Η πράσινη στέγη είναι ένα από αυτά που όλοι επιθυμούν, αλλά που την ωθούν πάντα πίσω στο χρόνο. Μπορείτε να το καταλάβετε λόγω του φόρτου εργασίας και εν μέρει του κόστους. Ωστόσο, όταν είστε σχεδόν εκεί με το κίνητρό σας, τότε θέλουμε να σας δώσουμε την τελευταία ώθηση.

Σκεφτείτε όλες τις μεγάλες ευκαιρίες που προκύπτουν. Διαφορετικά, η περιοχή στην οροφή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Τώρα μπορεί να εξελιχθεί σε έναν ανθισμένο παράδεισο. Η πράσινη στέγη δεν μπορεί να δημιουργηθεί μόνο στο σπίτι. Όλο και περισσότερα κτίρια επιχειρήσεων εξοπλίζονται με αυτό. Είναι επίσης γνωστά ξενοδοχεία και νοσοκομεία με αυτόν τον σχεδιασμό.

Πράσινη στέγη με υποτροπική βλάστηση

πράσινη στέγη υποτροπικά λιβάδια φοίνικες

πράσινη στέγη μοντέρνα αρχιτεκτονική βότσαλα

Γιατί χρειάζεστε μια πράσινη στέγη

Ας δούμε μαζί τα πλεονεκτήματα που προσφέρει μια πράσινη στέγη … Έχουν μεγάλη επίδραση στην ευημερία των ανθρώπων που ζουν εκεί. Η πράσινη οροφή βοηθά στη δημιουργία μιας υπέροχης ατμόσφαιρας στο εσωτερικό. Το χειμώνα και το καλοκαίρι μπορείτε να το νιώσετε αυτό στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος. Επειδή η καλή μόνωση εξασφαλίζει περισσότερη ζεστασιά τις κρύες εποχές και παραμένει πιο δροσερό το καλοκαίρι. Η υγρασία παραμένει επίσης σε πολύ ευχάριστες ποσότητες. Σε γενικές γραμμές, είναι και πιο ήσυχο. Είστε πολύ καλύτερα απομονωμένοι από τον θόρυβο στην πόλη.

Καλλιτεχνικό σχέδιο στην οροφή

εγκατάσταση πράσινου δέντρου

Πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν σχεδιάζετε την πράσινη οροφή

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι ότι το κτίριο καθιστά δυνατή την κατασκευή μιας πράσινης στέγης. Πρέπει να μπορεί να αντέξει φορτία άνω του μέσου όρου.

Το πάχος του στρώματος στο οποίο πρέπει να αναπτυχθούν τα φυτά δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 150 cm εάν θέλετε δέντρα. Για θάμνους χρειάζεστε περίπου 60 cm και για άλλα φυτά – περίπου 30.

Όταν αρχίζετε να σχεδιάζετε, σκεφτείτε μια πολύ πρακτική μέθοδο άρδευσης. Το σύστημα αποστράγγισης που λειτουργεί είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο. Αυτό θα αποφύγει περίπλοκες στιγμές όταν φροντίζετε την πράσινη οροφή. Το τελευταίο θα μπορούσε διαφορετικά να είναι πολύ επιζήμιο για ολόκληρη την κατασκευή.

Πράσινη στέγη με δέντρα

θάμνοι με πράσινες στέγες

Για το χειμώνα, η πράσινη στέγη σας θα πρέπει να καθαριστεί από το χιόνι γρήγορα και εύκολα χρησιμοποιώντας ένα αποτελεσματικό σύστημα. Διαφορετικά αυτό θα είναι πάρα πολύ δύσκολο και το όλο θέμα μπορεί, όπως γράφτηκε, να είναι αρκετά επικίνδυνο.

Εκτεταμένη ή εντατική μέθοδος για τη δημιουργία πράσινης στέγης

Υπάρχουν δύο κύριες μέθοδοι δημιουργίας πράσινης στέγης. Αυτές είναι οι εντατικές και εκτεταμένες μέθοδοι. Η εκτεταμένη προσέγγιση χρησιμοποιεί παχύφυτα. Δεν χρειάζονται πολύ νερό και χώμα. Μπορούν επίσης να εγκατασταθούν σε ηλιοροφές.

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και επομένως είναι η ευκολότερη επιλογή

πράσινη στέγη χυμώδεις θάμνοι

Η εντατική μέθοδος πρασίνισης μιας στέγης σημαίνει ότι θα δημιουργήσετε ολόκληρους κήπους, οι οποίοι στη συνέχεια απαιτούν επίσης πολύ καλή φροντίδα. Αυτή η επιλογή είναι πιο ολοκληρωμένη. Επιτρέπει επίσης την εγκατάσταση πισινών και άλλων εγκαταστάσεων, οι οποίες είναι εξαιρετικές και παρέχουν περισσότερη πολυτέλεια.

Ένα υπέροχο πάρκο στην οροφή

πράσινες στέγες πάρκα λεωφόροι

Όπως στη χώρα

πράσινη στέγη πολύχρωμα λιβάδια λουλούδια πεδίο

Καμπύλες γραμμές και πλούσιο πράσινο

πράσινη στέγη βλάστηση κήπου

Λαχανόκηπος στη στέγη

πράσινη στέγη λαχανικά φαρμακευτικά βότανα

Παραδοσιακά σπίτια με πράσινο γρασίδι

παραδοσιακά σπίτια με πράσινο γρασίδι

Διοικητικό κτίριο με εκτεταμένη πράσινη στέγη

πράσινη στέγη πράσινα λιβάδια

Χαλαρώστε στη φύση

πράσινη στέγη λεβάντα κίτρινα τριαντάφυλλα

Εξωτερική πισίνα και πράσινο λιβάδι

πράσινη στέγη πισίνα λιβάδια

Σε αρμονία με τη φύση

πράσινη οροφή ηλιακά συστήματα γυάλινος θόλος

Μόνωση στέγης και κήπος σε ένα

πράσινη οροφή παχύφυτα βότσαλα

Κάθετο roof garden με παχύφυτα

η πράσινη στέγη χυμώνει κάθετους θάμνους κήπου

Πώς γίνεται η πρασίνιση?

τεχνολογία πράσινης οροφής στρώμα εδάφους

Κάντε μια βόλτα στην ταράτσα?

πράσινη στέγη λιβάδι θάμνους θάμνους λουλούδια

Ένα υπέροχο λιβάδι στη μέση της πόλης

ουρανοξύστης πράσινης στέγης μοβ λουλούδια

Τροπικά τοπία στον ουρανοξύστη

στέγες ουρανοξύστη πράσινης στέγης