Η ενασχόληση με τη φύση δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική από ό, τι σήμερα. Περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο στη δουλειά και μετά γυρνάμε σπίτι κουρασμένοι. Πού και πώς μπορούμε να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας όταν έχουμε αποστασιοποιηθεί τόσο δραστικά από τη φύση. Δεν ζούμε πλέον σε αρμονία με τη φύση. Αυτό δεν είναι είδηση, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε γι ‘αυτό; Οι τρέχουσες τάσεις τα τελευταία χρόνια αντικατοπτρίζουν την ανάγκη του ανθρώπου να αποκαταστήσει την ισορροπία και να νιώσει ξανά κοντά στη φύση. Γιατί έτσι ζήσαμε εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια και είχαμε συνεχώς μια γενετική σύνδεση με την άγρια ​​φύση. Είναι ακριβώς αυτή η σύνδεση που σκοπεύει να αποκαταστήσει η νέα τάση «βιοφιλία». Μάθετε παρακάτω τι πραγματικά αντιπροσωπεύει αυτή η τάση και ποια είναι τα οφέλη για την υγεία για εμάς …

Τι σημαίνει ο όρος «βιοφιλία»?

Biophilia Biophilic Design Living Trends 2020 Green Living Advantages

Ο βιοφιλικός σχεδιασμός και ο ρόλος της φύσης στην καθημερινή μας ζωή στις μέρες μας

Biophilia Ο βιοφιλικός σχεδιασμός ευνοεί τις τάσεις ζωής 2020

Τι είναι η βιοφιλία και ο βιοφιλικός σχεδιασμός?

Η βιοφιλία (δηλαδή η αγάπη για τη φύση) εστιάζει στην έμφυτη έλξη των ανθρώπων στη φύση και τις φυσικές διαδικασίες.

Ο Αμερικανός βιολόγος Edward O. Wilson δημοσιοποίησε αυτόν τον όρο στη δεκαετία του 1980, όταν παρατήρησε πώς η αυξανόμενη αστικοποίηση οδήγησε σε διαχωρισμό από τη φύση. Με τα υψηλά ποσοστά μετανάστευσης στις πόλεις του ανεπτυγμένου κόσμου, η βιοφιλία γίνεται όλο και πιο σημαντική για την υγεία και την ευημερία μας στο δομημένο περιβάλλον.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη σύνδεσή μας με τη φύση

Biophilic Biophilic Design Office Trends βιοφιλικός σχεδιασμός

Το Biophilic Design χρησιμοποιεί αυτές τις ιδέες ως αρχές για να σχεδιάσει τον δικό του χώρο διαβίωσης με τέτοιο τρόπο ώστε η επαφή μεταξύ ανθρώπων και φύσης να αποκατασταθεί στο αστικό περιβάλλον. Με άλλα λόγια, πρόκειται για τη δική μας έμφυτη ανάγκη να αποκαταστήσουμε μια σύνδεση με τη φύση μέσω της δημιουργίας φυσικών χώρων.

Ο στόχος: να ενσωματωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα φυσικά στοιχεία στη μεγάλη πόλη

Biophilia Biophilic Design Ζωντανές τάσεις 2020 ζωντανό κτίριο

Η φιλοσοφία της βιοφιλίας οδήγησε σε μια ορισμένη αναγέννηση στις βιομηχανίες κατασκευών και αρχιτεκτονικής. Ωστόσο, ο βιοφιλικός σχεδιασμός πρέπει να εφαρμοστεί σωστά. Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι ανταποκρίνονται στη φύση και πώς αυτές οι θετικές εμπειρίες μπορούν να υποστηριχθούν στις αστικές περιοχές είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία μιας υγιούς και ζωντανής κοινωνίας.

Τα πράσινα φυτά φέρνουν αρμονία και θετική ενέργεια στο σπίτι σας

Biophilia Biophilic Design Τάσεις ζωής στο μοντέρνο διαμέρισμα 2020

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα πιο σημαντικά βασικά χαρακτηριστικά της βιοφιλίας:

 • ποικίλα φυτά στο εσωτερικό
 • με θέα τα τοπία
 • θολώνοντας τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού
 • δυναμικό και διάχυτο φως
 • φυσικά αρώματα
 • Γειτνίαση με το νερό
 • Χρήση φυσικών και τοπικών υλικών
 • Προστασία και ιδιωτικότητα

Ο βιοφιλικός σχεδιασμός παίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στη ζωή μας

Biophilia Biophilic design Ζωντανές τάσεις, ζωντανή αρχιτεκτονική και εσωτερική διακόσμηση

Γιατί ο βιοφιλικός σχεδιασμός είναι τόσο δημοφιλής αυτές τις μέρες?

