Ζούμε σε έναν πλανήτη με 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Οι μεγάλες πόλεις και η διαβίωση σε αυτές είναι λογικά μεγάλο ζήτημα. Μεταξύ άλλων, αυτό είναι επίσης ένα πιθανό παγκόσμιο ταξίδι. Πώς αισθάνεστε να είστε μέρος μιας τόσο τεράστιας μητρόπολης με υψηλή πυκνότητα πληθυσμού; Θα ήταν σίγουρα μια συναρπαστική και διδακτική εμπειρία. Είστε περίεργοι; Στη συνέχεια, μείνετε μαζί μας στο εικονικό μας ταξίδι στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου.

Το κριτήριο με το οποίο τα έχουμε ταξινομήσει είναι η βάση τους. Τα απαριθμούμε με αύξουσα σειρά!

Συμβουλές για ταξίδια σε όλο τον κόσμο: Οι μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο

Βομβάη, Ινδία 604 km²

Βομβάη Ινδία υπέροχες ιδέες ταξίδια στην πόλη

Βομβάη

Η Βομβάη είναι παγκοσμίως γνωστή ως η κοσμοπολίτικη πόλη στην οποία έχετε τον λιγότερο χώρο για τον εαυτό σας. Πάνω από 24 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σήμερα. Μοιράζονται μια έκταση μόλις 944 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Μόσχα – 5000 km²

ιδέες για ταξίδια στον κόσμο της Μόσχας

Η ρωσική πρωτεύουσα Μόσχα

Η Ρωσία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη επικράτεια στον κόσμο. Μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις βρίσκονται επίσης εδώ. Περίπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν ήδη στη Μόσχα. Η βάση είναι λίγο περισσότερο από 5000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ωστόσο, ο αριθμός των κατοίκων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο δεν είναι τόσο μεγάλος. 2,9 χιλιάδες ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο μπορούν να γίνουν ανεκτές.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ – 1, 2 χιλιάδες km²

ιδέες για ταξίδια στον κόσμο της Νέας Υόρκης

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη, που περιλαμβάνει τις δύο σημερινές ταξιδιωτικές συμβουλές στον κόσμο, είναι η Νέα Υόρκη. Με 20,8 εκατομμύρια ανθρώπους είναι σαφές ότι αυτή η πόλη δεν κοιμάται. Το έδαφος που έχει η μητρόπολη στη διάθεσή της είναι περίπου 12 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η πυκνότητα του πληθυσμού είναι σχετικά χαμηλή. Φέτος υπάρχουν μόνο 1,7 χιλιάδες άτομα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Καλκούτα, Ινδία1,4 χιλιάδες km²

γιγαντιαία πόλη της Καλκούτα της Ινδίας

Καλκούτα, Ινδία

Η Ινδία είναι σίγουρα μια καλή συμβουλή για ταξιδιώτες παγκοσμίως. Αυτή είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων σε ολόκληρο τον κόσμο. Μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις όπως η Καλκούτα βρίσκονται επίσης εδώ. Περίπου 17,5 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε αυτήν την πόλη. Απλώνονται σε 1,4 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ο αριθμός του πληθυσμού ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο είναι πολύ υψηλός, δηλαδή 13 χιλιάδες.

Μανίλα, Φιλιππίνες 1,8 χιλιάδες χιλιόμετρα

Μανίλα Φιλιππίνες ταξίδια στον κόσμο

Η πρωτεύουσα των Φιλιππίνων Μανίλα

Η Μανίλα είναι η πρωτεύουσα των Φιλιππίνων. Περίπου 23 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν εδώ και όλοι τους μοιράζονται μια έκταση 1,8 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η πυκνότητα του πληθυσμού είναι και τα 12.000 άτομα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Κάιρο, Αίγυπτος 2,1 χιλιάδες km²

Αίγυπτος κόσμος ταξιδεύει τεράστια πόλη

Η πρωτεύουσα της Αιγύπτου, Κάιρο

Στο Κάιρο, περίπου 19,3 άνθρωποι ζουν επί του παρόντος σε μια έκταση 2,1 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αυτό είναι λίγο λιγότερο από ό, τι στην Καλκούτα, για παράδειγμα. Επί του παρόντος 9,6 χιλιάδες άνθρωποι μοιράζονται ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο εκεί.

Δελχί, Ινδία – 2,2 χιλιάδες km²

Δελχί Ινδία υπέροχες ιδέες

Η μητρόπολη στη Βόρεια Ινδία, Δελχί

Δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε ότι σχεδιάζουμε ένα παγκόσμιο ταξίδι χωρίς το Δελχί. Wereταν τώρα τα 29,6 εκατομμύρια κάτοικοι. Η περιοχή αυτής της πόλης είναι περίπου 2,2 χιλιάδες km². Η πυκνότητα του πληθυσμού είναι αρκετά υψηλή, περίπου 13,2 άτομα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

City City Mexico 2,3 χιλιάδες km²

Μεξικό Πόλη μεγάλη ιδέα μια υπέροχη πόλη

Πόλη του Μεξικό

Οι συμβουλές μας για ταξίδια στον εικονικό κόσμο μέσω των μεγαλύτερων πόλεων του κόσμου περιλαμβάνουν επίσης την Πόλη του Μεξικού. Λίγο λιγότερο από 21 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σήμερα εκεί. Η περιοχή της πόλης είναι περίπου 2,3 χιλιάδες χιλιόμετρα. Η πυκνότητα του πληθυσμού φτάνει έτσι περίπου τις 9 χιλιάδες ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Είναι ενδιαφέρον ότι το Μεξικό δεν είναι καθόλου μια από τις μεγαλύτερες χώρες στον κόσμο, και όμως έχει έναν από τους υψηλότερους πληθυσμούς.

