Λαμβάνοντας υπόψη την κλιματική αλλαγή, κάθε άτομο μπορεί και πρέπει να συμβάλει στην περισσότερη προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό είναι ιδιαίτερα δυνατό στον τομέα της κατασκευής κατοικιών. Με αυτόν τον τρόπο, οι ιδιοκτήτες κτιρίων μπορούν να επιλέξουν οικολογικές εξωτερικές όψεις που εξυπηρετούν το περιβάλλον. Μεταξύ άλλων είναι Προκατασκευασμένα σπίτια, ηλιακοί συλλέκτες και πράσινη στέγη βοηθώντας στο να φτιάξετε το σπίτι σας όσο το δυνατόν πιο οικολογικά. Μια άλλη επιλογή είναι να αφήσετε τα φυτά να αναπτυχθούν στην πρόσοψη. Σε κάθε περίπτωση, η μόνωση υψηλής ποιότητας είναι ζωτικής σημασίας.

Μια μοντέρνα πρόσοψη φαίνεται καλή και ταυτόχρονα πληροί τα οικολογικά πρότυπα

Οικολογικές εξωτερικές προσόψεις Πώς να κάνετε το σπίτι σας πιο φιλικό προς το περιβάλλον όμορφη ξύλινη πρόσοψη

Όλα είναι μόνο μια πρόσοψη?

Η εξωτερική πρόσοψη είναι σαν μια τηλεφωνική κάρτα ενός σπιτιού. Κατά συνέπεια, οι άνθρωποι δίνουν μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι η πρόσοψή τους είναι ελκυστική και αξιόπιστη. Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, για να προσαρμόσετε την πρόσοψη στην ατμόσφαιρα, στο οποίο βρίσκεται το αντίστοιχο σπίτι. Οι ξύλινες προσόψεις, για παράδειγμα, είναι εξαιρετικά δημοφιλείς επειδή έχουν μια φυσική γοητεία που λειτουργεί καλά τόσο σε αγροτικές όσο και σε αστικές περιοχές. Υπάρχουν όμως πολλά άλλα υλικά και χρώματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σχεδιάσετε τη δική σας πρόσοψη σπιτιού.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι δεν περιορίζονται στα οπτικά χαρακτηριστικά μιας πρόσοψης, αλλά και την σχεδιάζουν οικολογικά. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να αποκτήσετε το σπίτι σας ώστε να είναι ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον και διασφαλίζει ότι βοηθά στην προστασία του περιβάλλοντος. Τέτοια μέτρα μπορούν ήδη να ληφθούν κατά την κατασκευή του σπιτιού, αλλά ο οικολογικός σχεδιασμός είναι επίσης εύκολα εφικτός με τα υπάρχοντα σπίτια.

Οικολογικές εξωτερικές όψεις Έτσι το σπίτι σας γίνεται ένας περιβαλλοντικά συνειδητός κήπος στην οροφή

Ένα προκατασκευασμένο σπίτι ως οικολογική μέθοδος κατασκευής

Ένα προκατασκευασμένο σπίτι προσφέρει τη δυνατότητα να συμπεριλάβει από την αρχή οικολογικές πτυχές στη διαδικασία κατασκευής. Πολλοί κατασκευαστές επιλέγουν μοντέλο με ξύλινη κατασκευή. Το ξύλο είναι ένα ιδιαίτερα βιώσιμο υλικό που καθιστά ένα σπίτι φιλικό προς το περιβάλλον. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το ξύλο που χρησιμοποιείται προέρχεται από την περιοχή και παράγεται οικολογικά.

ΕΝΑ υψηλής ποιότητας προκατασκευασμένο σπίτι Παρεμπιπτόντως, δεν είναι κυρίως μια ιδιοκτησία που παραδίδεται με το κλειδί στο χέρι. Μάλλον, είναι ένας συγκεκριμένος τρόπος κατασκευής. Τα μεμονωμένα εξαρτήματα δεν κατασκευάζονται πρώτα στο ακίνητο, αλλά κατασκευάζονται εκ των προτέρων και στη συνέχεια παραδίδονται. Με αυτήν τη διαδικασία υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσετε με τρόπο εξοικονόμησης πόρων και να σχεδιάσει τα επιμέρους συστατικά οικολογικά. Αυτό μειώνει το χρόνο κατασκευής αφενός και καθιστά την κατασκευή βιώσιμη αφετέρου.

