κομψή μοντέρνα καλύβες βουνών αρχιτεκτονική φουτουριστικός σχεδιασμός

10 κομψές μοντέρνες καλύβες βουνού όπου σίγουρα θα περάσατε τις διακοπές σας

Οι καλύβες έχουν εμφανιστεί ξανά στο μοντέρνο σχεδιασμό και έχουν πλέον το δικαίωμα να λειτουργούν ως σπίτια. Οι αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές τα δημιουργούν όχι μόνο λειτουργικά, αλλά και κομψά και όμορφα. Μια καμπίνα μπορεί να είναι ένα υπέροχο καταφύγιο, ένα καλά εξοπλισμένο γραφείο στο σπίτι, ένα μοντέρνο στούντιο ή ένας ζεστός ξενώνας.

Δροσερές σύγχρονες καλύβες:

Hut στο Berg Hill (η πρώτη εικόνα)

Η καμπίνα στο Berg Hill σχεδιάστηκε από τη Fantastic Norway και βρίσκεται στα βουνά, Al, Νορβηγία, σε μια περιοχή που είναι προσβάσιμη μόνο στα σκι το χειμώνα. Το κτίριο διαθέτει βεράντα στον τελευταίο όροφο κατάλληλο για σκι. Η καλύβα θα τελειώσει στα τέλη του καλοκαιριού.

Καλύβα Verdehaugen

schike σύγχρονη ορεινή καλύβες αρχιτεκτονική φουτουριστική δομή

Μια άλλη δημιουργία της Fatastic Norway είναι η καλύβα Verdehaugen, η οποία βρίσκεται επίσης στη Νορβηγία. Η αρχιτεκτονική της καλύβας αντιστοιχεί στο περιβάλλον και έχει περίπλοκο σχήμα και μορφή.

Ξύλινη καλύβα

κομψή μοντέρνα καλύβες βουνών αρχιτεκτονική φουτουριστικό ξύλο

Το Thomas Mayer Log Cabin είναι μια προκατασκευασμένη καμπίνα μουσικού στούντιο σχεδιασμένη από τον Piet Hein Eek. Η ξύλινη καμπίνα διαθέτει αναδιπλούμενα παράθυρα σχεδιασμένα για να κλείνουν εντελώς την καμπίνα.

Καλύβα Νταλέν

κομψή μοντέρνα καλύβες βουνών αρχιτεκτονική φουτουριστική μινιμαλιστική

Το Dalene Hut του Tommie Wilhelmsen στη Νορβηγία είναι κατασκευασμένο από ξύλο και έχει μια ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική.

Αστική καλύβα

κομψό σύγχρονο κάμπινγκ αρχιτεκτονικής καλύβων βουνού

Η αστική καλύβα που σχεδιάστηκε από τον Fábio Galeazzo βρίσκεται στη Βραζιλία. Ταν ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι που μετατρεπόταν σε μια πολύχρωμη καλύβα από ξύλο και γρανίτη. Η καλύβα βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία και περιβάλλεται από πράσινο.

Καλύβα ηλιοβασιλέματος

κομψές σύγχρονες καλύβες βουνών αρχιτεκτονική φουτουριστικά ξύλινα κοντάρια

Το Taylor Smyth Architecten’s Sunset Cabin είναι ένα κομψό καταφύγιο που βρίσκεται στις όχθες μιας λίμνης στον Καναδά. Η γυάλινη κατασκευή καλύπτεται από πλέγματα από ξύλο κέδρου μέσα από τα οποία το φυσικό φως πλημμυρίζει και φαίνονται ηλιοβασιλέματα και ανατολές. Το εσωτερικό είναι κατασκευασμένο από κόντρα πλακέ σημύδας και διαθέτει κρεβάτι, αποθήκη και σόμπα.

Καλύβα Vashon

καλύβες βουνό ιδέα ακτή αρχιτεκτονική θάλασσα ξύλινη δομή

Το Vashon Hut by Vandeventer + Carlander Architecten χτίστηκε σε περιορισμένο χώρο αλλά φαίνεται πολύ κομψό. Οι υαλοπίνακες παρέχουν στην καλύβα άφθονο φυσικό φως, ενώ ο ξύλινος τοίχος εξασφαλίζει την ιδιωτικότητά σας.

Ορεινή καλύβα

κομψές σύγχρονες καλύβες βουνών αρχιτεκτονική φουτουριστικές χειμερινές διακοπές

Αυτή η όμορφη καμπίνα της John Maniscalco Architecture, φτιαγμένη από ξύλο κέδρου και γυαλί, μοιάζει υπέροχη και κόβει την ανάσα. Είναι λίγο ανεβασμένο χάρη σε μια πλατφόρμα στην οποία στέκεται. Η καμπίνα έχει δύο επίπεδα. Το πρώτο είναι ντυμένο με ξύλο, ενώ το δεύτερο είναι κατασκευασμένο από γυαλί, το οποίο ανοίγει τη θέα στο χιονισμένο τοπίο.

False Bay Hut

κομψή μοντέρνα καλύβες βουνών αρχιτεκτονική φουτουριστική πρόσοψη γυαλιού

Η καμπίνα του False Bay Writer είναι ένα εξαιρετικό προσωπικό καταφύγιο που σχεδιάστηκε από τον Olson Kundig Architecten. Η γυάλινη τετράγωνη δομή της καλύβας ανοίγει προς το περιβάλλον. Ανασυρόμενα ξύλινα πάνελ περιβάλλουν την καλύβα όταν δεν χρησιμοποιείται.

Βερμόντ Χάουτ

μοντέρνα καλύβια βουνών αρχιτεκτονική φουτουριστική πρόσοψη παραθύρων

Vermont Cabin After Resolution: 4 Architecture είναι ένα κομψό προκατασκευασμένο διαμέρισμα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή υπηρεσία κινητού τηλεφώνου για τις απόλυτες οικογενειακές διακοπές. Η καμπίνα διαμορφώνεται ως τμήμα L των δημόσιων και ιδιωτικών χώρων και διαθέτει βεράντα και μεγάλα παράθυρα για φυσικό φως.