Η ενσωμάτωση της φύσης και των φυσικών στοιχείων στο δομημένο περιβάλλον – γνωστή ως βιοφιλικός σχεδιασμός – έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το άγχος, προάγει τη γνωστική λειτουργία και τη δημιουργικότητα και επιταχύνει την επούλωση.

Τα κρεμαστά φυτά δημιουργούν μια δημιουργική και φρέσκια ατμόσφαιρα

Biophilia Biophilic design ζωντανός εσωτερικός σχεδιασμός κρεμαστά φυτά εσωτερικού χώρου

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πιστεύει ότι ασθένειες που σχετίζονται με το άγχος όπως οι ψυχικές διαταραχές και οι καρδιαγγειακές παθήσεις θα προκαλέσουν όλο και περισσότερους θανάτους στο εγγύς μέλλον. Με μειωμένη σύνδεση με τη φύση, αυξανόμενες πιέσεις και προηγμένη τεχνολογία, έχουμε λιγότερες ευκαιρίες να ανακτήσουμε την πνευματική και σωματική μας ενέργεια.

Φορτίστε τις μπαταρίες σας από τη φύση!

Biophilia Biophilic Design Living Trends 2020 τάσεις βιοφιλικής σχεδίασης

Επειδή ο βιοφιλικός σχεδιασμός έχει τη δυνατότητα να μειώσει το άγχος, να αυξήσει την εγρήγορση και να προωθήσει τη συγκέντρωση, είναι ιδανικός για συγκεκριμένες δουλειές. Οι εταιρείες μπορούν να μειώσουν τις αρνητικές επιπτώσεις των στείρων χώρων εργασίας και να βελτιώσουν πραγματικά το περιβάλλον τους ενσωματώνοντας μια ποικιλία βιοφιλικών χαρακτηριστικών (όπως πράσινοι τοίχοι, φυτά, ξύλο ή πέτρα). Αυτά τα βιοφιλικά στοιχεία δημιουργούν αποτελεσματικά μια θετική ανταπόκριση, σαν οι άνθρωποι να βρίσκονται στη μέση της φύσης. Αυτό έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το άγχος στο χώρο εργασίας. Ταυτόχρονα, αυξάνει την παραγωγικότητα, τη δημιουργικότητα και την ευημερία.

Στον εργασιακό χώρο χρειάζεστε περισσότερο φρέσκια ενέργεια για να είστε παραγωγικοί Biophilia Biophilic Design Living Trends 2020 Workplace

Διακόσμηση πράσινου τοίχου – μια εξαιρετική ιδέα για το γραφείο

Biophilia Biophilic design Ζωντανές τάσεις Τάσεις του γραφείου

Διάσημες εταιρείες που πρωτοστατούν στο σχεδιασμό του χώρου εργασίας όπως η Apple, η Google και η Amazon επενδύουν στην πραγματικότητα στον βιοφιλικό σχεδιασμό.

Ακολουθούν μερικά από τα βασικά οφέλη του βιοφιλικού σχεδιασμού στο χώρο εργασίας:

 • Λιγότερες απουσίες εργαζομένων
 • Βελτιωμένη υγεία
 • Αυξημένη διάθεση και ευεξία
 • Βελτιωμένη παραγωγικότητα
 • Αυξημένη συμμετοχή των εργαζομένων
 • Μειωμένο επίπεδο στρες
 • Διανοητική αποκατάσταση και μειωμένη κόπωση

Τα υπερβολικά μεγάλα τοιχώματα των φυτών στην αίθουσα συνεδριάσεων βοηθούν στην ευκολότερη λήψη έξυπνων αποφάσεων

Αίθουσα συνεδριάσεων Biophilia Biophile Design Living Trends 2020

Ενώ η βιοφιλία εξακολουθεί να είναι μια φιλοσοφική ιδέα στον πυρήνα της, υπάρχουν απτά, πραγματικά οφέλη που κάνουν τη διαδικασία οικοδόμησης, σχεδιασμού και διακόσμησης κτιρίων σύμφωνα με αυτές τις αρχές αξιόλογη για τις επιχειρήσεις.

