Εκτός από τη ζεστή υγρασία και τη βιώσιμη τάση αργής διαβίωσης όσον αφορά τη διαβίωση και την επίπλωση, το δημοφιλές ρετρό στυλ παραμένει απόλυτα. Τα στυλιζαρισμένα μοτίβα λουλουδιών, τα συναρπαστικά γραφικά στολίδια και η φουτουριστική υπόδειξη από τη δεκαετία του ’70 δεν έχουν χάσει σε καμία περίπτωση τη γοητεία τους. Αντιθέτως! Το πνεύμα της αισιοδοξίας που είναι χαρακτηριστικό αυτής της δεκαετίας συναντά επίσης το zeitgeist με διάφορους τρόπους σήμερα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό αναλαμβάνεται ξανά και ξανά από πολλούς σχεδιαστές. Μπορείτε να το δείτε ως επί το πλείστον σε ταπετσαρίες μοντέρνου σχεδιασμού. Σχεδιασμένες σε ρετρό σικ και υλοποιημένες σε καινοτόμα υλικά υψηλής ποιότητας, οι ταπετσαρίες σε στιλ της δεκαετίας του ’70 αποτελούν μοντέρνα στοιχεία σε κάθε επιτυχημένο εσωτερικό σχεδιασμό.

ρετρό σχέδιο ταπετσαρία floral μοτίβο

Πρώτης τάξεως τέχνη ταπετσαρίας ως μοντέρνα διακόσμηση τοίχων

Η ταπετσαρία έχει επιστρέψει εδώ και αρκετό καιρό. Σχεδιασμένα από δημιουργικούς, έμπειρους σχεδιαστές, πρόκειται για πραγματικές, εκπληκτικές διακοσμήσεις τοίχων με απόλυτο παράγοντα ατομικότητας που δίνει στα δωμάτια έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα. Όχι μόνο το σαλόνι και ο διάδρομος μπορούν να διακοσμηθούν με στιλ. Αυτό δίνει επίσης στα υπνοδωμάτια, στα παιδικά δωμάτια, ακόμη και στις κουζίνες και τα μπάνια την επιθυμητή δυναμική ή χαλαρή δομή. Μια κομψή ταπετσαρία ως τοίχος με έμφαση γίνεται έτσι κι αλλιώς ένα ξεκάθαρο βλέμμα σε κάθε δωμάτιο.

Ευτυχώς, μπορούν να είναι μοντέρνα Σχεδιάστε ταπετσαρίες Καλύτερης ποιότητας όχι μόνο σε τοπικά καταστήματα ειδικών, αλλά και βολικά στο διαδίκτυο. Οι προμηθευτές υψηλής ποιότητας έχουν πάντα ένα ευρύ φάσμα κλασικών, ρομαντικών, μινιμαλιστικών και μοντέρνων σχεδίων και σχεδίων, συμπεριλαμβανομένων των ρετρό ταπετσαριών.

osiris ρετρό κομψές ταπετσαρίες σχεδιασμού

Αυτό που είναι σημαντικό όταν πρόκειται για σχεδιασμό ταπετσαριών σε ρετρό στυλ?

Ποια εικονικά μοτίβα και μοτίβα είναι χαρακτηριστικά των ταπετσαριών σε αυτή την εμφάνιση; Από πού προέρχονται και τι μεταφέρουν; Θα θέλαμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε όλα αυτά εδώ:

  • Φλοράλ ταπετσαρία της δεκαετίας του ’70

Η άγρια ​​δεκαετία του εβδομήντα ήταν σίγουρα η εποχή του παγκόσμιου κινήματος των χίπις. Η επαναστατική παραγωγή Flower Power αντιτάχθηκε σε όλες τις συντηρητικές κοινωνικές νόρμες και δυνατά: "Κάνετε έρωτα και όχι πόλεμο!" ούρλιαξε. Ακόμα και τότε, όλα τα λουλούδια θεωρούνταν ένα ανεπίσημο σύμβολο του κινήματος, που λαχταρούσε την ειρήνη και την πλήρη ελευθερία. Οι ταπετσαρίες ντιζάιν με στυλιζαρισμένα λουλούδια σε ελαφρώς πιο έντονα χρώματα είναι επομένως σίγουρα ρετρό δημιουργίες που φέρνουν το αίσθημα της δεκαετίας του ’70 μαζί τους. Με δεξιοτεχνική σκηνή, δεν ταιριάζουν μόνο σε ένα σπίτι σε αυτό το στυλ, αλλά σχεδόν σε οποιοδήποτε.