Χρησιμοποιήστε ηλιακή ενέργεια με ηλιακούς συλλέκτες

Η παραγωγή ενέργειας έχει καθοριστική επίδραση στο αν ένα σπίτι είναι οικολογικό ή όχι. Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές εργάζονται με ηλιακούς συλλέκτες που είναι τοποθετημένοι στην οροφή. Αυτά είναι ικανά για, Συλλέξτε το φως του ήλιου και χρησιμοποιήστε το για να παράγετε ενέργεια. Ανάλογα με το σύστημα, οι ενεργειακές απαιτήσεις του σπιτιού μπορούν να καλυφθούν σχεδόν πλήρως. Σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει ακόμη και πάρα πολύ διαθέσιμη ενέργεια, η οποία μπορεί στη συνέχεια να τροφοδοτηθεί στο δημόσιο δίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, οι κατασκευαστές εξακολουθούν να κερδίζουν κάποια χρήματα.

Η φωτοβολταϊκή τεχνολογία επεκτείνεται και τελειοποιείται συνεχώς. Υπάρχουν πλέον τα λεγόμενα φωτοβολταϊκά πάνελ με τα οποία μπορεί να επενδυθεί ολόκληρη η πρόσοψη. Οι ηλιακοί συλλέκτες δεν είναι πλέον μόνο στην οροφή, αλλά μπορούν Πιάστε το φως του ήλιου από παντού. Ωστόσο, τα φωτοβολταϊκά πάνελ εξακολουθούν να είναι μια πολύ νέα τεχνολογία, γι ‘αυτό και είναι σχετικά ακριβά. Τέτοια πάνελ χρησιμοποιούνται σήμερα κυρίως σε εμπορικά περιβάλλοντα. Εάν η ζήτηση είναι αρκετά υψηλή, ωστόσο, θα γίνουν επίσης ενδιαφέρουσες για ιδιώτες ιδιοκτήτες.

Με τα ηλιακά πάνελ στην οροφή, το σπίτι σας γίνεται πολύ πιο οικολογικό

Οικολογικές εξωτερικές προσόψεις Έτσι το δικό σας σπίτι γίνεται πιο περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένο πάνελ ηλιακής ενέργειας

Αφήστε την πρόσοψη κατάφυτη από φυτά

Όλο και περισσότερο στις μητροπολιτικές περιοχές, όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες κτιρίων επιλέγουν μια πράσινη πρόσοψη. Μεταξύ άλλων, αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι τα φυσικά στοιχεία μπορούν να ενσωματωθούν στο αστικό τοπίο χωρίς να χρειαστεί να αφήσουν ανεκμετάλλευτη πολύτιμη οικοδομική γη. Μια τέτοια πράσινη πρόσοψη έχει πολλά πλεονεκτήματα. Μεταξύ άλλων βελτιώνει το μικροκλίμα, αφαιρώντας το διοξείδιο του άνθρακα από τον περιβάλλοντα αέρα και εμπλουτίζοντάς το με οξυγόνο. Επιπλέον, το πράσινο μπορεί να χρησιμεύσει ως θερμική προστασία και θερμομόνωση, πράγμα που σημαίνει ότι τα μεμονωμένα δωμάτια δεν χρειάζεται να θερμαίνονται ή να ψύχονται τόσο πολύ.

Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει μια πράσινη πρόσοψη αποτελεσματική προστασία από θόρυβο, αφού τα ηχητικά κύματα αναχαιτίζονται αξιόπιστα. Έτσι, οι κάτοικοι του σπιτιού απολαμβάνουν μια ευχάριστη ξεκούραση. Τα φυτά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την προστασία του κτιρίου. Για παράδειγμα, η ισχυρή υπεριώδης ακτινοβολία δεν διεισδύει πλέον τόσο εύκολα στο κτίριο και η βροχή δεν προκαλεί πλέον ζημίες τόσο εύκολα. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, οι πράσινες προσόψεις έχουν φυσικά αισθητικά πλεονεκτήματα και δίνουν στο κτίριο μια ατομική και φυσική εμφάνιση.

