Για λίγο, τα γραφήματα ήταν πολύ ενημερωμένα και χρησιμοποιούνταν πάντα για την απεικόνιση δεδομένων. Είτε για παρουσίαση είτε ως συμπλήρωμα επιστημονικού έργου, τα γραφήματα ήταν πάντα ένα καλό μέσο για να καταστεί πιο εύκολο το περιεχόμενο.

Η εποχή των πολυμέσων έχει κάνει γρήγορα τα infographics «χθεσινή είδηση». Η δημοφιλής γραφική φόρμα αντικαταστάθηκε γρήγορα από εκπαιδευτικά βίντεο και διαδραστικά πεδία και δεν υποψιάστηκε καν ότι το “χιόνι των χειρονομιών” θα μπορούσε να επιστρέψει.

infographic παράδειγμα

Τι είναι ένα infographic?

Τώρα το infographic έχει αποδειχθεί ότι είναι μια πολύ βέλτιστη μορφή που μπορεί να μεταφέρει περίπλοκο περιεχόμενο με λίγα λόγια. Η δημιουργία ενός infographic απαιτεί σοβαρή προετοιμασία, φυσικά, αλλά τα σημερινά εργαλεία επιτρέπουν σε κάθε χρήστη να τα εφαρμόσει εύκολα επαγγελματικά και καλά.

Θα θέλαμε να μάθουμε αμέσως ποια εργαλεία είναι δημοφιλή αυτές τις μέρες, πώς μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τη διαδικασία εργασίας, τις επιλογές επικοινωνίας και τις τεχνικές παρουσίασης.

Έχουμε επισυνάψει τα 10 κοινά εργαλεία με τα οποία μπορείτε γρήγορα και εύκολα να δομήσετε και να απεικονίσετε το περιεχόμενό σας με συνεκτικό τρόπο.

Το εντελώς νέο πράγμα στα σημερινά infographics είναι φυσικά η συμβατότητα με τα νέα έξυπνα μέσα και η βολική και ευέλικτη διαδικτυακή χρήση των πλατφορμών.

infographic καμβας

1. Canva- το εργαλείο σχεδιασμού για αρχάριους

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε το πρώτο σας infographic και δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία, η διαδικτυακή υπηρεσία της Canva με έτοιμα πρότυπα infographic είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης. Η μόνη ταλαιπωρία της χρήσης αυτού του εργαλείου είναι η απαιτούμενη εγγραφή πριν ξεκινήσετε.

infographic καβαλέτο

2. Easily- το εργαλείο infographic της τελευταίας στιγμής

Εάν θέλετε να είναι γρήγορο και απλό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δωρεάν πρότυπα από το Easelly εν κινήσει. Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε αρχεία CSV στο infographic σας, θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά εργαλεία.

infographic6

3. Visme

Οι φίλοι της Exel και των Υπολογιστικών φύλλων Google μπορούν να ανυπομονούν για το σχετικά νέο εργαλείο που ονομάζεται Visme, με το οποίο η δουλειά πηγαίνει άψογα.

infographic εικονοχάρτη

4. Χρονολόγιο JS

Μια εναλλακτική λύση στην κλασική δημιουργία infographics είναι το Timeline JS. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τακτοποιήσει τα δεδομένα με χρονολογική σειρά. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί εύκολα να φορτώσει τα δεδομένα του από πηγές όπως το Twitter, το Youtube, το Flickr ή τα παρόμοια.

infographic Tableau Public

5.Infogrfx

Για όλους όσους θέλουν να είναι διαδραστικά εν κινήσει, παρουσιάζουμε αυτό το δωρεάν εργαλείο που δεν απαιτεί καν εγγραφή. Το μόνο πράγμα που φαίνεται περιοριστικό σε αυτό το εργαλείο είναι η περιορισμένη επιλογή προτύπων σχεδίασης.

infographic visme

6. Οπτικοποιήστε με

Αυτό το εργαλείο μπορεί να είναι συναρπαστικό για χρήστες και επιχειρηματίες του LinkedIn. Μπορείτε να ανεβάσετε ολόκληρα βιογραφικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Και μόλις είναι διαθέσιμα όλα τα δεδομένα, το πρόγραμμα δημιουργεί μια οπτική επισκόπηση των σταδίων της ζωής, των ενδιαφερόντων ή των εμπειριών του αιτούντος.

infographic2

7. Δημόσια επιτροπή

Αυτό το εργαλείο απαιτεί πολλή δουλειά και είναι δωρεάν λογισμικό Windows. Οι σύνθετοι πίνακες μπορούν να απεικονιστούν με σαφήνεια και λογική, αλλά υπάρχει έλλειψη προτύπων σχεδίασης.

infographic οπτικά

8. Piktochart

Με αυτό το εργαλείο μπορείτε να σχεδιάσετε το infographic σας ξεχωριστά. Ανάλογα με το αν προτιμάτε την δωρεάν ή την πληρωμένη έκδοση, μπορείτε να επιλέξετε πολλά θέματα που ταιριάζουν στο έργο σας και ακόμη και να κατεβάσετε το αποτέλεσμά σας ως αρχείο PNG στο τέλος.

infographic1

9. Infogram

Αυτό το πρόγραμμα αντιστοιχεί καλά με τους κοινούς πίνακες της Microsoft και επιτρέπει την ομαλή μεταφορά δεδομένων. Το μόνο hack που πρέπει να σημειωθεί είναι η αδυναμία λήψης του τελικού αποτελέσματος. Μια προεπισκόπηση και δημοσίευση είναι δυνατή μόνο στον ιστότοπο Infogram. Εάν αποφασίσετε να εγγραφείτε, μπορείτε να επωφεληθείτε από τα επιπλέον οφέλη της εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένης της λήψης τελικών infographics.

infographic8

10. Οπτικά

Τέλος, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε μια εφαρμογή που είναι λιγότερο λειτουργική από άποψη infographics. Με το εργαλείο που ονομάζεται Visually έχετε τη δυνατότητα να παρουσιάσετε τα σχέδιά σας ζωντανά. Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και εάν σκοπεύετε να δημιουργήσετε κομψά και λειτουργικά infographics στο εγγύς μέλλον, μπορείτε να λάβετε έμπνευση, ιδέες και προτάσεις δωρεάν στον ιστότοπο Visual.

infographic9

infographic10

infographic11