  • Ταπετσαρία σχεδιασμού για την εποχή του διαστήματος

Εκτός από τα λουλουδάτα μοτίβα, τα λεγόμενα spacey μοτίβα είναι επίσης πολύ χαρακτηριστικά για ρετρό σχεδιασμό. Αυτά μεταφέρουν τα φουτουριστικά οράματα που είχαν καλλιτέχνες, επιστήμονες και σχεδιαστές από τη δεκαετία του ’60 και του ’70. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ορισμένα από τα εικονίδια σχεδιασμού όπως ο George Nelson, ο Verner Panton καθώς και οι Ray και Charles Eames ήταν ενεργά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Έχετε σχεδιάσει πολλά κλασικά έπιπλα που είναι ακόμα εμβληματικά σήμερα. Εδώ, όπως και με τα ίδια τα μοτίβα, τα γεωμετρικά σχήματα αλλάζουν και επαναπροσδιορίζονται ευφάνταστα. Τα φωτεινά χρώματα καθώς και η μεταλλική γυαλάδα και τα 3D εφέ ενισχύουν το αποτέλεσμα και υποδηλώνουν μια φανταστική εποχή του διαστήματος.

sinon σχεδιασμός ταπετσαρία ρετρό

  • Chedυχεδελικά μοτίβα και πυρετός ντίσκο

Η διαφωνία, που δημιουργεί οπτικές ψευδαισθήσεις και μπορεί να εκπλήξει ή ακόμη και να υπνωτίσει τον θεατή, δεν είναι λιγότερο συνοπτική για το ρετρό look. Τέτοια μοτίβα εξακολουθούν να ονομάζονται ψυχεδελικά. Ο στόχος τους στη δεκαετία του 1970 ήταν να διευρύνουν την ευαισθητοποίηση μέσω των αισθήσεων. Η οποία ήταν επίσης μια από τις κύριες επιδιώξεις των περισσότερων σύγχρονων τότε.

Και μετά ήρθε … η ποπ. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ο πυρετός της ντίσκο αυξήθηκε κυρίως λόγω της καλτ ταινίας "Γράσο" Διαδίδεται με αστραπιαία ταχύτητα και μαζί με αυτό λάμψη και αίγλη. Τα ως επί το πλείστον παιχνιδιάρικα και αστραφτερά εφέ που μπορούν ακόμα να βρεθούν σε μερικές ρετρό ταπετσαρίες προέρχονται από εκείνη την εποχή.

ταπετσαρίες ρετρό σχεδιασμού matuta

Υλικά υψηλής ποιότητας και πρωτοποριακές τεχνικές εκτύπωσης

Ακόμα και τα καλύτερα μοτίβα και εφέ φαίνονται καθαρά και ξεπερασμένα μόνο σε παρωχημένες ταπετσαρίες. Συνεπώς, ταπετσαρίες υψηλής ποιότητας εκτυπώνονται πάντα με τα καλύτερα, πρωτοποριακά υλικά ή υλοποιούνται με διαφορετική τεχνική. Επικαλυμμένο με βινύλιο και λεπτή δομή, κατασκευασμένο από φυσικά υλικά όπως φελλό και μπαμπού ή από λεπτό μεταλλικό φύλλο, εφοδιασμένο με ίνες σμήνους, διάφορα υφάσματα, γυάλινες χάντρες ή αλουμινόχαρτα. Οι μοντέρνες ταπετσαρίες υψηλής ποιότητας είναι η πρώτη επιλογή όταν πρόκειται για πρωτότυπα οπτικά στοιχεία. Επιπλέον, βαθμολογούνται με άλλες πολύ σημαντικές, πρακτικές ιδιότητες, όπως υψηλή πλύση και αντοχή στο φως. Ταυτόχρονα, είναι επιβραδυντικά φλόγας και, σε πολλές περιπτώσεις, είναι πολύ εύκολο να ξεφλουδιστούν εντελώς στεγνά.

Κάντε τη δική σας επιλογή και μετατρέψτε το σπίτι σας σε μια πραγματική όαση ευεξίας με εγγυημένο παράγοντα wow με τη σωστή ταπετσαρία σχεδίασης!

   κύμα μοτίβο γεωμετρική ρετρό ταπετσαρία σχεδιασμού