Τα Tokyo International Photo Awards χαροποιούν και φέτος τους θεατές και τους λάτρεις της φωτογραφίας. Αναγνωρίζουν, τιμούν και συνδέουν ταλαντούχους επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους από όλο τον κόσμο με νέο κοινό στους δημιουργικούς κύκλους του Τόκιο. Ο διάσημος διαγωνισμός φωτογραφιών είναι ανοιχτός σε όλους και καλεί φωτογράφους από όλο τον κόσμο να στείλουν την καλύτερη δουλειά τους της χρονιάς. Οι φωτογραφίες που θα βραβευτούν θα επιλεγούν από μια διεθνή κριτική επιτροπή αποτελούμενη από φωτογράφους και διευθυντές από τον κόσμο της φωτογραφίας. Στη συνέχεια, στους νικητές θα απονεμηθεί το τρόπαιο της TIFA, χρηματικά έπαθλα και εκτεταμένη διαφήμιση μπροστά σε παγκόσμιο κοινό. Για να υποστηρίξει το εξαιρετικό έργο επαγγελματιών και ερασιτεχνών φωτογράφων σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19, τα Tokyo International Photo Awards θα απονείμουν επίσης χρηματικά έπαθλα με χρηματική δωρεά σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Cherry Blossoms από Σίρλεϊ Βουνγκ

2020 Tokyo International Photo Awards - Top 20 Winner Photos of the Year φωτογραφία κερασιού

Τα Tokyo International Photo Awards κέρδισαν φωτογραφίες ανά κατηγορία

Τα Tokyo International Photo Awards αποτελούνται από 9 κύριες κατηγορίες με 57 υποκατηγορίες. Εδώ παρουσιάζουμε μόνο τις κορυφαίες 20 νικήτριες φωτογραφίες του 2020. Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συλλογή, καθώς και τις πλήρεις ιστορίες πίσω από κάθε φωτογραφία εδώ παρακολουθώ.

Τα Tokyo International Photo Awards είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός φωτογραφίας για φωτογράφους από όλο τον κόσμο

2020 Tokyo International Foto Awards - Top 20 νικηφόρες φωτογραφίες της χρονιάς geischa foto ξηρά φύλλα

Κατηγορία διαφήμισης

Η κατηγορία Διαφήμιση αναφέρεται κυρίως σε εμπορικές φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται για την πώληση, την εμπορία ή την προώθηση ενός προϊόντος, μιας υπηρεσίας ή ενός ατόμου. Οι υποκατηγορίες περιλαμβάνουν ομορφιά, μόδα, μουσική, προϊόν, αυτοπροβολή, τουρισμό και κινούμενες εικόνες.

Φρέσκο ​​κρέας από τον Sh Sadler

«Τι θεωρούμε ομορφιά το 2020; Με την ασταμάτητη επιδίωξή μας για τη νεολαία, τον θαυμασμό και την έντονα ελεγχόμενη εικόνα του εαυτού μας, πόσο απέχουμε από το αξίωμα ότι η ομορφιά είναι μόνο στο δέρμα; »

2020 Tokyo International Foto Awards διαφήμιση φρέσκου κρέατος

Βασίλισσα του Christian Zink

Εκπληκτικά, αυτή η φωτογραφία δεν είναι σύνθεση ή μαγεία Photoshop. Καταγράφηκε στην Κροατία σε βάθος 12 μ. Το φόρεμα είναι στην πραγματικότητα ένα αλεξίπτωτο.

2020 Tokyo International Photo Awards - Οι 20 καλύτερες νικηφόρες φωτογραφίες της βασίλισσας της χρονιάς κάτω από το νερό

Κατηγορία αρχιτεκτονικής

Η κατηγορία αρχιτεκτονικής φωτογραφίας περιλαμβάνει το εσωτερικό και το εξωτερικό όλων των τύπων κτιρίων, αρχιτεκτονικές κατασκευές, γέφυρες, αστικά τοπία κ.λπ..

