Τρισδιάστατη εκτύπωση για σχεδιασμό μοντέλου οπτικοποίησης αρχιτεκτονικής

Τρισδιάστατη εκτύπωση για αρχιτεκτονική απεικόνιση – Ανακαλύψτε τις απίστευτες δυνατότητες των τρισδιάστατων αρχιτεκτονικών μοντέλων

Θα ζούσατε σε ένα σπίτι από τυπωμένο πλαστικό; Με την τρισδιάστατη εκτύπωση, οι δυνατότητες της αρχιτεκτονικής φτάνουν στα όριά της.

Η τρισδιάστατη εκτύπωση μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε κάτι από το τίποτα.

Το νερό στάζει από τη βρύση στο νεροχύτη τη νύχτα; Με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορείτε να το αλλάξετε με άλλο. Έχει σπάσει η λαβή στο ασημένιο συρτάρι μαχαιροπίρουνα; Κανένα πρόβλημα – εγκαθίσταται ένα νέο με μία κίνηση!

Οι δυνατότητες της τρισδιάστατης εκτύπωσης είναι ιδιαίτερα συναρπαστικές για τους αρχιτέκτονες. Η αποτελεσματική χρήση υλικών, χρόνου και εργασίας μπορεί να δείξει το δρόμο προς το μέλλον.

Η Sophia Tang, σχεδιάστρια από το στούντιο Softkill Design, έδωσε τη γνώμη της για τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας. Δεν θεωρεί ότι η σχέση τιμής-απόδοσης είναι η πιο σημαντική ιδιότητα. Είναι πολύ περισσότερο για την ελευθερία που αποκτούν οι αρχιτέκτονες κατά το σχεδιασμό.

Το στούντιο της Sofia Tang είναι μία από τις πολλές εταιρείες που ήδη επωφελούνται από τα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου σχεδιασμού.

Είναι μια καινοτομία που θα συμβάλει στην παραγωγή αριστουργηματικών έργων για πολλά χρόνια

Τρισδιάστατη εκτύπωση για αρχιτεκτονική οπτικοποίηση μοντέλο κτιρίου δομή κτιρίου

Ο Janjaap Ruijssenaars διευθύνει ένα γραφείο αρχιτεκτονικής της Δανίας. Το τελευταίο του τρισδιάστατο σχέδιο γεννήθηκε πρόσφατα. Η ομάδα μπόρεσε να αναπαράγει ολόκληρη τη δομή του κτιρίου εκ των προτέρων σε 3-D. Αν μια μέρα δεν θα μπορείτε να εκτυπώσετε εκ των προτέρων τα κτίρια σε πλήρες μέγεθος?

Η κάτοψη δείχνει το σπίτι, το οποίο ονομάζεται σπίτι τοπίου

Τρισδιάστατη εκτύπωση για σχεδιασμό μοντέλου οπτικοποίησης αρχιτεκτονικής

Στην αρχή αυτού του σχεδιασμού ήταν μια πολύ απλή ερώτηση: μπορεί αυτό το κτίριο να μοιάζει με τοπίο; Αυτό σημαίνει – ένα έργο μπορεί να προκύψει χωρίς αρχή ή τέλος?

Το σπίτι είναι ένας βρόχος με βήματα από τον ένα όροφο στον άλλο

Τρισδιάστατη εκτύπωση για αρχιτεκτονική απεικόνιση μοντέλων σκαλοπατιών

Μαζί με τον καλλιτέχνη Rinus Roelofs, το στούντιο Ruijssenaars σχεδιάστηκε με τη μορφή μιας άπειρης λωρίδας Möbius. Όλα τα επίπεδα έχουν την ίδια επιφάνεια.

Το Ruijssenaars θα γεμίσει ολόκληρο το τυπωμένο πρωτότυπο με σκυρόδεμα και άλλα υλικά στερέωσης

Τρισδιάστατη εκτύπωση για σχεδιασμό μοντέλου οπτικοποίησης αρχιτεκτονικής

Η κατασκευή του σπιτιού είχε προγραμματιστεί για το 2014. Οι μόνες εξαιρέσεις είναι τα γυάλινα ανοίγματα.

Ο εκτυπωτής θα χρησιμοποιήσει ένα μείγμα άμμου και συνδετικών μέσων για να εκτυπώσει κάθε περιοχή 6 έως 8 μέτρων του σπιτιού.

Αυτός ο σχεδιασμός δεν είναι τόσο άμεσα διαθέσιμος αυτή τη στιγμή. Οι αρχιτέκτονες από το Ruijssenaars πιστεύουν στο μέλλον της σύνδεσης μεταξύ τρισδιάστατης ζωγραφικής και αρχιτεκτονικής. Κατά τη γνώμη τους, αυτό θα οδηγούσε στη δημιουργία πολλών καινοτόμων κατασκευών.

