Αν θέλετε ένα ζεστό σαλόνι, θέλετε επίσης ένα κατάλληλο τζάκι σε πολλές περιπτώσεις. Αλλά δεν ταιριάζει κάθε στυλ σε κάθε σπίτι. Έτσι ώστε το τζάκι να αποπνέει κάποια άνεση και ταυτόχρονα να πείθει ως προς τη λειτουργικότητα, πρέπει να ληφθούν υπόψη μερικά πράγματα.

Στα περισσότερα κτίρια, η καμινάδα δεν είναι πλέον εκεί για να θερμάνει ολόκληρο το κτίριο. Αυτές οι εργασίες εκτελούνται από σύγχρονα και φιλικά προς το περιβάλλον συστήματα θέρμανσης. Αν θέλετε να ανανεώσετε τη θέρμανσή σας, δεν πρέπει να βασίζεστε σε τζάκι ή σόμπα με πλακάκια. Με Σύσπαση θερμότητας Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα σύγχρονο και φιλικό προς το κλίμα σύστημα θέρμανσης με λογικό κόστος.

Μοντέρνο, ρουστίκ ή πλακάκι Το σωστό τζάκι για το σαλόνι4

Καθαρά σχήματα στα μοντέρνα τζάκια

Εάν θέλετε να έχετε ένα τζάκι στο σαλόνι σας, δεν πρέπει μόνο να εκτιμάτε το σχέδιο, αλλά κυρίως να προσέχετε τη λειτουργικότητα. Παρ ‘όλα αυτά, τα μοντέρνα τζάκια πρέπει να φαίνονται καλά. Αυτός ο τύπος τζακιού δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα παλιά μοντέλα, τα οποία είχαν πολύ μεγάλο άνοιγμα και ήταν συνήθως πλινθοδομημένα. Σήμερα τα υλικά χάλυβα, σκυρόδεμα και, φυσικά, πυρίμαχο γυαλί για το μπροστινό μέρος είναι ιδιαίτερα δημοφιλή.

Μοντέρνο, ρουστίκ ή πλακάκι Το σωστό τζάκι για το σαλόνι7

Τα μοντέρνα τζάκια από σκυρόδεμα και γυαλί ταιριάζουν ιδιαίτερα με απλή επίπλωση, μοντέρνα έπιπλα και μια μάλλον μινιμαλιστική εμφάνιση. Το σκανδιναβικό στυλ μπορεί να συμπληρωθεί τέλεια με ένα αντίστοιχο τζάκι, για παράδειγμα. Τζάκια σε αυτό το μάλλον μοντέρνο στυλ μπορείτε να βρείτε σε διάφορους παρόχους σε χαμηλή τιμή και απαιτούν λίγο χώρο.

Μοντέρνο, ρουστίκ ή πλακάκι Το σωστό τζάκι για το σαλόνι5

Το σύγχρονο τζάκι συχνά δεν είναι πλέον ενσωματωμένο απευθείας στον τοίχο. Η σόμπα συνδέεται με την καμινάδα του κτιρίου με ένα σωλήνα. Ένα σχέδιο που εξοικονομεί χώρο είναι ένα τζάκι που μπορεί να κρεμαστεί κάτω από την οροφή, κερδίζοντας έτσι περισσότερο χώρο.

Μοντέρνο, ρουστίκ ή πλακάκι Το σωστό τζάκι για το σαλόνι8

Ένα τζάκι με πλακάκια – πάντα μια καλή επιλογή

Εάν δεν σας αρέσουν τα μοντέλα από σκυρόδεμα, μπορείτε εύκολα να βάλετε το μοντέρνο τζάκι με πλακάκια. Κατά κανόνα, ο θάλαμος καύσης προστατεύεται από ένα γυάλινο στοιχείο έτσι ώστε να μην μπορεί να συμβεί τίποτα και ο ιδιοκτήτης εξακολουθεί να έχει μια σαφή εικόνα της πυρκαγιάς. Τα πλακάκια της σόμπας εκπέμπουν θερμότητα στο εξωτερικό και μπορούν επίσης να το αποθηκεύσουν καλά. Ένας πάγκος που θερμαίνεται ταυτόχρονα από το τζάκι είναι ευπρόσδεκτος από μικρούς και μεγάλους.Το τζάκι με κλασικά πλακάκια ταιριάζει ιδιαίτερα με το στιλ της εξοχικής κατοικίας και με όλους εκείνους τους ανθρώπους που τους αρέσει παραδοσιακό και άνετο.

Μοντέρνο, ρουστίκ ή πλακάκι Το σωστό τζάκι για το σαλόνι2

Το ρετρό τζάκι – ένα πραγματικό βλέμμα στο σαλόνι στο σπίτι

Τα τζάκια έχουν μακρά παράδοση. Ακριβώς επειδή πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ακόμα το τζάκι από την εποχή των παππούδων τους, το ρετρό τζάκι είναι πολύ δημοφιλές. Πολύ πριν υπήρχε σύγχρονη κεντρική θέρμανση, το τζάκι προσέφερε ζεστή ζεστασιά. Wasταν επίσης σε θέση να κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό: Έφερε όλη την οικογένεια μαζί. Αν θέλετε να αναβιώσετε αυτό το σπιτικό συναίσθημα, μπορείτε να στραφείτε στο ρετρό τζάκι.

Μοντέρνο, ρουστίκ ή πλακάκι Το σωστό τζάκι για το σαλόνι1

Η επένδυση των φλεγόμενων κορμών και το ζεστό φως δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα. Για να είναι πραγματικά άνετο, το νέο τζάκι θα πρέπει να σχεδιαστεί σε vintage στιλ. Τα έπιπλα και οι διακοσμήσεις σε άμεση γειτνίαση με τη σειρά τους βασίζονται στο ύφος του τζακιού. Τι θα λέγατε, για παράδειγμα, για μια κουνιστή καρέκλα, ένα δέρμα προβάτου ή μια καρέκλα φτερού με χοντρά, άνετα μαξιλάρια; Το ρετρό τζάκι είναι συνήθως με πλακάκια ή ενσωματωμένο στον τοίχο. Φέρνει επίσης χρωματιστά στοιχεία σε φυσικούς τόνους.

Μοντέρνο, ρουστίκ ή πλακάκι Το σωστό τζάκι για το σαλόνι9

Ένας ενσωματωμένος πάγκος επιτρέπει σε πολλούς ανθρώπους να αναπολούν την παιδική τους ηλικία. Ταιριάζει πολύ με αυτό αν ο πάγκος από τούβλα είναι εξοπλισμένος με μαξιλάρια ή κουβέρτες που ταιριάζουν με τα πλακάκια του τζακιού. Αν πρόκειται για πραγματικό ρετρό τζάκι, ούτε ένα πομπώδες στολίδι δεν πρέπει να λείπει. Τα τζάκια αποτελούσαν το επίκεντρο του καθιστικού και όχι απλώς ένα αξεσουάρ.

Μοντέρνο, ρουστίκ ή πλακάκι Το σωστό τζάκι για το σαλόνι6