Καθαρή ενέργεια μέσω ηλιακών πλακιδίων οροφής και όμως καμία ζήτηση?

Αν και η μεγάλη εφεύρεση του Nicola Tesla είναι γνωστή και θαυμάζεται εδώ και δεκαετίες, η ανθρωπότητα έχει επωφεληθεί ελάχιστα από τα πλεονεκτήματα της ηλιακής ενέργειας. Ακούμε όλο και πιο συχνά στις ειδήσεις για προγραμματισμένα έργα σε διάφορους οικονομικούς τομείς όπου η ηλιακή ενέργεια αποδεικνύεται μια βέλτιστη και βιώσιμη εναλλακτική λύση. Δυστυχώς, δεν το χορταίνουμε στην καθημερινότητά μας. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ένα σημαντικό και όχι καινούργιο θέμα, αλλά είναι λίγο πολύ ακόμα στα σπάργανα.

Πολλοί επιστήμονες και καινοτόμες εταιρείες συνεχίζουν να εργάζονται σε πολλά φιλικά προς το περιβάλλον έργα παρά τις οικονομικές αποκλίσεις και εκλαϊκεύουν την έξυπνη εναλλακτική λύση που ονομάζεται ηλιακή ενέργεια.

Ηλιακά κεραμίδια οροφής έναντι φωτοβολταϊκών μονάδων

ηλιακά πλακάκια οροφής αποθηκεύουν ηλιακή ενέργεια 1

Και αν στο παρελθόν η αγορά ενός ιδιωτικού ενεργειακού συστήματος ήταν αφάνταστα δαπανηρή, τώρα όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών και ακινήτων μπορούν να κάνουν το όνειρο του Tesla πραγματικότητα.

Στο σημερινό άρθρο παρουσιάζουμε τον διάδοχο της φωτοβολταϊκής μονάδας, η οποία στηρίζεται δυσδιάκριτα στην οροφή σας και συλλέγει ηλιακή ενέργεια για το σπίτι σας.

Τα ηλιακά κεραμίδια στέγης μοιάζουν σχεδόν με κανονικά κεραμίδια και τοποθετούνται με παρόμοιο τρόπο. Τα δομικά στοιχεία, τα οποία είναι ακόμη γνωστά ως αρθρωτά τούβλα, χρησιμοποιούνται όταν πρόκειται να συναντηθούν σημαντικές αισθητικές πτυχές της εμφάνισης ενός κτιρίου. Οι αρχιτέκτονες δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση συμβατικών φωτοβολταϊκών μονάδων σε σπίτια που βρίσκονται υπό προστασία μνημείων, όπως συμβαίνει σε πολλά ιστορικά κέντρα της πόλης. Τα ιστορικά σπίτια ανανεώνονται κυριολεκτικά χωρίς να αλλάζουν το αρχιτεκτονικό τους ύφος.

Μια καλή λύση που λαμβάνει υπόψη όλους τους αισθητικούς παράγοντες

ηλιακά πλακάκια οροφής

Υπάρχουν ήδη ηλιακά πλακάκια στέγης υψηλής απόδοσης στην αγορά, τα οποία προσφέρονται σε διαφορετικά σχέδια. Παρόλο που ο δυνητικός πελάτης έχει μια ευρεία επιλογή μεταξύ πήλινων ή πλαστικών ηλιακών πλακιδίων οροφής με διάφορες επιλογές εγκατάστασης, η ζήτηση παραμένει χαμηλή. Η ισχύς των 5 watt ενός ηλιακού κεραμιδιού στέγης περιγράφεται ως μέτρια κατά μέσο όρο και έτσι ώστε κάποιος να μιλήσει για ελάχιστη παραγωγή ενέργειας, θα χρειαζόταν μεταξύ 300-400 πλακιδίων στη στέγη του.

Η ισχύς ενός αρθρωτού τούβλου είναι περίπου 5 watt

τα ηλιακά κεραμίδια αποθηκεύουν ηλιακή ενέργεια6

Μια καλή μακροπρόθεσμη επένδυση 

ηλιακά πλακάκια οροφής αποθηκεύουν ηλιακή ενέργεια9

Το υψηλό κόστος εγκατάστασης ενός ενεργειακού συστήματος αναφέρεται ως ο συχνά ονομαζόμενος και επίσης μοναδικός λόγος για την πενιχρή ζήτηση από τους καταναλωτές. Αν και αυτά τα κόστη είναι εφάπαξ και επιτρέπουν μακροπρόθεσμα φθηνή και καθαρή ενέργεια, η καλωδίωση των μεμονωμένων τούβλων παραμένει προβληματική, η οποία συνδέεται και πάλι με υψηλό κόστος.

Ο λόγος φαίνεται να είναι δικαιολογία και παρόλο που είχαμε την πραγματική ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε τον ήλιο ως μία από τις πολλές εναλλακτικές πηγές ενέργειας εδώ και δεκαετίες, είμαστε απλά ικανοποιημένοι με τη γνώμη της οικονομίας χωρίς να σκεφτόμαστε πολύ.

Με αρκετά ηλιακά κεραμίδια οροφής μπορείτε σίγουρα να τροφοδοτήσετε όλο το νοικοκυριό με ενέργεια 

ηλιακά πλακάκια οροφής αποθηκεύουν ηλιακή ενέργεια9

ηλιακά πλακάκια οροφής αποθηκεύουν ηλιακή ενέργεια 3

ηλιακά πλακάκια οροφής αποθηκεύουν ηλιακή ενέργεια5

Η καλωδίωση των μεμονωμένων τούβλων αποτελεί επί του παρόντος ένα ακριβό εμπόδιο 

ηλιακά πλακάκια οροφής αποθηκεύουν ηλιακή ενέργεια 7

Η καλύτερη εναλλακτική λύση για την ανακαίνιση ιστορικών κτιρίων

τα ηλιακά κεραμίδια στέγης αποθηκεύουν ηλιακή ενέργεια15

ηλιακά πλακάκια οροφής αποθηκεύουν ηλιακή ενέργεια 7

ηλιακά πλακάκια οροφής αποθηκεύουν ηλιακή ενέργεια9

Η έξυπνη εφεύρεση του Τέσλα είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες 

ηλιακά κεραμίδια στέγης αποθηκεύουν ηλιακή ενέργεια13

Το όραμα των δρόμων που φωτίζονται από την ηλιακή ενέργεια 

ηλιακά πλακάκια οροφής αποθηκεύουν ηλιακή ενέργεια 12

ηλιακά πλακάκια οροφής αποθηκεύουν ηλιακή ενέργεια2