Οι ιδέες του καθιστικού διατηρούν τον καναπέ τακτοποιημένο

Ιδέες για σαλόνι – Ένας υπέροχα οργανωμένος χώρος καθιστικού μέσα σε 7 ημέρες

Μια πρόσφατη έρευνα του Freshideen έδειξε το ακόλουθο σαφές αποτέλεσμα: Το σπίτι μας μας κάνει πραγματικά χαρούμενους! Αυτό λειτουργεί ιδιαίτερα όταν οργανώνεται με έναν φιλόξενο τρόπο. Η άνοιξη είναι εδώ και φαίνεται ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για όλους να ανανεώσουν και να ανανεώσουν το περιβάλλον.

Δεν χρειάζεται να καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια για να λειτουργήσει.

Μια προσπάθεια δωμάτιο-δωμάτιο διευκολύνει την ολοκλήρωση της εργασίας. Έχουμε επτά φωτογραφίες παρακάτω και κάθε μία καλύπτει μια ημέρα καθαρισμού. Εάν κάνετε όλα αυτά τα βήματα, θα δημιουργήσετε μια άψογη, καθαρή εικόνα και στο σπίτι σας.

Κάντε ένα σχέδιο

Οι δύο πρώτες μέρες είναι οι πιο επίπονες. Πάρτε λοιπόν το χρόνο σας στο τέλος του σαλονιού για να ξεκινήσετε. Οι υπόλοιπες εργασίες μπορούν επίσης να ολοκληρωθούν μέσα σε μισή ώρα το Σαββατοκύριακο. Ορισμένα πρέπει να διανεμηθούν σε επιπλέον ημέρες, ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το δωμάτιό σας.

Ημέρα 1: Αφαιρέστε τη σκόνη

σαλόνι ιδέες ζωγραφικής ανοιχτό τοίχο ράφι ξύλινο πάτωμα

Καθαρισμός: Εάν έχετε μια καλή ηλεκτρική σκούπα με όλα τα απαραίτητα πρόσθετα, αυτή θα ήταν η πιο εύκολη δουλειά. Σίγουρα πρόκειται για πολλή δουλειά. Μπορεί λοιπόν να παραλείψετε κάτι άλλο σήμερα, όπως για παράδειγμα τις αθλητικές σας δραστηριότητες.

– Σκουπίστε το δωμάτιο από πάνω προς τα κάτω. Ξεκινήστε με τους ιστούς αράχνης στο ταβάνι και προχωρήστε μέχρι το πάτωμα.

– Οι λεπτομέρειες παραθύρων όπως οι οθόνες και τα αμπαζούρ μπορούν να καθαριστούν με τα κατάλληλα εξαρτήματα της ηλεκτρικής σκούπας.

– Μπορείτε να πλύνετε τις κουρτίνες; Βγάλτε τα και πλύντε τα με το πρόγραμμα που είναι το πιο απαλό στα ρούχα.

– Τα φώτα μπορούν να καθαριστούν από τη σκόνη είτε με ηλεκτρική σκούπα είτε με ένα πανί. Το ίδιο ισχύει και για τα ράφια των βιβλίων, τις κορνίζες και το τζάμι.

καθάρισε

Αφαιρέστε οτιδήποτε δεν ταιριάζει στο δωμάτιο. Αυτό σημαίνει τα πράγματα των άλλων ανθρώπων, τα πιάτα από την κουζίνα, τις διάσπαρτες κάλτσες. Βάλτε τα πάντα στη θέση τους.

2η μέρα – καθαρίστε το πάτωμα

σαλόνι ιδέες καναπές διακόσμηση καμίνι χαλί πάτωμα ξύλινος πέτρινος τοίχος

Εργασίες καθαρισμού

Φρεσκάρετε τα χαλιά και καθαρίστε τα πατώματα. Μετά από αυτό, θα παρατηρήσετε την τεράστια διαφορά στον τρόπο που αισθάνεται το δωμάτιο. Φέρτε τα δάπεδα του δωματίου σε επαγγελματικό καθαρισμό. Για το χαλί, ίσως θελήσετε να κλείσετε ένα ραντεβού στο σπίτι. Τα πατώματα από σκληρό ξύλο πρέπει να καθαρίζονται ή να γυαλίζονται με τη σφουγγαρίστρα.

καθάρισε

Σηκώστε τα πάντα από το πάτωμα. Θα πρέπει επίσης να κοιτάξετε τα δύσκολα μέρη, όπως κάτω από τον καναπέ, το τραπεζάκι του καφέ ή την οροφή του θερμαντήρα.

