Le Corbusier Art

Σχετικά με τον Le Corbusier και τη συμβολή του στην παγκόσμια αρχιτεκτονική

Για περίπου 50 χρόνια, ο Charles Edouard-Jeanneret-Gris, γνωστός ως Le Corbusier, δεν ήταν μαζί μας. Έφυγε από αυτόν τον κόσμο για πάντα στις 27 Αυγούστου 1965. Παρ ‘όλα αυτά, είναι πολύ πιο παρόν στην καθημερινή μας ζωή από ό, τι θα μπορούσαν να φανταστούν οι άνθρωποι. Η άποψή του για την αρχιτεκτονική έχει αλλάξει θεμελιωδώς ολόκληρο τον κόσμο στον οποίο ζούμε.

Ο Le Corbusier είναι ένας από τους εξαιρετικούς εκπροσώπους της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής. Τα έργα του έχουν αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα σε σύγκριση με πολλούς άλλους συναδέλφους του.

Όπως είχε προγραμματιστεί, ο Λε Κορμπουζιέ επρόκειτο να αναλάβει την επιχείρηση του πατέρα του και να επισκευάσει ωραία ρολόγια

Το βιβλίο Le Corbusier

“Starchitect” – αρχιτέκτονας σταρ

Σε κάποιο σημείο της ιστορίας της αρχιτεκτονικής, εμφανίστηκε ο αγγλικός όρος “Starchitect”. Δημιουργήθηκε μόνο για ανθρώπους όπως ο Le Corbusier για να γιορτάσουν την απίστευτη δημοτικότητά τους. Είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο ότι ο Le Corbusier έγινε ιδιαίτερα διάσημος και γνωστός πριν από την εποχή του Διαδικτύου. Αυτό είναι πολύ δύσκολο! Τότε, οι ειδήσεις διέσχιζαν τον ωκεανό σχεδόν τόσο αργά όσο και οι άνθρωποι. Απλά σκεφτείτε πόσο διάσημος θα ήταν αυτές τις μέρες.

Το κτήριο του Κοινοβουλίου και το ορόσημο του Chandigarh, Ινδία 

Le Corbusier οπλισμένο σκυρόδεμα

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο ιδιοφυής και ο σύντροφός του σχεδίασαν μοναδικά έπιπλα στο στούντιο του στο Παρίσι

Έπιπλα Le Corbusier

Όπως κάθε άλλο διάσημο πρόσωπο, αυτός ο αρχιτέκτονας όχι μόνο αγαπήθηκε, αλλά και μισήθηκε, ζήλεψε, επιτέθηκε και παρεξηγήθηκε ταυτόχρονα. Οι άνθρωποι μιλούσαν γι ‘αυτόν ξανά και ξανά με πολλή συγκίνηση, ακόμη και μετά το θάνατό του.

Στη δεκαετία του 1920, ο σχεδιαστής διατύπωσε πέντε σημεία που έγιναν κεντρικά χαρακτηριστικά της νέας αρχιτεκτονικής

Le Corbusier τρία

Πήρε το ψευδώνυμό του από το όνομα της γιαγιάς του, που σημαίνει “κοράκι”

Η γενέτειρα του Le Corbusier

Η πατρίδα του La Chaux-de-Fonds

Αν επισκεφθήκατε τη γενέτειρα του Le Corbusier, την ελβετική πόλη La Chaux-de-Fonds, θα μάθετε πολλά για τη δουλειά του και, γενικά, θα το καταλάβετε καλύτερα. Μπορείτε σαφώς να προσδιορίσετε ότι εκεί βρίσκονται οι ρίζες πολλών ιδεών του. Αυτό είναι απολύτως λογικό. Τελικά, ο αρχιτέκτονας έζησε εδώ μέχρι τα 29 του χρόνια.

Εδώ ο Le Corbusier άνοιξε το πρώτο του γραφείο αρχιτεκτονικής.

Αφού έφυγε από την Ελβετία, ο Corbusier εργάστηκε επίσης στην Αργεντινή, την Ιαπωνία και την Ινδία

Le Corbusier Palace of Justice Ινδία

Στις αρχές του αιώνα, το La Chaux-de-Fonds ήταν γνωστό ως η πόλη των ρολογιών. Η μισή παγκόσμια παραγωγή έγινε εδώ! Απλά φανταστείτε το!

