό. Το λεγόμενο κουβούκλιο δίνει στο κρεβάτι με ουρανό την τελευταία πινελιά. Διαφανή υφάσματα, όπως πηνίο-φως ή σιφόν έχουν μεγάλη ζήτηση. Είναι αναπνεύσιμα και ευαίσθητα. Αισθάνονται μαλακά και αμμώδη. Όσον αφορά τα κατάλληλα υφάσματα, υπάρχουν ακόμα ελαφριά, πολύχρωμα βαμβακερά υφάσματα, αλλά και βαρύ βελούδο ή μπροκάρ. Αυτά είναι εντελώς αδιαφανή και μπορούν να βρεθούν στην αγορά σε διαφορετικά χρώματα. Είστε σίγουρα κακομαθημένοι για επιλογή ως προς το ποιο ύφασμα αισθάνεστε πραγματικά βασιλικό πίσω!

 Κουρτίνες λεπτές στο δέρμα και πολλές λάμπες για τις ξεχωριστές βραδιές σας!

Κρεβάτι με ουρανό, μοντέρνα κατασκευή κρεβατιών, λεπτές κουρτίνες δέρματος, πολλές κρεμαστές λάμπες

 Με την αναρρίχηση των πράσινων φυτών στο πλαίσιο, φέρνετε τη φύση απευθείας στο δικό σας υπνοδωμάτιο.

Κρεβάτι με ουρανό που αναρριχείται σε πράσινα φυτά στο πλαίσιο προσθέτει μια φυσική πινελιά στο υπνοδωμάτιο

Το κρεβάτι με ουρανό φαίνεται απολύτως ελκυστικό μπροστά από αυτήν την ταπετσαρία.

Κρεβάτι με ουρανό εξαιρετική κατασκευή κρεβατιών εξωτική τοιχογραφία ταπετσαρία πολύ φιλόξενη ατμόσφαιρα

  • Το κρεβάτι με ουρανό και ο σχεδιασμός του πρέπει να είναι σε αρμονία με το στιλ επίπλωσης του υπνοδωματίου

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, φτάνουμε στο σημείο του κατάλληλου σχεδιασμού για κρεβάτι με ουρανό. Εδώ οι απόψεις διαφέρουν πολύ. Ο καθένας πρέπει να αποφασίσει μόνος του αν λατρεύει τον παιχνιδιάρικο ρομαντισμό ή το στιλ της εξοχικής κατοικίας. Ένα περίτεχνο λευκό πλαίσιο από σφυρήλατο σίδερο θα ήταν ιδανικό για ένα υπνοδωμάτιο εξοχής. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να φέρετε μια έντονη φυσική νότα στην ατμόσφαιρα εάν επιλέξετε ένα κρεβάτι από μπαμπού. Προσθέστε ένα λεπτό θόλο και θα μπορούσατε να αισθανθείτε ότι βρίσκεστε στην Αφρική. Τα κρεβάτια με ουρανό, από την άλλη πλευρά, φαίνονται πολύ κομψά και μοντέρνα με τον απλό σχεδιασμό τους και τα ανοιχτά χρώματα όπως μπεζ, ώχρα, λευκό και γκρι περιστέρι. Μπορείτε επίσης να επιτρέψετε στον εαυτό σας μερικές τόνους σε μαύρο, μπλε ναυτικό ή καφέ σοκολάτα. Εάν έχετε ένα παιχνιδιάρικο σχέδιο στο υπνοδωμάτιο, τότε μπορείτε να βασιστείτε σε υφάσματα σε σκούρο πράσινο, κόκκινο κρασί ή μπλε ουρανό. Σίγουρα θα απολαύσετε μια υπέροχη αίσθηση πολυτέλειας στο δικό σας κρεβάτι με ουρανό.

Αλλά και πολλή άνεση στον ύπνο και τέλεια ξεκούραση στο κρεβάτι. Η συντακτική ομάδα του Freshideen σας το εύχεται αυτό!

Μεταξύ υπερβολής και ρομαντισμού ….

Κρεβάτι με ουρανό με κίτρινη ταπετσαρία με μοτίβο μεταξύ υπερβολής και ρομαντισμού

 Ένα κρεβάτι με ουρανό από ανθεκτικό ξύλο μπορεί επίσης να φαίνεται ρομαντικό.

Κρεβάτι από θόλο από ανθεκτικό ξύλο, λεπτές κουρτίνες, λεπτό ύφασμα, ρομαντική πινελιά

 Ειδικά αν το κάνετε μοναδικό με λεπτά υφάσματα και κρεμαστά φωτιστικά.

Κρεβάτι με ουρανό ξύλινο πλαίσιο λεπτή υφασμάτινη κρεμαστή λάμπα μοναδική εμφάνιση

Μια κατασκευή κρεβατιού από μέταλλο ταιριάζει επίσης με το ρουστίκ στυλ επίπλωσης.

Μεταλλικό κρεβάτι με ουρανό λευκό κρεβάτι ρουστίκ κρεβατοκάμαρα με κλίση οροφής

Or προτιμάτε το ρομαντισμό?

Κρεβάτι με αφίσα, ρομαντικό υπνοδωμάτιο, απλό κρεβάτι, λευκό μαξιλάρι πάγκου

Κατασκευή κρεβατιού με ουρανό από χρωμιωμένη ρομαντική ατμόσφαιρα και κομψό μοτίβο ταπετσαρίας σε ροζ βελούδο

Κρεβάτι απλό κρεβάτι απλή κατασκευή μαύρο μεταλλικό λευκό κουρτίνες σκούρο μπλε πάγκο μαξιλάρι μπροστά

Υπνοδωμάτιο τεσσάρων αφισών σε γκρι λευκό όμορφο σχέδιο μεγάλο πράσινο φυτό πομ πομ

 Ένα πρότυπο για όλους που θέλουν να διατηρήσουν και να συνεχίσουν την παλιά παράδοση …

Κρεβάτι με ουρανό με παραδοσιακό σκελετό από μασίφ ξύλο σε σκούρο καφέ μπλε τοίχους

Μεταλλικό κρεβάτι με ουρανό με όμορφο σχεδιασμό, παραδοσιακά κλασικά διακοσμημένο