Το σαλόνι είναι το δωμάτιο στο διαμέρισμα όπου περνάμε τον περισσότερο χρόνο. Εδώ είναι το μέρος μας για χαλάρωση και το σημείο συνάντησης για όλη την οικογένεια. Τι γίνεται όμως αν το σαλόνι δεν είναι τόσο μεγάλο όσο θα θέλαμε να είναι; Το άρθρο δίνει συμβουλές για το πώς να μετατρέψετε ένα μικρό σαλόνι σε πραγματική εξοικονόμηση χώρου.

Τα ανοιχτά χρώματα και τα μικρά έπιπλα κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο

Το τραπέζι πολλαπλασιασμού του μικρού σαλονιού Έτσι όλα είναι εγγυημένα για να βρουν τη θέση τους2

Λιγότερο είναι περισσότερο

Το άλφα και το ωμέγα του να κάνετε τα μικρά δωμάτια να φαίνονται μεγαλύτερα δεν είναι να τα γεμίσετε, αλλά να επιλέξετε μερικά λειτουργικά κομμάτια. Βοηθά στη χρήση καθρεφτών με στοχευμένο τρόπο. Εάν, για παράδειγμα, υπάρχει χώρος στο μπροστινό μέρος για μια μεγάλη επιφάνεια που καλύπτει τον τοίχο, αυτό δημιουργεί αμέσως μεγαλύτερη αίσθηση χώρου. Από τη μία πλευρά, το μάτι μπορεί να περιπλανηθεί και, από την άλλη πλευρά, γίνεται πολύ πιο φωτεινό στο δωμάτιο. Ο καθρέφτης αντανακλά το φως.

Φωτεινα χρωματα

Ακούγεται βαρετό, αλλά είναι κυριολεκτικά μια αποδεδειγμένη σοφία: το λευκό είναι το καλύτερο χρώμα τοίχου για μικρούς χώρους. Εάν το λευκό είναι πολύ βαρετό για εσάς, μπορείτε να συνδυάσετε ανοιχτές αποχρώσεις. Φαίνεται ευάερο και φωτεινό. Ειδικά σε συνδυασμό με καθρέφτες τοίχους και πολύ φως, τα φωτεινά επιπλωμένα δωμάτια φαίνονται φιλικά και, κυρίως, πιο ευρύχωρα από ότι είναι.

Χρησιμοποιήστε οπτικά κόλπα

Τα ανοιχτά χρώματα είναι η πρώτη επιλογή για μικρά δωμάτια. Υπάρχουν όμως και άλλες επιλογές για να πάρετε το καλύτερο από μια μικρή περιοχή. Τα καλύτερα κόλπα είναι αυτά:

 • Μια έννοια χρώματος Τραβήξτε: Δεν είναι τόσο καθοριστικό το χρώμα, αλλά η συνεπής εφαρμογή. Μόνο μερικές αποχρώσεις χρώματος ενδέχεται να συμπεριληφθούν στην έννοια του χρώματος, επειδή πάρα πολλά χρώματα δημιουργούν ένα ανήσυχο αποτέλεσμα.
 • Τα πιο σκούρα χρώματα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε μικρά δωμάτια εάν δεν υπάρχει άγριος συνδυασμός χρωμάτων.
 • Ένα ελαφρύ ταβάνι απλώνει το δωμάτιο.
 • Τα μακριά, στενά δωμάτια φαίνονται πιο συμπαγή αν το μπροστινό μέρος είναι βαμμένο σε πιο σκούρα απόχρωση.
 • Διατηρώντας τους τοίχους και την οροφή ή τους τοίχους και το δάπεδο στο ίδιο χρώμα δημιουργεί μια εντύπωση ηρεμίας και ομοιομορφίας.
 • Τα χρώματα που αντανακλούν το φως, για παράδειγμα με ασημένια γοητεία ή χρυσό εφέ, εξασφαλίζουν περισσότερη φωτεινότητα.

Ο καναπές πρέπει να φιλοξενεί άνετα όλη την οικογένεια

Το τραπέζι πολλαπλασιασμού του μικρού σαλονιού Έτσι όλα είναι εγγυημένα για να βρουν τη θέση τους1

Έπιπλα λειτουργικά με καθαρά σχήματα

Έπιπλα με σαφείς γραμμές στο σωστό μέγεθος ταιριάζουν απόλυτα σε μικρά δωμάτια. Το σωστό μέγεθος δεν βασίζεται μόνο στον διαθέσιμο χώρο, αλλά και στον αριθμό των ατόμων που μένουν τακτικά εδώ και στις προβλεπόμενες λειτουργίες. Το σαλόνι χρησιμεύει και ως υπνοδωμάτιο; Θα στεγάζεται εδώ το γραφείο του σπιτιού; Ο προσωπικός προϋπολογισμός παίζει επίσης ρόλο κατά την επιλογή των σωστών επίπλων. Από αυτή την άποψη, είναι σημαντικό να εξετάσετε ποιο έπιπλο θα ταιριάζει.

