Η ανάγκη για φροντίδα, ανεξάρτητα από το επίπεδο φροντίδας, ανατρέπει πολλά πράγματα. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τη ζωή στο σπίτι. Οι σκάλες που παλαιότερα ήταν διαχειρίσιμες αποτελούν πλέον μεγάλη πρόκληση: Το μπάνιο και άλλα μέτρα υγιεινής αποτελούν πονοκέφαλο καθώς αυξάνουν τον κίνδυνο τραυματισμού. το γεγονός είναι, ότι όσοι χρειάζονται φροντίδα πρέπει πρώτα να συνηθίσουν στη νέα τους κατάσταση. Το κοινωνικό περιβάλλον και οι δομικές αλλαγές στους τέσσερις τοίχους σας μπορούν να σας βοηθήσουν. Συγκεντρώσαμε τα πιο σημαντικά μέτρα ανακαίνισης για όσους έχουν ανάγκη από φροντίδα και φροντίδα συγγενών για εσάς.

Έξυπνα αναδιαμορφωμένο - ζώντας με επίπεδο φροντίδας όμορφη ζωή παρά την ανάγκη για φροντίδα

Περισσότερο κράτημα με λαβές

Οι λαβές και οι αγκύλες είναι τόσο απλές όσο και ευρηματικές. Βοηθούν στη σημαντική μείωση του κινδύνου πτώσεων και ατυχημάτων. Έξω, μπορούν να προσαρτηθούν στην είσοδο καθώς και στη βεράντα. Εάν είστε ακόμα σε θέση να ανεβείτε σκάλες παρά την ανάγκη για φροντίδα, οι λαβές είναι μεγάλη βοήθεια. Οι αγκύλες εξυπηρετούν έναν σημαντικό σκοπό όχι μόνο σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και στο μπάνιο. Μακριά Επίπεδο φροντίδας 2 μπορεί να είναι χρήσιμο να τα επισυνάψετε. Κατάλληλα μέρη είναι δίπλα στην τουαλέτα, στο ντους ή στην μπανιέρα. Πρόσθετα βοηθήματα όπως σκαμπό ντους μπορούν επίσης να είναι χρήσιμα αν δεν μπορείτε πλέον να σταθείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα ή εάν γενικά αισθάνεστε ανασφαλής.

Εξερευνήστε τα πατώματα χρησιμοποιώντας ανελκυστήρες σκαλοπατιών

Όταν οι άνθρωποι δεν είναι πλέον σε θέση να ανέβουν τις σκάλες στο σπίτι τους, αυτό συχνά οδηγεί στο γεγονός ότι σε ορισμένα δωμάτια δεν υπάρχει καν είσοδος. Όλη η ζωή μεταφέρεται στη συνέχεια σε έναν όροφο. Ωστόσο, αυτό δεν εξασφαλίζει ικανοποίηση εάν ένα μεγάλο μέρος του περιβάλλοντος του σπιτιού δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί. Ένας ανελκυστήρας σκάλας είναι ένας καλός τρόπος για να λύσετε αυτό το πρόβλημα. Μπορεί να στερεωθεί σχεδόν σε κάθε σκάλα. Για αυτό χρησιμοποιούνται ράγες, στις οποίες κινείται ο ανελκυστήρας. Εάν παίζετε με την αγορά ανελκυστήρα σκάλας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με μια εξειδικευμένη εταιρεία. Έχετε τη δική σας λύση για σκάλες που δεν είναι ευθείες. Στην καλύτερη περίπτωση, λάβετε μια προσφορά εκ των προτέρων. Έτσι, μπορείτε να αποφασίσετε με ειρήνη εάν θέλετε να εξετάσετε την επένδυση.

Έξυπνα αναδιαμορφωμένο - ζείτε με ανελκυστήρα σκάλας επιπέδου φροντίδας στο σπίτι

Καλύτερη πλοήγηση στα κατώφλια

Οι άνθρωποι που χρειάζονται φροντίδα συχνά βασίζονται σε βοηθήματα για να βιώσουν μεγαλύτερη ανεξαρτησία στην καθημερινή τους ζωή. Αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα, έναν κύλινδρο ή μια ηλεκτρική αναπηρική καρέκλα. Ανεξάρτητα από το αν εξαρτάστε ή όχι από ένα όχημα, το να χαμηλώνετε τα περβάζια της πόρτας έχει νόημα σε πολλές περιπτώσεις. Άλλωστε, δεν είναι μόνο δύσκολο να ξεπεραστούν με βοηθήματα βάδισης, αλλά αντιπροσωπεύουν επίσης έναν κρίσιμο κίνδυνο πτώσης. Ένα στοιχείο πόρτας χωρίς κατώφλι ή μικρές ράμπες από καουτσούκ μπορούν να κάνουν το εσωτερικό πιο εύκολο να περπατήσετε και να οδηγήσετε. Αυτό συχνά απαιτεί λίγη προσπάθεια.

