λατινική μουσική ρούμπα χορευτές

Η Λατινική Μουσική – Αλήθεια και Μύθοι

Για πολλούς ανθρώπους, η λατινική μουσική και οι χοροί που συνοδεύουν αντιπροσωπεύουν έναν συνδυασμό υπέροχων μελωδιών, δυναμικών ρυθμών και παθιασμένων κινήσεων.

Αλλά αυτός ο κόσμος είναι τόσο πολυτελής που συχνά νιώθεις λίγο άσχημα. Νομίζεις ότι είναι δύσκολο να ανήκεις.

Αλλά, όπως έχουμε πει συχνά, μην φοβάστε να γνωρίσετε το άγνωστο. Σήμερα θέλουμε να σας βοηθήσουμε να γνωρίσετε καλύτερα τη λατινική μουσική και τους χορούς ακολουθώντας αυτήν την αρχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικό για εμάς να αρχίσετε να διακρίνετε μεταξύ αλήθειας και μύθου. Είσαι μέσα??

Η λατινική μουσική και ο χορός είναι αδιαχώριστα

λατινική μουσική λατινοαμερικανοί χοροί

Η Salsa δεν είναι πάντα λατινική μουσική

Το στυλ της λατινικής μουσικής και χορού που έχει γίνει πιο δημοφιλές στην Ευρώπη είναι η σάλσα, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα. Υπάρχει επίσης bachata, merenge και πολλά άλλα. Για να μην αναφέρουμε τη βραζιλιάνικη σάμπα, η οποία παίζεται με εντελώς διαφορετική λατινική μουσική.

Πολύχρωμο joie de vivre – η σάμπα

λατινική μουσική σάμπα καρναβάλι Βραζιλία

Salsa – μια λατινική μουσική με πολύ χορό

Η λατινική μουσική που χρειάζεται για να χορέψει σάλσα είναι μόνο ένας τύπος. Ωστόσο, πολλοί διαφορετικοί χοροί μπορούν να παιχτούν μαζί με αυτό. Στην πραγματικότητα είναι αμέτρητα. Μόνο οι πολύ επαγγελματίες χορευτές τα γνωρίζουν όλα αυτά. Ακόμα και αυτό δεν είναι απολύτως βέβαιο …

Τα πιο κοινά και δημοφιλή σε όλο τον κόσμο είναι το LA style και το New Yorker. Έχετε λοιπόν αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο μυαλό σας αν θέλετε να γνωρίσετε τη λατινική μουσική και να χορέψετε καλύτερα από κοντά, ίσως σε κάποιο μάθημα?

Υπάρχουν επίσης ομοιότητες, φυσικά. Σε όλους τους χορούς σάλσα οδηγεί ο άντρας. Χρησιμοποιούνται τρία βήματα και στη συνέχεια μια μικρή παύση. Από αυτό το σημείο ξεκινούν οι διαφορές. Η κουβανέζικη σάλσα είναι ελαφριά. Δεν απαιτεί ιδιαίτερες τεχνικές δεξιότητες. Χρειάζεσαι όμως πολλή ενέργεια και φυσική αντοχή. Συχνά χορεύετε σε κύκλο και οι κυρίες αλλάζουν. Όταν συμβαίνει αυτό καθορίζεται επίσης από έναν άντρα. Η αλλαγή των γυναικών καλείται.

Κουβανική ρουέντα

λατινική μουσική rueda κουβανική σάλσα

Κουβανική σάλσα στο δρόμο

λατινική μουσική κουβανική σάλσα δρόμο

Η Salsa δεν είναι πουθενά κοντά στο πιο παθιασμένο στιλ

Η μουσική και ο χορός Salsa φέρνουν πολύ πάθος μαζί τους. Αυτό είναι σίγουρο. Αλλά αυτός δεν είναι μακράν ο πιο παθιασμένος χορός στον κόσμο. Πολλοί άνθρωποι το πιστεύουν λανθασμένα. Στην πραγματικότητα, η σάλσα δείχνει περισσότερο πάθος για τη ζωή. Εάν η αγάπη είναι το θέμα σας, τότε αναμφισβήτητα υπάρχουν άλλα στυλ εκεί που ταιριάζουν καλύτερα στη νοοτροπία σας. Σε αυτή την περίπτωση, θα συνιστούσαμε μάλλον να μάθετε bachata.

Παθιασμένη μπαχάτα

λατινική μουσική bachata χορός

Η δυσκολία αυτού του χορού έγκειται στην απαίτηση έκφρασης αυτού του συναισθήματος. Διαφορετικά, τα βήματα δεν είναι πολύ περίπλοκα.

Πώς να αναγνωρίσετε το στυλ σας

Θα θέλατε μερικές ακόμη υποδείξεις για το πώς να βρείτε καλύτερα το στυλ σας στη μουσική; Κάντε ένα χρονικό διάστημα στο οποίο πηγαίνετε σε όσο το δυνατόν περισσότερα Λατινικά πάρτι. Απολαύστε τη λατινική μουσική, χορέψτε λίγο αυθόρμητα, νιώστε αυτό που σας αρέσει περισσότερο ή λιγότερο. Γιατί στη λατινική μουσική και χορό μετράνε κυρίως τα συναισθήματα και τα συναισθήματα.

Παραδοσιακή κουβανέζικη μουσική

λατινική μουσική αφρικανική επιρροή

Διαχρονικό και θρυλικό

λατινική μουσική buenavista bar

Αρκετά στον ήλιο

λατινο χοροι απλο ζευγαρι

Ρομαντικό και χαριτωμένο

λατινική μουσική παραδοσιακός κουβανικός χορός

Καρναβάλι στην Αβάνα

λατίνοι χορεύουν καρναβάλι χαβάνα Κούβα

Χορεύοντας στη σκηνή

λατινοαμερικάνικη μουσική ρούμπα χαβάνα Κούβα

Νυχτερινός χορός

ζευγάρι λατινικής μουσικής που χορεύει

Επαγγελματικά βήματα

λατινική μουσική παπούτσια χορού γυναίκες άνδρες

Κουβανικός ρυθμός στην παραλία

λατινική μουσική χορός παραλία Κούβα

Παραδοσιακά τύμπανα

παραδοσιακά ντραμς λατινικής μουσικής