Όλοι γνωρίζουμε αρκετά για τις ψηλότερες κατασκευές στον κόσμο. Ταυτόχρονα, έχουν γίνει πολύ σημαντικά για το αστικό τοπίο και αναγνωρίζονται ως σύμβολα των ανθρώπινων τεχνικών επιτευγμάτων. Υπάρχουν όμως τέτοιες δομές μοντέρνας αρχιτεκτονικής, ψηλοί ουρανοξύστες που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ ή δεν κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. ο Συμβούλιο για ψηλά κτίρια και αστικό περιβάλλον (CTBUH) έχει δημοσιεύσει μια λίστα με αυτά. Οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν για όλα αυτά, αλλά στη συνέχεια σταμάτησαν. Σας παρουσιάζουμε δέκα από αυτούς τους ουρανοξύστες.

ουρανοξύστης αστικό τοπίο με θέα

Η σύγχρονη αρχιτεκτονική του δεύτερου Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου

Ένα δεύτερο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου είχε προγραμματιστεί στη Νέα Υόρκη. Το προγραμματισμένο κτίριο πρέπει να έχει ύψος περίπου 400 μ. Ο μοντέρνος σχεδιασμός της πρόσοψης πρέπει να αντιστοιχεί στο αστικό περιβάλλον. Το έργο ξεκίνησε το 2016 σταμάτησε κάτω από το προβλεπόμενο ύψος και ο λόγος ήταν ότι οι κύριοι επενδυτές δεν ήθελαν πλέον να δραστηριοποιηθούν σε αυτήν την πόλη.

Πύργος Lam Tara 1. Θα κατασκευαστεί στο Ντουμπάι. Ύψος 454 μέτρα.

Το άλλο παράδειγμα ημιτελούς σύγχρονης αρχιτεκτονικής προέρχεται από το Ντουμπάι. Το προγραμματισμένο ύψος εδώ ήταν περίπου 450μ. Το κτίριο πρέπει να αποτελεί μέρος του συγκροτήματος Bin Manana Twin Towers και να έχει 88 ορόφους. Ξεκίνησε το 2008 και παρέμεινε ημιτελής μέχρι το 2010.

Ο προγραμματισμένος ουρανοξύστης στη Μόσχα σε γραμματόσημο

ιδέα ουρανοξύστη Μόσχα

Παλάτι των Σοβιετικών. Σχεδιάστηκε στη Μόσχα με ένα άγαλμα του Λένιν.

Αυτό ήταν ένα έργο των αρχιτεκτόνων Boris Iofan και Vladimir Shchuko και θα έπρεπε να το ξεπεράσει σχεδόν 500μ να σηκώσει. Ξεκίνησε το 1937. Το έργο διακόπηκε λόγω της έναρξης του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Ένα άγαλμα του Βλαντιμίρ Λένιν επρόκειτο να τοποθετηθεί στην κορυφή του κτιρίου. Ακριβώς εξαιτίας αυτού θα ήταν το ψηλότερο κτίριο εκείνη την εποχή.

Burj Al Alam. Προγραμματισμένος ουρανοξύστης στο Ντουμπάι

Ένα άλλο παράδειγμα ημιτελούς λαμπερής μοντέρνας αρχιτεκτονικής έρχεται ξανά από το Ντουμπάι. Το έργο επρόκειτο να υλοποιηθεί από την ομάδα συμβούλων μηχανικών της πόλης Arup. Το ποσό αυτού Το έργο είναι 510μ. Θα πρέπει να υπάρχει χώρος για καταστήματα λιανικής στο κάτω μέρος. 74 επιπλέον όροφοι έπρεπε να ανέβουν από πάνω του. Μετά την κρίση το 2008, το κτίριο δεν ανεγέρθηκε πλέον το 2009. Ο λόγος ήταν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Συνεδριακό Κέντρο Ντόχα Πύργος. Έργο ουρανοξύστη στη Ντόχα, Κατάρ

Η κατασκευή αυτής της σύγχρονης αρχιτεκτονικής διακόπηκε το 2007. Ο λόγος ήταν ότι θα μπορούσε να προκαλέσει αναστάτωση στα αεροπλάνα που φτάνουν στη Ντόχα. Στο τέλος, ωστόσο, το κτίριο αυτού του συγκροτήματος έγινε χωρίς τον πύργο, γεγονός που έδωσε στο κτίριο το πραγματικό του ύψος 551 μέτρα πρέπει να επιτύχει.