Το ντους διευκολύνεται

Έχουμε ήδη αναφέρει ότι οι λαβές και οι αγκύλες στο μπάνιο μπορούν να απλοποιήσουν τα μέτρα υγιεινής. Για όσους χρειάζονται φροντίδα, αξίζει επίσης να σκεφτείτε ένα καμπίνα ντους. Εάν η είσοδος είναι πολύ υψηλή, η ανεξαρτησία στην καθημερινή ζωή μειώνεται σημαντικά. Εάν έχετε ένα σχετικό επίπεδο φροντίδας, για παράδειγμα το επίπεδο φροντίδας 5, μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ανελκυστήρα μπανιέρας. Επιτρέπει το μπάνιο ακόμη και για άτομα με σοβαρούς σωματικούς περιορισμούς. Το ζεστό νερό θεωρείται ωφέλιμο, ειδικά σε περίπτωση πόνου ή για χαλάρωση. Με τα σωστά μέτρα μετατροπής, μπορείτε ακόμα να απολαύσετε μπανιέρες. Εάν εξαρτάστε από αναπηρικό καροτσάκι, έχετε την επιλογή να εγκαταστήσετε ένα νέο νιπτήρα σε άνετο ύψος. Μια καλή οδηγία εδώ είναι 67 εκατοστά πάνω από το πάτωμα.

Έξυπνα ανακαινισμένο - ζώντας με άκρες αναπηρικών αμαξιδίων μπάνιου επιπέδου φροντίδας

Προσοχή: Κίνδυνος τραυματισμού: Συμβουλές για την καθημερινή ζωή

Τα μέτρα μετατροπής μπορούν να αυξήσουν σημαντικά την ανεξαρτησία και την άνεση. Ωστόσο, το ζήτημα της ασφάλειας είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να υποστηριχθεί μόνο από πρόσθετες εγκαταστάσεις. Ακόμη και οι απλές αλλαγές σας βοηθούν να μετακινηθείτε με ασφάλεια στο περιβάλλον του σπιτιού σας παρά την ανάγκη για φροντίδα. Θα θέλαμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία για να σας δώσουμε λίγη τροφή για σκέψη.

  • Ελέγξτε το περιβάλλον σας για άκρες χαλιού: Τα χαλιά είναι δημοφιλή. Δίνουν στα δωμάτια μια ξεχωριστή πινελιά. Δυστυχώς, μπορούν επίσης να αυξήσουν τον κίνδυνο πτώσεων. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν οι άκρες του χαλιού είναι αρκετά ψηλές. Με περιορισμένη κινητικότητα, αυτό μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε ατυχήματα. Επιπλέον, η πλοήγηση σε χαλιά με ρολό δεν είναι εύκολη. Στην καλύτερη περίπτωση, βγάλτε τα χαλιά από το χώρο διαβίωσής σας ή προσέξτε αυτά που έχουν χαμηλή άκρη χαλιού.
  • Βεβαιωθείτε ότι όλα είναι εύκολα προσβάσιμα: Αυτή η συμβουλή ακούγεται απλή, αλλά δεν εφαρμόζεται με συνέπεια σε πολλά νοικοκυριά. Τα άτομα που χρειάζονται φροντίδα υποφέρουν από σωματικούς ή ψυχικούς περιορισμούς. Ακόμα και οι απλές δουλειές του σπιτιού αποτελούν πρόκληση γι ‘αυτούς. Τότε είναι σημαντικό να κάνετε τα αντικείμενα εύκολα προσβάσιμα. Επομένως, τα πιάτα δεν πρέπει να βρίσκονται στο επάνω ντουλάπι. Μικρά βοηθήματα, όπως η πένσα, κάνουν την καθημερινότητα πιο εύκολη. Με αυτό, για παράδειγμα, το τηλεχειριστήριο μπορεί να πλησιάσει.
  • Σχεδιάστε τα δωμάτιά σας με σαφήνεια: Τα άτομα που χρειάζονται φροντίδα θα πρέπει φυσικά να μπορούν να ζουν με τη γεύση τους. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται η ευημερία στους τέσσερις τοίχους σας. Παρ ‘όλα αυτά, είναι σκόπιμο να εφαρμοστεί μια καλά μελετημένη έννοια ζωής. Μια τακτοποιημένη δομή κάνει θαύματα. Για να μην υπάρχει σλάλομ, μπορούν να αφαιρεθούν περιττά φωτιστικά δαπέδου, πολυθρόνες και τραπεζάκια.

Έξυπνα αναδιαμορφωμένο - ζώντας με υψηλό επίπεδο φροντίδας Επιπλώστε το μπάνιο κατάλληλα για όσους έχουν ανάγκη από φροντίδα

Το ζήτημα της χρηματοδότησης

Εάν είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθούν ανακαινίσεις στο σπίτι λόγω ανάγκης για φροντίδα, ανακύπτει φυσικά το ερώτημα ποιος θα πληρώσει τα έξοδα. Άλλωστε, οι αλλαγές μπορεί να κοστίσουν αρκετές χιλιάδες ευρώ. Τα καλά νέα είναι ότι το ασφαλιστικό ταμείο μακροχρόνιας περίθαλψης συνεισφέρει έως και 4.000 ευρώ. Τα γραφεία ένταξης, τα γραφεία κοινωνικής πρόνοιας και η KfW Bank είναι επίσης πιθανές επαφές.

Έξυπνα ανακαινισμένο - ζώντας με υψηλό επίπεδο ράμπες φροντίδας στο σπίτι