Η δημοτικότητα των τοπικών ρολογιών δεν συνδέθηκε μόνο με την υψηλής ποιότητας τεχνική κατασκευή. Τα ελβετικά ρολόγια ήταν επίσης τόσο δημοφιλή επειδή πολλή δεξιοτεχνία πέρασε στην επεξεργασία τους. Αυτό σου έδωσε έναν μοναδικό χαρακτήρα.

Ο Le Corbusier ήταν ένας καλλιτέχνης, αρχιτέκτονας και σχεδιαστής που ακούραστα εννοιολογούσε

Le Corbusier Villa Jeanneret Perret

Σε αυτόν ακριβώς τον κλάδο εργάστηκε ο νεαρός Charles-Edouard μέχρι που άρχισε να ασχολείται με την αρχιτεκτονική. Η αίσθηση του χρόνου και η επιθυμία να τον πιάσουν σίγουρα έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω δουλειά του.

Όπως πολλοί ιδιοφυείς, έτσι και ο ταλαντούχος Ελβετός ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του

Le Corbusier sw

Το φυσικό φως

Ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του La Chaux-de-Fonds, της πατρίδας του Le Corbusier, συνδέθηκε με το φυσικό φως. Το τοπίο κατασκευάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε ένα μεγάλο μέρος του να εισρέει σε αυτό. Αυτό με τη σειρά του διευκόλυνε το δημιουργικό έργο του αρχιτέκτονα. Τα ίδια τα κτίρια αντιμετώπιζαν το δρόμο με μεγάλα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Είχαν αυτό το άνοιγμα, το οποίο αργότερα διαμόρφωσε έντονα την αρχιτεκτονική του Le Corbusier μαζί με άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά.

Το Notre Dame του Ronchamp, χτισμένο τη δεκαετία του ’50, είναι ένα από τα πιο διάσημα κτίρια σε μοντέρνο στιλ

Παρεκκλήσι Le Corbusier de notrdame Γαλλία 1955

Villa Jeanneret-Perret (επίσης Maison Blanche)

Ο Λευκός Οίκος εξακολουθεί να είναι γνωστός ως το πειραματικό εργαστήριο του Corbusier, όπου έκανε τα πρώτα του βήματα στον κονστρουκτιβισμό

Παράθυρο Le Corbusier Villa Jeanneret Perret

Πίσω από αυτό το όνομα βρίσκεται το πρώτο έργο της Villa Jeanneret-Perret Le Corbusiers. Αυτό είναι το σπίτι των γονιών του. Βρίσκεται επίσης στο La Chaux, όπως αποκαλούν οι Ελβετοί την πατρίδα του αρχιτέκτονα. Η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 1912.

Εδώ αναπτύχθηκε η γλώσσα σχεδιασμού, η οποία στη συνέχεια είχε πολύ ισχυρή επιρροή στην πορεία του ως αρχιτέκτονας.

Η πρώτη τέχνη που έκανε ο νεαρός Corbusier ήταν η ζωγραφική σε καντράν

Ρολόι Le Corbusier

Δη στο σπίτι των γονιών του μπορείτε να δείτε την προσπάθεια να ενσωματωθεί η εξωτερική περιοχή στο εσωτερικό. Ταυτόχρονα, ο διαχωρισμός του εσωτερικού δωματίου διαμορφώθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει άφθονο χώρο για διάφορες μετατροπές.

Εντυπωσιακά για τον εξωτερικό χώρο είναι τα πολύ καλά μελετημένα μονοπάτια που οδηγούν στο σπίτι και στον «πάνω» κήπο.

Ο Λε Κορμπουζιέ ήταν φανατικός που οι πολιτικές του προτιμήσεις δεν ήταν μυστικές

Ο Le Corbusier βελτιστοποιήθηκε

Οι είσοδοι είναι σχεδόν αόρατες με την πρώτη ματιά. Μόνο μετά από μια υπόδειξη ή μετά από προσεκτική εξέταση αναγνωρίζει κανείς ότι είναι κάτι τέτοιο. Αυτό δίνει στην έννοια έναν ορισμένο μυστικισμό, ο οποίος είναι επίσης χαρακτηριστικός της μεταγενέστερης αρχιτεκτονικής του Le Corbusier.

Το ξύλινο πλέγμα είναι διακριτικό για τον κήπο.

Μετά τη Villa Jeanneret-Perret, ο Le Corbusier αποχαιρέτησε την πατρίδα του και ανέπτυξε ό, τι έμαθε εδώ σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου.

50 χρόνια μετά τον θάνατο του Κομπουζιέ, μόνο τα μνημειώδη κτίρια θυμίζουν την εφευρετικότητα του

Le Corbusier Villa Jeanneret Perret bauhaus