Όλοι οι λάτρεις των λουλουδιών γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα λουλούδια έχουν νόημα και συμβολισμό. Είναι πάντα χρήσιμο να γνωρίζετε αυτά τα μικρά μυστικά και έτσι να τακτοποιείτε τα λουλούδια στο σπίτι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στο σημερινό άρθρο προσπαθούμε να ρίξουμε μια πιο βαθιά ματιά στην έννοια των λουλουδιών, να εξηγήσουμε τον συμβολισμό τους και να αποκαλύψουμε μερικά μυστικά. Αυτό το κάνουμε σύμφωνα με τους γνωστούς κανόνες του Φενγκ Σούι, έτσι ώστε κυριολεκτικά να μην κάνετε λάθος με τα δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου. Όλοι αγαπάμε τα λουλούδια, αλλά είτε γνωρίζουμε αρκετά για τη δύναμή τους στο Φενγκ Σούι είτε τίποτα απολύτως. Σε ποια ομάδα ανήκετε?

 Κάθε ορχιδέα αποπνέει φυσική χάρη.

Λουλούδια που σημαίνουν φωτεινή μοβ ορχιδέα

Υπάρχουν χιλιάδες καταπληκτικά είδη λουλουδιών στον πλανήτη μας και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια οποιοδήποτε όμορφο λουλούδι ως διακόσμηση για να φέρετε καλή ενέργεια Feng Shui στο σπίτι σας. Ο λόγος που θέλουμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικά είναι ότι έχουμε περάσει χρόνια ερευνώντας το νόημα και τους συμβολισμούς των λουλουδιών τους σύμφωνα με τους κανόνες του Φενγκ Σούι.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε έξυπνες συμβουλές για τη χρήση τους.

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, οι παιώνιες εκπέμπουν ισχυρή θετική ενέργεια, η οποία μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή των τριαντάφυλλων.

Λουλούδια Feng Shui που σημαίνουν παιώνιες πολύχρωμες σε γυάλινο βάζο

Σύντομη ιστορία! Έτσι, ας πάμε κατευθείαν στην ουσία του Φενγκ Σούι των λουλουδιών που σημαίνει και συμβολίζει. Το μεγάλο ερώτημα εδώ είναι τι είναι ξεχωριστό στα λουλούδια και γιατί τα αγαπάμε τόσο πολύ?

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Φενγκ Σούι, τα λουλούδια φέρνουν μαζί τους την ενέργεια της ανθοφορίας, του ανοίγματος της καρδιάς, της χαράς και της ευπάθειας. Αυτές είναι καθολικές αξίες που εμείς ως άνθρωποι χρειαζόμαστε επειγόντως για την ευημερία μας. Τα λουλούδια μας δείχνουν τη μοναδική χάρη τους και σε πολλές περιπτώσεις την απερίγραπτη ομορφιά τους και, όπως όλα στη φύση, είναι πιστά στην ουσία τους. Μας μαθαίνουν επίσης να ζούμε τη στιγμή και μας δείχνουν κάθε μέρα ότι η απίστευτη ομορφιά ενός λουλουδιού είναι εύθραυστη και δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα.

 Ένα κλαδί κερασιάς που ανθίζει φέρνει μια αίσθηση ελπίδας και ευτυχίας στο σπίτι. \

Λουλούδια που σημαίνουν Φενγκ Σούι

Για τη σημερινή ανάρτηση επιλέξαμε 4 δημοφιλή λουλούδια, το νόημα και ο συμβολισμός των οποίων καλύπτονται από πολλά μυστικά. Πάνω απ ‘όλα, αυτά είναι μυστικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες για να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν ορισμένες ενέργειες στη ζωή. Τώρα ας δούμε αυτές τις χαριτωμένες ομορφιές μαζί κάθε φορά.

 Ορχιδέες για περισσότερη εσωτερική αρμονία στην οικογενειακή ζωή.Λουλούδια Feng Shui που σημαίνουν ορχιδέες σε γλάστρες

  • Λουλούδια έννοια και συμβολισμός των ορχιδέων

Ευτυχώς, μπορούμε να βρούμε αυτές τις εξωτικές ομορφιές σχεδόν σε κάθε ανθοπωλείο αυτές τις μέρες. Υπάρχουν πάνω από 26.000 είδη ορχιδέων παγκοσμίως. Η ορχιδέα είναι χωρίς αμφιβολία το αγαπημένο μας σύμβολο λουλουδιών στη λίστα Feng Shui!