Requiem Pour Pianos του Romain Thiery

Ο Romain Thiery, πιανίστας και φωτογράφος, έκανε έργο της ζωής του να συνδυάσει τα δύο μεγαλύτερα πάθη του και να εξερευνήσει εγκαταλελειμμένα αρχοντικά σε όλη την Ευρώπη, όπου τα παλιά πιάνα είχαν μείνει πίσω.

2020 Tokyo International Photo Awards - Top 20 νικηφόρες φωτογραφίες της χρονιάς requiem pour pianos

Inside Out της Sharon Tenenbaum

«Το ανθρώπινο μάτι δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα ως εικόνα μεγάλης έκθεσης. Η αντιπαράθεση αιωνιότητας και χρονικότητας με γοητεύει και αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότερες φωτογραφίες μου είναι τραβηγμένες σε εξωτερικούς χώρους ».

2020 Tokyo International Photo Awards - Οι 20 κορυφαίες νικηφόρες φωτογραφίες της χρονιάς από έξω

Κατηγορία βιβλίου

Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει εικόνες εξωφύλλου, καθώς και 6 σελίδες δημοσιευμένων έργων σε μορφή βιβλίου, συμπεριλαμβανομένων καταλόγων εκθέσεων, πρωτοτύπων, περιορισμένων εκδόσεων ή νέων εκδόσεων κ.λπ. Οι υποκατηγορίες περιλαμβάνουν Ντοκιμαντέρ, Καλές Τέχνες, Φύση και Άνθρωποι.

Antarctica: The Waking Giant από τον Sebastian Copeland

«Αυτό το βιβλίο τεκμηριώνει ταξίδια μέσα και γύρω από την Ανταρκτική κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας. Ενώ η ακτή προκαλεί ονειρικές εικόνες ενός χαμένου κόσμου, το εσωτερικό δείχνει έναν άλλο πλανήτη ».

2020 Tokyo International Photo Awards - Top 20 νικηφόρες φωτογραφίες της χρονιάς για το εξώφυλλο του βιβλίου της Ανταρκτικής

Οι άνθρωποι του δάσους του Μαρκ Έντουαρντ Χάρις

Το “τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής” συνδέεται συνήθως με τους ανθρώπους, αλλά όταν φωτογραφίζουμε μεγάλους πιθήκους γίνεται γρήγορα σαφές ότι πίσω από τα μάτια υπάρχουν αισθανόμενα όντα που κοιτούν πίσω από το φακό. “

2020 Tokyo International Photo Awards - Top 20 νικηφόρες φωτογραφίες της χρονιάς άνθρωποι του δάσους

Συντακτική κατηγορία

Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει φωτογραφίες που συνήθως προορίζονται να απεικονίσουν ένα άρθρο ή μια ιδέα στο πλαίσιο μιας δημοσίευσης. Μπορεί να καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από ένοπλες συγκρούσεις έως γενικές ειδήσεις.

Garbage In The Cloud του Piotr Zwarycz

“Πυκνός καπνός, αμέτρητες τοξικές ουσίες που οδήγησαν σε περισσότερα ανθρώπινα θύματα από τις ίδιες τις φλόγες. Θανάσιμα σύννεφα δημιουργούνται από φωτιές σε εγκαταστάσεις διαλογής, χώρους υγειονομικής ταφής και κέντρα ανακύκλωσης οχημάτων”.

2020 Tokyo International Photo Awards - Top 20 νικηφόρες φωτογραφίες της χρονιάς σκουπίδια στα σύννεφα

Colors of Hell του Istvan Kerekes

Το χωριό Geamăna, όπως το αποκαλεί ο συγγραφέας, έχει μια τρομερά θλιβερή ιστορία. Ξεκίνησε όταν η κοιλάδα και το χωριό πλημμύρισαν από τοξικό νερό από το δεύτερο μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού στην Ευρώπη.

