αντίκες σχεδιαστής σπιτιού πέτρα δομή δομή παράθυρα φυτά

Syros House by Myrto Miliou – Antique designer house with modern έπιπλα

Η Μυρτώ Μηλιού δημιούργησε αυτό το ρουστίκ σπίτι το 2011 για έναν πελάτη στο νησί της Σύρου Κυκλάδων, Ελλάδα. Η χοντρή πέτρινη πρόσοψη μιμείται το τραχύ τοπίο του νησιού, ενώ το σπίτι παραμένει ευχάριστα δροσερό ακόμη και την καυτή καλοκαιρινή περίοδο.

Χοντρή πέτρινη πρόσοψη – τραχύ τοπίο

αντίκα σχεδιαστής σπιτιού πέτρινο κτίριο δομή κατάστρωμα στέγη

Το σπίτι βρίσκεται πολύ γραφικά στο νησί των Κυκλάδων της Σύρου, σε μια απότομη πλαγιά με άμεση θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Η γεωμετρία του κτηρίου ακολουθεί το τοπίο, μιμούμενη πέτρινα προστατευτικά τείχη που είναι χαρακτηριστικά του ελληνικού νησιού. Οι ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή το σπίτι ως εξοχική κατοικία και σχεδιάζουν να μετακομίσουν εκεί. Θέλουν να ενσωματώσουν τη συλλογή τους από αντίκες – ειδικά έργα τέχνης από τα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα που βρέθηκαν σε ελληνικά και τουρκικά σπίτια – στην αρχιτεκτονική του σπιτιού τους. Η κατοικία 450 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα μεταξύ ενός παραδοσιακού οικισμού και μιας άγονης πλαγιάς βουνού. Είναι φτιαγμένο από σχιστόλιθο και μάρμαρο, ανασκαμμένο στην περιοχή. Η δομή του σπιτιού αποτελείται από τρία κατακόρυφα στοιβαγμένα μονώροφα επίπεδα, με τρία δωμάτια στο κάτω επίπεδο, μια υπέροχη κύρια σουίτα και κουζίνα, ευρύχωρο χώρο τραπεζαρίας και καθιστικού και αποθήκες πάνω. Κάθε επίπεδο έχει τη δική του πρόσβαση στην εξωτερική περιοχή.

Αρχαία αρχιτεκτονική στην εποχή μας

παλαιά ιδέα σχεδιασμού σπιτιού ρουστίκ πρόσοψη

Οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν το σπίτι υπέροχα έτσι ώστε να ενσωματωθεί πλήρως στο τοπίο.

Το σπίτι είναι μεγάλο αλλά έχει ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας, οι πράσινες στέγες και οι χοντροί τοίχοι το διατηρούν δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα. Οι τοίχοι αποτελούνται από τοιχοποιία πάχους 40 εκ. Εξωτερικά, μόνωση 5 εκ. Στη μέση και τοίχο πάχους 8,75 εκ. Εσωτερικά. Το νερό της βροχής συλλέγεται σε μια δεξαμενή για περαιτέρω χρήση στο νοικοκυριό. Η κατασκευή του σπιτιού ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2011.

Όμορφη, αρχαία πέτρινη πρόσοψη

παλαιά ιδέα σχεδιασμού σπιτιού ρουστίκ πέτρα συμπαγής στάβλος

     Σκάλα σε ρουστίκ στυλ – τα παράθυρα αφήνουν το φως της ημέρας να φωτίζει το εσωτερικόπαλαιά σχεδιαστής σπίτι πέτρινο κτίριο δομή σκάλες

Τραπεζαρία στο προηγούμενο, λειτουργικό στιλαντίκα σχεδιαστής σπιτιού πέτρινο κτίριο δομή vintage τραπεζαρία

Ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα με μια ρουστίκ πινελιά

αντίκα σχεδιαστής σπιτιού πέτρινο κτίριο δομή σαλόνι τραπέζι

Σκάλα εντελώς λευκή

παλαιά σχεδιαστής σπιτιού πέτρα λευκή επίπλωση μοντέρνα

Μοντέρνο λευκό σαλόνι – σύγχρονη σουίτα επίπλων

αντίκα σχεδιαστής σπίτι πέτρα σαλόνι λευκό

Ομορφη ΘΕΑ

αντίκα σχεδιαστής σπίτι πέτρα κτίριο δομή θέα άποψη

Ασπρόμαυρη φωτογραφία της πρόσοψης  αντίκες σχεδιαστής σπίτι πέτρα κτίριο δομή γραφική φωτογραφία

Σχέδιο του σπιτιού

αντίκες σχεδιαστής σπίτι πέτρινο κτίριο δομή σχεδιάγραμμα

γραμμένο και επιμελημένο από τη Sabine