Προγραμματίστε σωστά τον φωτισμό του δωματίου

Όποιος σχεδιάζει λειτουργικό φωτισμό δωματίου ενώ χτίζει ή ανακαινίζει το διαμέρισμα, αξίζει μια ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι. Πώς προγραμματίζεται όμως ο επιτυχημένος φωτισμός; Σήμερα αναζητούμε μαζί την απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

Πρώτα απ ‘όλα, είναι πολύ σημαντικό να μην χάσετε την κατάλληλη στιγμή. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει εν συντομία, ο φωτισμός του δωματίου πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την κατασκευή του διαμερίσματος. Εάν δεν έχετε εμπλακεί σε αυτό, μην χάσετε τη δεύτερη πιο σημαντική στιγμή – την ανακαίνιση του διαμερίσματος ή του συγκεκριμένου δωματίου. Στη συνέχεια, η πλήρης ηλεκτρική εγκατάσταση σχεδιάζεται ακριβώς και μαζί με αυτήν όλες οι πρίζες, οι βάσεις φωτισμού, καθώς και οι πρίζες οροφής και τοίχου. Για να αποφύγετε τη δαπανηρή επανεπεξεργασία αργότερα, απλώς αφήστε τον εαυτό σας να είναι κοντά έμπειροι ειδικοί φωτισμού να συμβουλεύει.

Συμβουλές για επιτυχημένο σχεδιασμό φωτισμού

φως έμμεσος φωτισμός σχέδιο φωτισμού δωματίου σωστά

Παραθέσαμε τις ακόλουθες σημαντικές συμβουλές παρακάτω, ώστε να μπορέσετε επίσης να επιτύχετε ακριβή σχεδιασμό φωτισμού. Ωστόσο, οι μεμονωμένες συμβουλές ειδικών συνιστώνται ιδιαίτερα για βέλτιστο φωτισμό δωματίου.

Ο ακριβής σχεδιασμός φωτισμού περιλαμβάνει πάντα τρεις διαφορετικές πηγές φωτός. Αυτά περιλαμβάνουν τον φωτισμό εργασίας, τον φωτισμό φόντου και τον φωτισμό προφοράς.

Ο οπίσθιος φωτισμός, γνωστός και ως έμμεσος φωτισμός, δεν συνιστάται ως η μόνη πηγή φωτός στο σαλόνι. Λόγω του φωτισμού χαμηλής αντίθεσης, μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε κόπωση των ματιών. Σε συνδυασμό με το φως εργασίας και το φως προφοράς, ωστόσο, είναι ασυναγώνιστο. Από την άλλη πλευρά, ο οπίσθιος φωτισμός είναι πολύ πρακτικός σε δωμάτια όπου δεν μένετε όλη την ώρα (για παράδειγμα στο διάδρομο).

Ο φωτισμός προφοράς – παρέχει διάφορες επισημάνσεις στο δωμάτιο. Κάνει την εγκατάσταση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα επειδή σας επιτρέπει να φέρνετε στο προσκήνιο ορισμένα αντικείμενα ή περιοχές.

Ο φωτισμός εργασίας δεν είναι σημαντικός μόνο στην κουζίνα. Μπορεί επίσης να παρέχει το σωστό φως ως λάμπα ανάγνωσης δίπλα στον καναπέ. Οι λαμπτήρες δαπέδου ή οι προβολείς είναι ιδανικοί για αυτό, καθώς συμπληρώνουν τον φωτισμό φόντου και δημιουργούν έτσι έναν ζωντανό χώρο που φωτίζεται έντονα..

Εάν ακολουθήσετε αυτόν τον απλό κανόνα του σωστού συνδυασμού των τριών διαφορετικών πηγών φωτός, θα έχετε θετική επίδραση στο αποτέλεσμα του δωματίου και θα απολαύσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα διαβίωσης.