Δώστε προσοχή στη λειτουργικότητα

 • Ένας φθηνός γωνιακός καναπές με κοντό ή μακρύ οθωμανικό καθώς και λειτουργία ύπνου μπορεί να είναι η τέλεια λύση για μικρά διαμερίσματα στα οποία δεν υπάρχει χώρος για ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο. Αυτό είναι εύκολο στο πορτοφόλι και ταυτόχρονα προσφέρει μέγιστο χώρο. Οι χαμηλοί γωνιακοί καναπέδες ή οι γωνιακοί καναπέδες είναι ιδανικοί επειδή δεν φαίνονται τόσο μαζικοί. Εδώ μπορείτε να μπείτε Γωνιακός καναπές φθηνά Εύρημα.
 • Οι καναπέδες με λειτουργία χαλάρωσης και ρυθμιζόμενες πλάτες και στηρίγματα ποδιών είναι ιδανικοί για να καθίσετε άνετα για πολλές ώρες. Στην αρχική θέση, ο καναπές είναι συμπαγής, ενώ οι κρυφές του ιδιότητες χαλάρωσης αποκαλύπτονται κατά τη χρήση.
 • Έπιπλα με ράφια, συρτάρια και τσέπες διατηρούν τα πράγματα τακτοποιημένα. Καναπέδες με αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κάθισμα, ντουλάπια με κρυμμένους χώρους εργασίας και τραπέζια με συρτάρια προσφέρουν άφθονο χώρο για την αποθήκευση σκευών. Αυτό διατηρεί το δωμάτιο τακτοποιημένο και το σαλόνι φαίνεται πιο ευρύχωρο.
 • Τα πλαϊνά τραπέζια που μπορούν να ωθηθούν το ένα στο άλλο σε διαφορετικά ύψη μπορούν να ωθηθούν μαζί στο ελάχιστο. Αυτό εξοικονομεί χώρο.
 • Τα μικρά σεντούκια είναι επίσης κατάλληλα ως έπιπλα πολλαπλών λειτουργιών. Προσφέρουν άφθονο αποθηκευτικό χώρο στο εσωτερικό, μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως ράφι ή να χρησιμοποιηθούν ως υποπόδιο.

Το τραπέζι πολλαπλασιασμού του μικρού σαλονιού Έτσι υπάρχει εγγυημένος χώρος για τα πάντα6

Ελεύθερες περιοχές

Οι ελεύθεροι χώροι κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Ακόμα κι αν είναι δελεαστικό να τους δώσετε βιβλία ή διακοσμητικά, αυτό δεν είναι καλή ιδέα. Εκτός από τους ελεύθερους χώρους στα ντουλάπια και τα τραπέζια, οι ελεύθεροι χώροι στο πάτωμα είναι επίσης σημαντικοί. Το ίδιο ισχύει και για τους τοίχους. Εδώ είναι καλύτερα να κρεμάσετε μερικές εικόνες ή διακοσμητικά στοιχεία στον τοίχο και να αφήσετε άφθονο χώρο γύρω τους. Για το λόγο αυτό, τα χαμηλά συρταριέρες ή τα μπουφέ είναι μια καλή απόφαση εάν η παραπάνω περιοχή παραμένει σε μεγάλο βαθμό ελεύθερη. Αυτό κάνει τα μικρά δωμάτια να φαίνονται μεγαλύτερα. Εάν το σαλόνι έχει χαμηλή οροφή, μπορεί να απλωθεί μια εικόνα πορτρέτου.

Ράφι ή ντουλάπι στο ταβάνι

Εάν απαιτείται πολύς χώρος αποθήκευσης, το καλύτερο είναι ένα στενό ράφι από το δάπεδο μέχρι την οροφή ή ένα ντουλάπι από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος χρήσης του χώρου. Ένα όμορφο ράφι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση κουτιών αποθήκευσης ή θυρών για να κρύψετε τα κομμάτια και κομμάτια πίσω είναι τόσο διακοσμητικό όσο και χρήσιμο. Επιπλέον, είναι μια επιλογή χρήσης μιας μονάδας επίπεδου τοίχου με ενσωματωμένη τηλεόραση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να συνδυαστούν δύο λειτουργικές περιοχές και να εξοικονομηθεί χώρος.