Βάλτε σε μια πράσινη στέγη

Εκτός από τους ηλιακούς συλλέκτες, οι πράσινες στέγες βρίσκονται συχνά σε κτίρια σε πόλεις ή στη χώρα. Μια τέτοια πράσινη οροφή φαίνεται ελκυστική και εξασφαλίζει βελτιωμένο αέρα μέσω του Μετατροπή του CO2 σε οξυγόνο. Επιπλέον, οι πράσινες στέγες συχνά αντιπροσωπεύουν βιοτόπους στους οποίους έντομα να εγκατασταθούν. Εάν χρησιμοποιηθεί σωστά, μια πράσινη οροφή μπορεί να μειώσει τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής της οροφής.

Όταν χρησιμοποιείτε πράσινη οροφή, πρέπει να ληφθούν υπόψη διάφοροι παράγοντες. Μεταξύ άλλων, εξαρτάται από το ύψος της οροφής εάν και κατά πόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τέτοιο πράσινο. Επίσης είναι ένα στρώμα αποστράγγισης νερού και προστασία από τη διείσδυση των ριζών είναι απαραίτητο εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί μια πράσινη οροφή. Κατά το σχεδιασμό της πράσινης στέγης, πρέπει να επιλεγεί η σωστή βλάστηση – άλλωστε, τα φυτά πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την έντονη ηλιακή ακτινοβολία και μερικές φορές τον τεράστιο άνεμο. Κατ ‘αρχήν, δεν είναι επίσης πρόβλημα να συνδυάσετε τέτοιες πράσινες στέγες με ένα φωτοβολταϊκό σύστημα.

Οι οικολογικές εξωτερικές όψεις σας φέρνουν πιο κοντά στη φύση

Οικολογικές εξωτερικές προσόψεις Πώς να κάνετε το σπίτι σας πιο περιβαλλοντικά συνειδητό σπίτι φύση λιβάδι στέγη

Όλα είναι θέμα μόνωσης

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των εξωτερικών προσόψεων, η μόνωση υψηλής ποιότητας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Αυτό εξασφαλίζει ότι η θερμοκρασία σε ένα κτίριο διατηρείται όσο το δυνατόν σταθερή και έτσι λιγότερο έντονα θερμαίνεται ή ψύχεται πρέπει να γίνει. Συνιστάται η χρήση σύγχρονης μόνωσης κατά την κατασκευή του κτιρίου, αλλά μπορούν επίσης να τοποθετηθούν μονωτικά υλικά σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Συνιστάται να αναζητήσετε συγκεκριμένες συμβουλές σχετικά με την επιλογή, προκειμένου να βρείτε τη βέλτιστη μόνωση για το δικό σας κτίριο και να επιτύχετε την καλύτερη δυνατή ενεργειακή απόδοση.

συμπέρασμα

Οι οικολογικές εξωτερικές προσόψεις είναι όμορφες και λειτουργικές. Βρίσκονται όλο και πιο συχνά σε μητροπολιτικές περιοχές, αλλά και σε αγροτικές περιοχές. Είναι σημαντικό οι κατασκευαστές να θεωρούν ότι τέτοιες οικολογικές εξωτερικές προσόψεις ειδική φροντίδα απαιτώ. Το ξύλο είναι ένα ζωντανό υλικό που συνεχίζει να λειτουργεί ακόμη και μετά την επεξεργασία του. Σε περίπτωση πράσινης στέγης, πρέπει επίσης να διασφαλιστεί ότι τα φυτά τροφοδοτούνται επαρκώς με υγρασία. Εάν δεν φοβάστε τέτοιες μικρότερες εργασίες, μπορείτε να συμβάλλετε σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος με το σπίτι σας και να εξοικονομήσετε επιπλέον χρήματα μέσω μέτρων όπως η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

Οικολογικές εξωτερικές προσόψεις Έτσι το σπίτι σας γίνεται ζεστό και ζεστό με περιβαλλοντικά συνειδητή μόνωση