φωτογραφία τέχνης κόκκινο τριαντάφυλλο martin klimas

Φωτογραφία από τον Martin Klimas

Σήμερα σας παρουσιάζουμε ένα μοναδικό μείγμα τέχνης και επιστήμης. Πρόκειται για τη μαγική φωτογραφική τέχνη του Μάρτιν Κλήμα. Ο Γερμανός φωτογράφος έχει το στούντιό του στο Ντίσελντορφ, αλλά έχει ήδη οργανώσει πολλές εκθέσεις σε άλλες χώρες. Το έργο του βασίζεται σε φυσικά πειράματα.

Ξεκινά πάντα ένα έργο όταν ξεφυλλίζει παλιά επιστημονικά περιοδικά ή βιβλία. Το φωτογραφείο του δεν είναι συνηθισμένο, μοιάζει περισσότερο με εργαστήριο. Συνήθως, οι φωτογράφοι αναζητούν ένα αντικείμενο που τους γοητεύει και στη συνέχεια το φωτογραφίζουν. Όλα λειτουργούν διαφορετικά στον Κλήμα. Οι φωτογραφίες του δείχνουν στον θεατή κάτι που το μάτι δεν μπορεί να δει αλλιώς. Έσπασε τη δυναμική μιας γρήγορης διαδικασίας σε δευτερόλεπτα και με αυτόν τον τρόπο πέτυχε να δημιουργήσει έναν νέο κόσμο. Αναδύονται υπέροχα, εκρηκτικά λουλούδια, σπασμένα βάζα, χρώματα χορού και εκλεκτά κεραμικά που μόλις έχουν κοπεί σε κομμάτια.

Εκρηκτική άνθιση

φωτογραφία τέχνης λουλούδια τέχνης τριαντάφυλλα

Για τη σειρά φωτογραφιών του Exploding Flowers, βούτηξε πρώτα τα τριαντάφυλλα σε υγρό άζωτο και στη συνέχεια τα πυροβόλησε με αεροπορική δύναμη. Τα γυρίσματα είναι η ουσία της φωτογραφικής τέχνης του Μάρτιν Κλήμα. Δεν αφήνει μόνο τα τριαντάφυλλα να εκραγούν, πυροβολεί επίσης κεραμικές φιγούρες σε τσιμεντένιο σκελετό ή βάζα και άλλα αντικείμενα όπως λάχανο ή καλαμπόκι στο σκάφος. Μόνο το ένα δέκατο του δευτερολέπτου είναι απαραίτητο για να δημιουργήσετε τις υπέροχες δημιουργίες που κανείς δεν μπορεί να δει με γυμνό μάτι. Με την τέλεια τεχνολογία και φωτισμό, την επιστημονική τεχνογνωσία και την απεριόριστη φαντασία του, ο φωτογράφος μας εκπλήσσει ξανά και ξανά. Για τα χορευτικά του χρώματα, φυσικά, χρησιμοποιεί ξανά μια επιστημονική μέθοδο με κραδασμούς σε ένα κουτί από πλεξιγκλάς. Όλα είναι τέλεια προετοιμασμένα, όλα πρέπει να είναι σωστά. Στη συνέχεια επιλέγει το καλύτερο από τις πολλές φωτογραφίες και ετοιμάζεται η νέα έκθεση. Μέσα από τη φωτογραφική του τέχνη, ο φωτογράφος προσπαθεί να δείξει και να εξηγήσει πράγματα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να γίνουν κατανοητά με κανέναν τρόπο.

Αυτή η μοναδική τέχνη του Martin Klimas έχει μια σαφή σχέση με το έργο άλλων καλλιτεχνών, όπως το πρωτοπόρο Eadweard Muybridge ή μπορεί επίσης να θεωρηθεί από άλλους εμβληματικούς φωτογράφους, όπως αυτοί από τα Hipgnosis Studios. Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις ιδιότροπες φωτογραφίες και νιώστε μόνοι σας τη μοναδική επίδραση που έχουν στον θεατή.

Πολύχρωμη ποίηση

φωτογραφία τέχνης πολύχρωμο λουλούδι που εκρήγνυται

Χρώματα χορού

φωτογραφική τέχνη πολύχρωμο μείγμα χρωμάτων martin klimas

Σπασμένο τριαντάφυλλο

φωτογραφία τέχνης πολύχρωμο τριαντάφυλλο martin klimas

Ένα δέκατο του δευτερολέπτου

φωτογραφική τέχνη που εκρήγνυται τη ροζ τέχνη

Παραλλαγή σε μοβ

φωτογραφία τέχνης χρώματα έκρηξη αυξήθηκε

Δόνηση στα χρώματα

φωτογραφία τέχνης πολύχρωμα σταγόνα χρώματα

Κίτρινα τριαντάφυλλα

φωτογραφική τέχνη που εκρήγνυται κίτρινα τριαντάφυλλα

Νέον χρώματα σε κίνηση

φωτογραφία τέχνης κίτρινη πράσινη μαγεία

Τελειότητα και ευθραυστότητα

Φωτογραφική τέχνη ειδώλιο πορσελάνης

Πολεμική τέχνη της Ασίας

φωτογραφία τέχνης αγώνας martin klimas

Μωβ ορχιδέα και βάζο βολής

φωτογραφική τέχνη πυροβόλησε βάζο της ορχιδέας

Τεμαχισμένες κεραμικές φιγούρες

πορσελάνη φωτογραφικής τέχνης

Έκρηξη λάχανου

φωτογραφική τέχνη λάχανο πλάνο

Εφήμερη ομορφιά

φωτογραφία τέχνης μοβ τριαντάφυλλο που εκρήγνυται

Πυροβόλησε καλαμπόκι στον σπάργανα

φωτογραφία τέχνης καλαμπόκι στο πλάνο

Στην έκθεση

έκθεση φωτογραφίας τέχνης martin klimas

Η προετοιμασία στο εργαστήριο

διαδικασία τέχνης φωτογραφίας martin klimas

Τέλεια τεχνολογία και κατάλληλος φωτισμός

τεχνικές συσκευές φωτογραφίας martin klimas