Σχεδιάστε το πάτωμα σε όλη την έκταση

Σε γενικές γραμμές, είναι καλή ιδέα να μην διακόψετε το πάτωμα με χαλιά ή χαλιά για να φαίνεται η περιοχή μεγαλύτερη. Εάν υπάρχουν παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή στο δωμάτιο, θα πρέπει να επιλέξετε μια επένδυση δαπέδου για το σχεδιασμό της βεράντας ή του μπαλκονιού μπροστά από αυτό που πλησιάζει σε αυτό στο σαλόνι. Αυτό κάνει την επιφάνεια να φαίνεται μεγαλύτερη στο μάτι.

Εάν είναι δυνατόν, τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή δεν πρέπει να καλύπτονται με κουρτίνες. Εξασφαλίζουν περισσότερη γενναιοδωρία

Το τραπέζι πολλαπλασιασμού του μικρού σαλονιού Έτσι υπάρχει εγγυημένος χώρος για τα πάντα3

Αποφύγετε τις βαριές κουρτίνες

Οι κουρτίνες κάνουν ένα δωμάτιο άνετο, αλλά απαιτούν επίσης χώρο και κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο. Εάν πρέπει να είναι κουρτίνα, τότε διαφανή, ελαφριά υφάσματα είναι η καλύτερη επιλογή. Τα ρολά και οι πτυχωτές περσίδες σε ανοιχτόχρωμα χρώματα είναι επίσης κατάλληλες για να διασφαλίσουν την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Αλλά αν δεν απαιτείται προστασία της ιδιωτικής ζωής και η θέα είναι ελκυστική, αξίζει να φορέσετε κουρτίνες & ΣΙΑ Να κάνουμε χωρίς. Από τη μία πλευρά, το δωμάτιο γίνεται πιο φωτεινό, από την άλλη πλευρά, το μάτι μπορεί να περιπλανηθεί και να δημιουργηθεί η εντύπωση περισσότερου χώρου. Όσο πιο φυσικό φως και όσο πιο καθαρά είναι τα παράθυρα, τόσο το καλύτερο.

Το τραπέζι πολλαπλασιασμού του μικρού σαλονιού Έτσι υπάρχει εγγυημένος χώρος για τα πάντα4

Μικροσκοπικά κόλπα για το σπίτι: βήματα, πτυσσόμενα έπιπλα και χωρίσματα

Όποιος ασχολήθηκε ποτέ με μικροσκοπικά σπίτια θα βρει πολλά έξυπνα εκεί Κόλπα για να χρησιμοποιήσετε τέλεια μικρές περιοχές. Για πολύ μικρούς χώρους σαλονιού, αξίζει να σκεφτείτε να σηκώσετε τη γωνία της τηλεόρασης σε ένα βάθρο. Αρκεί αν είναι ένα μόνο βήμα 10 εκατοστών. Μια πλατφόρμα προσφέρει άφθονο χώρο αποθήκευσης για κουβέρτες, βιβλία, εφημερίδες και πολλά άλλα.

Ένα στενό πτυσσόμενο τραπέζι ή μια πτυσσόμενη κονσόλα στον τοίχο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ράφι εάν απαιτείται. Μπορείτε να αφήσετε μπιχλιμπίδια και ποτά σε αυτά τα μεγάλα βράδια βλέποντας τηλεόραση. Εάν το ράφι δεν απαιτείται πλέον, μπορεί να διπλωθεί για εξοικονόμηση χώρου.

Ένα άλλο κόλπο από τον κόσμο των μικροσκοπικών σπιτιών βρίσκεται σε έναν προεξέχοντα τοίχο. Ένας λεπτός τοίχος σχεδιάζεται μπροστά από τον πραγματικό τοίχο σε απόσταση 20-40 cm. Πίσω του υπάρχει ένας εκπληκτικός χώρος αποθήκευσης χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργικότητα του καθιστικού.

Ο μικρός πίνακας πολλαπλασιασμού σαλονιού Έτσι υπάρχει εγγυημένος χώρος για τα πάντα7

Εικονογράφηση 1: pixabay.com © jeanvdmeulen (CC0 Creative Commons)

Σχήμα 2: pixabay.com © nastya_gepp (CC0 Creative Commons)

Εικόνα 3: pixabay.com © StockSnap (CC0 Creative Commons)