Έτσι θα περιγράφαμε εν συντομία το νέο κατάστημα Valextra στο Μιλάνο: απλά δωμάτια που συγχωνεύονται μεταξύ τους, χωρίζονται σχεδόν αποκλειστικά από ορθογώνιους παραστάδες και ταυτόχρονα δημιουργούν μια ζεστή και πολυτελή ατμόσφαιρα. Για να επιτύχετε ένα τέτοιο αποτέλεσμα, πρέπει να είστε ένας εξαιρετικά ταλαντούχος σχεδιαστής. Επιπλέον, ο John Pawson είναι επίσης ένας από τους πιο ταλαντούχους σύγχρονους αρχιτέκτονες που μπορούν να εφαρμόσουν την εμπειρία του στην εσωτερική διακόσμηση. Αυτό το βιώνουμε στο τελευταίο του έργο στο Μιλάνο για την εταιρεία Valextra. Υπάρχουν συνολικά τρία δωμάτια στο κατάστημα και χωρίζονται από ατίθασα γκρι παραστάδες. Έτσι, μαζί δημιουργούν μια απρόσκοπτη, ομοιόμορφη εικόνα μαζί με τους τοίχους και το δάπεδο από λεπτή πέτρα Ceppo di Gré. Τα ανοίγματα στον τοίχο χρησιμεύουν επίσης ως έμφαση. Εξυπηρετούν επίσης έναν πρακτικό σκοπό και, δηλαδή, επιτρέπουν στους πεζούς στο δρόμο να πάρουν μια γεύση από το εσωτερικό.

Απλή και πολυτελή ατμόσφαιρα

τραπέζι john pawson στο δωμάτιο

Η επιχειρηματική ιδέα της Valextra

Το Valextra είναι μια από τις πολλές πολυτελείς μπουτίκ μόδας της Via Manzoni. Ακριβώς όπως το στυλ των προϊόντων, τα δωμάτια είναι απλά και καθαρά, αλλά ταυτόχρονα δεν υπάρχει αμφιβολία για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων. Τα δωμάτια έπρεπε να εκφράσουν το κύριο μήνυμα των προϊόντων: πρέπει να χαρακτηρίζονται από μινιμαλισμό, καθαρή κομψότητα και περιορισμένη πολυτέλεια.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου, το δωμάτιο εμφανίστηκε εξαιρετικά λιτό και μνημειώδες. Το ένα συνδέεται με τις κλασικές έννοιες σχεδιασμού και φαίνεται να τις επαναπροσδιορίζει ταυτόχρονα.

Η εστίαση ήταν στη διαμόρφωση παιχνιδιάρικων δωματίων

john pawson υπέροχα ράφια αποθήκευσης

Ο John Pawson δημιούργησε χώρους που λένε μια ιστορία

Σύμφωνα με τους κριτικούς, ο John Pawson κατάφερε να δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο προϊόν. Ταυτόχρονα, μια ιστορία πρέπει να εκτυλίσσεται μπροστά στον θεατή, η οποία διαμορφώνεται από συγκεκριμένες αναλογίες, επιφάνειες και διαστάσεις. Στο πλαίσιο άλλων έργων John Pawson, αυτό μπορεί να περιγραφεί ως συνεχιζόμενη χρήση της περιορισμένης παλέτας χρωμάτων. Αυτό δημιουργεί ένα ευέλικτο φόντο. Πριν από αυτό, οι σχεδιαστές μπορούν να παρουσιάσουν πολυτελή προϊόντα σε όλο τους το μεγαλείο.

Ο John Pawson επιδεικνύει μια πολύ κατάλληλη επίσημη γλώσσα στο σχεδιασμό του

υπέροχο πορτρέτο John pawson

Υπάρχουν στοιχεία που μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε ένα σπιτικό σχέδιο

ιδέα του John pawson kusnt

Ο Pawson βασίστηκε στην απλή δομή με παραστάδες

μικρές σκάλες john pawson

Παράδειγμα σπιτικού σχεδιασμού από την Pawson

john pawson υπέροχα έπιπλα σπιτιού