Μπιενάλε αρχιτεκτονικής ορόσημων του Σικάγου 2015 σύγχρονη αρχιτεκτονική

Πέρα από τα αξιοθέατα του Σικάγο: Η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής

Η επόμενη έκδοση του Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής του Σικάγου. Στην αναζήτηση ενδιαφέρουσες αναφορές σχετικά με αυτό, συναντήσαμε το συναρπαστικό άρθρο του Aaron Betsky.

Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής στο Σικάγο 2015

Ειδήσεις του Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής του Σικάγου για το 2015

Στο κέντρο του Σικάγο από την άποψη του πουλιού

Ορόσημα του Σικάγο στο μπιενάλε της αρχιτεκτονικής του bird's eye στο κέντρο της πόλης

Βρήκαμε τους παραλληλισμούς ανάμεσα στα αξιοθέατα του Σικάγου και τον αστικό σχεδιασμό αφενός και τον χαρακτήρα της ίδιας της Μπιενάλε αφετέρου ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Όπως τονίζει ο ίδιος ο Μπέτσκι, κοιτάζοντας τα τρία πράγματα, γίνεται σαφές το εξής: Η αντίθεση μεταξύ της βαρύτητας της παλιάς αρχιτεκτονικής και της ελαφρότητας της μελλοντικής μεθόδου κατασκευής μπορεί να γίνει πιο ξεκάθαρη από ποτέ..

Σύγχρονη αρχιτεκτονική στο Σικάγο

Μπιενάλε αρχιτεκτονικής ορόσημων του Σικάγου 2015 Σικάγο

Πύλη σύννεφων 

Μπιενάλε αρχιτεκτονικής ορόσημων Cloud Gate Σικάγο 2015

Η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής του Σικάγου και άλλα ορόσημα στο πλαίσιο του αστικού τοπίου

Όπως επισημαίνει ο Aaron Betsky, τα αξιοθέατα του Σικάγου είναι συχνά δύσκολο να βρεθούν στο αστικό τοπίο. Φαίνεται ότι παίζουν κατά κάποιο τρόπο έναν δευτερεύοντα ρόλο παράλληλα με πολύ ψηλά μοντέρνα κτίρια. Αυτό ισχύει, για παράδειγμα, για το Ινστιτούτο Τέχνης, το Δημαρχείο και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Το κτίριο της Μπιενάλε είναι επίσης λίγο περίπλοκο να εντοπιστεί με αυτήν την έννοια. Παρεμπιπτόντως, αυτό είναι το πρώην κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου του Σικάγο.

Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο 

Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο αξιοθέατα του Σικάγο

Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Σικάγο

μουσείο μοντέρνας τέχνης αξιοθέατα του Σικάγο

Η πράσινη στέγη του Δημαρχείου Σικάγο

Μπιενάλε αρχιτεκτονικής του Δημαρχείου του Σικάγου, ορόσημα 2015

ΜΙ.μια πλωτή έκθεση

Η αντίθεση μεταξύ της στιβαρής παλιάς κατασκευής και των αιωρούμενων οραμάτων του μέλλοντος είναι επίσης σαφής από την ίδια τη Μπιενάλε. Μέσα στο θεμελιώδες κτίριο υπάρχουν αρχιτεκτονικά έργα που μερικές φορές φαίνονται ελαφρύτερα από τον αέρα. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά από αυτή την άποψη είναι τα έργα των αρχιτεκτόνων Tomás Saraceno, Selgas Cano, Moon Hoon, καθώς και του κορεατικού στούντιο τοπίου Gang.

 Περίπτερο Chicago Lakefront

Νέα της Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής του Σικάγου 2015

Στην έκθεση μπορείτε να δείτε εικόνες και όχι μοντέλα κτιρίων

Η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής του Σικάγου δεν δείχνει μοντέλα κτιρίων, παρά μόνο εικόνες. Εικονογραφούν την πραγματικότητα σε προοπτική. Αντιπροσωπεύουν λοιπόν ένα όραμα για την μελλοντική τους περαιτέρω ανάπτυξη και εδώ ανακαλύπτουμε ξανά αυτήν την αντίθεση, ειδικά όσον αφορά το τοπίο και τα αξιοθέατα του Σικάγο. Κατά ειρωνικό τρόπο, τονίζει ο Aaron Betsky, υπάρχουν πολλές εικόνες κτιρίων από τη δεκαετία του 1960 και του 1970 στις εικόνες της Μπιενάλε.

Η Μπιενάλε του Σικάγου είναι επίσης μια καινοτόμος επίδειξη αρχιτεκτονικής. Ωστόσο, στηρίζεται λιγότερο στην οπτική αναπαράσταση της πραγματικότητας, αλλά ζωγραφίζει ένα όραμα για το τι μπορεί να είναι. Αυτό είναι τυπικό της σύγχρονης αρχιτεκτονικής γενικά. Βρίσκουμε ένα μεγάλο μέρος των πιο σύγχρονων έργων τους σε χαρτί και δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί.

Μήπως επειδή δεν είμαστε διανοητικά έτοιμοι για την ύπαρξή τους; Στην πραγματικότητα, ορισμένα μοντέλα κτιρίων φαίνεται να έχουν ληφθεί από το μέλλον.

Αξιοθέατα στο Σικάγο

Μπιενάλε αρχιτεκτονικής ορόσημων του Σικάγου

Απολαύστε το ταξίδι σας στην παγκόσμια μητρόπολη!

Μπιενάλε αρχιτεκτονικής ορόσημων του Σικάγου 2015 Ταξίδια και διακοπές