Το έργο για αυτόν τον ουρανοξύστη δεν έχει ολοκληρωθεί

ιδέα ουρανοξύστη Σικάγο

Chicago Spire. Προγραμματισμένο στο Σικάγο, Ιλινόις. Περίπου 609 μέτρα.

Αυτό θα ήταν το ψηλότερο κτίριο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά από πολλά οικονομικά προβλήματα, το έργο για αυτό το εντυπωσιακό παράδειγμα μοντέρνας αρχιτεκτονικής σταμάτησε. Υπάρχουν τώρα πολλές προσφορές και ιδέες για τη χρήση του αρχικού κτιρίου. Ωστόσο, κανένα από τα προτεινόμενα έργα δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι στιγμής.

612 ψηλός ουρανοξύστης – Russia Tower στη Μόσχα

Ο Πύργος της Ρωσίας στη Μόσχα πρέπει επίσης να γίνει σύμβολο της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Το έργο ξεκίνησε το 2006. Χρειάστηκαν 12 χρόνια προγραμματισμού και αλλαγών εκ των προτέρων. Εξετάστηκαν διαφορετικές απόψεις σχετικά με το σχέδιο και το στυλ. Το έργο διακόπηκε προσωρινά το 2008 και μετά τελικά το 2009 ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.

Πύργος της Ινδίας στη Βομβάη, Ινδία. Σχεδόν 700 μέτρα.

Το επόμενο παράδειγμα είναι από τη Βομβάη της Ινδίας. Είναι ένα έργο της διάσημης εταιρείας Foster + Partners. Αυτό το παράδειγμα μοντέρνας αρχιτεκτονικής ξεκίνησε το 2010. Ωστόσο, διακόπηκε το 2012. Ο λόγος ήταν μια διαμάχη μεταξύ των προγραμματιστών του έργου και των αρχών της πόλης. Η κατασκευή σταμάτησε εντελώς το 2015.

Αυτός ο ουρανοξύστης είναι υπερσύγχρονος. Σως ο χρόνος του εκ των προτέρων?

ουρανοξύστης Τσενγκσά Κίνας

Sky City, προγραμματισμένο για Changsha, Κίνα. 838 μέτρα

Αυτό το κτίριο θα πρέπει να έχει ύψος περίπου 840 μέτρα και θα πρέπει να χτιστεί εντός 90 ημερών. Εδώ θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν εξαιρετικά αποτελεσματικές μέθοδοι για την προκατασκευή ορισμένων εξαρτημάτων. Ειδικότερα, στην προ-κατασκευή φάση, το έργο διακόπηκε και αυτό συνέβη το 2013. Η συνέχιση του έργου ξεκίνησε ξανά το 2016. Η βάση για αυτό το κτίριο χρησιμοποιείται σήμερα ως χώρος αναπαραγωγής ψαριών.

Πύργος Nakheel – φιλόδοξο παράδειγμα από το Ντουμπάι, 1000 μέτρα

Αυτό είναι το πιο δύσκολο ημιτελές έργο σύγχρονης αρχιτεκτονικής στη λίστα μας. Θα πρέπει να περιλαμβάνει 200 ​​ορόφους. Η κατασκευή πρέπει να ξεκινήσει το 2009. Η υλοποίηση του έργου σταμάτησε λόγω της οικονομικής κρίσης.

Εδώ είναι οι 10 ημιτελείς ουρανοξύστες σε σύγκριση!

Ουρανοξύστης ημιτελής σε σύγκριση