Τα παλαιότερα λουλούδια Feng Shui που σημαίνουν ότι η ορχιδέα είναι γονιμότητα, το πιστεύετε ή όχι. Ορχιδέες  συμβολίζουν επίσης την ενέργεια της αγνότητας και της τελειότητας. Ανάλογα με το χρώμα της, η εξωτική ομορφιά φέρνει επιπλέον ενέργεια χαράς, δημιουργικότητας και πάθους στο σπίτι.

 Σύμφωνα με το Feng Shui, οι ορχιδέες φέρνουν χαρά, δημιουργικότητα και πάθος στο σπίτι.

Λουλούδια που σημαίνουν ορχιδέες Feng Shui

Εάν θέλετε να έχετε μια καθαριστική δύναμη για το σπίτι σας σύμφωνα με το Feng Shui, θα πρέπει πρώτα να προσανατολιστείτε στο χρώμα των ορχιδέων. Για παράδειγμα, μια ανοιχτό ροζ ή κοραλλί πορτοκαλί ορχιδέα φέρνει την ενέργεια του πάθους και της δημιουργικότητας στο σπίτι. Έτσι, μπορεί να είναι μια εξαιρετική θεραπεία για την αγάπη και το γάμο σας, καθώς και την ενίσχυση της περιοχής μπαγκουά σας.

Μια λευκή ορχιδέα κοσμεί το δωμάτιο με ένα αίσθημα σαφήνειας, ηρεμίας, τελειότητας και ειρήνης και μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη για τα αγαπημένα σας πρόσωπα καθώς και να ενισχύσει την περιοχή μπαγκουά για την καριέρα σας.

 Ανάλογα με το Φενγκ Σούι, οι παιώνιες εκπέμπουν λεπτή ενέργεια που προάγει τον αισθησιασμό του καθενός.

Οι παιώνιες του Φενγκ Σούι εκπέμπουν λεπτή ενέργεια και ενθαρρύνουν τον δικό σας αισθησιασμό

  • Άνθη Feng Shui που σημαίνουν τις παιώνιες

Δεν υπάρχει γυναίκα στον κόσμο (τουλάχιστον δεν έχω γνωρίσει ακόμα!) Που δεν αγαπάει τις παιώνιες. Υπάρχει κάτι απίστευτα αισθησιακό και θεραπευτικό σε αυτά τα μοναδικά λουλούδια, από το ανακουφιστικό άρωμα τους μέχρι το υπέροχο σχήμα λουλουδιών τους. Είναι καλύτερα να παραμείνετε σιωπηλοί για την ατελείωτη ποικιλία ροζ και λευκών αποχρώσεων.

Οι παιώνιες έχουν μια πολύ ειλικρινή και ανοιχτή ενέργεια, μια ακλόνητη καθαρότητα και απαλή χαρά. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά των παιώνιων έχουν θεραπευτική επίδραση στην ψυχή μας. Μια ανθισμένη παιώνια ακτινοβολεί λεπτή ενέργεια που ενθαρρύνει τη λατρεία και την εκτίμηση του αισθησιασμού του ατόμου. Είναι καθαρό, ακίνδυνο και ξεδιπλώνεται υπέροχα.

 Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, οι παιώνιες είναι το σύμβολο της αγάπης και του γάμου.

Peonies Feng Shui σύμβολο αγάπη γάμος λουλούδια έννοια

Τα παραπάνω καθιστούν το λουλούδι νόημα και συμβολισμό των παιώνιων ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Προφανώς, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, είναι το σύμβολο της αγάπης και του γάμου. Δεδομένου ότι οι ανθισμένες παιώνιες είναι πολύ σαγηνευτικές, η κλασική φιλοσοφία του Φενγκ Σούι δεν συνιστά αυτά τα υπέροχα λουλούδια να τοποθετούνται στην κρεβατοκάμαρα ενός μεγαλύτερου ζευγαριού. Ακόμα κι έτσι, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τη δική σας κρίση για να διαχωρίσετε την ενέργεια ενός συγκεκριμένου αντικειμένου από τα πολιτισμικά στερεότυπα ή τις προβολές που βασίζονται στον φόβο.