Νότια Κορέα, Σεούλ 2,7 χιλιάδες χιλιόμετρα 

Σεούλ εξαιρετική ιδέα για ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο

Σεούλ, Νότια Κορέα

Είναι μια από τις πιο σύγχρονες πόλεις στον κόσμο και οι κάτοικοί της είναι πολλοί φουτουριστικές ιδέες αρχιτεκτονικής και προσφέρει τεχνολογίες. Η πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας έχει λίγο λιγότερο από 22 εκατομμύρια πληθυσμό. Η περιοχή της πόλης είναι και τα 2,7 χιλιάδες χιλιόμετρα. 7,8 άτομα ζουν ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Σάο Πάολο, Βραζιλία 3.1 Χίλια χλμ

Σάο Πάολο στη Βραζιλία μεγάλη ιδέα ταξίδι στον κόσμο

Η μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας, το Σάο Πάολο

Ταξίδι στον κόσμο χωρίς τη Βραζιλία; Δεν μπορείτε να το φανταστείτε! Μία από τις μεγαλύτερες πόλεις είναι εκεί και αυτό είναι το Σάο Πάολο. Αυτή η πόλη έχει πληθυσμό 12ο, 252 εκατομμύρια ανθρώπους. Διανέμονται σε μια περιοχή 3,1 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Η πυκνότητα του πληθυσμού είναι 7.000 άτομα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Τζακάρτα, Ινδονησία 3,5 χιλιάδες km²

ιδέες για ταξίδια στον κόσμο τζακάρτα Ινδονησία

Τζακάρτα, Ινδονησία

Σχεδόν 35 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην Τζακάρτα Ινδονησία. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, η περιοχή δεν είναι τόσο μεγάλη. Είναι περίπου 3,5 χιλιάδες χιλιόμετρα. Όσον αφορά την πυκνότητα του πληθυσμού, αυτό σημαίνει περίπου 9,7 χιλιάδες άτομα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Δεν νομίζεις κι εσύ?

Γκουανγκζού 4 χιλιάδες km²

Κίνα πόλη Γκανγκζού

Guangzhou Κίνα

Η Κίνα εμφανίζεται αρκετές φορές στη λίστα μας και αυτό είναι αυτονόητο. Περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην πόλη και καλύπτει συνολικά 4 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Με άλλα λόγια, η πυκνότητα του πληθυσμού είναι λίγο μικρότερη από 5 χιλιάδες άτομα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Η πιο σημαντική βιομηχανική πόλη Σαγκάη, Κίνα – 4 χιλιάδες χιλιόμετρα

συμβουλές για ταξίδια στον κόσμο της Σαγκάης της Κίνας

Σανγκάη, Κίνα

Μια άλλη κινεζική πόλη στη λίστα μας είναι η πιο σημαντική βιομηχανική πόλη της Σαγκάης με τους πολλούς κατοίκους της. Ο πληθυσμός είναι 22 εκατομμύρια άνθρωποι και το έδαφος είναι 4 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Υπάρχουν 5000 άτομα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο εδώ.

Πεκίνο, Κίνα – 4,1 χιλιάδες km²

Κίνα μεγάλη πόλη ταξίδια κόσμο Πεκίνο

Η κινεζική πόλη του Πεκίνου

Προφανώς, οι μεγάλες πόλεις στην Κίνα έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά και γι ‘αυτό μπήκαν στη λίστα μας η μία μετά την άλλη. Το Πεκίνο έχει περίπου 9,5 εκατομμύρια κατοίκους και το έδαφός του είναι ελαφρώς μικρότερο από αυτό της Μόσχας. Περίπου 4,6 χιλιάδες άνθρωποι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο ζουν εδώ.

Τόκιο, Ιαπωνία 8,2 χιλιάδες km²

Συμβουλές για ταξίδια στον κόσμο tokyo Japan

Η ιαπωνική μητρόπολη Τόκιο

Το Τόκιο θα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να τερματίσετε ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο, δεν νομίζετε; Είναι επίσης λογικό να επισκεφθείτε τη μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου ταξιδιού. Περίπου 38 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν εκεί. Μοιράζονται μια έκταση περίπου 8,1 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Η πυκνότητα του πληθυσμού θα μπορούσε, ωστόσο, να συγκριθεί με μικρότερες πόλεις όπως το Παρίσι στη Γαλλία. Είναι περίπου 4,6 χιλιάδες άτομα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.