Αναμένεται ότι η βιοφιλία, και ιδίως ο βιοφιλικός σχεδιασμός, θα κερδίσει δημοτικότητα μόνο την επόμενη δεκαετία. Η φιλοσοφία έχει ήδη φτάσει σε ένα νέο επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα αρκετός χώρος για ανάπτυξη καθώς η βιοφιλία και ο βιοφιλικός σχεδιασμός μπορούν να επεκταθούν πέρα ​​από την εσωτερική διακόσμηση και την αρχιτεκτονική σε νέους τομείς όπως οι κτιριακές εργασίες και η διαχείριση ακινήτων.

Αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί από τα παρακάτω φρέσκα παραδείγματα βιοφιλικού σχεδιασμού 

Biophilia Biophilic Design Living Trends 2020 Αίθουσα συνεδριάσεων Green Wall

Βιοφιλία σημαίνει “αγάπη για τους ζωντανούς”

Biophilia Biophilic design Ζωντανές τάσεις 2020 ζωντανός σχεδιασμός γραφείου

Biophilia Biophilic design Πλεονεκτήματα των τρεχουσών τάσεων ζωής Biophilia Biophilic design Πλεονεκτήματα Ζωντανές τάσεις Ιδέες για τοίχους από βρύα Βιοφιλία Βιοφιλικός σχεδιασμός Πλεονεκτήματα Τάσεις της ζωής Αειφορία Biophilia Biophilic Design Living Trends 2020 Work Ambience Biophilia Biophilic Design Living Trends 2020 Αρχιτεκτονική βιοφιλικός σχεδιασμός Biophilia Biophilic Design Living Trends 2020 βιοφιλικός σχεδιασμός Mooswand Biophilia Biophilic Design Ζωντανές τάσεις 2020 βιοφιλικός σχεδιασμός Σχεδιασμός γραφείου Biophilia Biophilic Design Living Trends 2020 βιοφίλικο σχέδιο City Landscaping Biophilia Biophilic Design Living Trends 2020 βιοφίλικο σχέδιο Potted Plants Ποσότητα Biophilia Biophilic Design Living Trends 2020 βιοφιλικός σχεδιασμός Biophilia Biophilic design Οι τάσεις της ζωής 2020 δημιουργούν πράσινο περιβάλλον Biophilia Biophilic design Ζωντανές τάσεις 2020 ζωντανή αρχιτεκτονική Βιοφιλία βιοφιλικός σχεδιασμός ζωντανών τάσεων 2020 πλεονεκτήματα ζωντανών στοιχείων Biophilia Biophilic design Ζωντανές τάσεις 2020 Αρχιτεκτονική φύσης και τοπίου Biophilia Biophilic Design Living Trends 2020 Ιδέες γραφείου Τάσεις Biophilia Biophilic Design Living Trends 2020 Ιδέες γραφείου Biophilia Biophilic Design Living Trends 2020 Εστιατόριο Biophilia Biophilic design Ζωντανές τάσεις 2020 Σύνδεση με τη φύση Biophilia Biophilic Design Living Trends 2020 Ιδέες διακόσμησης τοίχου Biophilia Biophilic design Ζωντανές τάσεις βιοφιλικός σχεδιασμός κρεμαστά φυτά Biophilia Biophilic Design Ζωντανές τάσεις βιοφιλικός σχεδιασμός Τοίχος σαλόνι Biophilia Biophilic design Χτισμένο περιβάλλον ζωντανών τάσεων Biophilia Biophilic design Ζωντανές τάσεις φυτά θερμοκηπίου Biophilia Biophilic design Ζωντανές τάσεις Ζωντανή ατμόσφαιρα γραφείου Biophilia Biophilic design Ζωντανές τάσεις Ζωή στο χώρο διαβίωσης Biophilia biophiles πράσινη ζωντανή ατμόσφαιραBiophilia Biophilic design Ζωντανές τάσεις 2020 βιοφιλικός σχεδιασμός Φύση και αρχιτεκτονική