Οι ανθισμένες παιώνιες φαίνονται σαγηνευτικές.

Άνθη Feng Shui που σημαίνουν ανθισμένες παιώνιες δελεαστικές

Ως άνθρωποι, είμαστε ακόμα αρκετά περιορισμένοι στην κατανόησή μας για το τι είναι πραγματικά αγάπη (και πόσο σημαντικό είναι να εκπέμπουμε τον αισθησιασμό μας). Δεν είναι λοιπόν περίεργο που ο συμβολισμός των λουλουδιών των παιώνιων ερμηνεύεται με αυτόν τον τρόπο από τα παλιά σχολεία του Φενγκ Σούι και ότι αυτά τα λουλούδια έχουν πολύ κακή φήμη.

Θέλουμε να προσθέσουμε κάτι πιο ενδιαφέρον. Η αξιολάτρευτη παιώνια θεωρείται ένα από τα παλαιότερα καλλιεργημένα λουλούδια και η ενέργειά της μπορεί να συγκριθεί με την ενέργεια του τριαντάφυλλου. Η άγρια ​​αίσθηση ελευθερίας και αισθησιασμού είναι μοναδική στο λουλουδάτο νόημα της παιώνιας. Η θεραπευτική ενέργεια αυτού του αξιολάτρευτου λουλουδιού είναι ισχυρή. Οι ρίζες των κόκκινων και λευκών παιώνιων χρησιμοποιούνται ακόμη και στην κινεζική ιατρική και εκτιμώνται ιδιαίτερα για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

 Μπορείτε να δείτε την τελειότητα της φύσης σε ένα ανθισμένο κλαδί κερασιού, αλλά μόνο αν κοιτάξετε προσεκτικά.

Λουλούδια που σημαίνουν Feng Shui ανθίζοντας κερασιά κλάδος τελειότητα της φύσης

  • Πώς πρέπει να ερμηνεύσει κανείς τα άνθη κερασιού σύμφωνα με το Φενγκ Σούι;?

Δεν πρόκειται μόνο για το λουλούδι Feng Shui που σημαίνει μια υπέροχα ανθισμένη και απαλά αρωματική κερασιά. Αυτά που γράφονται παρακάτω ισχύουν επίσης για ανθισμένα δαμάσκηνα, μήλα και ροδάκινα καθώς και για το σκύλο. Έχει ακόμη αποδειχθεί επιστημονικά ότι η θέα ενός ανθισμένου καρποφόρου δέντρου προκαλεί ένα βαθύ αίσθημα ελπίδας και ευτυχίας στην ανθρώπινη καρδιά όπως καμία άλλη εικόνα. Η εκπεμπόμενη ενέργεια δημιουργεί αυτό το αποτέλεσμα – ανθισμένα δέντρα και θάμνοι προμηνύουν το τέλος της κρύας περιόδου και σηματοδοτούν ότι η άνοιξη έρχεται σύντομα. Αυτό μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως υπόσχεση πλούσιας γονιμότητας και άφθονων φρέσκων φρούτων.

 Αυτό το κλαδί καλύπτεται με μικρά, απαλά και όμορφα αρωματικά λουλούδια.

Σύμβολο Feng Shui δήλωση αγάπης

Το να βλέπεις κλαδιά δέντρων καλυμμένα με μικρά, απαλά και αρωματικά λουλούδια είναι ένα πραγματικά θεραπευτικό θέαμα. Αυτή είναι μια υπόσχεση αιώνιας ζωής και της συνεχώς νεαρής ενέργειας της καρδιάς. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, η εικόνα των ανθισμένων κλαδιών οπωροφόρων δέντρων ερμηνεύεται ως δήλωση αγάπης και χρησιμοποιείται επίσης ως φάρμακο για την ψυχική μας υγεία. Παρόλο που μπορεί να μην έχετε πάντα ανθισμένα κλαδιά στο σπίτι σας, σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείτε εικόνες και πίνακες με ανθισμένα δέντρα ως διακόσμηση τοίχων. Με αυτόν τον τρόπο εισάγετε μια φρέσκια, νέα και χαρούμενη ενέργεια γεμάτη ελπίδα και ζωντάνια στους τέσσερις τοίχους σας.

