Ο κλάδος σήμερα αντιμετωπίζει εξαιρετικά σοβαρές προκλήσεις ασφάλειας. Υπάρχουν ακόμη πολύ αυστηροί κανονισμοί για την εξοικονόμηση ενέργειας. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα νέα κτίρια είναι καλά εξοπλισμένα για να αντέχουν σε σεισμούς, πυρκαγιές και άλλους κινδύνους. Αλλά τα παλαιότερα ανακατασκευάζονται και ανανεώνονται προκειμένου να τα προσαρμόσουν στις νέες απαιτήσεις. Μέρος αυτών των μέτρων ασφάλειας και εκσυγχρονισμού είναι ο εξαερισμός. Αυτή είναι μια σημαντική πτυχή για πολλές σύγχρονες προσόψεις. Αλλά οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται είναι εντελώς διαφορετικές.

Σε μια σύγχρονη αεριζόμενη πρόσοψη, ο αέρας κυκλοφορεί σαν στην καμινάδα

Απεικόνιση της αρχής της αεριζόμενης πρόσοψης

Τι είναι οι αεριζόμενες σύγχρονες προσόψεις ούτως ή άλλως?

Αυτό που κάνει μια πρόσοψη να αερίζεται είναι το κενό μεταξύ του πίνακα μόνωσης και της εξωτερικής επένδυσης της πρόσοψης. Δημιουργείται το λεγόμενο φαινόμενο καμινάδας. Ο αέρας κυκλοφορεί ελεύθερα από κάτω προς τα πάνω. Αυτό εξασφαλίζει φυσικό αερισμό. Αυτό καθιστά τις σύγχρονες προσόψεις πιο ευέλικτες όσον αφορά την προσαρμογή στις ειδικές ανάγκες.

Πολλές νέες δυνατότητες σχεδίασης ανοίγουν εξίσου καθαρά οπτικά.

Μια σύγχρονη αεριζόμενη πρόσοψη έχει συχνά πολύ πρωτότυπη αισθητική

μεγάλη θέα στην πρόσοψη αεριζόμενο

Αεριζόμενες σύγχρονες προσόψεις από το Isopan

Στην παραπάνω εικόνα και στις δύο παρακάτω μπορείτε να δείτε τα μοντέρνα σχέδια πρόσοψης της Isopan. Είναι θυγατρική του Manni Group. Η Isopan είναι ένας παγκόσμιος κατασκευαστής μονωτικών πάνελ που δραστηριοποιείται πλέον στο Μεξικό και τη Ρωσία. Η εταιρεία συνεργάζεται με την Inpek. Αυτό έχει αναπτύξει καινοτόμες σύγχρονες αεριζόμενες προσόψεις. Αντιπροσωπεύουν συστήματα που συνδυάζουν τη μονωτική ισχύ των σύνθετων πάνελ με την αισθητική αξία των αρχιτεκτονικών πάνελ πρόσοψης. Οι σύγχρονες προσόψεις σας είναι κατασκευασμένες τόσο από HPL όσο και από Ορυκτό μαλλί κατασκευασμένο.

Ο σύγχρονος εξαερισμός της πρόσοψης βασίζεται σε απλές αλλά καινοτόμες αρχές

ενδιαφέρουσα τεχνολογία για αεριζόμενη πρόσοψη

Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαφορετικούς τύπους κτιρίων. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές πτυχές που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Για να επιλέξετε το καλύτερο δυνατό προϊόν, θα πρέπει να λάβετε υπόψη πολλούς παράγοντες. Ο χρόνος εγκατάστασης και το επιθυμητό επίπεδο αντοχής στη φωτιά και το νερό είναι σημαντικά. Οι αισθητικές και σχεδιαστικές απαιτήσεις του πελάτη είναι επίσης σημαντικές.

Αυτός ο μοντέρνος σχεδιασμός πρόσοψης φαίνεται πολύ ελκυστικός

διάτρητες αεριζόμενες προσόψεις

Σε αντίθεση με τις συμβατικές τεχνικές για αεριζόμενες προσόψεις, δεν υπάρχει ανάγκη για φέροντες τοίχους. Τα σύνθετα πάνελ αποτελούνται από δύο εξωτερικά μεταλλικά στρώματα. Αυτά βρίσκονται και στις δύο πλευρές των τμημάτων μόνωσης από πολυουρεθάνη ή πετροβάμβακα. Έτσι, η κατασκευή προστατεύεται πλήρως από κακές καιρικές συνθήκες και φθορά.

Ο χρόνος εγκατάστασης τέτοιων αεριζόμενων προσόψεων είναι αρκετά σύντομος. Επιπλέον, επιτυγχάνετε ένα πολύ υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Διατίθενται διάφορα διαφορετικά χρώματα και φινιρίσματα. Η διαφορά στις τεχνολογίες είναι ήδη ορατή εξωτερικά.

Αυτό το παράδειγμα δείχνει ότι τα σχέδια αεριζόμενων προσόψεων είναι μια ευρέως διαδεδομένη τάση. Υπάρχουν πολλές διαφορές στις τεχνικές που παρέχουν την ποιότητα, την εγκατάσταση και την αποτελεσματικότητα.

Φυσικά, καταλήγουν να αποκλίνουν το ένα από το άλλο σε εξωτερική εμφάνιση. Αντιπροσωπεύουμε μερικές εναλλακτικές λύσεις μετά το κείμενο. Μπορείτε να δείτε γραφικά των λειτουργικών τους αρχών και πώς μπορούν να φαίνονται στην πράξη στην παρακάτω συλλογή εικόνων. Έτσι μπορείτε να δείτε πόσο διαφορετικές μπορεί να είναι οι σύγχρονες αεριζόμενες προσόψεις.

Πηγή κειμένου: https://www.archdaily.com

Μια πιθανή αρχή κατασκευής για αεριζόμενες σύγχρονες προσόψεις

διατομή αεριζόμενη πρόσοψη

Σχεδιασμός πρόσοψης από μέταλλο – αεριζόμενος

πολυώροφη αεριζόμενη πρόσοψη

Αυτή η τεχνική ενσωματώνει τη δυνατότητα ενός κάθετου κήπου

μοντέρνα σπίτια αεριζόμενη πρόσοψη

Σε αντίθεση με τα άλλα παραδείγματα, η βιομηχανική αισθητική κυριαρχεί εδώ

μεταλλική μοντέρνα πρόσοψη

Καλλιτεχνικός και μοντέρνος σχεδιασμός – αυτό είναι δυνατό με σύγχρονες αεριζόμενες προσόψεις

πολύχρωμη πρόσοψη αεριζόμενη

Η θέα μέσα από την αεριζόμενη πρόσοψη είναι συνήθως πολύ ενδιαφέρουσα

σκάλα αεριζόμενης πρόσοψης

Μπορείτε να συνδυάσετε πολλές τεχνικές εξαερισμού σε μια πρόσοψη

Αεριζόμενη πρόσοψη βλέπουν διαφορετικές τεχνικές