Η κατασκευή βασίζεται σε έναν τύπο που μιμείται την ανάπτυξη ενός οστού

Τρισδιάστατη εκτύπωση για αρχιτεκτονική οπτικοποίηση μοντέλο πρωτότυπο

Το Softkill Studio έχει ένα πολύ άγριο στιλ, ένα ιδιαίτερο είδος προσέγγισης στον τρισδιάστατο σχεδιασμό. Η ιδέα εδώ είναι να δείξουμε το τρισδιάστατο μοντέλο σε σχήμα 1:33. Αποτελείται εξ ολοκλήρου από συνθετικό ύφασμα 3-Δ και είναι ένας υπέροχος τρόπος για να μειώσετε τις ώρες εργασίας.

Μετακινεί περισσότερο υλικό στα κρίσιμα σημεία και χρησιμοποιεί μόνο φυσικά και αποτελεσματικά στοιχεία.

Αυτό το πρωτότυπο σχέδιο είναι το μοτίβο ενός τρισδιάστατου σπιτιού. Ταυτόχρονα, αντιπροσωπεύει μια πειραματική περιοχή για τους τύπους αλληλεπίδρασης μεταξύ αρχιτεκτονικής και τρισδιάστατου σχεδιασμού.

Σίγουρα, πρέπει να λύσετε πολλές διαφορετικές εργασίες υλικοτεχνικής υποστήριξης. Αυτό θα εγείρει όλες τις ανησυχίες σχετικά με τη λειτουργία και την άνεση στην πραγματική ζωή.

Η Softkill εργάζεται επί του παρόντος σε μια δεύτερη έκδοση του σπιτιού

Τρισδιάστατη εκτύπωση για μοντέλο οπτικοποίησης αρχιτεκτονικής φουτουριστικό

Μετά από χρόνια έρευνας για τη βελτιστοποίηση της δομής, η εταιρεία πιστεύει ότι έχει ανακαλύψει έναν αποτελεσματικό τρόπο για να κάνει φθηνότερες κατασκευές. Δεν χρειάζεται να θυσιάσουμε τη δομική ακεραιότητα. Για την εταιρεία, το σπίτι ήταν ένα πείραμα. Κάποιος προσπάθησε να δημιουργήσει σχεδιασμό ή αισθητική μόνο σε 3-D.

Η τοξωτή κατασκευή είναι σχεδόν εντελώς αδιάβροχη

Τρισδιάστατη εκτύπωση για αρχιτεκτονική απεικόνιση μοντέλου σχεδιασμού σπιτιού

 Τα εσωτερικά τοιχώματα και η εξωτερική επιφάνεια είναι υδατοαπωθητικά και έτσι προστατεύουν τη δομή από τη βροχή.

Ο σχεδιασμός μπορεί να κατασκευαστεί από όλα τα είδη υλικών.

Όμως, η τραπεζική εταιρεία Softkill αποφάσισε να χρησιμοποιήσει βιοπλαστικά με λέιζερ

Τρισδιάστατη εκτύπωση για εσωτερική διακόσμηση μοντέλου οπτικοποίησης αρχιτεκτονικής

Σύμφωνα με το στούντιο, το σπίτι με τις 31 ενότητες του μπορεί να εκτυπωθεί εντός τριών εβδομάδων. Κάθε κομμάτι έχει μήκος περίπου 8 μέτρα και πλάτος 4 μέτρα. Το σπίτι θα είναι αρκετά ελαφρύ για να μεταφερθεί με φορτηγό.

Χωρίς κόλλα, τα διαφορετικά μέρη θα κατέρρεαν απλά μαζί. Στη συνέχεια, μπορείτε να το επεκτείνετε ξανά μέσα σε μία ημέρα.

Τα υλικά εδώ ήταν εμπνευσμένα από ένα στρώμα ξύλινου υφάσματος

Τρισδιάστατη εκτύπωση για μοντέλο απεικόνισης αρχιτεκτονικής εκτός δάσους

Ο σχεδιαστής Bryen Allen και η γλύπτρια Stephanie Smith εργάστηκαν μαζί σε ένα έργο παρόμοιο με αυτό του Softkill.

 Φανταστείτε να παρακολουθείτε ζωντανά το πείραμα κατασκευής του σπιτιού σας! Υπέροχο, έτσι δεν είναι; Αυτό μάλλον δεν θα είναι πλέον πρόβλημα για τους ανθρώπους του μέλλοντος. Πόσο χαρούμενοι θα είναι μόνο αυτοί οι άνθρωποι …

Θα απευθυνθείτε επίσης σε έναν τρισδιάστατο αρχιτέκτονα?

Τρισδιάστατη εκτύπωση για σχεδιασμό μοντέλου οπτικοποίησης αρχιτεκτονικής