3η μέρα: Αφαιρέστε την ακαταστασία από τα ράφια των βιβλίων

σαλόνι ιδέες έπιπλα βιβλιοθήκη ράφι χαλί για ξύλινο πάτωμα

Το μεγάλο καθήκον εδώ είναι η οργάνωση και η επεξεργασία του ράφι και του γραφείου μέσων μαζικής ενημέρωσης. Θα πρέπει να μειώσετε το περιεχόμενο έτσι ώστε να ταιριάζουν όλα στο δωμάτιο. Έχοντας λίγο ελεύθερο χώρο σε κάθε ράφι θα σας επιτρέψει να βάλετε νέα βιβλία και ταινίες εκεί.

Σημείωση προς τους γονείς

Βρείτε μια μόνιμη θέση για μερικά καλάθια και κουβάδες παιχνιδιών. Αντικαταστήστε τα αντικείμενα που έχουν τα παιδιά σας κάθε λίγες μέρες. Έτσι θα βιώνουν πάντα νέα.

Ημέρα 4: Κάντε τα πάντα να λάμπουν

σαλόνι σχεδιασμός επίπλων καναπές τζάμι παράθυρο τοίχου

Εργασίες καθαρισμού

Καθαρίστε τα παράθυρα και τους καθρέφτες. Είναι το σαλόνι σας στο ισόγειο; Είναι τα παράθυρα εύκολα προσβάσιμα από εκεί; Στη συνέχεια, βγείτε έξω και καθαρίστε και την εξωτερική πλευρά των παραθύρων του σαλονιού. Έχετε ένα γυάλινο τραπεζάκι σαλονιού. Σήμερα πρέπει πραγματικά να γίνει για να λάμψει.

5η μέρα: καθαρίστε τα έπιπλα

τζάκι στο σαλόνι σχεδιασμός επίπλων καναπές βιβλιοθήκη οθωμανική

Εργασίες καθαρισμού

Καθαρίστε επίσης τα επικαλυμμένα έπιπλα. Πλύνετε τα αφαιρούμενα μαξιλάρια και κουβέρτες. Αντιμετωπίστε τα ξύλινα έπιπλα με τον κατάλληλο τρόπο.

καθάρισε

Αφαιρέστε τυχόν βολβώδη μαξιλάρια και κουβέρτες που είναι σαφώς ξεπερασμένα.

6η μέρα: Styling Tricks

ιδέες για καναπέδες σαλόνι ενιαίας διαρρύθμισης φωτιστικά δαπέδου σαλονιού

Τώρα που έχετε κάνει τον κύριο σοβάτισμα και έχει αφαιρεθεί όλη η ακαταστασία, ήρθε η ώρα να δώσετε στο δωμάτιο μια τελευταία πινελιά.

Πώς το κάνεις αυτό; Ακολουθούν μερικά εύκολα βήματα για να το κάνετε αυτό:

– Φέρτε τα καθίσματα λίγο πιο κοντά μεταξύ τους

– Αναβιώστε τα νεκρά φυτά αφαιρώντας τα σάπια φύλλα. Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε αυτά που έχουν μαζευτεί στις σκοτεινές γωνίες. Μπορεί να μην έχουν αρκετό φως εκεί και επομένως να μην αναπτυχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

– Φρεσκάρετε επίσης το τεμάχιο του τζακιού. Αυτό μπορεί να συμβεί απλά αφαιρώντας όλα τα αντικείμενα που έχουν συγκεντρωθεί εκεί.

– Τοποθετήστε ένα σωρό βιβλία και άλλα μικρά αντικείμενα στο τραπεζάκι του καφέ με οριζόντιο προσανατολισμό

Ημέρα 7: Φροντίδα στην καθημερινή ζωή

ιδέες σαλονιού καναπές ξύλινο τραπεζάκι σαλονιού με αποθηκευτικό χώρο

Κάντε το σαλόνι σας να φαίνεται υπέροχο ολοκληρώνοντας μερικές απλές εργασίες

– Το βράδυ, φέρτε τα πάντα στην αρχική θέση

– Εξασκηθείτε στην ανταλλαγή νέων με παλιά πράγματα αντί να τα συλλέγετε. Για παράδειγμα, αν αγοράσετε ένα νέο βιβλίο, θα πρέπει να είναι στο ράφι και ένα παλιότερο μπορεί να κρυφτεί κάπου.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση καθαρισμού για εσάς; Οι συμβουλές μας ήταν χρήσιμες για εσάς?