 Το λουλούδι λωτού σημαίνει καθαρότητα, τελειότητα και πνευματική κυριαρχία.

Σύμβολο Feng Shui λουλουδιών λωτού

 – Ποια είναι η έννοια του λουλουδιού λωτού?

Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί το λουλούδι λωτού θεωρείται σύμβολο καθαρότητας, τελειότητας και πνευματικής κυριαρχίας στο Φενγκ Σούι. Όλοι έχουμε ακούσει για τη δύναμη του λουλουδιού λωτού. Με τις ρίζες του βαθιά στη λάσπη, το νούφαρο ανοίγει στην επιφάνεια του νερού. Μας δείχνει ένα αρμονικό άνθος που είναι μοναδικό στη φυσική του ομορφιά.

Το νούφαρο εκφράζει καλύτερα την αρχική ομορφιά της φύσης.

Νερό κρίνος φενγκ σούι λουλούδια που σημαίνουν την αρχική ομορφιά της φύσης

“Όχι λάσπη, ούτε λωτός” έχει γίνει δημοφιλής φράση. Αυτό βοηθάει να περάσει γενναία οι δυσκολίες της ζωής. Ενισχύει επίσης την πεποίθηση ότι όλα μπορούν να οδηγήσουν στην τελειότητα του είναι. Ως σύμβολο πνευματικής πειθαρχίας, πίστης και τελειότητας, το λουλούδι λωτού απεικονίζεται συχνά σε πολλούς βουδιστικούς πίνακες.

 Τι σκέφτεστε όταν το κοιτάτε?

Λουλούδι λωτού Feng Shui λουλούδια που σημαίνει τελειότητα στη φύση

Ενώ διακοσμείτε το σπίτι σας με φρέσκα λουλούδια, διατηρώντας τους κανόνες του Φενγκ Σούι στο μυαλό σας είναι πάντα υπέροχο. Φυσικά, υπάρχουν επίσης πολλοί άλλοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε ορισμένα σύμβολα λουλουδιών στο εσωτερικό σας σχέδιο. Θα μπορούσατε να πάτε για όμορφες φωτογραφίες, έργα τέχνης και υφάσματα με λουλουδάτες εκτυπώσεις. Χρησιμοποιήστε λοιπόν floral ταπετσαρία, βάζα με φρέσκα κομμένα λουλούδια και άλλα διακοσμητικά στοιχεία που ανανεώνουν την ενέργεια στο σπίτι σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύουμε ότι είναι πάντα χρήσιμο να γνωρίζετε το λουλουδάτο νόημα των δημοφιλών φυτών σας, να ξετυλίγετε τον συμβολισμό του Φενγκ Σούι και να ζείτε ευτυχισμένα και σε πλήρη αρμονία.

 Φέρτε την ομορφιά της φύσης στο σπίτι σας!

Η φυσική ομορφιά των ορχιδέων στο σπίτι δίνει νόημα στα λουλούδια Feng Shui

 Παιώνιες για ένα φρέσκο ​​άρωμα στο σπίτι.

Τα λουλούδια Feng Shui σημαίνουν παιώνιες για πιο φρέσκο ​​άρωμα στο σπίτι

 Ένα φάρμακο για την ψυχική μας υγεία!

Λουλούδια Feng Shui

 Τα κερασιά που ανθίζουν είναι τα αγαπημένα αντικείμενα των φωτογράφων.

 Η καθαρή φύση στην αρχική της τελειότητα!

Λουλούδι λωτού που σημαίνει λουλούδια Φενγκ Σούι

 Ζήστε σε αρμονία με τον εαυτό σας και τη φύση!

Λουλούδια Feng Shui που σημαίνουν αρμονία με τον εαυτό σας και τη φύση Ορχιδέα στο μπάνιο