2020 Tokyo International Photo Awards - Top 20 νικηφόρες φωτογραφίες των χρωμάτων της κόλασης της χρονιάς

Κατηγορία εκδηλώσεων

Η κατηγορία Εκδηλώσεις περιλαμβάνει όλα τα είδη εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο, από μουσικές συναυλίες έως γαμήλιες γιορτές.

Κάτω από την επιφάνεια της ανταγωνιστικής ελεύθερης κατάδυσης από τον Kohei Ueno

«Η ελεύθερη κατάδυση είναι ένα άθλημα όπου καταδύεσαι όσο το δυνατόν πιο βαθιά με μια ανάσα. Με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται σαν ένα ακραίο άθλημα στο οποίο οι αθλητές αναζητούν αδρεναλίνη και συγκινήσεις. Στην πραγματικότητα, αυτό το άθλημα αφορά περισσότερο τις βουτιές με ηρεμία και χαλάρωση προκειμένου να βρούμε εσωτερική γαλήνη ».

2020 Tokyo International Photo Awards - Top 20 νικηφόρες φωτογραφίες της χρονιάς κάτω από την επιφάνεια

Αριστουργήματα της Ιταλικής Όπερας από την Alessia Santambrogio

“Αυτές οι φωτογραφίες θέλουν να αναδείξουν την ομορφιά της ιταλικής κουλτούρας της όπερας, ειδικά σε περιόδους πανδημίας Covid όταν τα ιταλικά θέατρα είναι κλειστά”.

2020 Tokyo International Photo Awards - Top 20 νικηφόρες φωτογραφίες της χρονιάς αριστουργήματα ιταλικής όπερας

Κατηγορία καλών τεχνών

Αυτή η κατηγορία περιέχει φωτογραφίες όπου η πρόθεση είναι αισθητική. Ο στόχος είναι να αποκαλυφθεί το υποκειμενικό και δημιουργικό όραμα του καλλιτέχνη και να εμφανιστούν εικόνες που εκφράζουν μια ιδέα, μήνυμα ή συναίσθημα. Η κατηγορία καλών τεχνών περιλαμβάνει αφηρημένη τέχνη καθώς και τοπίο, πορτρέτο, νεκρή φύση κ.λπ..

Fαράδες των μαγγρόβων του Les Sharp

«Ishedάρευαν με δίχτυα για πολλούς αιώνες, αλλά η ακόρεστη ζήτηση για ψάρια έχει εξαντλήσει τα αποθέματα ψαριών ή έχει παράγει σύγχρονη τεχνολογία για να καλύψει το κενό. Τώρα η παλιά τους παράδοση έχει σχεδόν εξαφανιστεί ».

2020 Tokyo International Photo Awards - Top 20 νικηφόρες φωτογραφίες της χρονιάς ψαράδες των μαγκρόβων

Θησαυροί από την Cheraine Collette

Αυτή η καταπληκτική σύνθεση είναι μέρος μιας συνεχούς σειράς φωτογραφιών που καταδεικνύουν τους θησαυρούς της ανθρωπότητας σε συνδυασμό με τους θησαυρούς της φύσης.

2020 Tokyo International Photo Awards - Οι 20 καλύτερες νικηφόρες φωτογραφίες της χρονιάς θησαυρίζουν σκάλες φλαμίνγκο

Κατηγορία φύσης

Αυτή η κατηγορία είναι για κάθε φωτογραφία που είναι αφιερωμένη στην απεικόνιση φυσικών στοιχείων όπως τοπία, άγρια ​​ζώα ή κατοικίδια ζώα, φυτά, κοντινά πλάνα φυσικών σκηνών, εποχές κ.λπ..

Τα άλογα του Ποσειδώνα από τον Davide Giannetti

Το χιονισμένο άλογο Camargue, που θεωρείται μία από τις παλαιότερες φυλές αλόγων στον κόσμο, ζει σε ημι-άγριες συνθήκες στους βάλτους και τους υγρότοπους του Camargue για χιλιάδες χρόνια. Τα άλογα λέγεται ότι είναι ο Ποσειδώνας, θεός της θάλασσας, προσωπικοί καλαμιώνες.

2020 Tokyo International Photo Awards - Top 20 νικηφόρες φωτογραφίες της χρονιάς τα άλογα του Ποσειδώνα

Το μάτι του δράκου του Τζέιμς Ράσφορθ

Αεροφωτογραφία της αναβλύζουσας θερμής πηγής βαθιά στα ορεινά της Ισλανδίας. Η περιοχή είναι ιδιαίτερα υψηλή σε διοξείδιο του πυριτίου, η οποία έχει ως αποτέλεσμα υπέροχα περίπλοκους γεωθερμικούς σχηματισμούς γυαλισμένου λευκού γευστήριου.

2020 Tokyo International Photo Awards - Top 20 νικηφόρες φωτογραφίες της χρονιάς dragons eye kites

Κατηγορία ατόμων

Αυτή η κατηγορία προορίζεται για εικόνες που εστιάζουν σε άτομα, είτε ως άτομο είτε ως ομάδα. Οι φωτογραφίες εδώ δείχνουν την ανθρώπινη πτυχή της ζωής σε όλη την υπέροχη ποικιλομορφία της.

Kids of The Old Manor της Ράσα Ραζανιέν

«Ένα παιδί μπορεί να διδάξει σε έναν ενήλικα τρία πράγματα. Να είστε χαρούμενοι χωρίς λόγο. Να είσαι πάντα περίεργος. Αγωνίζεται ακούραστα για κάτι ». – Πάολο Κοέλιο

2020 Tokyo International Photo Awards - Top 20 νικηφόρες φωτογραφίες των παιδιών της χρονιάς από το παλιό αρχοντικό

Οι Αμερικανοί ορεινοί άνδρες του Jeroen Nieuwhuis

«Ακόμη και στον σημερινό σύγχρονο κόσμο, μερικοί άνθρωποι αισθάνονται περισσότερο σαν στο σπίτι τους στα βουνά παρά στην κοινωνία. Θέλουν να οδηγούν, να κυνηγούν και να επιβιώνουν στην άγρια ​​φύση ».

2020 Tokyo International Photo Awards - Top 20 νικηφόρες φωτογραφίες της χρονιάς οι Αμερικανοί άνδρες του βουνού

Κατηγορία επιστήμης

Αυτή η τελευταία κατηγορία ασχολείται με την επιστήμη ως μορφή τέχνης. Περιλαμβάνει φωτογραφίες φυσικών γεγονότων όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, σκηνές από την ιατρική και τον κόσμο της τεχνολογίας.

Viveria από την Ela Kurowska

«Με φωτοελαστικές γέλες και διασταυρούμενο πολικό φως, χτίζω και αποτυπώνω βιομορφικές αφαιρέσεις που μοιάζουν με μια απόκοσμη ζωή φωτός και χρωμάτων. Οι εικόνες ερμηνεύονται ως μικροσκοπικές ή ίσως μακροσκοπικές και δείχνουν την εντυπωσιακή, καθολική ζωτικότητα της ζωής ».

2020 Tokyo International Foto Awards - Top 20 Winner Photos of the Year σειρά φωτογραφιών viveria

Μικροπροσωπογραφίες εντόμων από τον Marco Jongsma

«Με αυτήν τη σειρά θέλω να δείξω στον κόσμο πόσο όμορφα έντομα είναι και ότι οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να τα φοβούνται. Προσπαθώ να τα φωτογραφίσω όσο πιο όμορφα και γλυκά γίνεται και να αποκαλύψω όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες στο κοινό ».

2020 Tokyo International Photo Awards - Οι 20 κορυφαίες νικηφόρες φωτογραφίες της χρονιάς πορτρέτα μικροεντόμων

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι 18 ετών και άνω μπορούν να συμμετάσχουν στα Tokyo International Photo Awards

2020 Tokyo International Photo Awards - Top 20 νικηφόρες φωτογραφίες της χρονιάς tetris effekt